Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota KZJ70

WoBu

Postări Recomandate

Re: Toyota KZJ70

Daca vrei sa afli singur (si sigur) ce rapoarte au grupurile atunci poti suspenda puntea in cauza (sau pe elevator toata masina) si invarti de cardan observand puntea corespondenta cardanului. Raportul este dat de numarul de revolutii (o sa-ti dea cu virgula la propriu) al cardanului versus o revolutie completa a rotilor care sunt puse in miscare de cardan.

Sau poti sa crezi ca ai 4.56 cat ar trebui sa fie in mod normal la modelul asta de LC. :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa afli singur (si sigur) ce rapoarte au grupurile atunci poti suspenda puntea in cauza (sau pe elevator toata masina) si invarti de cardan observand puntea corespondenta cardanului. Raportul este dat de numarul de revolutii (o sa-ti dea cu virgula la propriu) al cardanului versus o revolutie completa a rotilor care sunt puse in miscare de cardan.

Sau poti sa crezi ca ai 4.56 cat ar trebui sa fie in mod normal la modelul asta de LC. :wink:

Ok,mersi de pont.O sa incerc maine.

Cateva poze ..

IMG_0118.jpg.533dc4a49230f89bd6f919f7345d9386.jpg

IMG_0119.jpg.654eaed100db446aca677d809ad89725.jpg

IMG_0120.JPG.43dc398ab0887e0dd996fe8bc6355bc7.JPG

IMG_0121.JPG.99a947b1ede4347e3ca8789cde24e6e9.JPG

Link spre comentariu

Multumesc frumos.

Maine vom lucra la aripile fata,deoarece la viraje maxime 33-urile ating in aripi.

PS: N-o mai tai. (Stiu,ma schimb ca vremea,insa decizia asta este chiar cea "decisiva")

Revin cu poze. :h5

Link spre comentariu

Multumesc frumos.

Maine vom lucra la aripile fata,deoarece la viraje maxime 33-urile ating in aripi.

PS: N-o mai tai. (Stiu,ma schimb ca vremea,insa decizia asta este chiar cea "decisiva")

Revin cu poze. :h5

Probabil ca iti vor atinge rotile si pe flexari ...

Dar daca ii faci un lift din suspensie ...nu o sa-ti mai atinga ...nici nici nu o trebuiasca sa-i mai coafezi aripile.

Flansele alea cred eu ca sunt cam inutile ... si nu fac decat sa-ti streseze "rulmentaraia".

Daca o inalti 5cm din suspensie, jantele cu ET -30 ar trebui sa compenseze ...in pastrarea centrului de greutate.

Mai mult nu iti trebuie la rotile care le-ai pus.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Chiar daca pare ciudata ideea , poti renunta sau poti folosi flanse mai mici in latime pe puntea fata , mentinand cei 50mm pe puntea spate . La acest ET total obtinut apar aspecte oarecum negative care intereseaza direct directia ( efortul la volan , reversibilitatea accentuata a sistemului de directie , instabilitatea pe traiectorie ) .

Masina ie biutifula spre superba , eu n-as taia aripile ei , ci le-as pastra ( bineinteles daca starea lor inca mai merita ) si as cioparti unele de imprumut . Dupa ce m-am edificat complet cu detaliile poate ca le-as taia si pe cele originale ( bineinteles intr-un mod profesionist , pe baza dovezilor practice anterioare - adeq ... masina e super , as dori ca rezultatul sa ramana si el super in orice moment ... ) .

... ( am zis io ca masina e super ? ) ...

...si ceva bucse mai profi la tendoane , pe toate strazile lor ...

Poate inclini putin partea buna a gandirii tale si spre partea cu siguranta in offroad ( niciodata nu esti destul de sigur in off - de fapt , principalul pericol e insusi pilotu' ) .

... aaa ... asa ... super masina , zic ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Arata super Wobu-le, tre sa o inalti musai si ia in calcul overfendere ti le recomand pe cele flexibile Bushranger vezi pe la Razvan (gtc) sau Tudor (Traco) daca nu-i pui te noroiesti grav !!!!!!!!!!!!!! :grin: Da-i bataie,si spor la treaba:care

P.S. Nu care cumva sa tai masina !!!!!!!!!!!!!!:no

Editat de matake70
Link spre comentariu

Va multumesc de sfaturi si urari.

Ce-i drept, m-am gandit si eu la chestia cu flansele.iar din aripi voi taia f.putin ,aproape ca nu se va vedea.

In legatura cu bucsele poliuretanice, unde as putea gasi un kit complet pt toata masina ?

Va multumesc pt ajutor.

Link spre comentariu

Din experienta, nu te sfatuiesc sa pui poliuretan.

Pune-i bucsele originale de cauciuc....sunt mai scumpe, dar merita.

Editat de Astral
Membru club GTC Motosport:
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

De ceva timp n-am mai scris pe aici nici o noutate.

-Masina a fost vopsita partial;ii s-au pus rulmenti noi,deoarece ceilalti erau praf;iar intre timp..a facut si o vizita la RAR,ramane de asteptat raspunsul de la Bucuresti,daca se aproba ca poate fi autoutilitara.

-Revin si cu alte upgrade-uri. :grin:

Pozele promise...

IMG_0176.thumb.jpg.3a4740a985c015810ee521ed881bd939.jpg

IMG_0175.thumb.jpg.2859ba31a3221c725f3a43b64cc427f7.jpg

IMG_0177.thumb.jpg.e95907c157d9c56f98b17799d2fb683e.jpg

IMG_0178.thumb.jpg.7cbe8b41e0684aa28ac49ea1bd71a247.jpg

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Intre timp , a mai primit Scaune Sparco V,centuri 4puncte,folie neagra pe geamurile din spate,niste zgarieturi..statea prea frumos vopseaua pe ea si i-am dezamortit putin incheieturiile. :-P

Urmeaza scuturi,bari fata-spate,rollcage interior si A/C.

EDIT : S-a si inmatriculat ca si autoutilitara. :h5

Cateva poze..

DSCN2999.thumb.JPG.0172dbaf809931f8289d17d0f75ebc6b.JPG

DSCN3000.thumb.JPG.97004e197419f64c1e99d08f64183487.JPG

DSCN3001.thumb.JPG.e92c4dffaddb399659bbccf38e8daba1.JPG

IMG_0221.JPG.6fc946e4a8ef351986d697327a5d4d77.JPG

IMG_0222.JPG.7430fd83b05ad3d09a693385ae865362.JPG

IMG_0223.JPG.2b7ea419d46a6478f0baf85a84e73345.JPG

IMG_0225.JPG.8d9ddc8aaec2ad3fa6445e863884e272.JPG

IMG_0224.JPG.48f9b328457da8f784c12e6dc903258c.JPG

Editat de WoBu
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Rollcage-ul e prezentat in foto 'la gata' , terminat ?

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Inox!??!

Arata...lucios :x

Nu mai zic nimic ca iarasi imi reprosezi ceva.

Totusi, scaunele imi plac.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Daca pana acum masina mi sa parea frumoasa acum dupa ce ai ingreunat-o cu acele tevi de inox sudate din bucati care fara suparare dar numa rollcage nu este si s anu te astepti sau sa te bazezi sa fie ce trebuie,mi se pare chiar ca ti-ai batut joc de ceva frumos.

acel rollcage nu confera nici un pic de siguranta sau rigiditate structurala iar la o situatie mai sensibila risca sa provoace mai multe daune decat ar trebui sa apere.

iti trebuia in primul rand niste placi de asezare prindere de caroserie sau sasiu de cel putin 100cm patrati adica de 10 pe 10 si groase de 8mm,apoi iti trebuiau niste inchideri diagonale pe plafon ,in spatele scaunelor si pe laterale,plus cateva adica vreo 2 in deschiderea usilor si inca o traversa la baza parbrizului...

nu o lua in nume de rau dar sper sa intelegi ca ce ai tu acolo nu iti confera nici macar o siguranta psihica dapai una fizica.

in plus la rollcage nu sunt aceptate sudurile in unghi fara sa ai si niste gusee de siguranta acolo plus ca ideea e sa tinzi catre cat mai putine suduri si sa obtii profile indoite cat mai lungi...adica cu cat mai putine suduri.....

oricum in rest masina e frumoasa si duce

Link spre comentariu

Daca pana acum masina mi sa parea frumoasa acum dupa ce ai ingreunat-o cu acele tevi de inox sudate din bucati care fara suparare dar numa rollcage nu este si s anu te astepti sau sa te bazezi sa fie ce trebuie,mi se pare chiar ca ti-ai batut joc de ceva frumos.

acel rollcage nu confera nici un pic de siguranta sau rigiditate structurala iar la o situatie mai sensibila risca sa provoace mai multe daune decat ar trebui sa apere.

iti trebuia in primul rand niste placi de asezare prindere de caroserie sau sasiu de cel putin 100cm patrati adica de 10 pe 10 si groase de 8mm,apoi iti trebuiau niste inchideri diagonale pe plafon ,in spatele scaunelor si pe laterale,plus cateva adica vreo 2 in deschiderea usilor si inca o traversa la baza parbrizului...

nu o lua in nume de rau dar sper sa intelegi ca ce ai tu acolo nu iti confera nici macar o siguranta psihica dapai una fizica.

in plus la rollcage nu sunt aceptate sudurile in unghi fara sa ai si niste gusee de siguranta acolo plus ca ideea e sa tinzi catre cat mai putine suduri si sa obtii profile indoite cat mai lungi...adica cu cat mai putine suduri.....

oricum in rest masina e frumoasa si duce

Stiu asta , si de aceea cred ca o sa se construiasca altul...Va multumesc oricum,sfaturile sunt binevenite.

Oricum,masina va mai fi in stadiul acesta inca 2 ani,dupa care o sa faca cunostinta cu flexul,in cazul in care nu o sa o vand pana atunci.

Editat de WoBu
Link spre comentariu

In acest moment e mult mai bine fara acest rollcage . Daca chiar crezi ca e necesar ar trebui sa fie unul facut cum trebuie - arata mai urat , atarna mai mult , ingradeste accesul - dar te serveste la nevoie - repet , daca crezi ca ai nevoie . Daca nu , atunci te poti opri din cheltuieli inutile ...

Imi cer scuze pentru cele ce urmeaza - la genul asta de masini se uita putini oameni , majoritatea lor sunt cei care mai stiu cate una-alta . Tocmai din acest motiv recomand sa scoti fara regrete balustrazile de inox din masina ( poate faci ceva - dar altceva - cu ... inoxul ) . Fara regrete ... nimeni nu se naste invatat , nimic nu iese bine fara practica ... asta e ... mergem toti inainte ... Masina , acum , arata ... rusinos ... cred ...

Scuze , inca o data .

Daca eram langa masina si cineva imi cerea opinia as fi spus imediat ca prefer sa nu comentez nimic . As fi preferat sa-mi asez politicos ideile ( putine si categorice ) si sa imi dau cu parerea mai tarziu . Asta s-a intamplat ...de fapt ...

Atat de NASOL cred ca e ...

Editat de cos

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Masina a ajuns la colegul @zulu226009, il felicitam pentru achizitie si il asteptam sa deschida un topic nou sa putem vedea cum va evolua preparea masinii.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81010-Cumpar-Toyota-Land-Cruiser-KZJ70&p=919885&viewfull=1#post919885

:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare