don Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, fratilor nu era niciun gard electric , era un fir e adevarat perimetru inchis , am balaurit un pic pana ne-am dat seama ca pe acolo era traseul am pus pur si simplu mana pe el si l-am deschis ,. sau de atunci sunt eu asa curentat ???!!! acuma m-am prins una peste alta a fos ok , a spus Gyula nu poti sa asiguri traseul 100% succes in continuare sa ne auzim cu bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Gardul era electric fara dubiu. Esste posibil ca sa nu fi fost ON switchul de curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
don Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, era PLASTIC am pus mana pe el l-am intors pe toate partile , era un singur fir din plastic , cu o clema din plastic pacat ca nu am facut poza . Asa zicea si Razvan vezi ca e electric din masina se vedea altfel NU ERAI TU "ON" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, bag si eu o intrebare si sper sa nu inflamez spiritele :) la Standard ca acolo am participat ce sa intamplat de pe cateva portiuni de legatura pe traseu desigur unde nu era mentionat nici atentie drum public nici limitare de viteza veneau masinile cu turisti la plaja si la gratar si noi ii dadeam cu 70-80 pe criblura sa ne ciocnim cu ei? eu am patit asta de era sa ma urc pe un astra gri de mures plin cu oameni intr-o curba larga la dreapta cu boscheti pe margine unde veneam de jos cu aproximativ 70km/h desigur am tras stanga am evitat totul bine si frumos dar consider ca ar trebui macar o informare sau macar pe cineva care sa restrictioneze putin traseul macar pana trec concurentii...a si a mai fost ceva ce nu mi-a placut si anume ca la un cp fizic unde era un oficial noi ieseam din padure si drept in fata pe pajiste oameni cu paturi la gratare si plaja foarte aproape de zona unde ieseam si nu aveam vizibilitate,plus ca traseul nu era cat de cat marcat ci pur si simplu riscam sa ajungem sa calcam pe friptura omului sau sa ii aruncam niste condimente de noroi pe mici... in rest numai de bine cazarea a fost pentru noi super ok curat si liniste dar e drept ca am stat si mai departe de parcul tehnic cred ca vreo 5 km mancarea ok dar mai important mi-a placut ca berea era rece si asta ma interesa cel mai mult dupa cursa :) traseele au fost la standard cele de anul trecut dar in sens invers cel putin in prima zi si in a doua cam lafel, mici erori uneori de distanta si desigur de schema uneori care o intorceai pe toate fetele si tot nu se nimerea ...a si unele slab vizibile era slabe rau de tot abia daca sesizai ca a calcat un cauciuc pe iarba...nu de putine ori m-am dat jos din masina si am inceput sa caut urme pe jos ca indienii cand cautau cai in colorado. La briefing s-a specificat ca pe drumurile forestiere trebuie avutgrija ca se circula cu tot feluri de mijloace mai mult sau mai putin motorizate , Cel putin CP -le din prima zi au fost foarte bine vizibile . Eu am o singura mentiune : am semnalat la Km 98-99 din traseul de standard un foc de padure care era in extindere ( in momentul cand am ajuns noi avea in jur de 100-200 mp) nici un concurent nu s-a oprit sa ajute la stingerea lui (mi se pare caz de forta majora care sustinea interventia participantilor chiar si din spirit de protectie pentru natura)( mai tarziu au ajuns Parvulescu Sorin venit sa ne tracteze care a incercat sa stinga cu lopata - extinctoarele noastre de masina erau prea mici pentru foc) urmand ca organizatorii care au ajuns dupa 1/2 ore sa stinga focul dupa alte 2-3 ore de lucru 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Ti-am spus eu de ce nu a oprit nimeni, credeau ca facuse care gratar... :grin: Noroc cu lopata lui Sorin Parvulescu, ca organizatori erau putin defazati... :hl:hl Daca-i sunam eu mai intelegeam...dar tu le-ai dat repere f.exacte!:tk Editat Mai 16, 2013 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
olnat Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, pai, mi-am pus treburile la punct (lasate balta in ultimele saptamini - ca doar de concurs ma pregateam!) si da sa scriu si eu citeva rinduri. Cred ca majoritatea stiu ca etapa de la Odorhei nu a fost doar prima din acest sezon, ci PRIMA in care am venit cu mult chinuita/pregatita bazooka. Nu stiu ce impresie v-a lasat, dar eu am ramas in proportie de 90% multimit de ea. Era fantastic daca rezista toata etapa, luind in consideratie faptul ca practic nu a fost testata (maximum 10-20 km parcursi prin parcurile Chisinaului :j). Pe linga problema dificitului de timp pentru pregatirea masinii (chiar eu nu eram sigur ca o scot din service si sa merg la Odorhei cu ea), mai era un big problem - lipsa copilotului! Adica nadajduiam eu ca poate George nu-si gaseste echipa si merge cu mine, dar nu mi-a mers varianta.... Asa ca avind deja masina gata - nu aveam copilot! Asta a fost mare bataie de cap in ultimele 2 sapt. La noi la Chisinau de unde sa-i iai? In Ro - majoritatea ocupati, cum e si normal sa fie. Dar cum se zice la rusi: Всё что делается - делается к лучшему! (totul ce se face - se face spre bine) ma suna cu citeva zile inainte de concurs Razvan GTC si-mi zice ca mi-a gasit copilot! Grand merci pentru asta! Si mai mare grand merci lui Watcher ca s-a aventurat sa fie copilot unui novice.:br:h5 Asa dar, cu alai si trimbite am iesit din Chisinau cu platforma, unde lumea care ne vedea - se crucea (nu prea in partile noastre asa balauri!) http://f14.ifotki.info/org/70fd5c5db6251dca621760aa9e25e54125e914151380757.jpg si am mers spre Brasov, unde Dan Bucuras avea sa-mi schimbe cauciucurile de 38 pe cele de 35 (da, recunosc, m-a luat frica sa ma bag deodata la extrem :no) Din Brasov Fj-ul ne-a dus ca vintul spre Odorhei, iar Watcher inainte cu GPS-ul ne facea loc pe traseu (apropo sa stiti ca de la Rupea sa faceti dreapta si aveti un drum mai scurt spre Odorhei si mai bun! Noi incolo am mers pe la Vinatori si am papat o jumatate de rezervor, iar inapoi pe la Rupea - 1/4! ) Pe drum am dat salut cu Cfantana si cu Cornel http://f14.ifotki.info/org/f6870dc267b26f3effd1bd04bc2e7a9125e914151380757.jpg ne-am oprit la un izvor, unde un nenea s-a apropiat de noi sa faca poze si a zis ca de dimineata deja vreo 40 de monstri de ashtea trecuse pe acolo :ha1 Ajunsi cu bine la SubCetate, aici iar un grand merci lui Watcher ca s-a ocupat de momentele organizatorice/inscriere/verificare, etc.. Mincarea ok, cazarea... ooo, cum zicea cineva mai sus - o margareta si acea ofilita. Eu nu ma prea complic cu asta, dar sotia a avut careva obiectii/pretentii... Dar am avut apa calda! Noptile insa am inghetat. Adica prima am inghetat, apoi a doua am unit paturile si ne-am incalzit reciproc, apoi a treia noapte ... eram incalzit de bere/vin/tuica/ ci-o mai fost acolo Dan Bucuras??? :x :2dr http://f14.ifotki.info/org/d53c73b44ff4a6e476d4299775da433025e914151390343.jpg dar cred ca prea m-am abatut de la tema. Data viitoare promit sa fiu mai succint! Inseamna ca, dimineata de vineri promitea o zi frumoasa de vara. Soare, nici un pic de ploaie (beh, am scapat de noroi). Si primul necaz - Watcher isi prinde degetul in fanta de la troliu..... Ce sa zic? La cite emotii aveam - asta a pus capacul. Bine ca a fost ambulanta, Natalia cu calmantele, si hai inainte, ca inapoi nu aveam unde da :) http://f14.ifotki.info/org/8d04e42b6f93100e7b2672579d95373c25e914151380757.jpg Aventura noastra in doi a fost foarte bine descrisa mai sus de Watcher. Si da, bucurie mare a fost cind am ajuns la proba speciala primii si am inteles ca am aratat cel mai bun timp (dar cred ca si Mao cu Luci au fost cam in acelasi timp) Cind am vazut speciala - nu credeam ca e posibil sa o treaca vreo masina. Mai ales ca noi am depistat la bazooka un tendon indoit... Dar Mao si Luci ne-a lasat cu gura cascata scotind pe speciala un timp record de 15 min! :br Eram tare rezervat la sansele noastre de a trece ripa... Cei din jur s-au impartit in doua tabere: care ziceau ca trecem, care ziceau sa nu chinui masina in bolovanii ceea. Dar indemnati de reusita lui Mao si Luci, am riscat sa ne bagam.. ce sa va mai zic, daca stiti cu totii: la primul bolovan mai serios a cedat grupul si ....... iata asa ieseam cu greu doar cu troliu din prapastie cu rotile blocate http://f14.ifotki.info/org/d6401a6471ed66421bd3a10f5469cc9c25e914151380758.jpg Aici intervin cu un mare ajutor Mao si Luci (cred ca de bucurie ca au scapat de noi :) si ne ajuta cu scoaterea axului, ca sa deblocam grupul pe spate. Catinel, catinel spre tabara, imbarcam masina pe platforma. Ce la vie!!! Sau mai bine zis: Ce naiba ati vrut din prima sa cistigati? :)) Las ca mai venim si la urmatoarea etapa: ne reparam, ne ungem ranile, ne scuturam hainele de praful de la Odorhei, lui Watcher i se vindeca degetul (chiar daca nu vine cu mine - oricum trebuie sa se faca bine!), tragem concluzii, analizam greselile si cu o mare nerabdare asteptam (eu cu bazooka) o noua provocare! Nu ma expun asupra organizarii, etc, deoarece nu cred ca as putea si obiectiv in cazul ca nu am organizat vreo data asa ceva. In linii generale: mincarea a fost buna, organizarea la fel, baietii de la Siculus sunt tare bravo!!! asa ca sanatate, putere (intelegere din partea sotiilor si copiilor!) la toata lumea!!! si ne vedem la Mures! ps. inca o data mii de scuze pt asa mesaj lung. Promit data viitoare sa nu va mai chinui asa:tk 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, @gabi.r: Coane , vad ca ai luat-o razna bine, nu gluma :ha1 :ha1 :ha1 cand te inscrii la Campionatul de POEZIE ... ala parca e organizat de Uniunea Artistilor "Plastici" :ha: ... parca topicul asta era despre etapa de la Odorhei. Coane, ca ai luat vorba lui Luigi( poate te duci dupa el ) ca esti un bun sfatuitor ...tu de ce nu te mai dai ? Sti bine ce am vb acum 2 saptamani... Nenea Gabi a tras un semnal de alarma cum a tras si Piedemond la standard ...sunt ff grele traseele pt secolul asta sau in bataie de joc...in curand ne facem avioane , dar tu nu o sa-ti permiti ...iar eu nici atat , asa ca cine se mai da in campionat , aia cu milioane de euro , care se pisa pe ei de bani cand rupe o plasma si un troliu ...ee ,pe mine ma doare , dupa prima etapa bag minim 1000 euro in fier ca sa o pregatesc de urmatoarea etapa ... asa ca abtinete daca nu te mai dai , pt ca sti ce inseamna sa iti rupi masina gratis ...am iesit locul 2 la trial , iar trialul nu e premiat decat cu niste tinichele :ha1 care pt mine trialul arata adevarata soferie :tk si tot odata face parte din al 2 campionat de offroad !! Campionat de trial , cred ca o sa particip doar la asa ceva in viitor !:banana e mult mai ieftin si urc pe acelasi podium la Sinaia !:ha: Editat Mai 17, 2013 de GPScu tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Legat de standard, imi permit sa-l contrzic pe Piede, nu am apucat sa continuam discutia live la odorhei... Sincer mi se pare absolut normal sa indoi ceva la o masina 100% stock, in cazul asta un LC120 lung cu praguri, unde s-au indoit pragurile, adica in fine scaritzle. Si cu roti de sosea, stock. Standard inseamna poate o masina fara modificari, dar nu orice SUV e si masina de teren, nu as dori sa vad RAV4, X5, Tuareg, etc la Standard. Inseamna ca e un fel de plimbare (pana la Germanos). Masini de teren mai sunt G, Defender, Wrangler, unde tot trebuie un MT, poate un picutz mai mare, sau in nici un caz un 29"... Iar zona de CAMPIONAT inseamna competitie, inseamna un anumit nivel, asta implica automat si riscul sa zgarii vopseaua. Legat de Open, nu mi s-a parut extrem de greu. A fost poate destul de greu, fata de alte etape unde e mai mult pamant si alergatura, dar iata, Tuparu ca si copilot pe un Patrol destul de stock a iesit pe doi. Cred ca inca putem fi competitivi cu preturi abordabile. In retrospectiva cred ca ce am rupt noi a fost mai mult din hibe constructive, care o data corectate si adjustat ritmul de mers, nu ar trebui sa se repete. Deci... sa ne vedem cu bine la Mures! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Cred ca o sa-mi fac un afis pe care o sa il postez pe masina, in semn de protest la adresa organizatorilor de etape, si voi scrie asa: Iubesc sa ma dau la Extrem, aleg Open de ce?! Extrem = Open Iubesc sa ma dau la Open, aleg Standard. Nu e nici o rusine Standardul e Openul de mai acum 2 ani. Colegul nostru Emil Niculescu care nu s-a mai dat de 2 ani in campionat a fost depasit de situatie aici la odorhei, unde s-a prezentat la startul de open cu un mitz 3500 Gps-cul are mare dreptate in ce scrie. Poate nu ne scaldam toti in bani sa putem face reparatii de mii de euro la masini dupa o etapa. In fine daca mai continui intram in polemici si nu e cazul, pentru ca eu am rupt masina si la standard de vreo 3 ori anu trecut si m-am rasturnat... nu din vina mea- s-a rupt drumul cu mine, ca daca ma rasturnam la vitexza cu care merg nu mai scriam eu acu pe aici Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Openul a fost Open nu stiu ce vreti sa insinuati,atat timp cat traseu poate fi parcurs fara probleme de un Patrol netaiat pe 35-uri nu vad unde sunt problemele. E normal ca o masina taiata si modificata radical sa mearga mai bine dar asta e motorsportul si frumusetea lui. Poate au fost un pic grele speciala si trialul dar se faceau fara probleme. Parerile sunt inpartite,daca il faci mi usor sar cei cu masini modificate in sus si zic ce le-ai dat plimbare,daca il faci greu tipa cei cu masini mai putin pregatite,orice ai face nu e bine :ha: Iar la standard ii dau dreptate lui Stefan,nu poti sa faci doar alergatura pe forestier sa vi cu un RAV4 si sa ai pretentia ca nu zgarii masina,trebuie sa fie si offroad ca de ai vine lumea la concurs,altfel pot sa mearga la rallyraid. 1 Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Am fost la Open si acum 3 ani si acum 2 ani, si anul trecut, si la Standard si nu mi se pare deloc ca Standardul de acum e Openul de acum doi ani. Dimpotriva, Openul a ramas la un nivel oarecum egal fata de acum 3 ani, poate e chiar mai usor... imi amintesc la BORC cand ploua torential si am troliat de 20 de ori in prima zi pana la jumatatea traseului... La Iasi la Standard traseele au fost foarte frumoase, si tot a plouat, asa ca am avut ce invarti la noroi. Personal cu "masina" mea atipica am reusit sa o fac praf pe toate partile,. si in fata, spate, usi, am smuls oglinzile, manerele de la toate usile, bara fatza si cam atat cred... Si mi s-a parut absolut normal sa se intample asta. Cred ca la o Cupa se preteaza un Standard mai usor, dar nu la nivel de X5, insa in Campionat trebuie sa existe un anumit nivel de dificultate... ca de asta e competitie, nu e tura... Si da, cat timp la Open Tzuparu copilot pe un Patrol pe 35-uri a iesit pe doi, si a mers ok in traseu... nu vad nici o problema. Diferentierea se face si din masina si din echipaj... Eu zic ca Odorhei a fost exact cum trebuia sa fie la Open, ca am facut traseele complet, desigur avand specificul bolovanos al zonei. Pana si speciala care a fost grea a avut farmecul ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Si mie mi s-a parut ok open ul, ba chiar prea lungi bucatile de (a)le®gatura . Adica ce am avut urcari coborari, etc mi s-a parut ok de clasa open. Cu acelasi mitsubishi la care se face referire s-a castigat campionatul acum 2 ani, iar Gaganu anu trecut a fost pe podium cu un LC70 aproape stock (fara blocante!!) . Cati cai sa scoti din motorul de 125 cai? Exclus sa ajungi la cei 210 ai lui mitsu de 3.5. Pe urcari nu au fost in teren situatii unde sa te fi ajutat unghiul de atac marit (la caracatite). A fost o trecere printr-o ravena la care ne-am troliat cam toti, a mai fost o alta trecere unde cred ca masinile cu botul netaiat au dat cu botul si atat... Mie nu mi s-a parut ca am inceput campionatul mai greu decat in alti ani, ba chiar stiu (101% sigur !) ca s-a discutat ca openul sa fie mai usor decat in anii trecuti (in special cu mai putine trolieri obligatorii , iar aceastea (trolierile) sa fie scurte) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Si eu sunt de parere ca daca te dai in campionat de off road chiar si standardul trebuie sa aiba ceva off road, nu doar forestiere si alergatura. Plimbari, prietenesti, chiar cupe, pot fi mai simple, acolo vine omu cu masina stoc si vede ce si cum, si vede repede ca o masina de 40-50-60 K Euro, oricat de standard ar fi traseul, tot o zgarii macar, ca e prin padure, ca e cu bolovani, ca nu esti atent sau priceput, ca sare o piatra ca etc. si atunci te doare inima. Si oricum nu o mai bagi a doua oara. Omu asta daca chiar vrea sa se dea in campionat isi ia ceva cu care se poate da fara teama ca o zgarie, care costa cu cu tot cu preparat pt. standard (roti, scuturi, eventual praguri si o bara, poate suspensie, desi eu m-am dat cu suspensia standard ultimele 4 concursuri) 5000 - 6000 E. Si oricum iese mai ieftin decat o reparatie/vopsire integrala de caroserie la un SUV scump zgariat prin padure :) Ca nu te acopera niciun casco ca ai participat tu la competitii. Nu poti veni cu masina de strada la campionatul national de off road si sa ai pretentia sa nu pateasca nimic. Personal m-as da la open, dar cu masina pe care o am si abilitatile mele mecanice prefer standardul. Daca standardul ar fi doar plimbare prin padure/rally raid, probabil ca as sta acasa sau as veni doar daca se organizeza ceva gen Open soft, cum a facut GTC anul trecut. Referitor la Trial, e normal ca cei care au sanse la podium/puncte sa mearga calculat, ca daca rup masina toata munca de 2 zile se poate duce pe copca. La trial trag de regula cei care au diferente mici de recuperat, respectiv cei care au avut ceva probleme mecanice/au mers slab 2 zile si vor sa arate ce stiu de fapt si cum ar sta lucrurile daca nu ar fi avut karma rea :banana Evident mai sunt si ambitiosii absoluti care vor sa castige tot, indiferent de riscuri, dar nu sunt asa de multi ... :br Si la trial se rup multe masini, cu costurile aferente, de fapt cred ca in cele 5-10 minute de trial se rup mai multe masini decat intr-o zi de concurs, nu stiu daca a facut cineva vreo statistica. Concluzia mea, traseele de standard de la Odorhei au fost ok, chiar daca a fost frustrant sa fiu depasit repetat de masini mai solide care alergau pe pietroaie ca vantul :uameni, sper ca si urmatoarele etape sa fie in aceeasi nota. Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Nu am spus ca traseul de open de la Odorhei a fost greu. De cand am voie sa port simexuri, pot spune chiar ca a fost ok. Aici doar speciala a fost naspa, o stiu de anu trecut, acolo desfasurandu-se extremul. Eu eram suparat deoarece intrand pe finalul traseului de standard cu o masina stock, am iesit cu praguri indoite. Practic oricat am incercat sa evit bolovanii nu am putut. PS. O etapa de campionat este vazuta de pilot intr-un fel si de copilot atatfel . Asa ca copilotul care nu prea baga mana adinc in buzunar sa faca reparatii vede si ne povesteste ceva, iar pilotii ...cam baga mana pina la cot in buzunare. Si atunci incep sa :...foloseasca tastatura de pe forum. Editat Mai 17, 2013 de piede Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Poate ca nu e cazul sa scriu aici dar ...din ceea ce s-a scris aici am dedus urmatoarele din perspectiva actualului "spargator de seminte" si poate a unui viitor concurent (la distractie, nu la cartoane si tinichele :grin:): De cate ori s-a troliat pilotul lui Tuparu ... intr-un traseu de OPEN cu o masina aproape stock? Vi se pare sportul de performanta pe care il practicati scump? Uitati-va la celelalte sporturi motorizate.Adrenalina amestecata cu presiunea timpului,cu stapanirea de sine si cu experienta fiecaruia cu siguranta ...dau un rezultat ... de multe ori cu minus, la buzunar.Fiecare semneaza "cecul in alb" atunci cand se angajeaza intr-o astfel de cursa. Indiferent ca o face constient sau inconstient. Spun asta ptr ca pe pielea noastra am probat cateva chestii chiar si cu un element important lipsa (presiunea timpului) si tot cu virgula ne-a dat, atunci cand ne-am grabit, am vrut sa demonstram ceva sau nu am ascultat pe cei care ne asistau. Chestii de genul "sunt somer si iau painea de la gura copiilor sa ma dau in campionat" ...sau alte lamentari de genul ...hai sa fim seriosi... asta sunt fix de grupa mica. Intamplator stiu zona aia destul de bine. Ajung acolo in fiecare luna cu "serviciul" Ganditi-va la asta: ce posibilitati da relieful organizatorilor sa poata oferi altceva? Sa nu considerati ca va judec sau va cert pe vreunul..nici pomeneala.. Anul asta o sa fim si noi prezenti la o etapa (vedem in functie de pregatirea masinii unde ne vom inscrie)...si va marturisesc ca voi veni ptr un organizator anume ptr care am un maxim respect ...Mi-a intrat la suflet din prima clipa cand l-am cunoscut ...si acolo mi-a ramas. Sa nu credeti ca pe ceilalti organizatori nu-i respect, ba dimpotriva ii admir, oricine ar fi ei, ca pe asemenea vremuri au curajul sa mai organizeze ceva. Uitati-va in timp ...acum 3 ani erau peste 40 de evenimente pe an ...anul asta ...nu stiu daca mai sunt 15. Sunt de acord cu Astral. Va multumim ca ne impartasiti experientele voastre, oricare ar fi acestea indiferent ca o spuneti din postura organizatorilor sau cea a concurentilor. Va salut pe toti cu respect, Un hobbyst convins. Editat Mai 17, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Duke Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Si eu sunt de parere ca daca te dai in campionat de off road chiar si standardul trebuie sa aiba ceva off road, nu doar forestiere si alergatura. La Iasi la Standard traseele au fost foarte frumoase, si tot a plouat, asa ca am avut ce invarti la noroi. Personal cu "masina" mea atipica am reusit sa o fac praf pe toate partile,. si in fata, spate, usi, am smuls oglinzile, manerele de la toate usile, bara fatza si cam atat cred... Si mi s-a parut absolut normal sa se intample asta. sunt de acord si eu cu cele de mai sus, dupa experienta de anul trecut la standard. in opinia mea, standardul trebuie facut mai tehnic si cu mai putina alergatura / rally raid, mai ales ca (si am mai spus lucrul asta si pe alte topic-uri) se merge fara rollcage si prin urmare, e mai periculos. ideal ar fi un fel de open soft, cu portiunile periculoase eliminate; de asemeni, ar mai fi util sa fie mai multe speciale la standard, ca sa se faca o diferentiere mai clara intre concurenti (anul trecut au fost etape fara nici o speciala). si ar trebui sa ne asumam si faptul ca masina se mai indoaie, mai zgarie, mai spargi o oglinda, etc :), in fond ne luptam cu natura si nu intotdeauna ne iese cum am vrea :). revenind on topic: la extrem traseele au fost ok :), ziua a doua mai grea ca prima, pentru mine ca debutant la extrem si in postura de copilot a fost ... extrem :), dar fain, a meritat. organizatorii super ok, masa - foarte buna, cazarea - se putea mai bine, dar nu pentru asta am venit. overall, o experienta reusita, ma bucur ca am participat si ca am si reusit sa terminam concursul cu damage-uri acceptabile. le multumesc in mod special brasovenilor - toni biro si bogdan nitescu - care ne-au ajutat foarte mult pe tot parcursul concursului, fara ei ne-ar fi fost mult mai greu sa terminam. cu siguranta revenim la odorhei 2014. "once you go goulash, you'll never go back " :). Editat Mai 17, 2013 de Duke exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
666 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, A fost marfa la Odorhei, ma costa distractia asta in jur de 5000. Da nu-mi pare rau ca-mi bat joc de ei. Daca nu aveam nu mergeam. Traseul a fost prea usor si nu m-au speriat pe mine 2 pietre, ca baia mea pe care am lovit- o e la 72 de cm de la sol si trebuie sa o mut mai sus. puntile mele cu 38.8= 46.5 si mi-am dat seama ca nu-i suficient, am vazut eu la un coleg unele mai jmechere si am sa-i sparg pe toti (banii). Sunt fericit ca mi-am strambat doar o punte, nu ca altii si toate tendoanele. Plasma mea noua de 12 la 1000 de lire a fost prea ieftina si de, cand te zgarcesti ... M-am simtit bine , cazarea a fost dementiala, unii mai norocosi au avut si prosoape, da eu nici de hartie igienica nu m-am folosit, ca n-am luat de acasa, asa ca m-am spalat cu apa rece ca sa faca bine la o-o. Cei mai tari sunt cei care nu au venit sau copilotii, ii doare la basca si isi dau cu parerea despre cum trebuia sa facem ca sa nu se rupa masinile, asa ca toti pilotii sunt niste prosti sau slab pregatiti. A fost frumos, bine ca s-a dus... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
666 Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, -Si pentru ca sa ma regasesc, fac o terapie care da rezultate si repet continuu: Capra sare pitra Piatra crapa capu-n patru, Ce-ar fi daca capul caprei Ar crapa piatra in patru. Trebuie sa mai repet ca in somn ma cam balbai. Problema de fineturi, daca am putut sa o crap in doua, cum o crap in patru? Asta e intrebarea . Copilotul meu a incercat asta , dar nu i-a reusit pentru ca avea casca.:care:care 00 40 78 401 3603 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EMIL Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Daca tot m-ati mentionat in postarile voastre, repet, cititi ce am scris mai sus. Pentru clarificare va spun: da, am fost pus in situatii limita, asa cum ati fost pusi si voi, dar am trecut peste ele. Doar asta este spiritul acestui sport: sa ne verificam limitele si sa gasim solutii. Nu uitati ca eu am parcurs cele 2 zile de traseu ajungind la finish fara avarii. Imi pare rau ca nu am terminat speciala, dar am fost constient ca e mai bine asa decit sa rup masina. Mitzu, de care vorbiti voi, este o masina nemodificata, doar cu roti de 35 si puterea de care vorbesc unii aici, de foarte multe ori nu te ajuta. Daca nu stiati, va spun eu, puterea mare rupe aderenta. Nu am vrut nici sa ajung pe mina service-urilor, care astia de-abia asteapta, isi freaca miinile cind te vad venind la ei cu "fieratania" in batista:ha:. Traseele de OPEN si EXTREM, cu mici exceptii sint aproape suprapuse si asa a fost si in anii trecuti. Diferenta este ca acum ni s-a permis sa punem roti de 35. Important este ca domnii organizatori sa parcurga aceste trasee cu masinile din categoria respectiva, nu cu ATV-uri, motociclete sau chiar numai cu GPS-ul, cum au facut unii. Toata aceasta placere a noastra de a face acest sport, pina la urma se reflecta in costuri si cum banii nu mai sint ca in anii trecuti, vrem sa facem off-road fara a distruge masinile, sa avem si trasee grele, tehnice, frumoase dar si cu bani putini, lucru care e imposibil. Sincer va spun ca daca as avea o masina substantial modificata, taiata, caracatita, cum spuneti voi,nu as sta prea mult pe ginduri si as participa la categoria EXTREM. Mi-ar fi jena sa vin an de-a rindul cu masina supermodificata si sa ma dau la categoria OPEN. Asta este sport extrem si interesul organizatorilor si a forurilor de conducere este de a atrage cit mai multi la categoria EXTREM. La noi se intimpla invers: unii fug de la EXTREM la OPEN, ba chiar la STANDARD. De ce se intimpla acest lucru, va las pe voi sa analizati. Nu cumva tocmai din cauza costurilor??:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Exista cineva care sa poata descrie Cursa de la Odorhei s-o pot da si eu in ziar? Macar vreun organizator? Poze? Watcher zi aici cum a fost, dar fara critici ca p'alea le bag in ziar doar cand le vad eu :ha1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
666 Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Ai dreptate nenea Emil, in primul rand la extrem daca nu ai 2 mecanici dupa tine si jumatate de masina in piese, nu prea ai ce cauta sa te dai. OPENUL si STANDARDUL au ramas variantele pentru mine, sau iesirile de wikend, care nu au treaba cu asemenea costuri. Probabil extremul va ramane pentru multi dintre noi o dorinta. Multumesc echipajului Tanase Mihail si GABRIEL, dar si mecanicilor lor care mi-au reparat masina in noaptea de dupa prima zi si care m-au asigurat intrul loc unde sigur aveam probleme. Au pierdut o ora din timpul lor de concurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, nu se indura nimeni sa puna filmulete de la Extrem si Open..pt noi care ne-am da dar nu-i cu ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buggymaker Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, https://www.facebook.com/photo.php?v=550788661631574 "Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 (editat) Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Cred ca la o Cupa se preteaza un Standard mai usor, dar nu la nivel de X5, insa in Campionat trebuie sa existe un anumit nivel de dificultate... ca de asta e competitie, nu e tura... nu e chiar asa. o toyota cu 33", OME+5, roll cage, troliu, etc... sa moara ma-sa ei de masina, numai stantard nu este. evident ca el o sa alerge mai "fara griji" fata de unul cu o suspensie stock sau unul care vine cu masina de zi cu zi. da' depinde si de koaie... te caci pe tine la open asa ca te dai la standard, da' n-ai curaj sa te dai cu masina nemodificata, ca deh, indeminarea ta ca pilot zice ca mai bine ai troliu si roll cage... no offence, asa vad eu din afara :grin: sper sa ne vedem macar la 2 etape anul asta :ft:mrgreen: bani sa fie :2dr Editat Mai 26, 2013 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ides Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: Prima etapa CNOR - 2013 - Harghita Off Road Trophy 09-12 Mai 2013, Hi, On every calendar for 2013 i see •20 - 21 iulie - Trial - Harghita + Siculus Where can I find more info about this event? Best regards, Ides Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate