Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Plasare ideala mufa telecomanda troliu.....care e?

Mugur Iacob
 Share

Recommended Posts

Salutari,

Mufa de la troliu cea in care infigi telecomanda oxidase grav....am schimbat-o, multumesc Calinvas, dar bag de seama ca si asta noua pateste la fel....am curatat-o si merge....dar ma poate lasa cand mi-e lumea mai draga...

--> care este cea mai buna pozitionare? in bara fata deci afara sau in habitaclu?

In habitaclu te incomodeaza cand te troliezi....sa tii si apasat si volanul.....voi cum aveti ? ce recomandati?

Multumesc

Edited by Astral

Re: Plasare ideala mufa telecomanda troliu.....care e?

Salutari,

Mufa de la troliu cea in care infigi telecomanda oxidase grav....am schimbat-o, multumesc Calinvas, dar bag de seama ca si asta noua pateste la fel....am curatzat-o si merge....dar ma poate lasa cand mi-e lumea mai draga...

--> care este cea mai buna pozitionare? in bara fata deci afara sau in habitaclu?

In habitaclu te incomodeaza cand te troliezi....sa tii si apasat si voloanul.....voi cum aveti ? ce recomandati?

Multumesc

unii in campionat au un buton cu trei pozitii fata stop si spate care face exact ce face butonul de pe telecomanda troliului doar ca poti folosi un buton cu blocare pe pozitie nu ca cel de la telecomanda care e "blocat"pe pozitia neutra :) desigur pozitionarea e in interior in bord,pe usa unde aveau unii reglajul de oglinzi sau butoanele de la geamurile electrice...etc alegi unde vrei pozitia.

eu personal am si releul si mufa prinse pe carcasa aerotermei unde temperatura e cam in jur de 80-90 grade :) deci sta bine si are si curent de aer care zvanta mufa :)

stiu de altii care l-au montat in torpedou altii care il au sub capota motor...etc

cred ca alegerea unde il pui sau o pui ma refer la mufa/releu e in functie de posibilitati sau dorinta,doar sa tii cont ca daca trebuie sa lungesti cablurile sa le dimensionezi ca atare ...cat mai lungi =cat mai groase :)

mie mi-a "ruginit"troliul dupa o iesire prin noroaie unde ma asteptam ca daca raman ma descurc :) si l-am desfacut l-am imbibat cu vaselina si de atunci are un an si merge :)

Eu acum 3 ani mi-am mutat mufa in bord, chiar langa volan si totul este foarte in regula. Insa acum vreau sa demontez telecomanda si sa pun butonul ei in locul mufei, care devine astfel inutila. La fel se poate folosi un buton de la comanda geamuri, cu 3 pozitii, insa nu recomand ce a spus colegul de mai sus KAROLOKW... pentru ca un buton care se blocheaza si in alte pozitii nu iti ofera un control fin al troliului. Un buton cu blocare doar in poz. neutra iti asigura acest control... adica cat tii apasat in sus atata sufa scoate... cat il tii apasat in jos atata sufa trage, chestie pe care oricum o faceai cand aveai telecomanda.

Vreau sa fac asta ca sa scap de cablul telecomenzii. O alta solutie ar fi telecomanda wireless, dar nici asta nu-mi place pt ca e o chestie in plus care se poate strica si are intarziere si asta inca 1-2 secunde.

"In habitaclu te incomodeaza cand te troliezi....sa tii si apasat si volanul..." Cand te troliezi, tu tii telecomanda, tu ai controlul... nu i-o dai altuia pt ca pana te aude... pana reactioneaza.. pana... :hm Deci oricum te ocupi de troliu si de volan.. ca pana acum :grin:

Oriunde ar fi plasata mufa e nevoie de intretinere periodica . Din pacate o mufa care sa indure abuzuri e si una scumpa , mare , incomoda .

Nu poti decreta ca mufa in interior sau in bara sau in grila e suficient si atat , sunt situatii din cele mai diverse fiecare cu specificul ei . Eu am interior un buton ( fosta antena electrica ) , conditionat de un altul pentru evitarea incidentelor ( asistat de un buzzer ) .

Mufa exterioara inca mai este la locul ei ( pe bara , dar protejata cu capac si intretinuta periodic ) .

Ambele au o utilizare minima , folosesc cel mai des telecomanda radio .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Eu am cutia cu relee mutata in compartimentul motor si respectiv mufa, tocmai pentru a scapa de umezeala si noroi( nu am folosit-o niciodata). Am buton cu revenire montat pe bord (folosit de maxim cinci ori). Am telecomanda wireless folosita non stop cu brio, am troliu de doi ani jumate si inca merg bateriile la telecomanda, o tin in masina iarna-vara. Parerea mea sa-ti montezi wireless si e cel mai facil, poti folosi volanul in timp ce actionezi comanda troliului fara probleme. Succesuri :grin:

ps. vezi ca iesim sambata...

• LJ 7O

oooook domnilor multumesc!

se consolideaza in mintea mea ideea cu butonul din interor "cu revenire" automata ca la telecomanda:)

Toyo L - VIN de data asta!!!!

Mugur, eu am ales solutia asta:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77675-Battery-switch-sau-selector-alimentare-troliu-din-doua-baterii-plus-diverse

Telecomanda s-a vandut:wink:

Nu recomand butoane cu lock pe actionat, ci cu revenire pe neutru.

In automatizari se cheama "comanda de om mort", sensul fiind ca, daca omul face infarct de ex. si cade, utilajul sa se opreasca din functionare.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Pana la urma cred ca butonul telecomenzii este cel mai bun... il demontez si il pun subtil in bord, langa butonul on/off al troliului :grin:

Pana la urma cred ca butonul telecomenzii este cel mai bun... il demontez si il pun subtil in bord' date=' langa butonul on/off al troliului :grin:[/quote']

sper ca nu ma fac de ras....Asta doresc sa fac si eu, un buton on/off al troliului, pe bord, da mi-e teama sa nu fac vreo prostie. Ce legaturi se fac acolo, prin ce releu, sau cum, sa-mi tina la solicitarea mare de curent?

merci

Este relativ simplu.Daca ai pe cutia de relee buton de on-off prelungesti firele alea pana in cabina unde pui butonul tau.Daca nu ai buton de on-off pe cutia de relee treduie sa iei firul comun din mufa cu trei pini care da comanda la troliu o treci pin butonul de on-off sl ,practic tu intrerupi firul comun si la o atingere sau actionare accidentala troliu nu va functiona.Deci butonul de on off are o intrare si o iesire,firul de la intrare este cel care vine de la firul comun din mufa si firul de la iesirea din buton il conectezi la celalalt buton cu revenire.In butonul de revenire trebuie sa-ti intre 3 fire,cele doua fire de in ai aut de la mufa si firul comun care trebuie sa-ti vina acuma de la butonul de on-off.Scriu de pe tel mobil ca iti faceam si o schita ca sa intelegi mai bine.Eu folosesc sistemul asta de 5 ani.

Edited by dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Si eu l-am bagat in compartimentul motor, , am cablul telecomenzii conectat permanent si tras in cabina. Asa il pot si scoate pe geam daca vreau sa troliez si in acelasi timp sa stau afara, si imi ajunge sa merg cu telecomanda in mana pana la bara, la troliu. Si nu consider incomod putin cablu facut sul in jurul schimbatorului.

In schimb ceea ce vreau sa fac e sa aduc butonul selector cable/wireless in cabina, sa nu tot deschid capota cand vreau sa fac aceasta schimbare.

Ca electrician, subscriu 100% parerilor similare de mai sus: EVITATI FOLOSIREA UNUI BUTON FARA REVENIRE LA ACTIONAREA TROLIULUI! NU A FOST CONCEPUT DEGEABA ASA!

Nu doar din motive de utilizare fina, ci si dpdv al sigurantei circuitului electric.

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Este relativ simplu.Daca ai pe cutia de relee buton de on-off prelungesti firele alea pana in cabina unde pui butonul tau.Daca nu ai buton de on-off pe cutia de relee treduie sa iei firul comun din mufa cu trei pini care da comanda la troliu o treci pin butonul de on-off sl ,practic tu intrerupi firul comun si la o atingere sau actionare accidentala troliu nu va functiona.Deci butonul de on off are o intrare si o iesire,firul de la intrare este cel care vine de la firul comun din mufa si firul de la iesirea din buton il conectezi la celalalt buton cu revenire.In butonul de revenire trebuie sa-ti intre 3 fire,cele doua fire de in ai aut de la mufa si firul comun care trebuie sa-ti vina acuma de la butonul de on-off.Scriu de pe tel mobil ca iti faceam si o schita ca sa intelegi mai bine.Eu folosesc sistemul asta de 5 ani.

te rog, pentru siguranta mea, cand ai timp, fa-mi si mie o schita

merci anticipat

te rog, pentru siguranta mea, cand ai timp, fa-mi si mie o schita

merci anticipat

merg si pentru schita!!

Multumesc domnilor!!!

Tocmai am achizitionat 2 comutatoare cu revenire pe neutru - si eu cred ca e foarte important revenirea pe neutru sau cum spune Giorgel buton pentru morti :) :x acum urmeaza gasirea unui loc in bord cat mai convenabil si la indemana dar sa nu dam peste el...

Poti sa dai peste el pana maine... daca ai buton on/off nu se intampla nimic.

Dulceanu are perfecta dreptate in ceea ce priveste conexiunea.. asa e si la mine.

Repet: butonul cu revenire pe neutru este sfant... sunt foarte multe situatii cand ai nevoie de control fin, sa poti trage cablul si 20 cm daca e nevoie..

Eu am inceput deja treaba.. voi folosi butonul de pe telecomanda.

Cand ajung acasa pun o poza cu sitiatia actuala ca nu pot de pe tel. si maine cu treaba gata :banana

Later Edit:

Asa e la mine acum, butonul de sus on/off este de la troliu, butonul rosu e claxonul si se vede in dreapta mufa de la troliu. Pentru ca ma incurca cateodata cablul sau telecomanda, aceasta mufa va fi inlocuita cu butonul din telecomanda...

544122_465378133533464_1087987647_n.thumb.jpg.b3f93253871aa395a7c98e816001c9fe.jpg

Edited by doctoru'

Nu cautati butoane sofisticate.Eu am pus buton de geamuri de dacie(15 ron) si cel de on- off to tot de dacie (10 ron)pt ca sunt dreptunghiulare si intra perfect in locurile de butoane din bord.Maine va fac poze.La mine butoanele sunt legate paralel cu mufa principala si pot folosi comanda cu cablu si de afara dar de cand am pus butoane in interior nu am mai folosit-o deloc.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

am gasit in Bucuresti buton cu dubla comanda cu revenire automata pe neutru....6 RON am gasit la magazinele de pe strada Maica Domnului unde e " raiul electronicelor" nu aveau toti ...dar am gasit negre drautze...

am vazut ca sunt de 16 A stie cineva exact ce amperaj e pe cablu de telecomanda de la un T-MAX 9500 lbs?

nu cred ca sa fie mai mare ...de fapt am vb si cu Calinvas si imi spunea ceva de genul 1 A...

Am uitat sa mentionez ca am si contact general pe curentul de la troliu montat tot in masina, sa pot opri curentul daca se blocheaza cumva troliul... am fost martor la o astfel de situatie cand a ramas troliul blocat pe tras si pana a deschis capota motorului sa desfaca un cablu de la baterie s-a ars troliul... deci un contact general e bine venit..

ps. butonul cu revenire este de la o telecomanda pentru troliu de la un atv. Acum trei ani am cautat buton cu revenire pe la magazine fara sorti de izbanda.

Edited by TOYO L

• LJ 7O

@axxamd: daca nu te arde tare sa faci acuma zilele astea bricolajul asta, ne vedem cu un six pack de bere la mine sau la tine, si facem la amandoua masinile modificarea asta, ca si eu intentionez sa fac asa ceva... macar daca facem o prostie sa n-o fac singur :grin:

ca buton de comanda probabil o sa folosesc butonul de la telecomanda pe fir, cablul o sa-l leg direct in cutia de relee, fara mufa aia, si butonul il punem undeva pe bord la indemana. :h5 singura chestie e ca inainte de Paste nu o sa pot, acuma in weekend plec cu lucrul in Germania si ma intorc chiar de 1mai... eventual 2-3mai inainte de Paste putem face o miscare .

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

@axxamd: daca nu te arde tare sa faci acuma zilele astea bricolajul asta, ne vedem cu un six pack de bere la mine sau la tine, si facem la amandoua masinile modificarea asta, ca si eu intentionez sa fac asa ceva... macar daca facem o prostie sa n-o fac singur :grin:

ca buton de comanda probabil o sa folosesc butonul de la telecomanda pe fir, cablul o sa-l leg direct in cutia de relee, fara mufa aia, si butonul il punem undeva pe bord la indemana. :h5 singura chestie e ca inainte de Paste nu o sa pot, acuma in weekend plec cu lucrul in Germania si ma intorc chiar de 1mai... eventual 2-3mai inainte de Paste putem face o miscare .

ah ce-as mai bea o bere cu tine... :)))

deabia astept sa te intorci sane apucam de treaba

da-mi un fir cand esti available

Am folosit un buton pt.deschiderea geamurilor de la Logan.

E cu revenire, are si bec martor iar circuitul este intreupt in caz de urgenta de un heblu aflat in habitaclu.

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Gata treaba... dupa cum spuneam, am folosit butonul telecomenzii. Cu placuta de Al am avut de furca pentru ca nu mai gaseam nici o bucata nicaieri si am fost nevoit sa refolosesc una deja taiata si gaurita in alt scop... din cauza asta se vede in bord fosta gaura in care se prindea mufa veche. Nu e problema pt ca acolo astup cu ceva si vor veni niste inscrisuri... aviz axxamd :grin::grin: OUT, IN, HORN-CLAXON, HORN-TROLIU :ha::ha:

544122_465378133533464_1087987647_n.thumb.jpg.f833ca2c0c55a1ca2db2eb6f3698d346.jpg

164613_465785903492687_974323556_n.thumb.jpg.087e373c57404ec985a4d627fa597ea0.jpg

Edited by doctoru'

... Si cine te avertizeaza ca sistemul e activ ? Fara un led , bec , buzzer , ceva zurgalai etc ?

Cum zisei tu , e cam uratel . Practic ...dar ... practic .

Daca mai ai nevoie de frun' buton , am io niste joistice finute de la niste treburi , au in/out/stg/dr/up/down .

Bine , va mai trebui sa mai pui un troliu si pentru strg/dr , si inca unu' pentru un/down , dar numai asa vei duce treaba la bun sfarsit . Ca asa cum e , e cam neterminata ( ... si , pana si MNG1 a facut ceva mai elegant . Oricum felicitarile mele pentru activitate , ti-ai ocupat timpul cu pasiunea , desi nu ai fi avut nevoie , pentru ca stiu io ca esti un pilot genial ... Gata ...)

Scoate bre metalele din bord . Nu-i dacie ... Macar de puneai un colant peste placute .bineinteles , verde reflectorizant !

As fi pastrat comanda pe cablu si mufa , pe care as fi montat-o in exterior . Cateodata e necesar sa troliezi masina singur , din exterior ( pui , tii , faci , dregi , asezi scripete etc . Cel putin asa e la mine , eu nu merg intodeauna cu amanta in off . De multe ori am tras din afara , ajutat de telecomanda radio - dar numai ca sa nu scot comanda pe fir de sub scaun ) .

...in rest numai de bine, ca nu-i rau ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Colant sau un spray cu vopsea negru mat. Eu asa am facut pana am 'reorganizat' plansa centrala din bord.

Legat de subiectul discutiei, eu am mufa unde a pus-o mama ei, adica pe cutia de relee care este din aluminiu si fixa deasupra troliului.De aproape doi ani nici macar nu am avut curiozitatea daca telecomanda cu fir functioneaza, am folosit exclusiv pe cea radio care mi se pare foarte comoda. Vazand discutia asta, ieri am scos dopul de cauciuc/protectia mufei si arata ca noua desi au trecut doua ierni peste ea si a avut parte si de o imersie totala (troliul, masina doar cat sa ma ud eu la :pt) timp de vreo 5-6 minute.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

- Costica, eu niciodata nu m-am troliat de afara! Nu o sa incep acum.. :grin: Nu am priceput niciodata de ce te-ai trolia din afara, fara sa tii volanul unde trebuie si fara sa accelerezi un pic pt necesarul de curent... Chiar da-mi te rog un exemplu cand ai fost nevoit sa te troliezi de afara si de ce (tine cont ca nu merg singur in masina niciodata).

- Butonul On/Off troliu, adicatelea ala care e sus in stg, are led... si inca unul rosu, cu rezistenta sa nu zgarie ochiu' :grin: Am si capacul acela rosu de "eject scaun pilot vanatoare", dar nu-mi place... cel putin nu merge acolo.

- Presupunand ca nu vad stele verzi ci doar rosu in fata ochilor... in uz normal mi se cam rupe de butonul ala on/off pt ca doctoru' are intrerupator general la troliu, montat in compartimentul motor, care tine circuitul deschis tot timpul :grin: Odata cu prima troliere, dau drumul la canea si butonul meu rosu isi arata valoarea :grin:

- dpdv ergonomic si ontopic totodata, pozitia acelui buton chiar mi se pare super... nu ma incurca in mers, iar cand ma troliez pot sa invart cu stanga covrigul fara sa iau mana dreapta de pe buton... ce vrei mai mult de atat?

- despre telecomanda radio am scris mai devreme... nu am si nici nu mi-ar place. Am vazut ca are intarziere 1-2 secunde si o consider o chestie in plus care se poate strica. La cate ai tu in Patrol pt tine e o necesitate intr-adevar :grin:

- peste tabla aia de Al se poate pune orice.... imitatie folie carbon eventual ca sa traga masina mai bine :grin: Eu personal voi pune colant negru mat si cu inscrisuri albe..... intr-o zi........ cu soare. :grin: La fel trebuie inscrisuri si pt proiectoare, butoanele fiind deja montate sub radio in aceeasi maniera, dar de data asta cu capac.

- butonul ala magic... joisticul care este... pe care-l ai.. de se invarte dupa soare, mai tine-l deocamdata... cred ca merge la farurile alea de Patrol de se invart dupa faruri.. stii tu :grin:

Pana la urma discutia se refera la ergonomie. Ati vazut unde am pus la Pajero mufa si mai nou acum, butonul. La umanitara de Craciun am facut 9 km in 6 ore si m-am troliat de peste 50 ori... la dus :grin: Am suportat telecomanda aia si cablul infipt in mufa mai bine de 15 ore, pe la volan, dat pe dupa statie, printre picioarele copilotului sau pe sticla de apa dintre scaune... GATA!

- Puteam sa jur ca dupa mine va scrie COS, ca intotdeauna :grin::grin::grin: Amanta mea ma ajuta la troliere, draga Cos... o trage, o baga, o tine cu doua maini, umbla gentil cu manusi cu ea (de sufa vb)..... nu ma incuie pe afara si ma lasa sa ma troliez singur in ploaie :ha::ha: I love you too!! :as

Edited by doctoru'

Gata si eu domnilor! multumesc de sfaturi , a iesit.....mega beton fara sa stric aspectul interiorului, noroc ca am gasit un buton mort in bord, cel cumparat de mine ...parca de acolo era si vine perfect! situat mai in spatele celorlalte butoane deci exclus apasarea din greseala 99,99%

Iata si pozele....butoanele sunt pozitionate sub gura de aerisire din stanga volanului langa usa soferului... enjoi!!

IMG_0164.JPG.1a9ebedeb8f04a78513ab771b3fe6009.JPGIMG_0159.JPG.17da7b47165086c9314c82504afb209b.JPGIMG_0170.jpg.8e66ea55579b60059d2b446672e84006.jpg

Am uitat sa va spun ca, comutatorul de interior este lagat in paralel cu mufa exterioara pe care am pastrat-o...sa fie daca tot am gaura in bara din fata...totul cositorit, prins frumos in rigleta....astept note :):banana:10

Edited by Mugur Iacob

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use