smeagle Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 (editat) am gasit ceva si am bagat mana la saltea si am luat-o , o sa revin cu poze cand ajung acasa , dar intre timp am ceva nelamuriri si probleme . ca si probleme sunt motorul , unii poate ar spune ca m-am pacalit dar la cat am dat pe ea faptul ca nu are gram de rugina si transmisia cupleaza bine a fost ce m-a interesat defapt, dar sa revenim la probleme si anume motorul are bataie la tacheti (o s-o desfacem sa vedem daca sunt reglabili daca nu sa ii schimb sau ce mai e nevoie peacolo) , se incinge chiar si la drum si chiar si la 60 la ora la 2000 de ture nu cred ca e doar vasco de vina ... si nu trage , abia sare de 3500 ture in sarcina si 110 la ora iar asa abia creste in ture .... praf motor nu , las ca il punem la punct ...sau il schimbam , dar asa praf cum e si cat am tras de ea pe dealurile de la Cluj , si Valcea am scos consum 8,7 % .... Ca si dotari are geamuri el , inchidere , ogl electrice , suspensie reglabila (dau de buton dar nu se intampla nimic , cine ma invata si pe mine cum lucreaza sa vad care e buba) , faruri cu reglaj electric (nu st daca merg inca) , am si prelata la ea in plus , si diferential blocand , aici e buba iar , pe usa e o diagrama care spune cum se blocheaza dar nu inteleg cum , o sa pun poza , ca idee intra in grupul de pe spate un furtunel ce intra apoi prin sasiu .... nu st cum lucreaza si unde iese inca ... in rest am cuplat si 4x4 H si 4x4 L , sa vedem , ramane sa va mai detaliez si cine stie sa imi zica si mie una alta sa o pun la punct ca imi place masina asta si are si multe dotari , daca mai avea si aer era top . Editat Aprilie 27, 2013 de smeagle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea Nu are diferential blocabil. Furtunasul din diferential e pentru aerisire. Reglajul daca mai merge schimba doar duritatea amortizoarelor. Ce fel de Mrl-uri ai? Motorul are ceva ca in mod normal ajunge si la 6000 de ture. O bataie de tacheti e normala avand in vedere varsta masinii. Se pot regla dar bataia poate sa nu dispara de tot din cauza uzurilor. Nu e normal sa-l ajunga acum de la apa la jumate, sa treaca peste nici nu mai zic. Ca si probleme pot fi, termostatul, vascocuplajul, radiatorul, garnitura de chiulasa sau chiar blocul motor fisurat. Vezi daca iti pierde apa. Editat Aprilie 27, 2013 de baghy Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea Sa o stapanesti sanatos.Pune niste poze. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert tapuc Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea salutare , sa ai bafta de ea. apropo , acum cativa ani am vazut la o cunostinta o Feroza cu diferential blocabil . Sau nu-mi aduc eu bine aminte . Exista Feroza cu dif. blocabil? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea salutare , sa ai bafta de ea. apropo , acum cativa ani am vazut la o cunostinta o Feroza cu diferential blocabil . Sau nu-mi aduc eu bine aminte . Exista Feroza cu dif. blocabil? Din fabrica nu. Artizanal... cred ca se poate face si la Matiz, daramite la un 4x4. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea am revenit , am facut ceva poze si la diferential si la ce scrie pe usa , unde nu prea inteleg la punctul 3 ce vrea sa zica ... referitor la bataie , aceasta este destul de mare chiar foarte deranjanta si in masina este ca la oltciturile care aveau axele cu came tocite poate sa zic ca mai tare bate , dar voi desface si voi vedea ce e acolo , cu apa la fel sa vad de ce fierbe si relantiul ... acum poze si multumesc de urari , oricum am ceva nelamuriri mai ales ca am, vazut ca are multe electrovalve ce comanda prin vacum diverse si trebuie sa stiu ce sunt ... revin cu pozele ca trebuie sa le micsorez Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea 2 poze cu masina , are si praguri de inox pe langa bullbar:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea poze cu diferentialul si furtunelul ce iese din el , poza cu ce scrie pe usa si poza cu un filtru sau ce este de la motor, nu stiu ce este acea tulumba .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea Buna ziua ! Sa stapaniti sanatos masinuta ! La punctul 3 spune ca daca aveti MRL-uri manuale pe masina, sa le puneti in pozitia ''LOCK'' inainte de a rula cu masina cuplata pe 4H sau 4L. Editat Aprilie 28, 2013 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea cred ca eu am MLR uri automate ca nu am niciun buton nimic in plus si am cuplat 4x4 H si L doar din levierul mic ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea cred ca eu am MLR uri automate ca nu am niciun buton nimic in plus si am cuplat 4x4 H si L doar din levierul mic ... Daca aveti MRL-uri manuale nu trebuie sa aveti nici un buton in plus. ''Butoanele'' se afla la rotile din fata. Vedeti pozele de mai jos: Editat Aprilie 28, 2013 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea acum numai am masina aprope sa ma pot uita , dar parca nu am nimic pe roti , din pozele mele nu iti poti da seama? eu pot sa spun ca atunci cand am cuplat si greu si usor am dat de maneta am cuplat greu apoi ca sa decuplez am dat maneta inapoi si am dat in marsarier putin si a sarit ... se intampla altfel ? ce ar trebui sa se intample in caz ca am manual si nu le actionez , nu intra greu ? nu am mai avut astfel de masini , nu stiu ce si cum , pot sa mai spun ca atunci cand cuplez din levier 4x4 se aprinde in bord martorul ce indica 4x4 ... Editat Aprilie 28, 2013 de smeagle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea acum numai am masina aprope sa ma pot uita , dar parca nu am nimic pe roti , din pozele mele nu iti poti da seama? eu pot sa spun ca atunci cand am cuplat si greu si usor am dat de maneta am cuplat greu apoi ca sa decuplez am dat maneta inapoi si am dat in marsarier putin si a sarit ... se intampla altfel ? ce ar trebui sa se intample in caz ca am manual si nu le actionez , nu intra greu ? nu am mai avut astfel de masini , nu stiu ce si cum , pot sa mai spun ca atunci cand cuplez din levier 4x4 se aprinde in bord martorul ce indica 4x4 ... Ai mrl-uri automate altfel nu aveai capacele acelea la jante. In cazul tau cand decuplezi, adica treci de pe 4*4 pe 4*2 trebuie sa dai putin inapoi. Vezi ca sunt topicuri despre cum functioneaza o transimisie 4*4. Sau mai bine suna-ma maine ca iti explic. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea de fapt mai bine imi explica cineva cum lucreaza exact mrl urile atat cele manuale cat si cele automate si unde se afla pe masina .... si cineva sa imi explice cum lucreaza reglajul suspensiei ca pe orice pozitie este acelas lucru nu simt nicio diferenta, poate vreodata il repar ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50151-Nissan-utilitate-MRL-%28discutie-generala%29&highlight=functionare+mrl-uri+automate. Aceasta este o discutie generala despre MRL-uri. Vedeti prima poza din postarea mea anterioara pentru a vedea unde se afla. Ele in general se afla numai la rotile fata. Tin minte ca am vazut undeva ca se pot pune si la rotile spate (http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68674-A-venit-Mosu-IMS&p=761985&viewfull=1#post761985, chiar @baghy a pus aceasta intrebare iar aici se confirma ca putem avea MRL-uri si pe spate: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68674-A-venit-Mosu-IMS&p=762010&viewfull=1#post762010). Despre intretinerea lor: - MRL-uri (daca exista) ATENTIE! MRL-urile trebuie unse cu vaselina, dar nu trebuie umplute cu vaselina, mai ales cele automate nu vor functiona corect daca sunt pline cu vaselina, trebuie unse doar cat sa nu rugineasca, nu sunt piese care se misca la turatie mare, doar fixeaza planetara. Despre suspensia reglabila: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58927-Date-utile-si-specificatii-tehnice-Daihatsu-Feroza&p=882044&viewfull=1#post882044 Editat Aprilie 28, 2013 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea gata cu mrl urile m-am lamurit , o sa dau inapoi ca sa nu uzez alea aiurea sau sa le stric ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea gata m-am lamurit despre ce este vorba , va multumesc mult , dar un topic sau cineva sa-mi spuna cum e actioneaza MRL urile automate la feroza am vazut ca se poate si vacumatic sau cum se fac ? si cine le comanda , are vreo parghie la levier sau un buton ceva , cel care aprinde si becul verde in bord ce indica cuplarea 4x4 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea gata m-am lamurit despre ce este vorba , va multumesc mult , dar un topic sau cineva sa-mi spuna cum e actioneaza MRL urile automate la feroza am vazut ca se poate si vacumatic sau cum se fac ? si cine le comanda , are vreo parghie la levier sau un buton ceva , cel care aprinde si becul verde in bord ce indica cuplarea 4x4 ? Actioneaza prin niste arcuri care blocheaza sau deblocheaza capul de planetara. Vacumatic nu se poate pe Feroza si nici nu sunt fiabile. Poti sa-ti pui manuale daca vrei dar mai intai ar fi bine sa cunosti masina. Costa cam 200 de euro de la avm cele manuale si trebuie sa te dai jos sa le cuplezi si sa le decuplezi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 29, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2013 (editat) Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea ok , am sa ma uit sa incep sa o studiez bine sa vad cum sunt actionate MRL urile mele ; va rog care stie ce este piesa din poza ...[ATTACH=CONFIG]177299[/ATTACH] iar cat despre fapul ca se incinge cred ca e garnitura de chiulasa pentru ca este si o spuma maro in antigel deci ar fi ulei din cate stiu eu , dar oricum acolo voi umbla ca motorul meu trebuie reparat si cum bate acum sus in chiulasa de nu se mai poate merge cu ea , deci acolo voi inlocui tot ce trebuie ... Editat Aprilie 29, 2013 de smeagle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea Piesa din poza nu mai stiu cum se numeste dar recircula vaporii de benzina deci are treaba cu sistemul de alimentare.Nu ai treaba cu ea decat daca vreodata cumva se sparge..Ai aici toate datele necesare despre Feroza, motor, transmisie etc http://www.warfs.org/. Date despre piesa gasesti la Manuals F300 Emission Control System. Poate pui si tu niste poze. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 29, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea am inteles , multumesc pentru explicatie , o sa mai fac poze dar am pus vreo 2 la inceputul forumului ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: Gata mi-am luat si eu Feroza mea Dupa sarbatori posibil sa vin pe la Ciorogarla intr-un weekend.O sa te contactez sa mai stam de vorba. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 (editat) sigur , te astept , ai nr meu 0762.612.452 , poate pana atunci reusesc s-o fac si eu ... poze ... Editat Aprilie 30, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! multumesc colegu' , trebuie sa vad ce e in motoru ala ca i-am schimbat uleiul si tot bat tachetii ca dracii , nu se poate merge cu ea si nici nu trage , si mai am o problema are joc in caseta de directie , are vre-un surub de reglaj ceva ? si pe unde este ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! pai am un prieten foarte priceput dar vine dupa Paste , deci acum nu pot s-o iau la drum , asa zicea si el ca o facem ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate