teddybear Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Sunt curios daca psihologul la care faci referire a condus vreodata vreun camion, preferabil un camion-cisterna articulat de vreo douazeci de metri lungime si sa fie cu remorca cu protap clasic (tip "a cincea roata"). Daca da, atunci potentialele sale idei ar putea fi demne de considerat. Daca nu, nu. Pentru ca nimic nu se compara cu practica in soferie, ca despre asta era vorba in titlu. Practica pe care unii o au, iar altii nu. Dragos Adica doar cel (cei) care au avut ocazia sa conduca astfel de utilaje se pot numi soferi? Hmmm... Departe de mine gandul de a desconsidera pe cineva... dar cred ca gresesti un pic: practica in soferie poti face (in timpul corespunzator) pe orice fel de masina! Nu contest faptul ca, un sofer de camion cu vechime corespunzatoare are (sau poate avea) niste abilitati crescute in anumite situatii... dar, in aceeasi masura, am vazut astfel de soferi, (destui, am avut din familie o legatura relativ stransa cu cateva autobaze), care, in timpul lor liber, la volanul "masinii de familie" erau adevarate pericole pe roti! Cata vreme ne vom desconsidera unii pe altii pe baza "utilajului" pe care il avem sub cur si nu ne vom respecta reciproc ca parteneri de trafic, circulatia in romanica va fi un haos total. Din nou, parerea mea si mi-o asum! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Teddy, pana intr-un punct iti dau dreptate, consider parerea ta pertinenta fara retineri. Dar practica facuta pe un turism, care raspunde intr-un fel la pedala e una, iar practica pe un camion, care are alta reactie la pedala, e alta. Daca nu esti in stare sa "inveti" noul vehicul in care tocmai te-ai asezat si urmeaza sa-l misti pe distante si la viteze diferite de cele necesare a-l parca, vei fi un potential obstacol in trafic. Iar daca mergi pe ideea ca te feresc ceilalti, s-ar putea intr-o zi sa ai o surpriza, poate ultima din viata... Tocmai capacitatea asta de a te adapta la mediul auto face diferenta in cazurile limita. Si daca nu esti constient de asta, se poate ajunge la chestii grave. Dupa anii astia de soferie de camion adunati pana acum, pot spune ca atunci cand sunt la volanul Jeep-ului sau Benz-ului din dotare sunt deosebit de precaut. Nu ma uit aiurea in botanica sau la te miri ce, ci sunt atent la drum, la ceilalti, la ceasurile din bord, oricine cat de cat antrenat stie despre ce vorbesc. Si asta nici nu ma face sa ma misc incet si nici sa-i deranjez sau sa-i pun in pericol pe ceilalti. Ca si deformatie profesionala as putea sa mentionez ca o parcare mai inghesuita cu turismul nu-mi reuseste la fel de bine ca si cea cu camionul, in conditii comparabile. De exemplu, cand tre' sa ma duc cu Benz-ul la un supermarket si sa parchez frumos intre liniile alea care delimiteaza locurile, foarte rar parchez drept din prima miscare. Dar daca tre' sa trag la o rampa noua si spatele camionului e la 18 metri de mine, il lipesc de rampa atat de soft incat aia dinauntru habar n-au ca-s acolo... Desconsideratia asta la care te referi va exista intotdeauna, si eu pronostichez chiar ca se va accentua, pentru ca mandria celui care a trecut la Dacie break la BMW la mana a saispea e mult mai mare decat cea a celui care a dat un Opel pe un Audi... Si usurinta cu care unii recupereaza plasticul ala rozaliu fara sa aiba acest drept nu este deloc datatoare de sperante... Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman ...acest topic acaparat de un emerit psiholog... Hai ca esti simpatic! :ha1 1: nu sunt "emerit". 2: nu sunt nici macar psiholog, chiar daca am studiat o vreme psihologia. 3: am urmarit sa fiu obiectiv si am punctat ce era putred in informatia postata de tine in deschiderea acestui topic, fara nici o legatura cu tine, nu te cunosc, nu ma cunosti... dar vad ca tu ai luat-o personal... Daca tu vrei sa crezi in continuare prosteala aia cu "reputatul psiholog" e problema ta. Doar ca realitatea se dovedeste ca este cu totul alta. Eu circul de placere pe sosea... Asta explica multe... Eu circul cu masina pentru ca am nevoie. Muncesc cu masina, am nevoie de ea sa-mi fac treaba. Cand ma deplasez in interes personal, ca sa zic asa, nu o fac de "placere" ci pentru ca am "nevoie" sa ma deplasez intr-un anumit loc repede si comod. Singura placere e in offroad, dar acolo se aplica alta fiosofie. Zilnic vad soferi care nu au chef sa conduca masina, si nu-i inteleg ce cauta totusi la volan. Sau ies cu masina "de placere", si ca sa-i vada lumea. Daca ar sta astia acasa, ar fi mult mai bine pentru toti, sincer! Responsabilitatea in trafic trebuie invatata in scoala de soferi, dar nu are timp nimeni sa faca scoala ca lumea. Astfel ca viata ii invata responsabilitatea din mers, dupa cateva accidente. Totusi, unii nu invata nicioadata. Dar e bine ca sunt unii destepti si pot sa profite de pe urma fraierilor si sa-i faca de bani in fel si chip! Pe de alta parte, sunt sofer profesionist, detin B+E si C+E din 1992. Dar nu mi-as permite azi sa conduc un autovehicul din categoria C+E pe un traseu lung, pentru ca nu am experienta in categoria respectiva. Daca as fi nevoit sa conduc un astfel de autovehicul, as conduce extrem de prudent. Spre deosebire de cei care permit unui militian care detine categoria D dar nu conduce un astfel de autovehicul, sa conduca totusi fara a avea experienta necesara. Rezultatul s-a vazut recent. Cam asa stau lucrurile si in general, cu celelalte categorii de permise. Sunt prea multi "soferi" pe strazi care nu ar trebui sa aiba dreptul sa detina permis de conducere. Asta este problema de fapt. In rest, sunt povesti si atat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 (editat) Re: Soferul roman Cata zazanie ...ce taraboi ...pen' ce? :ha: Apai ma oameni buni soferii romani se impart in doua categorii mari si late ... 1.Conducatori auto...aia de uita din prima zi codu PIN la permis exact cum il uita pala la cardu de la bancomat :wink: 2.Soferi ...aia de se tin si ei saracii de covrig si dau din pedale in asa fel incat sa nu se duca la pascut si stiu sa se protejeze de ceilalti participanti la trafic, conducatori auto in general. Cati sunt daia si cati sunt pe invers ...nu mai conteaza ...deschideti teveurile la ora 5 si o sa va puneti la curent cu mortaciunile si cu mondenitatile ...cin' s-a mai invitat singur la masa in casa cuiva, cin' a mai fugarit ververita prin copaci sa-si declare dragostea, cin' a a mai facut schimb recent de locuinte cu una la racoare la 2m sub nivelu marii cu A/C ecologic samd ... Chestia cu drumurile proaste, farurile din contrasens intrate fraudulos pe sub sprancene, mustele de pe nas, flacara violet, ceasu rau ...sunt doar scuze ... aia erau conducatori auto de fapt si de drept! Unii erau ca nu mai sunt (s-au curatat CA CArtoafele noi in baie de sare), altii mai incearca ...pan' le iese figura... Importanta este perseverenta ... da-o naibii de preventie ...aratai taranului ce masina JMechera si cati cai putere ARE, si cum iti atarna ouale pe scaun (vezi sa nu calci pe ele) si baga-l in parapet da-l in mortii masii de impotent ...daca nu se da la o parte cand ii blitzezi de la spate scafarlia ...:uameni Editat Iulie 6, 2013 de Yonutz 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Soferul roman @KAROLKW: Nu am avut niciodata statie pe camion si nici nu m-a interesat sa am, n-am povesti cu nimeni cand sunt la munca. Si n-am nici levier si nici proiectoare, ma descurc si fara ele. In plus, ma indoiesc ca vreo bara ARB are sanse impotriva a 30 - 40 de tone care ruleaza cu 90km/h. Daca ai dubii, franeaza odata la doi metri in fata unui camion si vezi ce se va intampla... Si pentru cauciucurile alea taiate esti bun de plata... Doar o chestie iti recomand: circula mai repede decat camioanele, lasa levierele, ca sunt unii cu levier mai mare ca al tau, si o sa ramai in viata... Dragos Dragos, hai sa facem alt exercitiu :) daca ai fi tu cel care esti prins sa spun asa intre doi basculagii cu 6x4 man sau altceva c anu mai retin si mergi linistit si stai ca tot omul la viteza legala sa nu te ia radarul in localitate ca e localitate pe acolo cu 70 si auzi pe statie ca aia mananca rahat si iti umplu frigideru si restul in conditiile in care tu nu ai zis nimic iar cand scoti si tu statia si ii atragi atentia bizonului intr-un mod elegant ca pe frecventa mai asculta si femei si copii ca e o frecventa libera CB si in alte masini sunt familii care pot asculta limbajul lor scarbos.....ce crezi ca ii trece cretanului de la covrig prin minte??? sa te injure si mai abitir si dupa sa te ameninte si sa iti zica ca ai belit p... ca o sa vezi tu ce iti arata el si incepe sa vina c abuldozerul din spate si sa te impinga ca de el are 30 de tone si tu ai doar 2 si pe langa asta care poate fi calificata ca tentativa si vatamare corporala grava (cu intentie) mai chama si pe bizonul din fata lui si a ta care ala incepe sa franeze ca sa te faca sunculita intre ei ca sa iti arate tie amaratul de sofer ce cohones au ei si ca tu fraierul care a indraznit sa le arate ca sunt niste needucati ai facut o grava eroare... ce zici de asta Dragos? e normal de la un camionagiu sa faca asta? e normal sa faca asa ceva cineva? raspunsul e NU. indiferent cine e si ce face. dar sa continui povestea ca nu e atat si uite asa mergand si sicananduma cativa kilometri si de prosti ce erau vorbeau pe statie tot ce faceau, altii camionagii care merita tot respectul stii ce au facut? au blocat urcarea dinspre comarnic cu vreo 3 tiruri si 2 bascule 8x8 si de jos mai vbeneau cativa in spate iar eu in incercarea de a iesi dintre ei ca nu stiam ce faceau ceilalti ca nu ma gandeam la asa ceva ci ma gandeam doar la cum sa ies dintre bizoni imi faceam loc cu frana si accelerare prin barile lor fata si spate. daca pe mine ma durea in basca ca e masina mea pe ei ii ardea ca e masina firmei si ii lua seful la maciuci si ei vazand asta mai abitir ii dadeau in freza si ma presau mai mult...iar la urcare surpriza priomul se opreste eu ma opresc automat ca eram acolo iar al doilea franeaza si il vad in oglinda ca incerca sa dea in spate si nu intelegeam de ce si banuiam ca poate vrea sa ma invaluie pe lateral sa ma scoata pe sant.moment in care am sarit din masina si am pus mana pe levierul de desfacut piulitele de la roti mai ales in conditiile in care la coborarea din masina am vazut si celelalte camioane pe acolo si "colegii"cu cate o bata ranga cheie sau altceva in mana si ne stiind ca defapt aia erau acolo in alt scop ci nu s ama beleasca pe mine. in conditiile in care vezi vreo 6-8 haidamaci burtosi cu tigara in gura unii si altii cu cate o figura amenintatoare,iar tu esti singur nu prea poti sa spui ca esti prea pe roze nu? surpriza a fost cand respectivii au luat masura glumei cu pana la respectivii si au inceput "negocierile"cu ei :):):) asa se pune? si ce daca au ei levierul mai mare? dreptul de a circula si de a folosi soselele patriei asa cum sunt e rezervat doar celor cu levieru mare? sau cu tonajul aferent? nu e dreptul nostru al tururor celor care ne-am obtinut acest drept legal printr-un examen. apropo asta e ultima mea interventie pe post ca nu vreau sa intervin in polemici sau razboaie de culise intre unii si altii doar imi expuneam o situatie. multumesc pentru intelegere si scuzele mele pentru eventualele neplaceri daca au fost. Karol 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Soferul roman Buna ziua ! @KAROLKW: Ca sa eviti treaba cu injuraturile idiotilor alora puteai foarte simplu sa inchizi statia, si rezolvai problema asta. Cat despre a fi prins intre doua camioane care te sicaneaza, nu am fost de nici una din parti, pentru ca, atunci cand sunt cu turismul, eu circul mai repede decat camioanele. Si daca sunt restrictii si nu e permis acest lucru, nu am avut parte de asa ceva. Oricum, daca am inteles eu bine, se pare ca tu ai scos primul levierul, si asta nu e o reactie corecta, aia, daca-si puneau capul cu tine, te mancau cu tot cu masina si cu levier... Doar, dupa cum am mai afirmat, cu idioti am de-a face si eu, ca circul pe aceleasi drumuri ca si tine, doar ca nu am nevoie nici de statie, nici de levier. Am avut ocazia sa fiu deranjat de unul care venea cu faza lunga din urma mea undeva pe Valea Muresului, fara sa aiba legatura cu viteza, ca ala tocmai iesise de pe un drum laturalnic si a luat-o in aceeasi directie cu mine. Inainte de iesirea din ceva localitate serios luminata, am aprins avariile si am oprit elegant pe banda de mers. El a oprit in spatele meu, eu am coborat si i-am batut discret in geam de la inaltimea celor 1.87m ai mei, cu o figura intrebator-distructiva. Si omul mi-a raspuns pur si simplu ca are blocul de lumini defect, blocat pe faza lunga, dovedindu-mi asta cu cateva tentative de schimbare de faze. Binenteles ca putea avea doar becurile sau filamentele arse, dar in bord martorul albastru de faza lunga era tot timpul aprins. Si atunci l-am invitat sa ma depaseasca si sa ruleze inaintea mea, ca sa streseze pe altii. Ceea a si facut, dar a disparut apoi repede din fata mea, ca nici faza mea lunga nu-i placea in mod deosebit in ceafa... Intotdeauna sunt solutii, trebuie doar gasite. In cazul tau, puteai opri si apoi reveni dupa al doilea basculantist, si apoi suna la politie si descrie problema, mentionand numarul sau de inmatriculare. Deci, actiunile tale nu au fost cele corespunzatoare situatiei respective, mai ales daca te-ai afisat cu levierul in mana. In cazuri de-astea, sa nu te astepti sa fii tratat in regim VIP, cu sampanie si caviar. Daca esti inteligent destul, faci in asa fel incat sa eviti conflictele, in special cele din care risti sa iesi deformat, oricata dreptate ai avea. Pe viitor, renunta la utilizarea levierului, foloseste mai mult capul. O sa fii surprins cat de bine face asta... Cum crezi ca s-ar fi chemat iesirea ta cu levierul din masina din punct de vedere juridic ? Tentativa de mangaiere tandra ? Perseverand in acelasi stil, poate intr-o zi iesi cu levierul la unul mai pregatit decat tine pentru evenimente de-astea, si pentru care a ti-l lua si a-ti rupe coastele cu el se incadreaza la capitolul entertainment sau "having fun with Karol"... Dragos Editat Iulie 7, 2013 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Soferul roman Buna ziua ! @KAROLKW: Ca sa eviti treaba cu injuraturile idiotilor alora puteai foarte simplu sa inchizi statia, si rezolvai problema asta. Cat despre a fi prins intre doua camioane care te sicaneaza, nu am fost de nici una din parti, pentru ca, atunci cand sunt cu turismul, eu circul mai repede decat camioanele. Si daca sunt restrictii si nu e permis acest lucru, nu am avut parte de asa ceva. Oricum, daca am inteles eu bine, se pare ca tu ai scos primul levierul, si asta nu e o reactie corecta, aia, daca-si puneau capul cu tine, te mancau cu tot cu masina si cu levier... Doar, dupa cum am mai afirmat, cu idioti am de-a face si eu, ca circul pe aceleasi drumuri ca si tine, doar ca nu am nevoie nici de statie, nici de levier. Am avut ocazia sa fiu deranjat de unul care venea cu faza lunga din urma mea undeva pe Valea Muresului, fara sa aiba legatura cu viteza, ca ala tocmai iesise de pe un drum laturalnic si a luat-o in aceeasi directie cu mine. Inainte de iesirea din ceva localitate serios luminata, am aprins avariile si am oprit elegant pe banda de mers. El a oprit in spatele meu, eu am coborat si i-am batut discret in geam de la inaltimea celor 1.87m ai mei, cu o figura intrebator-distructiva. Si omul mi-a raspuns pur si simplu ca are blocul de lumini defect, blocat pe faza lunga, dovedindu-mi asta cu cateva tentative de schimbare de faze. Binenteles ca putea avea doar becurile sau filamentele arse, dar in bord martorul albastru de faza lunga era tot timpul aprins. Si atunci l-am invitat sa ma depaseasca si sa ruleze inaintea mea, ca sa streseze pe altii. Ceea a si facut, dar a disparut apoi repede din fata mea, ca nici faza mea lunga nu-i placea in mod deosebit in ceafa... Intotdeauna sunt solutii, trebuie doar gasite. In cazul tau, puteai opri si apoi reveni dupa al doilea basculantist, si apoi suna la politie si descrie problema, mentionand numarul sau de inmatriculare. Deci, actiunile tale nu au fost cele corespunzatoare situatiei respective, mai ales daca te-ai afisat cu levierul in mana. In cazuri de-astea, sa nu te astepti sa fii tratat in regim VIP, cu sampanie si caviar. Daca esti inteligent destul, faci in asa fel incat sa eviti conflictele, in special cele din care risti sa iesi deformat, oricata dreptate ai avea. Pe viitor, renunta la utilizarea levierului, foloseste mai mult capul. O sa fii surprins cat de bine face asta... Cum crezi ca s-ar fi chemat iesirea ta cu levierul din masina din punct de vedere juridic ? Tentativa de mangaiere tandra ? Perseverand in acelasi stil, poate intr-o zi iesi cu levierul la unul mai pregatit decat tine pentru evenimente de-astea, si pentru care a ti-l lua si a-ti rupe coastele cu el se incadreaza la capitolul entertainment sau "having fun with Karol"... Dragos Dragos eu am iesit cu levierul in mana imediat dupa ce ne-am oprit adica imediat dupa ce eram tinut intre cei doi basculagii ceilalti care au oprit si au blocat drumul erau cu levierele in mana dar nu pentru mine ci pentru basculagii. nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca eu am iesit la iei cu levierul provocandui pe respectivii? iar insinuarea ca am actionat fara sa gandesc nu iti face cinste dar ok o pun pe seama neintelegerii celor scrise de mine. repec pentru clarificare eu doar am atras atentia camionagiilor ca sunt altii cu femei si copii in masini si le asculta lor limbajul de KKt nu e normal desi lor le-am spus-o mai frumos nefolosind expresia cu referire la delicatesa turceasca. aia care deja blocasera drumul si stateau cu ranga in mana nu ma asteptau pe mine sa ma incinga ci pe basculagii pe care dealtfel i-au linistit cu niste pene ca aia erau blocati in cabine si in camioane si nimeni nu le-a facut nimic doar i-au lasat pe pana,si nu cu cauciucuri taiate cum ai presupus tu ci doar desumflate toate cele 10 plus scoase ventilele si aruncate gramada in bena. faptul cu iesitul cu levierul in mana e doar pt ca ma gandeam ca ei vor adopta varianta violentei si eu ma pregateam sa ma apar, adica daca tu vii sa ma faci sendvis cu bascula eu cand ies sa te astept cu "sampanie si caviar"? neee te astept daca vii la mine exact in acelasi stil cum m-ai tratat daca tu vii si ma impingi cu camionul eu nu pot ca nu am camion dar daca vii sa ma iei la maciuci ma apar cu ce pot pe masura atacului:) ti se pare corect? de ce ar trebui eu sa merg mai repede decat un camion depasind viteza legala expunandu-ma riscului sa fiu penalizat de rutiera pentru depasirea vitezei regulamentare pe sectorul respectiv numai pentru simplu fapt ca dorelul conduce o bascula de 40 de tone ca sa merg mai repede ca el?cu ce imi aduce aceasta atitudine un aport de siguranta mie si celorlalti? si eu am tras dreapta ba chiar si stanga pentru a evita tiristi cretini depasind idiot pe posada pe valea oltului pe feleac...peste tot pe unde a fost nevoie dar asta nu inseamna ca dreptul si modul de circulatie e direct proportional cu gabaritul si masa autovehiculului iar aia chiar daca isi puneau mintea cu mine cum spui tu poate ca nu chiar toti suntem niste mignioni si farmacisti delicati si fini, uni mai avem daca nu neaparat mai multa forta macar mai multa minte si uneori e ceea ce trebuie,iar daca se ajunge la fizic in conditii de legitima aparare poti face uz de alte mijloace ;si sunt multe si aici vorbesc doar de cele legale si despre care nu are nimeni ce comenta. daca vorbim de marsavii de care stiu cum se practicau pe vremea mea prin autobaze ...hahahah e nevoie de inca un server sa povestim daca vrei :) a ziceai ceva de anuntatul politiei :):):) ma faci sa rad pai erau pe marginea drumului stateam de vorba cu ei ca pe mine ma legitimau de ce imi repar masina pe marginea drumului la 3 noaptea sa am lumini si pozitii iar pe tolomacul care a intrat cu camionul venind cam tare zic eu si in acest mod sterge vreo 2 masini si rupe oglinda uneia nici macar nu il opreste,nici macar nu anunta prin statie si imi spun cand ii intreb de ce nu fac nimic :"ca nu e de competenta noastra noi suntem de la ordine publica aia de la circulatie il putau opri daca il vedeau":) iar cand ii intreb ca daca anunt eu il opresc pe nesimtit? raspunsul a fost "da ce probe aveti?" si le raspund pai uite urmele pe jos si sunteti voi 2 martori, iar ei:"noi nu vom veni sa dam nici o declaratie nu ne pierdem timpul cu prostii avem treburi mai importante de facut." ti se pare normal? mie nu. Editat Iulie 7, 2013 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Soferul roman toate discutiile astea au plecat de la faptul ca soferii de camion si de autocar sunt iresponsabili.....nu este chiar asa....marea majoritate sunt in mintile lor si isi vad de drum linistiti......ca la un drum de cateva sute de km le ies in cale tot felul de visatori....care nu trebuie sa mearga dupa program....asta le cam salta pulsul... sunt o gramada de persoane care cred ca daca merg incet...e ok...nu prea este...ei incurca pe toata lumea.... vineri pe autostrada lui Boc...era unul cu turismul pe urcare...pe ultima banda...cu 90/h...si nu s-ar fi dat de acolo nici daca venea Obama in spatele lui..... cum l-ati cataloga voi...cei mai corecti dintre corecti...pe acel individ? hai sa va aud :grin: Editat Iulie 7, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Soferul roman Buna ziua ! Nu te pune nimeni sa depasesti viteza legala doar pentru ca un dobitoc iti face pressing in ceafa, de-aia am oferit varianta cu oprirea. Ca Politia nu vrea/nu face nimic, asta e peste puterile mele/tale de intelegere. Pentru limbajul colorat/carnos, am oferit varianta de a-ti opri statia. Cate vreme poti fi depasit de camioane pe Valea Oltului sau pe Feleac, acolo unde nu sunt restrictii, inseamna ca circuli prea lent, nu ca sunt ei cretini. Si retine ca autocarele sunt limitate la viteze mai ridicate decat camioanele... Repet, a scoate levierul, teava, ranga sau alte elemente contondente din masina nu este solutia, indiferenta ca ai de-a face cu "haidamaci" cretini sau cu vreo capra tip "miss univers" cu permisul castigat pe cai orale. Cate vreme la mine sau la altii nu a venit nimeni cu amenintari, prastii, arbalete sau AK-47, inseamna ca poate facem anumite chestii mai bine decat tine. Sau daca nu mai "bine", atunci macar "altcumva", mai "diferit". Asta nu-ti da de gandit ? Cretini sau idioti vei intalni pe parcursul vietii in toate ipostazele si functiile, obisnuieste-te cu asta si actioneaza in consecinta. Am avut o situatie in care, undeva la o centrala atomica in Franta, la o descarcare pe sus cu acoperisul de prelata al semiremorcii pliat catre cabina, macaragiul mi-a rupt prelata laterala cu piesa din carlig, ceva lung de vreo noua metri, desi atrasesem atentia ca chestia nu atarna bine acolo. Dupa ce s-a intamplat ruptura, din privirile mele pline de "intelegere" si "compasiune", macaragiul a inteles ca nu era bine sa coboare chiar in acel moment din cabina sa, iar inginerul sef care asista si vazuse situatia a preferat sa puna distanta mare intre mine si el. Binenteles ca mi-am reprimat dorinta de a-i da cap in cap pe cei doi, le-am facut semne repetate sa se apropie de mine, si intr-un final, fara leviere sau rangi, s-au facut ceva poze, s-a semnat o constatare amiabila de accident si am plecat cu o copie a asigurarii macaralei, dupa ce mi-am anuntat si sefii. Dupa cum spuneam, variante sunt intotdeauna, trebuie doar sa vrei sa le gasesti. Dragos 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Soferul roman Profesionist nu e ala de are multe litere trecute acolosea pe permis. Profesionist este ala care dupa 10-15-20 ani de condus nu are la activ accidente si/sau suspendari de permis ... Cand produci un accident din vina ta esti sofer amator ......indiferent la volanului carui autovehicul te afli. Cand reusesti sa eviti un accident cu un participant la trafic ...incepi sa inveti a fi un sofer profesionist. Cand reusesti sa intelegi traficul in asa fel incat sa iti iei toate masurile din timp incat sansele unei eventuale coleziuni in trafic sa tinda spre zero ai devenit cu adevarat sofer profesionist. "Alergatul la program" si injuraturile tiristilor in trafic sunt la ordinea zilei. Aproape niciunul nu cred ca gandeste ca e mult mai sanatos sa mearga firesc, asa cum sunt conditiile in Romania de azi, in asa fel incat sa se intoarca din cursa acasa la copilasi cu sacosa plina cu paine si nu sa vina in fata lor intre 4 scanduri. Dar nici in gradina cealalta nu-i numa' verzitura ...Ici, colo ...falnic creste cate o urzica, un ciuline, un maracine ... Editat Iulie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Soferul roman . Sau ies cu masina "de placere", si ca sa-i vada lumea.In rest, sunt povesti si atat. Puisor, nu stiu ce cursuri de psihologie ai aprofundat, dar daca aveai bun simt, ma citai ca atare : conduc de placere. Si cineva care tocmai iesise de la un curs de psihologie tocmai imi spunea ca cine face un lucru din placere il face mult mai bine decat cineva care este nevoit sa-l faca. In rest,povesti. Editat Iulie 7, 2013 de pitonul 1 Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Soferul roman @ pitonul: Colegule de forum, "puisor" spune-i persoanei pe care o mangai tu, nu mie. Nici macar nu sunt pe invers, ca sa-mi faca placere sa ma mangaie un barbat sau sa ma alinte cu "puisor". Eu te-am citat exact in postarea mea anterioara, sunt fix cuvintele tale: "Eu circul de placere pe sosea,sa ajung in n sau m loc, exact cum faci tu offroad." Ce ai citat tu din mine facea referire la cu totul altceva. Referitor la studiile mele de psihologie, am facut aproape 2 ani de facultate, a doua facultate, dar prin anul 2 am renuntat pentru ca bateau campii pe acolo. Am prieteni psihologi care profeseaza, dar toti au facut formari speciale in terapii care nu au absolut nici o legatura cu ceea ce se invata in facultate. Cine s-a limitat doar la ceea ce se invata in facultate, acum completeaza chestionare pe la scolile de soferi sau te miri pe unde, lucreaza la stat, etc. In plus, am peste 20 de ani de cand studiez diverse stiinte care au legatura cu dezvoltarea personala, asa ca ma poti crede pe cuvant ca am habar despre ce vorbesc. Si... ai grija, ca oamenii fac foarte multe lucruri din placere, fara ca acestea sa fie totusi niste lucruri sanatoase... unele sunt chiar penale. Asa ca... mai gandeste-te inainte sa arunci cu vorbe. Iti repet: chiar nu am avut nimic cu tine, doar ca infomatia cu care ai deschis tu topicul asta este penibil de cusuta cu ata alba, daca pot zice asa, fapt care s-a si dovedit imediat dupa, a razbatut si in presa adevarul. Iar faptul ca psihologul ala a disparut in ceata dovedeste inca o data ca nu a fost vorba despre nici un studiu serios, ci o gaselnita a sistemului ca sa mai stoarca niste bani de pe soferi. Acum, daca tu nu poti accepta asta, e tot problema ta. Iar daca vrei sa ne mai conversam pe topicul asta, te rog scuteste-ma de tandreturi... :wink: Sa ai o zi mai faina decat ieri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Soferul roman Vineri am testat roll-cage-ul de pe Defender cu un maxi-taxi gen autobuz condus cu coatele (bineinteles ca isi numara birlicii la volan) de un sofer profesionist cred. Intentionam sa fac stanga si cedam trecerea ca sa intru pe 4 benzi cand asta vine si se inghesuie in dreapta mea iar cand plecam amandoi el ia mult stanga si se urca pe mine - la mine ceva vopsea alba pe fiare si atat, la el vopsea neagra,indoituri si oglinda rupta. Cu tupeu maxim ma scoate vinovat si vrea asigurarea mea,bani,etc - cand a vazut ca nu ma sperii si vreau la militie a trecut in registrul victimizarii....aici m-a atins la coarda sensibila si i-am dat un meleon pentru ca nu intentionam sa ma intrebe organul despre omologarea fierataniilor.:grin: Ma felicit ca nu eram cu Disco,buba ar fi fost maricica (asa am scapat cu o lingura de vopsea). Procentul de melteni cu autoturisme e mai mare decat procentul de melteni cu camioane dupa parerea mea de utilizator amator si neobosit al drumurilor publice din Romania.:old Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Soferul roman ... Procentul de melteni cu autoturisme e mai mare decat procentul de melteni cu camioane ... Medie aritmetica sau ponderata ?:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Soferul roman Ponderata,normal!:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate