bogthebat Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Din pacate, intentionat nu am inclus Timisoara si Brasovul in discutie, pentru ca acolo asa este cum zici. Asemanarea cu capitala este izbitoare. Era o vreme cand lumea se uita in vest si invatau ceva. Civilizatie, daca nu gasea altceva mai bun . Acum, Vestul se uita la Est.... In scurt timp, si in orasele din Nord se va circula dupa legea "smecheriei".... 1 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman nu stiu cum e la Oradea sau Baia Mare...dar la Cluj e la fel...Si contrar tiparului tipic ardelenesc de individ molcom si incet in trafic sunt adevarte fiare... Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Deja presa jubileaza: http://www.replicaonline.ro/cei-mai-nervosi-soferi-ai-europei-urmeaza-sa-fie-disciplinati-iata-ce-surprize-pregatesc-guvernantii-112161/ Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman După câteva zeci de minute de observare, dar şi pe baza statisticilor de care dispune, Lyle a făcut profilul şoferului român. Incep cu o mica paranteza: psihologia nu este stiinta suprema. Am facut aproape 2 ani de psihologie prin tinerete si am renuntat ca bateau campii la greu. Psihologia este o stiinta care inca nu s-a "asezat". Dinozaurii din sistem tin cu dintii de propriile teorii si din aceasta cauza exista un blocaj. Cea mai noua tendinta este Psihologia Transpersonala, care se apropie cel mai mult de ceea ce trebuie, dar chiar dupa niste zeci de ani are probleme serioase de acceptare in "mediile academice" din cauza acestor dinozauri. Fundamentele psihologiei sunt gresite, "stiinta sufletului" este orientata doar catre personalitate, care reprezinta aspectul exterior si superficial al omului. Aproape toate metodele de succes in terapie folosite la ora actuala au o baza mult mai larga decat aceea a psihologiei conventionale, care si-a demonstrat limitarile. Acum, revenind on-topic, reputatul ala o fi vreun paranormal de si-a dat el seama in cateva zeci de minute cum sta treaba in Romania. Nu mai comentez ca aberatia lui nu are nici un fel de caracter stiintific, poate fi trecuta poate doar la capitolul "parere personala". In concluzie, sunt de acord ca sunt probleme in trafic, si nu doar in Bucuresti, ci peste tot, dar cauzele nu sunt cele descrise de reputat, alea pot fi cel mult efecte. Observ ca unii au impresia ca cetatenii occidentali se nasc direct "civilizati", si ca au fost asa "impecabili" de milioane de ani. Total gresit. Sistemul lor a creat conditiile ca cetatenii lor sa se manifeste intr-un anumit fel. Am mai povestit odata cum un ghiolban a aruncat un pet de 2L pe strada, din masina, l-am urmarit pana la primul semafor, unde l-am apostrofat si l-am intrebat de ce a facut asta. Prima data a facut pe prostul si ca nu a aruncat nimic. Dupa ce i-am zis ca l-am vazut eu si m-am tinut dupa el pana a oprit, mi-a replicat ranjind ca un idiot: "Da' ce vrei, ca doar nu suntem in Germania..." Intrebare logica: de ce nu-si permite sa faca la fel in Germania, dar in Romania isi permite? Reputatul ala ar spune ca isi permite sa faca asta in Romania pt ca este stresat. WTF!!! Intelegeti acum? Pana nu va exista o legislatie sanatoasa si corecta, si autoritati care sa o implementeze, dublata de conditii normale de trafic, vom intalni pe strazi tot felul de aberatii, care conduc inevitabil la accidente, unele tragice. Reputatul ala, ca om, poate fi un tip de treaba, cine stie, dar cand vine sa abereze public, nu am cum sa fiu de acord cu el. Am vazut deja prea multi "reputati" in toate domeniile. Mai mult, ii vedem cu totii pe la TV-uri, e plin de reputati care ne explica ei ce si cum, dar viata noastra nu se schimba in bine, dimpotriva, de la o zi la alta este tot mai "colorata". Da, sunt un sofer nervos in trafic, dar ma enervez cand vad ce fac unii si nu-i pedepseste nimeni. Ma enervez cand evit un accident si daca il claxonez pe idiot face tot el gura ca ce am cu el. Acum cateva zile, un mos traverseaza pe rosu prin fata mea, si ramane undeva intre mine si un tramvai care trecea si el. Il claxonez sa nu cumva sa vina cu spatele si sa-l acrosez, si ala incepe sa sara ca ars si sa urle: "De ce suni baaaa!!!!" de fata cu toata lumea din statia de tramvai. I-am zis ca e pe rosu si l-am bagat in pizda masii cat am putut eu, macar atat daca tot i-am salvat viata! Eu unul m-am saturat de reputatii astia care cu fiecare ocazie tin sa ne explice noua cum suntem noi de vina pt orice. Noi soferii suntem de vina ca suntem nervosi si stresati si... latini ?!?!?!?!?! WTF!!!!!!!!!!!!!! (Nu sistemul care nu ne creeaza conditii de trafic si legislative, cum sunt in alte tari). Noi cetatenii suntem de vina de incalzirea globala si poluare ca folosim masni cu motoare termice. (Nu sistemul ca nu da drumul la motoarele electrice, ca sustine marii poluatori vinovati de un adevarat genocid planetar). Noi cetatenii suntem vinovati de criza economica ca ne-am inghesuit sa luam credite pt orice. (Nu sistemul bancar care ne-a prostit sa luam acele credite, si care nu a creditat afaceri serioase, de productie, in schimb dadea credite pt excursii, bunuri de consum, crdite la smecheri care nu le-au mai rambursat, etc). Si exemplele pot continua... Revenind la reputat, in plus, faptul ca a fost implicat si in "combaterea terorismului", in ochii mei ii scade valoarea parerilor sale undeva spre zero... Imi pare doar un alt gurist ca atatia multi altii care este scos la inaintare ca sa mai dea o directie opiniei publice. Cam atat am avut de spus pe subiectul asta. Aceasta este parerea mea pe care o dau, o sustin si o semnez! :grin: LE: Deja presa jubileaza: http://www.replicaonline.ro/cei-mai-nervosi-soferi-ai-europei-urmeaza-sa-fie-disciplinati-iata-ce-surprize-pregatesc-guvernantii-112161/ Ce-mi place sa am dreptate!!!!!!!!!!!!!! "Pe lângă asta, un alt aspect prin care se va întări legislaţia rutieră va fi oferirea posibilităţii şoferilor de a opta pentru recuperarea punctelor de penalizare prin participarea în centre autorizate la programe de reabilitare comportamentală, consiliere psihologică, la cursuri de conducere preventivă sau la efectuarea în spitale a unui stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere, în funcţie de opţiunea conducătorului auto." Alo, reputatu' lu' peste prajit! You've been busted!!! :ha: Editat Aprilie 17, 2013 de Optimus 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman "Romanul s-a nascut poet" zicea Vasile Alecsandri....mai trist e ca se manifesta ca atare in toate domeniile.:grin: Azi dimineata unul l-a atentionat civilizat pe altul pe statie ca incurca circulatia cu flick-flack-urile lui - raspunsul i-a vizat tot neamul pana la a zecea spita,urmat de o oferta de 2 cutite in gat si de o generalizare pe criterii geografice a maiestriei de sofer (lucru cu care eu personal nu sunt de acord,prostia e uniform distribuita). E o realitate faptul ca infrastructura rutiera e la pamant dar tot o realitate trista e si faptul ca educatia e la genunchiul broastei (vorbind de poporul roman luat ca intreg). Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman sanctiunile ce vor urma sa fie implementate sunt destinate celor ce incalca regula. nu inteleg de ce esti atat de revoltat ca a venit un individ si si-a spus parerea legat de ceea ce vede din exterior.s-ar putea ca parerea lui sa fie mai obiectiva decat a ta... Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman ..... E o realitate faptul ca infrastructura rutiera e la pamant dar tot o realitate trista e si faptul ca educatia e la genunchiul broastei (vorbind de poporul roman luat ca intreg). corect din toate punctele de vedere. as mai adauga ca nu scrie niciunde ca suntem obligati sa fim soferi sau sa ne deplasam cu autoturismul. noi am ales benevol acest lucru,si am semnat ca vom respecta un cod egal pt toti. cine nu e in stare sa-l respecte poate alege si alte mijloace de transport. Editat Aprilie 17, 2013 de dragoslav Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman sanctiunile ce vor urma sa fie implementate sunt destinate celor ce incalca regula. nu inteleg de ce esti atat de revoltat ca a venit un individ si si-a spus parerea legat de ceea ce vede din exterior.s-ar putea ca parerea lui sa fie mai obiectiva decat a ta... Ne deranjeaza pentru ca parerea lui se rezuma doar la a da vina EXCLUSIV pe soferi, ca si cand acestia sunt nebuni de legat cu totii ! Cum naiba, dar el n-a vazut gropile, lucrarile interminabile si prost semnalizate, marcajele/indicatoarele stradale puse anapoda, etc, etc ?!?? Sau poate ca, invitat fiind de onor politia rutiera, nu dadea bine sa-si apostrofeze gazdele.....?!? 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Pai asta a facut,a evaluat comportamentul soferului bucurestean,nu starea drumurilor. Problema noastra e ca nu ne recunoastem greselile si gasim mereu un tap ispasitor pentru orice. Nu a zis ca toti soferii sunt nebuni de legat ci doar ca exista un procent mai mare decat in alte parti de soferi care nu respecta reguli. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman Ne deranjeaza pentru ca parerea lui se rezuma doar la a da vina EXCLUSIV pe soferi, ca si cand acestia sunt nebuni de legat cu totii ! Cum naiba, dar el n-a vazut gropile, lucrarile interminabile si prost semnalizate, marcajele/indicatoarele stradale puse anapoda, etc, etc ?!?? Sau poate ca, invitat fiind de onor politia rutiera, nu dadea bine sa-si apostrofeze gazdele.....?!? pai tocmai aceasta scuza ne-a adus aici...s-a creat un cerc vicios in care unii e smeker si altii e fraieri. ce facem daca toti devin smekeri? Editat Aprilie 17, 2013 de dragoslav Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman sanctiunile ce vor urma sa fie implementate sunt destinate celor ce incalca regula. Asa era si pana acum. Dar ai vazut sa se fi "implementat" ceva pana acum? Bagi tu mana in foc ca dupa ce se vor "implementa" noile masuri psihologice, nu va mai incalca nimeni regulile de circulatie? Ca se vor reduce semnificativ accidentele si decesele? Insa stiu ce se va intampla in curand: militienii vor fi si mai generosi cu punctele de penalizare, astfel incat sa acumulezi cat mai multe si mai repede, ca apoi sa marchezi banu' pe la cabinetele cu care vor avea contract, pt comisionul lor si bunastarea pisicologilor. Recent, explica cineva ca absolut nici un ban strans din taxe nu s-a dus catre destinatiie legale, era vorba despre taxa pe viciu, taxa de drum din pretul carburantului, etc. Esti sigur ca banii stransi din amenzi se duc catre programe de reducere a accidentelor? Dadea cineva un exemplu cu linia continua care a fost incalcata si s-a ajuns la baraje de beton intre sensuri. Dar oare idiotii de la primarie care au aprobat planul de sistematizare nu s-au gandit ca la imobilele alea trebuie sa se intre cu masina? Din ambele sensuri? De ce nu s-au gandit la un plan care sa ofere acces sigur din ambele sensuri, chiar daca ar fi trebuit sa reduca cu cativa metri spatiul destinat constructiei? De ce nu le-a pasat atunci de asta? De ce sa trimita soferul cativa km mai incolo ca sa intoarca, sa mai blocheze zona respectiva, etc, etc? Spun asta pt ca si pe unde mai am eu treaba au facut la fel, au tras 2 linii continue de nu poti intra in curtea respectiva, si nu ai nici alternative, drumurile duc in ambele sensuri in 2 intersectii super aglomerate, unde oricum e ilegal sa intorci, deci ar trebui sa le traversezi, sa intri pe niste artere super aglomeate si ele pana unde ai putea sa intorci, apoi revii prin intersectia respectiva, etc, etc... Si toate astea, pt ca niste idioti cu permisele cumparate nu stiu sa semnalizeze stanga si sa faca corect o manevra, fara sa puna in pericol circulatia acolo. Atunci, reputatii din militie au ales sa-i futa pe toti care au treaba in incinta respectiva. In plus, cand mai stau la panda, au ocazia sa mai aduca ceva bani la bugetul statului sau la bugetul personal. Ca oricum soferii intra direct in curtea aia peste linia continua, PENTRU CA NU AU ALTA SOLUTIE, decat sa pierzi vreo jumate de ora invartindu-te aiurea cu masina prin zona. In fine, nu stau acum sa dau replica la fiecare comentariu, este liber fiecare sa creada ce vrea. Doar ca schema cu reputatul psiholog putea de la o posta a manipulare, dupa cum s-a si dovedit imediat. Cred ca ma apuc sa-mi termin facultatea de psihologie, vad ca incepe sa se faca bani multi si din meseria asta! :ha: Editat Aprilie 17, 2013 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Optimus...inteleg inversunarea ta impotriva imbecilitatilor create de guvernanti si de acest sistem in care traim....dar asta e alta poveste.noi vb de sofer...acea meserie sau atributie pe care ne-am insusit-o benevol. nimeni nu ne-a fortat sau obligat sa circulam cu masina si nimeni sau nimic nu ne da dreptul ca nerespectand o regula sa periclitam siguranta colegului din trafic. ca sistematizarea e gresita sau ca banii plec in buzunarul cuiva sunt alte probleme care pot determina pe orice individ sa reactioneze mai mult sau mai putin violent.dar atunci da dovada ca este inapt pt. a efectua orice activitate in care este responsabil de siguranta fizica sau psihica legata de colegii sau semenii sai. si cred in continuare ca doar frica de ceva ce ne poate pedepsi aspru , ne poate scoate din impas. la 7500 ron amenda sunt convins ca mult mai multi se vor gandi de 2 ori incotro se indreapta si ce-i asteapta. Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Dragoslav, no offence, dar tu chiar crezi ca animalul care nici acum n-are nici o apasare in trafic si-l doare la banana pentru ca pe el are cine sa-l scoata curat orice ar face in trafic, chiar crezi ca ala va deveni brusc si subit o persoana responsabila doar pentru ca s-a marit amenda ....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Mai este o problema a soferului,de fapt a romanului in general,ori se crede buricul pamantului ori se autodenigreaza ca si natie. Dar nu este asa,noi ca si soferi suntem destul de ok din toate punctele de vedere,eu zic ca suntem undeva la mijloc sau chiar mai bine,sunt state mai civilizate ca noi unde chiar daca comportamentul persoanelor este mai civilizat in aparenta modul in care se circula este lipsit de orice regula de bun simt,daca nu injuri si tipi nu inseamna ca esti mai bun daca stilul de a sofa este lipsit de un minim de respect. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman si cred in continuare ca doar frica de ceva ce ne poate pedepsi aspru , ne poate scoate din impas. la 7500 ron amenda sunt convins ca mult mai multi se vor gandi de 2 ori incotro se indreapta si ce-i asteapta. Pai eu spun exact acelasi lucru ca si tine. Problema este ca nimeni nu va aplica acele amenzi. Sau le va aplica dupa ureche. Pentru asta tot noi soferii suntem de vina? Sau sistemul? Sau sa ma duc eu personal sa-l amendez pe idiotul care incalca regulile de circulatie? Ca sa ma "implic" dpdv civic? :ha: Nu pot nici macar sa-i trag un pumn in gura, ca fac tot eu puscarie, ca asa e in democratie. Sa va mai dau o duma: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_32878/Politia-locala-are-dreptul-de-a-controla-societatile-comerciale-Ce-verificari-pot-face-politistii.html#axzz2Qi1QFtPh In cazul asta, zic ca se poate desfiinta ANAF-ul si garda financiara si ce alte corpuri de control or mai fi. Traiasca statul politienesc! URAAAA!!! URAA!!!!! Chiar daca este offtopic, sustine totusi ce va tot explic eu pe aici: haideti sa ne amendam toti singuri, adica pe noi insine, pt orice, cate o amenda la 2 ore... Cu siguranta statul ne va pune la dispozitie sculele necesare, de plati online. Sau de ce nu, sa ne ia direct din conturi banii, ca noaptea, dormind, nu ne putem amenda la intervalul de 2 ore, deci sa ne ajute ei. Pentru ca suntem vinovati ca existam. Nu-mi fac griji, se vor gasi destui guristi reputati care sa ne convinga prin presa si TV ca este spre binele nostru sa ne amendam singuri, pentru ca noi suntem singurii vinovati... Chiar cu statistici. :wink: LE: Azi dimineata unul l-a atentionat civilizat pe altul pe statie ca incurca circulatia cu flick-flack-urile lui - raspunsul i-a vizat tot neamul pana la a zecea spita,urmat de o oferta de 2 cutite in gat si de o generalizare pe criterii geografice a maiestriei de sofer... Vedeti, tocmai de asta nu e treaba noastra a soferilor, SI NICI NU TREBUIE SA FIE, sa facem ordine in trafic. Pentru asta platim dari la stat ca sa ne asigure confortul si siguranta necesara. Altfel, se ajunge la anarhie (de fapt, s-a cam ajuns). Prin urmare, nu pot fi acuzat eu (generic vorbind, ca individ) ca traficul este prost si mor oameni in trafic. Pentru ca nu este treaba mea asta. Statul face legile si trebuie sa vegheze la respectarea lor. Dar cand legile sunt proaste si nu-i pasa nimanui de ele, nici macar statului, atunci ce rezultate va asteptati sa vedeti pe strazi? Iar cand statul mai are nevoie de bani in plus pt smenuit, opa! gaseste vinovatul public numarul 1: CETATEANUL! Pune guristul reputat pe el, ca sa-i demonstreze cat e de prost si fraier, dupa care scoate chitantierul si marcheaza! Asta este schema! Pe cat de simpla, pe atat de eficienta! Acum vor urma o tona de tocsoaie pe toate TV-uile unde vor dezbate ce a zis guristul reputat si cat de nesuportabila a devenit situatia in trafic, si cat de mult ne vor ajuta noile amenzi si cursuri platite de noi, ca sa... ce?! Editat Aprilie 17, 2013 de Optimus 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Nici eu nu vad utilitatea unor amenzi uriase in raport cu veniturile populatiei - beneficiarul real va fi "organul" deoarece va avea argumente mult mai puternice in "negociere". In vest amenzile se trag din cont fara discutii (traficul este un pic mai altfel decat ce vedem la noi :grin:) dar la romani masura asta e greu de aplicat deoarece majoritatea celor vizati tin banii "la punga" si au munti de amenzi neplatite. Cand ai idei revolutionare si spui ca vrei sa darami un sistem trebuie sa te gandesti bine ce pui in loc si cu ce costuri. Sa nu dramatizam,dracu' nu e asa de negru precum pare,indiferent de unghiul din care privesti. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman ..... Noi soferii suntem de vina ca suntem nervosi si stresati si... latini ?!?!?!?!?! WTF!!!!!!!!!!!!!! (Nu sistemul care nu ne creeaza conditii de trafic si legislative, cum sunt in alte tari). ... Acum dam vina pe latini?! Chiar crezi ca latinii erau cum suntem noi acum? Sau ca noi ne tragem din latini? ..Noi cetatenii suntem vinovati de criza economica ca ne-am inghesuit sa luam credite pt orice. (Nu sistemul bancar care ne-a prostit sa luam acele credite, si care nu a creditat afaceri serioase, de productie, in schimb dadea credite pt excursii, bunuri de consum, crdite la smecheri care nu le-au mai rambursat, etc). Si exemplele pot continua...[/b] Sistemul bancar nu ne-a prostit deloc, eram deja. El doar a profitat de prostia noastra. Mi se pare ca spacialistul a fost prea ingaduitor. Daca mai statea o ora in intersectie vedea si o blonda injurata, un biciclist scuipat si, cu putin ghinion, un mos batut de un taximetrist. 1 Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman nu trebuia sa vina desteptul ala sa ne spuna ce stim.... de ce ma-sa nu a spus si cauzele acelui comportament @vlad...trebuie sa facem toti o facultate de psihologie ca sa ne dam cu parerea? stim...romanii sunt niste gunoaie...ultimii oameni din univers....Hitler nici nu si-ar fi afumat peretii din crematorii cu noi voi ...cei care spuneti toate astea ce naiba sunteti?...chinezi...sumerieni...azteci sau alte neamuri alese? tot romani sunteti...chiar daca nu va place sa recunoasteti Marius, una este sa-ti dai cu parerea si alta este sa-l iei pe unu' la maciuci, care intamplator se pricepe mai bine decat tine la problema in discutie. Dar asta este o alta caracteristica a noastra, nu respectam valorile (nici nu prea stim care sunt ele). Faptul ca sunt roman nu-l pot schimba. Asta insa nu inseamna ca sunt de acord cu multe dintre "romanisme". Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Mi se pare ca spacialistul a fost prea ingaduitor. Daca mai statea o ora in intersectie vedea si o blonda injurata, un biciclist scuipat si, cu putin ghinion, un mos batut de un taximetrist. Subscriu!:ha: Chiar a avut mare noroc ca nu si-a luat cateva bate pe cocoasa respectivul specialist de la un "latin nervos".:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman ................ Vedeti, tocmai de asta nu e treaba noastra a soferilor, SI NICI NU TREBUIE SA FIE, sa facem ordine in trafic. Pentru asta platim dari la stat ca sa ne asigure confortul si siguranta necesara. Altfel, se ajunge la anarhie (de fapt, s-a cam ajuns). Prin urmare, nu pot fi acuzat eu (generic vorbind, ca individ) ca traficul este prost si mor oameni in trafic. Pentru ca nu este treaba mea asta. Statul face legile si trebuie sa vegheze la respectarea lor. ............. Poate ai vrut sa spui altceva decat reiese din ce ai scris aici. Cel putin asa sper, pentru ca e treaba noastra. Daca sesizezi o neregula sau o nedreptate nu trebuie sa treci nepasator pe langa ea, pe rationamentul ca nu e treaba ta. Imi aduce aminte de stirea desprea doamna care a cazut bolnava pe strada si deabia dupa 35 de minute a anuntat cineva Ambulanta, desi trecusera peste 25 de persoane pe lanaga ea. Pe acelasi principiu. NU ERA TREABA LOR. O intrebare: Daca te ataca pe strada in plina zi , cu lume in jur, un talhar, te agreseaza si iti fura tot. Nimeni nu intervine. Vei fi revoltat? Era treaba lor? 1 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman O intrebare: Daca te ataca pe strada in plina zi , cu lume in jur, un talhar, te agreseaza si iti fura tot. Nimeni nu intervine. Vei fi revoltat? Era treaba lor? Din proprie experienta pot sa spun ca nu intervine nimeni in situatii reale de genul asta,spiritul civic exista cel mult in fata tastaturii. Editat Aprilie 17, 2013 de atar Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 (editat) Re: Soferul roman Deci, sa le luam pe rand: 1. aia cu caracterul latin am luat-o de pe unul din siteurile de stiri care a preluat ineptia reputatului; vedeti si singuri ca sunt tone de variante pe tema asta; deci nu e de la mine. 2. eu nu zic ca este bine ce se petrece pe strazi, dimpotriva, dar nu s-au luat delco masuri si se pare ca nici nu se vor lua, decat "invers". 3. chiar nu observati manaria care se face? Ce este cu adevărat îngrijorător, crede el, este că, potrivit statisticilor oferite de Poliţia Română şi Eurostat, tocmai acest comportament al şoferului român stă la baza morţilor şi răniţilor grav în accidentele care au avut loc în ultimii ani. Adica pe strazi curge numai lapte si miere, doar ca soferul roman stresat si nervos, isi baga picioarele in toti si in toate si omoara oameni pe strada, ca nu are alta ocupatie... 4. @atar - sa mai explic o data ce am vrut sa zic: nu ma refer la interventie atunci cand se petrece un eveniment, sa dai o mana de ajutor, etc, ci la a face ordine in trafic, sa ma apuc eu sa dirijez traficul (cu toate ca am vazut o faza de genul asta la intersectia Dimitrov, pt ca nu era tipenie de militian, acolo era blocaj total, si un tip s-a dat jos din masina si a inceput sa-i deznoade pe aia de acolo prin indicatii si impins); eu nu-l pot amenda pe soferul care stationeaza pe banda 1, eventual si in dreptul unei strazi blocand accesul pe ea, etc, etc.; pt asta exista autoritati care au ca sarcina respectarea legilor, deci nu e treaba mea ca cetatean sa fac ordine. acum am fost suficient de clar? poate cel mult, sa-l enervez pe idiotul ala si sa ma impuste pe strada, sau sa-mi dea vreo bata in cap, etc. Si da, nu prea intervine nimeni, si stiti de ce? Ca daca infractorul e tigan, il discriminezi, si o pui rau de tot apoi. Mai are si pile la militie si afla unde stai ca sa te umareasca. Sau daca in timpul interventiei il omori pe ala, chiar fara voie, sau ii rupi ceva, ai sanse mari sa faci puscarie sau sa platesti daune de te caci pe tine, pt ca LEGEA spune clar ca trebuie sa anunti organu'. ADICA TOT LEGEA E FACUTA DE CACAO, CA NU TE PROTEJEAZA NICICUM, BA DIMPOTRIVA. 5. pana la urma, daca se facea un studiu serios si profi, si se ajungea la niste concluzii pertinente, nu avea nimeni nimic cu guristul ala; insa cand vine ala si abereaza, iar dupa 2 zile vine si comunicatul ca suntem pasibili de consilieri psihologice si altele, deja pute a facatura ordinara; si asta ii displace. 6. pana la urma, nu doar sistemul este vinovat, ci o buna parte din vina o poarta si cei care inghit prea usor galustile servite calde, dupa care sar la gatul celor care au opinii diferite si trag semnale de alarma si arata cu degetul la facaturile care ni se pregatesc. In fine, deja discutia aluneca iar spre eterna polemica fara sens, asa ca eu ma opresc aici, am zis tot ce aveam de zis. Mai bine haideti sa ne vedem in teren, ca mai tarziu ne vom vedea pe la cabinetele psihologice, ca sa ne mai stergem din punctele de penalizare. :wink: Editat Aprilie 17, 2013 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman 6. pana la urma, nu doar sistemul este vinovat, ci o buna parte din vina o poarta si cei care inghit prea usor galustile servite calde, dupa care sar la gatul celor care au opinii diferite si trag semnale de alarma si arata cu degetul la facaturile care ni se pregatesc. : Asta se explica foarte frumos prin regula "cerere-oferta"! Noi "o cerem", ei "ne-o servesc"! Pofta buna la "galuste"! ...este un meniu pe care eu il refuz, imi provoaca indigestie... Oameni buni, nu trebuie sa fi psiholog, economist, jurist, politician, etc., pentru a constata o mare "facatura"! Ai nevoie de o minte curata, deschisa si de inteligenta pura cu care am fost inzestrati toti de la mama natura, inteligenta care se poate cultiva urmarind simplele valori universale: dreptate, adevar, compasiune, iubire... :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Dragoslav, no offence, dar tu chiar crezi ca animalul care nici acum n-are nici o apasare in trafic si-l doare la banana pentru ca pe el are cine sa-l scoata curat orice ar face in trafic, chiar crezi ca ala va deveni brusc si subit o persoana responsabila doar pentru ca s-a marit amenda ....? nu.sunt convins ca animalul tot animal ramane,iar locul lui nu-i printre oameni.eu as da o lege prin care sa-i ia permisul pe viata.poate chiar si rudelor de gradul intai. dar cred si sper ca nr magarilor si nesimtitilor va scadea. cum spune si Optimus...eu nu-i pot educa si nici indruma ,organul e neputincios si corupt...poate doar o lege drastica ai mai scutura un pic.la 7500 de ron si spaga e mare iar din 10 idioti poate 5 renunta la tampenii pe sosea si tot am castigat ceva. Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Soferul roman Noi vorbim discutii, oameni buni si pe ei ii doare-n cur de noi. Stiti ce cred eu? Ca si reputatul, daca ar fi fost nevoit sa conduca prin bucuresti 2-3 zile in orele de varf, s-ar fi enervat si ar fi devenit brusc, alt om. In fata monitoarelor e multi destepti. Si exact cum au amintit unii colegi mai inainte, e un mare cacat noul proiect de lege, cu amenzile alea MARI, exact pentru ca stimuleaza intelegerea pe loc. Spaga nu e mare, e tot asa ca si acum adica maxim cateva sute, cand e carcota mai mare. Nu poti aplica legea corect, ca-n Germania, pentru ca nu suntem nemti nici noi si nici politistii nostri. Suntem spagasini campioni in Europa, pentru ca ne nastem si traim aici si ne adaptam acestui sistem bolnav de un cancer prelungit si intr-o continua stare de degradare. Tare curios as fi sa vad eu cum s-ar putea da legi corecte si mai mult cum s-ar putea veghea la corecta lor aplicare, fara abuzuri si nepotisme in Romania. Niciodat' in vecii vecilor! De-asta cine poate, pleaca, nu sunt nici dincolo cainii cu covrigi in coada, dar macar ti se respecta drepturile, sau macar nu ai senzatia ca esti abuzat si furat pe fata in tara ta. Asa ca, noi restu', astia care ne inversunam sa ramanem aici, ar trebui sa intelegem ca nu avem sanse si sa nu ne mai plangem atat. Nu schimbam nimic asa. Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate