soimu Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Re: Soferul roman Marius, nu stiu de ce te superi asa Si eu consider ca soferii de camioane si de dubite au un stil de condus agresiv si inconstient. Nu toti, probabil un procent egal cu a celorlati soferi, doar ca ei sunt mai mult timp pe sosea si, in cazul celor de camion, consecintele unor greseli usor de banuit de un om normal, sunt foarte grave, el nu opreste repede, nu poate evita usor, nu se strecoara, nu tamponeaza usor, el odata lansat face praf un autoturism mic, fara drept de apel. Si, daca e sa ma intrebi pe mine, la un drum lung vad mai multe camioane care fac depasiri periculoase decat autoturisme, nu stiu, poate nu sunt atent la cei mici... dar asta este impresia mea, soferii de autocamioane si de autoutilitare mici sunt criminali. Eu cred ca jumatate din ei nu ar avea carnet in 6 luni daca de azi ar incepe politia sa isi faca treaba. Nu trebuie decat sa circule cu masini fara insemne dar cu camere de filmat, pe rute aglomerate. Depasiri in curbe fara vizibilitate, pe trecere de pietoni in localitati, etc. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 (editat) Re: Soferul roman Soimule...nu ma supar...stiu ca sunt multi inconstienti la volan...eu am trait treburile astea pe viu...pe pielea mea....am incarcat azi...doua ancore de vapor...si maine seara ...nu ma intereseaza cum...citat din sefu :grin:...sa fiu cu ele in port la Split.....asta e doar un exemplu...mai am cateva zeci de genul asta dar...sunt si destui berbeci care daca unt la volanul unei masini mari:grin:...se cred sfinti in viata....pe astia...eu i-as judeca...asa cum stiu :grin: cel de care vb mai sus...cerea voie prin statie sa depasesca....toata lumea l-a inteles...si-l lasa sa mearga...dar cati fac asa ca el? ca sa nu mai spunem de soferii romani...cati dintre voi au fost capabili sa tina ritmul in Bulgaria...cu un sofer turc de autocar?:ha: Editat Iulie 5, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Re: Soferul roman Buna seara ! Citat din soimu: Si eu consider ca soferii de camioane si de dubite au un stil de condus agresiv si inconstient. Te-a tentat vreodata sa conduci un camion de 40 de tone, lung de 18 - 20 de metri ? Si sa vezi cum e cand, desi masina limitata la 88km/h, ajungi din urma turisme conduse de cretini sau de fosile vii, care, desi nu au pe nimeni in fata si nu sunt alte restrictii, se tem sa mearga mai repede ? Cand zic mai repede, zic macar cu 100km/h, sa nu incurce camioanele si daca chiar vin altii mai grabiti, sa poate trece rapid... Ei bine, astia cu turismele care circula cu viteze sub 90km/h nu au ce cauta pe sosele. Cei cu rulotele dupa ei sau cu autorulote, im ambele cazuri submotorizate si cu cate o dama la volan, ca deh, sotul, sofer de duminica a obosit deja, la urcari nu stiu sa-si caute prin cutii, nu stiu sa se foloseasca de inertia masinii, ca de depasirea unui camion nici nu mai vorbesc... Si daca tot nu e in stare sa-l depaseasca, sta la cinci metri in fundul lui, ca-i iese mai bine consumul... De-astia ai vazut ? Dar pe timp de ploaie, alti cretini care cred ca cel mai folositor lucru pe care l-ar putea face este sa aprinda luminile de ceatza spate, nici d-astia n-ai intalnit ? Rabe destramate care merg strambe din sasiu pe drum, Aro cu remorca incarcata full, mers cate o ora cu 40km/h pe valea Oltului ai intalnit ? Dar sa-ti vina masina din sens contrar, pe banda ta, cu proiectoare si faza lunga aprinsa, de-a trebuit sa franez pentru ca idiotul sa nu ajunga sub baia mea de ulei, nici d-astia nu ai intalnit ? Ca sofer de camion de circa 15 ani, ma apropii de trei milioane de kilometri, si am intalnit pe toti cei de mai sus. Am mai intalnit alti boi cu turisme care, dupa ce ma depaseau, intrau in fata mea la doi metri si-mi franau in fata, ca semn ca i-am deranjat ruland cu ai mei 88 - 89km/h.... Pa autostrazile din Franta si Germania, unde limitele de viteza sunt intre 110 - 130km/h, ajung din urma turisme care circula cu 80 - 85km/h, si cand dau sa-l depasesc pe meserias, presupunand ca am voie, ala accelereaza, ca sa trezit orgoliul in el, si vezi Doamne, nu da bine ca un Audi A6 sa fie depasit de un camion... Inca practic soferia, dar de circa sapte ani am sarit peste patronii romani, care mai mult iti luau decat iti dadeau bani. Au incercat sa ma alerge si am refuzat. Am avut si curse in doi soferi, ca drumul pana la Glasgow sau Dublin e lung... Am avut trei accidente, in toate situatiile fiind lovit in spate de idioti care nu au pastrat distanta OK. Sa le fie de bine, poate au invatat ceva din asta... Pana am condus camioane in Romania, mai mult m-au deranjat turismele decat camioanele. In fine, esenta celor de mai sus este urmatoarea, si nu merge numai la adresa lui soimu: Nu vorbiti in necunostinta de cauza, iar cand circulati cu turismele, faceti-o cu viteze mai mari decat cele ale camioanelor... Dragos 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Re: Soferul roman Dragos asta-i viata de camionagiu.... pe de alta parte....oare cati inconstienti cu turisme isi duc viata in continuare datorita unui sofer de camion...care a reusit cu greu sa-i evite dar despre astea nu vorbeste nimeni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Re: Soferul roman [video=youtube;KI-5ihKCQJI]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KI-5ihKCQJI Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 (editat) Re: Soferul roman Buna seara ! Nu vorbiti in necunostinta de cauza, iar cand circulati cu turismele, faceti-o cu viteze mai mari decat cele ale camioanelor... Dragos Fara suparare insa de cand dicteaza viteza de mers pe drumurile de cacat din Romania camioanele? Sunt perfect de acord ca sunt cate unii care abia se taraie pe strada,sunt alti imbecili care depasesc la limita bunului simt, insa mi se pare deplasata idea sa impui tu ca si conducator de camion viteza unui turism. Poate conducatorul acelui turism,exceptand exemplele de mai sus, are un stil mai calm de condus (sa zicem 80km/h) ,poate isi protejeaza familia din masina,poate il asteapta cineva acasa si merge la limita evitarii unui accident (tinand cont de starea drumurilor de la noi) etc. Faptul ca tu conduci un ansamblu de x metrii si y tone nu e problema mea.Cat despre faptul ca e limitata masina la 90 cu atat mai mult ! Tot respectul pentru voi ca ati condus sau conduceti camioane ,e meritul vostru si pasiunea voastra ,insa acest lucru impune si o doza de responsabilitate. Example se pot da si din perspectiva conducatorului de autoturism: -am intalnit soferi de camion care au depasit pe valea Oltului fara sa aiba pic de vizibilitate doar pentru ca un alt imbecil I-a spus prin statie ca nu vine nimic din fata...ghici ce venea ! -am intalnit pe drumul vechi spre Constanta sofer de camion care depasea TOT si il fereau toti intrand la propriu in sant.Desi I-am atras toti atentia ca e nesimtit, raspunsul era generic(du-te ba in P*la mea) .La nici 20 km dupa ce m-a depasit in acelasi stil, a avut accident frontal cu un alt camion. -am intalnit sofer de camion pe E85 care, desi mergeam cu 100-120, se lipea de mine sa ma impinga de la spate desi avea loc sa depaseasca pe banda 2 .Atunci nu aveam statie si dupa 2-3 faze de genul,l-am oprit si I-am explicat cum sta treaba. Ghinionul lui a fost ca eram 4 insi in masina care I-am urat de sanatate pe tot corpul. Exemplele pot continua la nesfarsit insa concluzia e una singura. Indiferent ca esti conducator de camion,duba,turism sau motor trebuie o doza de bun simt si responsabilitate in trafic. :h5 Editat Iulie 6, 2013 de pantzerrow 1 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman dreptatea e la mijoc si depinde de perspectiva fiecaruia in postura care se afla in trafic :) adica daca azi e pe camion e smecher daca maine e pe logan sta linistit...am intalnit si deastia ca s anu mai spun ca am intalnit si cazul cand mergea cu o janghina de trabant si era calm si linistit apoi si-a luat pasat si era miezul din khiurtos ca de acum are cai sub capota. exemple sunt o gramata si inca odata spun e nevoie de educatie rutiera,examen de dat din ea si suspendare de permis daca nu respecta reglementarile. pe un camionagiu daca ii suspenda carnetul il doare rau ca sta pe dreapta si nu face bani asa ca asa ar trebui facut dar facut cu discernamant cu corectitudine si nu la panda ca sigur pica spaga la organ ca fraierul "trebuie sa manace"si are familie la care trebuie sa asigure traiul. daca si noi soferii am sti ca si politia e corecta si nu te arde pe rahaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 (editat) Re: Soferul roman Din nefericire educatia la volan depinde in mare masura de educatia de baza,cea dobandita in copilarie si adolescenta.La acest capitol noi Romanii nu stralucim ...asta ca sa folosesc un termen 'elegant'. Personal am fost pus in situatii dificile fiind fortat in nenumarate cazuri pe V.Oltului sa opresc pe dreapta din cauza TIR-istilor sau Camionagiilor grabiti care ma claxonau sau semnalizau cu farurile ca merg prea incet (80km/h).Acum evit V.oltului si aleg intotdeauna varianta Fagaras-Brasov. Cred ca politia rutiera nu isi face datoria in totalitate pe drumurile din RO,cred ca in tara noastra tahometrele nu sunt controlate suficient si camionagii isi cam fac de cap.Sincer asta cred. Editat Iulie 6, 2013 de emanoeladrian 1 RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman tin sa atrag atentia ca viteza maxima NU este viteza MINIMA obligatorie, indiferent de greutatea si lungimea camionului care iti sta in ceafa sa te depaseasca mi se rupe mie de ce transporti si cand trebuie sa fi acolo... eu merg cu 80-90 la ora pentru ca asa vreau eu, pentru ca patrolul consuma prea mult sa merg cu 100 si pentru ca nu ma grabesc in localitate, unde scrie 70... merg cu 75-80 si nu vad o obligate ca sa merg mai tare si nici o scuza sa ma depasesti tu cu camionul pe trecere de pietoni pe Valea Muresului sau a Oltului nu vad de ce sa merg mai tare de 80, pentru ca sunt multe curbe si oricum trebuie sa franez , asa ca mentin o viteza constanta iar ca tu esti cu camionul de 40 tone...ar trebui cu atat mai mult sa mergi constant si prudent...nu la maximul de limitator si sa faci depasiri periculoase sau sa ma fortezi pe mine ca tu sau seful sau mama sau cine o mai fi...se grabeste. eu am familie acasa si nu imi permit nici sa imi cumpar 2 masini pe an iar daca tu intelegi altfel ciruculatia... sa te dau dracului si pe tine si pe sefu si pe oricien ar fi vinovat ca se circula asa cum se circula in tara. urarea nu este spre o persoana, este spre toate personale care se regasesc 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman inteligent...ff inteligent...sunt curios cum judecai daca treceai un pic si pe la volanul unui camion si da....soferii de tir sunt cei mai agresivi...cei mai lipsiti de orice educatie...cei mai ticalosi oameni...restul participantilor in trafic sunt soferii ideali poate si pe voi candva un sofer de camion v-a ferit...cand putea ff bine sa nu o faca :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Cei cu rulotele dupa ei sau cu autorulote, im ambele cazuri submotorizate (...) nu stiu sa se foloseasca de inertia masinii (...) Scuze ca întrerup razboiul personal soimu`vs marius, dar intru si eu (adica masina mea) în clasa celor submotorizate, si am si eu probleme de mentinere a unei vitezei constante pe urcari, încurcînd de multe ori pe altii (camionagii sau nu). Cum pot folosi în favoarea mea inertia masinii (recunosc ca aud pt. prima data de asa ceva)? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman v-a ferit...cand putea ff bine sa nu o faca :grin: NO OFFENCE, dar asta nici de gluma nu-i buna. Cine macar se gîndeste la asa ceva, trebuie sa fie în spatele gratiilor unui ospiciu sau penitenciar si nu în spatele volanului. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman oare? pentru un tampit cu Mercedes...am intrat cu masina pe calea ferata....trafic CFR oprit...camionul muci....declaratii peste declaratii...iar ala cu turismul...a fost bun dus.....merita...sau nu merita sa-i feresti pe toti tampitii din trafic? ps...eu nu ma razboiesc cu nimeni....doar ca am avut ghinionul sa ma aflu in ambele tabere :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Mai oameni buni, nu va mai certati aiurea pe aici. Nu exista "soferi de turisme" si soferi de camioane" sau alti "soferi". Exista doar soferi si atat. Dintre care unii sunt profi si stiu ce au de facut cu masina pe care o conduc si in trafic, iar altii sunt praf, habar nu au sa ia o curba, indiferent de gabaritul masinii pe care o conduc, habar nu au sa se asigure in manevrele pe care le fac, habar nu au la ce foloseste "batul" ala de langa volan din partea stanga, probabil ca multi dintre ei cand isi cumpara masina (in special nemteasca) nu au destui bani sa ia toate "optionalele" si astfel ca renunta la semnalizatoare (alta explicatie nu gasesc pentru faptul ca majoritatea celor cu VW, Audi si BMW aproape ca nu semnalizeaza deloc in trafic, deci foarte probabil nici sa nu aiba asa ceva pe masina - ba ar mai fi o explicatie: aia ca legiuitorul din Romania a eliminat din contraventii nesemnalizarea la schimbarea directiei de mers, sau cel putin asa planuia cu ceva timp in urma). Toti acesti soferi, in marea lor majoritate foarte prost pregatiti, cu permisele cumparate, produc in mod direct sau indirect accidentele de pe strazi. Ei toti sunt produsul acestui sistem aberant si criminal in acelasi timp. A avea bani pentru a-ti cumpara o masina (indiferent de categoria ei) NU TREBUIE SA-TI DEA AUTOMAT DREPTUL SA CIRCULI PE DRUMURILE PUBLICE! Din nefericire insa, tot sistemul face posibil acest lucru: mai multe masini vandute, mai mult carburant vandut, mai multe asigurari incheiate, mai multe revizii periodice, mai multe reparatii de defecte, mai multe reparatii in urma accidentelor, mai multe taxe si impozite, adica MAI MULT PROFIT PENTRU UNII. Vrei sa conduci un autovehicul pe drumurile publice? Pai atunci fa scoala de soferi ca lumea pana inveti cum trebuie sa conduci un autovehicul si sa recunosti si sa respecti regulile de circulatie, da test adevarat, si daca dovedesti ca esti apt pentru asta, atunci sa primesti permis. Nu ceea ce se petrece acum! Mi se intampla si mie sa-i avertizez pe cate unii sa se uite mai bine la indicatoare, sa-si tina banda de rulare, etc, iar ei nici macar nu pricep ce le explic. Si atunci, cine e de vina? El ca individ, este interesat strict sa se deplaseze mai repede, mai confortabil, catre destinatiile dorite, prin urmare isi cumpara masina si permis de conducere. Cine trebuie sa vegheze ca traficul sa fie in regula si sigur? Cine ia bani pentru asta? Si nu putini? Cine este abilitat sa intervina si sa aplice legile, pe care tot el le-a facut? Eu?! Tu?! El?! NUUUU!!! STATUL !!! Dar ce face statul?! 1. Ia banii cu japca in diverse moduri: taxe, impozite, amenzi, alte inventii. 2. Permite unor infractori evazionisti sa ridice masinile de pe strada, el incasand o suma infima ca amenda, iar infractorul sume de sute de lei doar pentru ca ti-a plimbat masina de colo-colo. 3. Rupe soselele pana le face praf, cu lucrari total aiurea, fara nici o planificare, incurcand traficul pentru perioade lungi de timp, sosele care ajung sa coste cu tot cu reparatiile ulterioare sume fabuloase, costuri suportate tot de noi cetatenii fraieri. 4. Monteaza cate 3 si chiar 4 semafoare la o intersectie (si ma refer doar pentru un sens de mers, pentru ca e la fel pentru orice directie) din care functioneaza doar unul si eventual ala micu' din dreptul geamului autoturismului. Chiar o fi mai ieftin sa cumperi si sa montezi inca 2-3 semafoare pe sens, care oricum nu functioneaza toate, decat sa-l repari pe ala care exista deja?!?!?!?! 5. Monteaza cate 2 semafoare pentru pietoni pe sens!!!!!!!!!!! Din care functioneaza doar unul. La fel: care este smecheria? 6. Traseaza niste linii pe strada total aiurea, pacat ca nu am aparat foto la mine ca faceam poza la zona dintre P-ta Muncii si P-ta Iancului, sa vedeti acolo bulibaseala de "benzi de circulatie": care dintre ele o fi aia buna? Pentru ca se suprapun toate! "Soferii" astia la care le-au vandut ei permise de conducere oricum nu stiu sa tina o banda de circulatie nici macar trasata corect, darmite una imaginara. Dar cand au de a face cu niste benzi care se suprapun, va dati seama ce rezulta de aici! Pe acolo circul de obicei pe linia de tramvai, ca altfel e cosmar, stau toti gramada si nu mai stiu ce sa faca, atunci cand sunt mai multe masini. 7. Ca sa revenim ontopic, porcaria asta cu mersul la psiholog ca sa ne mai faca si aia de niste bani, si sa aiba de unde sa dea si statului partea lui, va fi frectie la picior de lemn: nu va scadea numarul de accidente, nu va creste calitatea traficului din Romania, ci va fi fix ceea ce a fost programata sa fie: o noua smecherie de muls banii de la fraieri. Pana acum a existat deja masura suspendarii permisului si a reexaminarii, care teoretic ar fi buna, insa sistemul permite ca pentru cativa euroi sa-ti recuperezi permisul mai repede si fara examinare (o faci doar pe hartie), sau chiar sa-ti iei inapoi permisul imediat. Clar ca si cu consilierea asta se va face exact la fel, nu va merge nimeni la psiholog, dar pentru bani iti cumperi "orele de consiliere" si gata, te intorci in trafic! Guristul Mircea Badea spunea imediat dupa Paste ca a aflat de la un SRI-ist ca cea mai mare categorie sociala din Romania este cea a... SOFERILOR!!!!!!!!!!!!! Si ca era specialitatea PSD-ului sa manipuleze aceasta categorie sociala de fiecare data cand vroia sa faca valuri in societate pentru a distrage atentia, sa faca bani gramada, etc. Revenind pesedeii la putere, nu mira pe nimeni faptul ca incep iar cu cacaturi de-astea! Muistul ala de psiholog a fost adus pe bani de banditii astia, ca sa ne prosteasca iar dand o nota de "profesionalism" smecheriei, si sa tinem ciocul mic cand ne baga astia mana in buzunar, pentru ca "noi soferii suntem de vina". Si se pare ca le-a tinut. Si in plus, reusesc iar sa invrajbeasca romanii aiurea, si sa-i tina ocupati cu tampenii, ca sa nu vedem smecheriile pe care le fac. In concluzie, nu va mai certati aiurea, ca nu are sens. Daca tot vreti sa faceti ceva, faceti-o in directia potrivita, dusmanul nostru comun este unul singur! :wink: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Cu atât mai mult, dacă v-ați aflat în ambele tabere, atunci puteți fi mai obiectivi decât restul, care au tendințe de subiectivism. E clar, că există retardați în ambele tabere, exact cum "Nu există pădure fără uscături." Așa că discuția nu are rost să se transforme într-un război ... nu am condus camion, dar am un prieten care are un camion platformă pentru utilaje grele și am mers cu el de câteva ori, în curse, prin țară. Există și conducători de turisme care în mod aparent nejustificat merg cu 40 km/h în afara localității (spun aparent, că poate dacă-i întrebi - oamenii au motivele lor mai mult sau mai puțin juste). Am văzut însă în cele câteva sute de mii de km f[cute la volan și camionagii sau șoferi de dubițe care depășesc la risc maximum, fără vizibilitate și soferi de turisme făcând la fel, ba chiar m-am băgat pe șanț de câteva ori ca să pot evita impacturi frontale. La fel am văzut și mulți cretini care, în momentul în care cineva (indiferent că e un turism, o dubă sau un camion) vrea să-i depășească ... accelerează că-i prea mare înjoseala de a fi depășit:uameni. Eu am un principiu încerc să merg cât mai constant și dacă unul vine din spate tare, îl las să se ducă, înseamnă ca se grăbește, merge mai tare dacă m-a prins ... îmi continui drumul cu viteza mea de croazieră, nu fac ambiții pe șosea. Dar sunt mulți din aștia. Și sunt în ambele tabere. În general TIR-iștii sunt de treabă, îți dau semnal dreapta unde e loc, dar nu toți. Sunt și bulangii care fac ambiții, deși ei merg mai încet, încărcați fiind, pe urcări, de exemplu - acolo chiar par foarte submotorizați - apropo de remarca cu rulotele și autorulotele. Dar nu e bine să generalizăm. Nu e corect să existe astfel de discuții .. nu se ajunge niciunde, decât la animozități, din păcate. Ca o concluzie, șoferul român e diferit de șoferii din alte țări din multe și varii motive: - nervii și stress-ul de la volan, datorate stării de căcat a drumurilor, aglomerației și termenelor, scurte, iraționale, absurde, impuse uneori de angajatorii din domeniul transporturilor șoferilor angajați; - lipsa de educație rutieră, izvorâtă direct din lipsa de experiență în spatele volanului, compensate incorect prin caii mulți de sub cur și ghiulurile și lanțurile grele de aur și grosimea portofelului; - faptul că posedă permis de conducere, obținut mult prea ușor, zic eu, tot felul de specimene - lipsa rigorilor, controalelor periodice după o anumită vârstă etc. Să vă spun o poveste scurtă: Am un prieten, al cărui tată avînd 86-87 de ani, încă mai conducea. Avea permis din tinerețe, omul fusese inginer, la un moment dat primar etc. Pasionat de stupi și stupărit. Nu mergea mult, mergea la stupi la țară distanță 25 - 30 km dus-întors. Arareori, prin oraș, până la piață sau la alte cumpărături. Mașina - Dacia 1304 (papuc), diesel 4x4. Vă dați seama că la 85 de ani nu se știe cât mai vedea, purta ochelari, oricum de auzit nu mai prea auzea (trebuia să vorbești mai tare cu el ca să audă). Dar mergea cu mașina 2-3 zile pe săptămână. Odată, acum vreo 2 ani a vrut să iasă cu mașina din curte ... cu spatele și a dat o altă mașină în el, pentru că nu a acordat prioritate, adică ori nu s-a asigurat, ori nu a văzut bine. S-a dat jos din mașină și i-a zis celuilalt că e de vină. Omul a rămas mască și a zis: "Cum domnule, dumneavoastră trebuia să vă asigurați când ieșiți din curte, nu m-ați văzut?" ... al bătrân i-a răspuns: "Ba da domn`e, te-am văzut, dar tu ești de vină că ai venit prea tare!":ha::ha::ha: Vă dați seama, că omul deși mi-era simpatic, nu ar fi avut ce să caute la volan. Dacă ar exista controale periodice riguroase, care să se treacă doar pe bune, nu pe șpăgi ... cazuri din ăstea nu ar exista. Personal, pot tolera și trece multe cu vederea, (că oricum sunt mulți proști și aș înnebuni dacă nu aș face-o), dar foarte tare mă deranjează nesimțiții, bășinoșii, vacile (pitzipoancele) nevoase care înjură și arată semne obscene pe prioritatea ta, pentru că, într-un mod sau altul, au obținut permisul de conducere și ajung să abuzeze în trafic, fără să cunoască regulile de circulație, semnele etc. Cu ăștia, ar trebui dat de pământ!:hw La figurat, desigur. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hribanus Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman In general celor care vin tare din spate le fac loc, indiferent daca sunt tir-uri sau turisme. daca e inconstient sau doar presat de patron, nu e problema mea. In schimb imi ies din pepeni cu camionagii care intra cu viteza de pe bretela de acces si, chiar daca au jumatate de kilometru de banda in fata, se baga peste tine sa te scoata de pe banda. mi se intampla asta cam o data la doua saptamani, la iesirea din iasi pe E583 si trebuie sa franez ca sa ii fac loc dobitocului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Buna ziua ! @pantzerrow: Nu fac referire la cei idioti si/sau iresponsabili, ca d-aia sunt peste tot. Dar am altcevaȘ Fara suparare insa de cand dicteaza viteza de mers pe drumurile de cacat din Romania camioanele? In primul rand, drumurile Romaniei nu sunt chiar de rahat, ci doar putine, si din cam acelasi motiv, aglomerate. In al doilea rand, camioanele dicteaza viteza de mers pentru ca sunt limitate, si daca nu ai loc/chef sa le depasesti, vei merge ca si ele, cu cel mult 90 la ora, vrand-nevrand. Dar daca brusc se face loc sau ti-a venit cheful sa depasesti, cred ca nimeni nu-ti calca frana in acel moment, si te-ai putea duce linistit. Dar asta depinde strict de tine si de capacitatile tale de sofer... are un stil mai calm de condus (sa zicem 80km/h) Stilul conteaza la ala-n ograda. Cand imparti acelasi drum cu altii, tre' sa te adaptezi, iar daca nu esti in stare, stai acasa sau gaseste variante, circula cu trenul, etc, ca-i incurci pe ceilalti... poate isi protejeaza familia din masina,poate il asteapta cineva acasa si merge la limita evitarii unui accident Inteleg treaba cu protejarea celor dragi, dar nu are ca cauta ca argument intr-o astfel de discutie. Pe toti ne asteapta cineva acasa, iar notiunea de "a merge la limita evitarii unui accident" este atat de deplasata incat a disparut din reglementarile actuale. E ca si cum ai afirma "mă simt în siguranța" atunci când tu ești de fapt o liță aflată într-o siguranță prea slab calibrată. Faptul ca tu conduci un ansamblu de x metrii si y tone nu e problema mea Gresit... Cu atat mai mult cu cat presupun ca ai ceva notiuni de fizica, ar trebui sa tragi concluzia ca daca tot esti mai usor, mai mic si mai rapid decat mine, ar trebui sa actionezi ca atare. Daca n-o faci, nu stii s-o faci sau nu vrei s-o faci, inseamna ca nu esti pregatit pentru circulatia pe drumurile publice. Mai departe: @soimu': tin sa atrag atentia ca viteza maxima NU este viteza MINIMA obligatorie Nici nu stiu daca exista o astfel de limita (de viteza minima obligatorie) impusa de lege. eu merg cu 80-90 la ora pentru ca asa vreau eu, pentru ca patrolul consuma prea mult sa merg cu 100 si pentru ca nu ma grabesc Asta e tare de tot... Faptul ca "asa vrei tu" sa circuli trimite la situatia romanului miserupist sau bagpulist, caruia nu-i pasa de faptul ca nu-i singur pe drum. Ca nu-ti permiti consumul unui Patrol care ruleaza cu 100km/h bate intr-o directie asemanatoare, ca romanul ar vrea motoare cat de mari, dar nu-si permite consumul sau impozitul... Sa nu ma intelegi gresit, n-o sa-mi gasesti numele in "FORBES", n-am bani de Maserati, Lamborghini si beau Timisoreana cand sunt acasa. Doua din cele trei masini ale mele au 87, respectiv 75CP. Si nu stiu cum, cu ambele reusesc sa ma misc fara probleme cu 100km/h, desi cu aia de 87CP (Cherokee), sunt inca in treapta a patra la viteza aia... in localitate, unde scrie 70... merg cu 75-80 si nu vad o obligate ca sa merg mai tare Eu nu depasesc 70km/h acolo unde scrie 70 cu negru pe fond alb, intr-un cerc rosu... Si daca scrie 50, considerand ca nu e vorba de metri pe secunda, ci kilometri pe ora, nu depasesc 50km/h... Nu am adus niciodata vorba de a incalca regulile de circulatie. @emanoeladrian: Personal am fost pus in situatii dificile fiind fortat in nenumarate cazuri pe V.Oltului sa opresc pe dreapta din cauza TIR-istilor sau Camionagiilor grabiti care ma claxonau sau semnalizau cu farurile ca merg prea incet (80km/h)... Banuiesc ca ti-e clar ca Valea Oltului, ca si alte văi sau drumuri, de unde or fi ele, nu e numai curbe. Tot asa, banuiesc ca ti-e clar ca un camion inalt de patru metri, mai ales daca e scurt, e mult mai instabil decat masina cu care te deplasezi tu. Daca ala e calare pe tine cu hardughia lui, asta nu-ti spune nimic ? Faptul ca ai ales sa opresti pe dreapta in loc sa circuli ceva mai repede denota clar ca nu esti deloc soferul care ti-ai dori sa fii. Oare este vreo legatura cu educatia primita pe vremuri ? Iar cand un camion merge cu 90km/h acolo unde nu sunt alte restrictii, nu inseamna ca se grabeste, ci ca merge normal. Si ca tu nu esti pregatit pentru normalitate... @Patrolator: Conform descrierii tale, faptul ca ai probleme la urcari cu submotorizata ta, arata clar ca masina nu poate, desi soferul ar vrea. Sau crezi ca aia 87 de cai ai Cherokee-ului meu sunt hraniti cu uraniu imbogatit ? Oricine a avut situatii cand a rulat la limita masinii, asta este cu totul alta poveste. Cand am 27 de tone pe masina de serviciu si nu pot la deal, aprind avariile, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa ma poata recunoaste ca si potential obstacol. In legatura cu cealalta problema, cea cu inertia, ai vazut undeva ca as fi afirmat a se utiliza la urcari ? Din cele construite de tine si prezentate pe forum, as zice ca ai imaginatie. Ei bine, fa uz de ea si incearca sa asociezi pentru inceput doar teoretic, termenele de "gleiten" si "am Gas hängen" cu cel de "fahren". Cand se va face lumina, ideea se poate aplica in practica... Ca idee, in UK, limita de viteza pentru camioane este de 60mph pe autostrazi, adica 96km/h... Datorita faptului ca un patron roman idiot a considerat ca a-si limita camioanele la 82km/h aduce economii la consum (minte de fost chelner, ajuns patron de firma de transport...), am fost oprit de cei de la VOSA (un fel de politie dedicata pe transporturi de marfa...) din motiv de perturbarea traficului. Am explicat, aia s-au blocat, m-au avertizat si apoi mi-au atras atentia sa solicit a se lua masuri. Ceea ce am si facut la revenirea acasa. Si cu 90km/h nu au mai fost probleme... Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Respectul ar trebui sa fie de ambele parti... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman @soimu': Nici nu stiu daca exista o astfel de limita (de viteza minima obligatorie) impusa de lege. Dragos, ma vad obligat sa te corectez un pic: exista limita de viteza minima obligatorie, atat in legea romaneasca cat si in cea a altor tari (si asta cred ca o stii tu mai bine:wink:) Pentru conformitate, adu-ti aminte desemnificatia acestui panou:http://www.cursuriauto.ro/indicatoare-rutiere-explicate/indicatoare-de-reglementare/viteza-minima-obligatorie-168.html... sau de semnalizarea pe unele benzi (un cerc alb cu un numar in iterior desenat pe asfalt), de regula pe urcari (cel putin la noi). In rest, adevarul, ca intotdeauna, e undeva la mijloc! Majoritatea soferilor romani sunt obisnuiti sa "joace la mai mare", de multe ori cu masini neadecvate acestui scop. Nu am de unde sa cunosc ce impun patronii firmelor de trasnport, in Romania sau aiurea, dar, daca ceea ce impun (ma refer la termene de livrare aiuristice), implica incalcarea regulilor de circulatie, deja asta este o alta discutie! Faptul ca Romania are drumuri proaste sau aglomerate, nu ar trebui sa constituie o scuza pentru circularea cu viteza mare pe unele portiuni de drum, pentru ca, per total, sa se obtina o viteza medie satisfacatoare. Una peste alta, pana la noi reglementari, orice posesor de permis de conducere trebuie sa respecte aceleasi reguli de circulatie, fie ca are Ferrari, fie ca e la volanul unui ansamblu de 40 de tone. E parerea mea, nu dati cu parul! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 (editat) Re: Soferul roman ca sa destind un pic atmosfera stiti ce frumos e sa ii asculti pe camionagii cum iti umplu frigideru de mezeluri alese :) iar cand scoti si tu statia defapt antena asa ca in filme cu o mana pe geam pe plafon si emiti si ii iei si tu la maciuci sa vezi ce se irita :) si incep sa te faca sandvis intre doi dupa care cand vad ca nici tu nu ai toti biscuitii si schimbi viteza aprinzi proiectoarele si incepi si tu sa le schimbi profilul stopurilor si al masti fata cu ARB-urile din dotare sa ii vezi ce se calmeaza mai ales cand pe DN1 dupa iesirea din comarnic pe urcare te opresti pe banda si te dai jos cu levierul in mana si in jur mai sunt cativa ca tine care intamplator auzeau pe statie ce se intampla si au luat atitudine :):):) stiti ce a facut taranul? defapt taranii ca erau doi? sau incuiat in cabina si dadeau prin statie ca isi cer scuze si ca nu au vorbit serios a fost doar o gluma :) Gluma le-am raspuns si noi ca sunt penele pe care le au amandoi :) si apropo stiti cine erau ailalti care au sarit la sustinere? colegi de-ai lor camionagii adica unii cu mai mult bun simt si respect care au vazut si au luat atitudine in fata cretinilor :) unii chiar ziceau ca de mult ii pandeau pe nesimtiti :):):) ca si lor le facusera deasttea :) Editat Iulie 6, 2013 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Salut, Teddy ! Da, alea le stiu, sunt cazurile speciale. Eu faceam referire la modul general. Adica ceva de genul ca acolo unde se poate, adica de exemplu pe drum plat si drept, sa fii obligat sa circuli cu o viteza minima impusa pentru acea categorie de drum. Asta nu cred ca exista. Cat despre respect, binenteles ca ar trebui sa fie reciproc. Dar eu nu-l simt deloc asa cand ma impiedic de turisme chiar cand circul cu viteza legala. Si pana amaratii astia o sa invete se circule cu tigaia din dotare, o sa mai treaca timp. Sa vezi accidente dupa ce se va rula mai intensiv si pe autostrazile noastre... Azi, in zona Blois (Franta), circuland lejer cu 90km/h pe auostrada cu trei benzi pe sens, in regim trafic de concediu si weekend, am fost depasit elegant cu circa 100km/h de doua turisime in convoi, penultima generatie de Astra si un Citroen C5 break, fiecare tragand dupa el cate o remorca lunga de circa sapte-opt metri, cu obiectul pasiunii lor, planorismul. Cum de unii cu Astra si remorca pot, dar altii cu Patrol nu, asta n-o sa inteleg niciodata. Probabil e chestie de "asa vreau eu", ma gandesc... Si se vorbeste de respect reciproc se pare... Niciunde nu am vorbit de incalcarea regulilor de circulatie, ci de a circula pur si simplu mai repede decat camioanele, acolo unde nu sunt restrictii si drumul permite. Chiar e atat de greu sa circuli cu 100km/h ? Banuiesc ca orice turism este in stare, daca vrea si soferul. Nu va goneste nimeni cu viteze de vi se pliaza oglinzile... In vest, exista poligoane de antrenament (gratuit sau contra cost) si cursuri de training post-obtinerea permisului. Si asta si pentru doua, si pentru patru roti. De ce oare ? Pentru ca se stie clar ca omul, chiar daca a trecut de examene si si-a obtinut tidula, nu e nici pe departe antrenat pentru un trafic intens si la viteze mari, habar n-are sa parcheze fara sa-si beleasca masina, nu stie cum va reactiona masina in regim de franare pe apa, nu stie sa aprecieze distanta pana la obstacolele fixe sau in miscare, etc. Aceste poligoane includ portiuni plasticate foarte alunecoase, perdele de apa, obstacole care trebuie ocolite brusc, etc. Ca rezultat iese un individ ceva mai pregatit decat numai dupa scoala initiala, dar tot lipsit de practica live... Dar cand si dupa ani de practica se merge dupa principiul "asa vreau eu", cum ramane cu reciprocitatea respectului ala ? Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman @KAROLKW: Nu am avut niciodata statie pe camion si nici nu m-a interesat sa am, n-am povesti cu nimeni cand sunt la munca. Si n-am nici levier si nici proiectoare, ma descurc si fara ele. In plus, ma indoiesc ca vreo bara ARB are sanse impotriva a 30 - 40 de tone care ruleaza cu 90km/h. Daca ai dubii, franeaza odata la doi metri in fata unui camion si vezi ce se va intampla... Si pentru cauciucurile alea taiate esti bun de plata... Doar o chestie iti recomand: circula mai repede decat camioanele, lasa levierele, ca sunt unii cu levier mai mare ca al tau, si o sa ramai in viata... Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman Salut, Teddy ! Chiar e atat de greu sa circuli cu 100km/h ? Banuiesc ca orice turism este in stare, daca vrea si soferul. Nu va goneste nimeni cu viteze de vi se pliaza oglinzile... Dragos Dragos, chiar nu-mi doream sa mai intru pe acest topic acaparat de un emerit psiholog, dar sa privim lucrurile putin realist. Eu am trait in America. Ma mut in Romania. Eu circul de placere pe sosea,sa ajung in n sau m loc, exact cum faci tu offroad. Tu circuli ca asta este meseria ta. De ce trebuie sa amestecam lucrurile si sa nu le luam ca atare ?Tu ai trecut poate de zeci de ori pe un anumit traseu si nu te mai impresioneaza. Eu trec ptr. prima data pe acolo, si trec in concediu , pe banii mei. Oare nu am dreptul de admira peisajul pe care poate si tu l-ai admirat cu o anumita viteza la primul drum ? Poate ca tu ca angajat la x firma nu contribui cu nimic la taxele de drum, iar eu dau din greu. 1 Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Re: Soferul roman @Patrolator: Conform descrierii tale, faptul ca ai probleme la urcari cu submotorizata ta, arata clar ca masina nu poate, desi soferul ar vrea. Sau crezi ca aia 87 de cai ai Cherokee-ului meu sunt hraniti cu uraniu imbogatit ? Oricine a avut situatii cand a rulat la limita masinii, asta este cu totul alta poveste. Cand am 27 de tone pe masina de serviciu si nu pot la deal, aprind avariile, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa ma poata recunoaste ca si potential obstacol. In legatura cu cealalta problema, cea cu inertia, ai vazut undeva ca as fi afirmat a se utiliza la urcari ? Din cele construite de tine si prezentate pe forum, as zice ca ai imaginatie. Ei bine, fa uz de ea si incearca sa asociezi pentru inceput doar teoretic, termenele de "gleiten" si "am Gas hängen" cu cel de "fahren". Cand se va face lumina, ideea se poate aplica in practica... Din "tonul" adoptat, deduc ca te-am suparat cu ceva. Nu a fost intentia mea si îmi cer iertare. Pur si simplu asa este; ...si cu K160-ul (benzina 120CP) si cu Y60-ul (diesel 116CP) am aceasta problema cu urcarile si nu îmi pot da seama (cu toata imaginatia mea bogata) cum as putea folosi inertia în avantajul meu. Nici cu cei trei termeni nu pot îcepe nimic constructiv, pt. ca de "gleiten" ma feresc ca de dracu (ca orice sofer normal, de altfel), si pot sa ma si "ANhängen am Gas" ca tot "fahren" mai încet cînd încep muntii în Austria (de ex.). De aceea te rog înca o data sa-mi explici (chiar daca "ca la prosti" - nici o suparare :h5) cum e cu inertia aia. Daca cineva cosidera ca aceasta curiozitate a mea (înca o data scuze daca sînt :off) nu-si are locul aici, putem deschide o discutie separata pe aceasta tema. P.S.1:Nu cred nimic despre caii Cherokee-ului si nici nu mi-am batut capul; nu stiu nici macar despre ai mei (ai Patrolului) mare lucru. P.S.2: eu merg cu 80-90 la ora pentru ca asa vreau eu Unul din cele mai ON TOPIC citate :ha::ha::ha: P.S.3: (...) si nu pot la deal, aprind avariile,... Merci, dar eu personal...NU. Sa aprinzi avariile fara motiv e la fel ca si cu farul de ceata (spate) aprins aiurea. P.S.4:In legatura cu cealalta problema, cea cu inertia, ai vazut undeva ca as fi afirmat a se utiliza la urcari ? AFIRMATIV! În postul #78 Ei bine, astia cu turismele care circula cu viteze sub 90km/h nu au ce cauta pe sosele. Cei cu rulotele dupa ei sau cu autorulote, im ambele cazuri submotorizate si cu cate o dama la volan, ca deh, sotul, sofer de duminica a obosit deja, la urcari nu stiu sa-si caute prin cutii, nu stiu sa se foloseasca de inertia masinii, ca de depasirea unui camion nici nu mai vorbesc... Si daca tot nu e in stare sa-l depaseasca, sta la cinci metri in fundul lui, ca-i iese mai bine consumul... De-astia ai vazut ? De acolo si curiozitatea mea. Multumesc anticipat :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 (editat) Re: Soferul roman Buna seara ! Vio, m-ai inteles gresit. Eram cu totul in asentimentul tau cand faceai referire la urcari. Cu alte cuvinte, nici indianul meu nu trage prea bine la deal, ca are doar 87 de cai... Si eu, ca si tine, imi dau silinta sa fac tot ce pot cu ei... "Gleiten" nu presupune scoaterea cutiei la punctul mort. Ca daca e nevoie de frana de motor, pana-ti convingi cutia sa ia treapta pe care o consideri tu corecta, poate trece timp. Timp foarte important uneori. Nu presupune nici circularea in "plasa" (Windschatten) celui din fata ta, asta banuiesc ca era clar. Legat de avarii, banuiesc ca preferi sa vezi cand/daca se intampla ceva mai special in fata ta. Cum pe deal in sus de franat nu cred ca franeaza careva doar ca sa-i vezi luminile de frana, nu-mi ramane decat sa incerc sa te avertizez cu ce am la indemana prin cabina. Si butonul de avarii de-aia e pus acolo, zic eu, pentru situatii deosebite. Ca nu cred ca ai vrea sa te infigi intr-un camion care circula cu 50km/h mai incet decat tine, aparut relativ brusc in fata ta, intr-un viraj. Am intalnit multe Auffahrunfälle de-astea pe parcursul kilometrilor facuti pana acum. Clar ca si nepastrarea unei distante corecte pana la cel din fata si neatentia la volan pot duce la aceeasi treaba. Iar eu prefer sa te fac atent aprinzand avariile, ca sa intelegi rapid ca in fata ta se intampla ceva deosebit. Acelasi lucru il fac si cand traficul incetineste brusc, pe toate benzile sau nu (Staubildung). Termenul corect este "am Gas hängen", adica a tine masina doar usor alimentata, cat sa se miste la fel cu fluxul traficului. In engleza s-ar numi si "go with the flow"... Inertie... Poate trebuia sa pun acolo punct si virgula, nu doar virgula, ca sa fie mai clar. Oricum, treaba sta asa si nu are nimic de-a face cu urcarile: circuland pe drumuri nationale sau departamentale (nu pe autostrazi) am intalnit multe cazuri in care cei din fata mea circula mai rapid decat mine cu mult, adica cu 100 - 110km/h, dupa ce m-au depasit sau in alte situatii. Cum la 500m in fata urmeaza ceva localitate, intersectie sau santier, omul goneste pana la inceputul zonei de restrictie, si acolo trage o frana brusca pana la 40km/h. "Gleiten" inseamna a lasa masina sa ruleze fara a mai accelera, in treapta curenta in care ai vazut ca urmeaza oricum sa incetinesti. Deci, un fel de plutire, fara bruscarea franelor si fara a accelera apoi din nou. Un fel de a merge cat mai constant si cu economie, fara manevre bruste, poluari mai mici, etc. Fahr mit Köpfchen s-ar dori a fi ideea de baza... @pitonul: Nu stiu cine e psihologul ala emerit, dar treaba nu sta chiar asa cum o vezi tu. Clar ca eu sunt satul de drumurile Europei si tu poate acum le descoperi. Dar cata vreme trebuie sa impartim aceste drumuri, ar trebui sa ne comportam pe masura. Vrei sa vezi ceva deosebit, mi se pare normal. Atunci opreste, cazeaza-te la un hotel cu trupa ta, organizati-va un plan cu obiectivele dorite a se vizita, dupa care luati un bus sau un taxi si mergeti unde vreti voi. Si la fel si la urmatorul obiectiv. Dar nu pe drum, din mers... Cand conduci ar trebui sa fii concentrat la condus si la trafic, nu sa visezi sau sa te minunezi la mai stiu eu ce, ca reveriile aste se pot termina foarte brusc... S-a vorbit de statii, leviere, viteze, prioritati, tarani la volan, lipsa de educatie, profesionalism in soferie, "asa vreau eu" si alte chestii. Sunt curios daca psihologul la care faci referire a condus vreodata vreun camion, preferabil un camion-cisterna articulat de vreo douazeci de metri lungime si sa fie cu remorca cu protap clasic (tip "a cincea roata"). Daca da, atunci potentialele sale idei ar putea fi demne de considerat. Daca nu, nu. Pentru ca nimic nu se compara cu practica in soferie, ca despre asta era vorba in titlu. Practica pe care unii o au, iar altii nu. Dragos Editat Iulie 6, 2013 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate