adresavlad Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au depus un proiect de lege pentru eliminarea timbrului de mediu şi transformarea lui în taxă de poluare care să fie inclusă în preţul combustibililor, la valoarea de un ban pe fiecare litru de carburant. Dacă se aprobă (cu toate că nu prea cred), va fi una dintre cele mai benefice schimbări legislative din România! Aveți detalii AICI. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Problema va aparea cand vor considera ca trebuie platite amandoua....vezi taxa de drum din benzina/motorina si rovigneta... Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Eu cred ca asta este un vis care nu va deveni niciodata realitate. Dobitocii nostri "alesi" nu vor fi in stare sa voteze un proiect de lege inteligent...si chiar daca s-ar intampla asta ar propune nu un ban pe litru ci greutatea masinii in lei....:bleah daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Și eu sunt sceptic cu privire la adoptarea acestui proiect pentru că interesele cu taxa sunt mari... Însă această lege ar fi corectă și nediscriminatorie pentru că de ce ar plăti cineva care șofează 5.000 km pe an tot atât ca mine care șofez 50.000 km pe an? Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Pentru a face si mai corect calculul ar trebui, cand dorim sa cumparam combustibil, sa avem cu noi si cartea masinii sau ceva cu care sa dovedim care e norma de poluare. Astfel, vom putea plati diferentiat per litru de combustibil si norma de poluare, texe diferite. Afirmatia e un pic ironica dar si un pic adevarata. Nu dati cu pietre... 10 litri de combustibil folositi intr-o masina non-euro si una euro3 polueaza diferit. Oricum, initiativa e de laudat, fiind un pic mai aproape de adevar acest mod de taxare. Parerea mea.. :dr hic! aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Problema este ca se va da mana libera la scumpirile de carburanti (de abia asteapta petrolisti sa umfle pretul artificial) si va trebui platita si de cei care nu isi vor inmatricula o masina. Mi se pare mai normal sa platesti o taxa la inmatriculare in valoare de maxim 1/4 din valoarea masinii (la fel ar trebui sa fie si cu impozitarea masinii - in functie de valoare) iar la revanzare sa se plateasca o taxa de 100-200 euro (ca pe la nemti). don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! asta-i praf in ochi....asa ceva nu se va aproba niciodata la noi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gotca Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! asta-i praf in ochi....asa ceva nu se va aproba niciodata la noi se va aproba cand vor scadea impozitele. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 (editat) Sus cu timbrul de mediu/jos timbrul de mediu ... "Timbrul de mediu 2013 ar putea deveni istorie daca proiectul de lege al celor doi senatori PNL, Valeriu Victor Boeriu si Cristian Petru Bodea, ar fi aprobat. Acestia au declarat, potrivit realitatea.net: „Taxa de poluare este profund inechitabila si discriminatorie pentru un posesor de autovehicul inmatriculat dupa anul 2007 obligatia la plata timbrului de mediu / taxa de prima inmatriculare / taxa pentru emisiile poluante, in comparaţie cu cei care au inmatriculat autovehicule in Romania inainte de 2007.” Acestia sunt de parere ca o taxare corecta se bazeaza pe principiul „poluezi mediul in functie de cat circuli – platesti in functie de cat poluezi.” Astfel, cei doi senatori gasesc consumul de combustibil ca fiind cel mai bun indicator si propun taxarea pe baza kilometrilor parcursi. Posesorii de masini ar trebui sa plateasca proportional cu folosirea acestora, o taxa ce s-ar regasi in pretul carburantului, adica 1 ban/litru de combustibil. Totodata, senatorii PNL sustin ca nu se justifica temerea referitoare la transformarea Romaniei intr-un cimitir de masini vechi daca va lipsi timbrul de mediu si nu sunt de acord nici cu ideea ca existenta acestuia contribuie la innoirea parcului auto. Acestia sunt de parere ca timbrul de mediu 2013 nu incurajeaza cumparatorul sa achizitioneze o masina care polueaza mai putin ci ii refuza dreptul la cumpararea unui autovehicul in functie de bugetul propriu. Adoptarea acestui proiect de lege ar debloca si piata auto care a inceput sa se miste din ce in ce mai greu odata cu introducerea noului timbrului de mediu in 15 martie 2013. Conform estimarilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), exista mai mult de 1 milion de masini cu vechime intre 6 si 10 ani, blocate pe piata second hand, iar acesti clienti, cel mai probabil, nu se vor indrepta catre masini noi asa cum doreau autoritatile, deoarece nu au resursele financiare pentru a sustine o astfel de investitie. Voi ce parere aveti despre acest proiect de lege?" Sursa acestui articol este aici Numai bine! Editat Aprilie 24, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Sus cu timbrul de mediu/jos timbrul de mediu ... Din cei aproape 500 de parlamentari , 2 mai au putin creier in cap !:ha: Eu personal m-am obisnuit atat de mult cu minciunile politicienilor incat ma cam lasa rece izbucnirile unora...din cand in cand . Sa auzim de bine. PS. Aici in Lituania inmatriculare unui auto costa 30Euro si iti ia cca 45 minute . Am intalnit Moldoveni din Rep.Moldova care fac acelasi lucru ca noi in Bulgaria si anume cumpara automobile de aici si le lasa inmatriculate pe Lituania. cica taxele in Rep.Moldova s-au marit exagerat de mult. RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 (editat) Re: Sus cu timbrul de mediu/jos timbrul de mediu ... A existat si aceasta ipoteza de lucru atunci cand s-au scremut la elaborarea timbrului de mediu. Dar , dupa niste simulari , au constatat ca nu se strang destui bani la buget pe primele 2-3 trimestre ( adica ce ii doare pe ei ) si a ramas moarta. Nu are nimeni din guvern probleme cu "cimitirul " in care s-ar transforma Romania daca ar pica taxa ...pentru ca oricum timbrul avantajeaza importul de masini vechi comparativ cu cele E3 sau E4. Ei stiu ca nu or sa se repeada romanii sa cumpere numai E5 di E6 din UE. Exista posibilitatea ca legea noua sa aiba succes, cu conditia, ca banii la buget din timbrul de mediu actual sa fie mult sub asteptari si sa incerce noua abordare. Dar tine strict de incasarile pe care le au in primele 3 trimestre. Nu va faceti vreo iluzie ca se gandeste cineva la romanul de rand. Totul este un meschin calcul matematic si necesitatea acoperirii unor gauri cat China comunista in bugetul de stat. Daca se va trece la modelul cu taxa in benzina ...o vor face cel mai devreme spre sfarsitul lui 2013 ..inceputul lui 2014. ... si oricum va exista o taxa unica in functie de capacitatea cilindrica , mai acceptabila, care se va plati obligatoriu la o transcriere sau o noua inmatriculare , dar va fi pana in 1000 ron . Iar aportul in carburanti nu va fi de 1 ban / litru ...ci de 10- 20 bani pe litru . Editat Aprilie 25, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Intrucat mai exista un topic deja deschis pentru acest proiect de lege, topicul nou deschis a fost unit cu celalalt. Va multumesc pentru intelegere ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Pana in prezent, pot spune ca este singura varianta de taxa auto (taxa de poluare/mediu, etc.), cu care pot fi de acord. O idee simpla, eficienta si cat se poate de corecta. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Un proiect de lege de nota 10 cu felicitări! Si-au dat seama dupa atatia ani ca ei cer timbru de mediu si primesc ...mumu! Dar sa nu ne bucuram inca ...Chiar daca vor scoate timbrul de mediu ...cu siguranta vor dubla impozitele! :wink: De exemplu un 4.2 la care impozitul este acum 8000 lei ...nu stiu cati l-ar mai inmatricula pe Ro, chiar si fara taxa daca impozitul ar depasi 3000 euro/an ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate