mihai_vasile22 Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! inseamna ca si masinutza sta cu tine de paste acasa :)) (toata familia) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! din pacate doar ea sta acasa , eu plec la munte ....:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! unde se afla sigurantele , in afara de cele de la motor , cele pentru becuri , si celelalte sisteme , si deasemenea unde mai precis se afla unitatea de control al suspensiei reglabile , m-am uitat si am actuatoarele in capetele amortizoarelor dar nu se intampla nimic si vreau sa vad dece ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Salut una cutie sigurante este sub bord in partea stanga si una tot sub bord in partea dreapta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 7, 2013 Autor Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! multumesc , am sa ma uit , oricum pana acum sunt cu reparatia motorului , desi am desfacut capacul chiulasei am reglat dupa specificatii culbutorii , tot de geaba , bataia exista , trebuie sa dam baia jos acum sa vedem daca nu e slabit ceva ca nu i-am dat de cap inca ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 16, 2013 Autor Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! colegi am facut rost de o feroza pt motor , motorul se aude super are insa admisia fara cutia de plastic care vine deasupra capacului chiulasei , a mea este cu acea cutie , care o fi mai ok ? o sa vad ce este de facut ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Nu are cutia pentru ca o fi fost pierduta pe undeva.ok este cu, cutie care cutie face parte din admisie si are si ea un rol.Vezi cu furtunasele am amintit eu de ele.Daca e ceva mai intrebi. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert tapuc Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Salut Smeagle, ai cumparat o masina cu totul sau doar motorul ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! salut , am luat toata masina, o parte din piese le vand , am postat deja un anunt la sectiunea de vanzari piese 4x4 , si pe parcurs ce o desfac si vad starea pieselor o sa mai adaug la lista ... cat despre cutia aia de plastic este cea de pe motor si in poza se vede ca nu exista si cred ca acest tip nu o are din fabrica , nu stiu ce sa zic poate gresesc ... in a 2-a poza se vede diferenta [ATTACH=CONFIG]179075[/ATTACH] Editat Mai 17, 2013 de smeagle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert tapuc Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! parerea mea este ca la motorul nou cumparat , persoana respectiva a scos partea aceea de plastic si a dus furtunul direct la sist de injectie EFI . Acum ca ai doua motoare este foarte simplu sa montezi si plasticul ala pentru a avea un amestec standard . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! pai cred ca o sa pastrez sistemul de admisie standard cf manualului de pe warfs.org, dar ma uitam ca dpdv mecanic aia e foarte buna si arcurile spate la ea sunt super , ale mele se si vede ca sta masina de spate mai jos decat fata ... Editat Mai 17, 2013 de smeagle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Pune cutia de la vechiul motor.Ai grija ca furtunul care iese din cutie vezi unde duce sa il pui la fel. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! si totusi difera ceva pe la admisie de exemplu pe motorul original am asa numita BVPV , este o termocupla care intre 40-60 grd deschide (isi ia temperatura de la apa si e pozitionata pe motor inspre cutie in cotul ce iese din motor si se duce in radiator pe deasupra evacuarii) si lasa sa treaca vaporii de benzina din rezervor , ce-i drept este controlat si de o electrovalva tot procesul si apoi ajunge intr-un final in admisie , motorul al 2-lea nu are acest cot cu filet pentru aceasta termocupla , semn ca el va baga ceva vapori si cand este motorul rece , sincer nu stiu cat de mult ma deranjeaza asta dar ca idee cate una alta difera , asta ma face sa vad ce face concret fiecare sistem in parte sa il pot adapta corespunzator , nu suntem incepatori dar este un motor nou pentru noi nemai lucand cu un daihatsu pana acum. Ca idee valva asta o gasiti odata cu explicatia despre ea in manual pe wrfs si anume la sectiunea "emission control" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
narcis007 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! salut Am avut si eu problema cu incalzitul motorului dar s-a intamplat dupa ce am facut o segmentare si mecanicul mi-a recomandat schimbarea termostatului. Dupa ce l-am pus pe cel original inapoi merge iarasi ceas . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! oricum il voi lasa pe cel de pe motorul pentru transplant pentru ca nu se incalzeste deloc oricat am testat-o , desi am observat ca radiatorul cred ca este de 1,3 ceva samurai sau ceva ca e mai mic fata de normal ... iar radiatorul meu original il voi curata cu otet calumea sau il duc la RK este cineva in Buc care se ocupa numai cu asa ceva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! azi am scos motorul de pe masina donator si am observat ca desi sunt aceleasi motoare ele difera putin la unele lucruri , dar la baza sunt la fel in sensul ca eu voi pastra de pe al meu unele lucrui cum ar fi admisia si nu numai , ca idee ce difera , in afara e cutia neagra de pe motor , motoarele mai vechi nu au asa numitul EGR , este defapt o tentativa ce actioneaza numai pe admisie , fulia si cureaua de la alternator si pomap apa este trapezoidala fata de cea cu santuri de la motoarele mai noi , si mufa la alternator difera la cele mai vechi sunt 2 fire care intra in puntea de diode la cele mai noi sunt 3 fire (voi desface sa vad de ce sunt 2 si dece 3) , chiar si la evacuare difera de exemplu sonda landa este montata de saxofon la cele vechi , la cele mai noi este imediat la cativa cm pe teava dupa mufarea cu saxofonul spre catalizator , in rest cam corespund , trebuie sa mai spun ca instalatia electrica mai are o mufa care citeste de la o electrovalva care e montata undeva pe galeria de admisie si comanda acest "EGR" , mai difera axul de la cutia de viteze , pe caneluri intra orice disc de ambreiaj acolo e la fel dar terminatia cea care se lagaruieste in capul arborelui cotit este mai groasa la cele vechi si mai subtire la cele noi mai precis 12 si respectiv 16 (sper ca am retinut bine) ... sper sa va fie de folos pentru cand veti face ce am facut eu , in mare se fac nu e nimic sofisticat doar ca trebuie sa pastrezi una alta sa se potriveasca corect , avand aceasta comanda pentru acest egr fals nu stiu in ce conditii calculatoarele sunt la fel ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! De ce zici ca e o tentativa de EGR? Se recircula sau nu gazele de evacuare? La alternator probabil ai o mufa cu 3 fire mai subtiri (masa, stator si excitatie) si doua borne mai groase + si - :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! pentru ca pe warfs ei il numesc egr eu in schimb nu prea vad de unde culege gazele de esapament , poate are prin chiulasa nu stiu o sa mai identific cand incep sa desfac concret ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! am desfacut azi admisia si da face legatura cu evacuarea dar prin chiulasa , deci este un egr autentic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! De retinut.Sa vedem in carte cum se curata /verifica. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
narcis007 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! smeagle DUPA ce termini cu motorul poti sa-ti deschizi un servis auto la cate ai studiat! Spor in continuare! :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 (editat) Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! cutia aia de pe admisie se numeste- rezonator - si ajuta la imbunatatira fluxului de aer in admisie cutia aia neagra de pe parafoc ce seamana cu un filtru se numeste -canistra de carbon- si stocheaza vaporii de benzina din rezervor in ea ....in anumite conditii acestia sunt lasati sa intre in admisie pt imbogatirea amestecului .... in principiu ai 2 motoare ''identice'' dar nu la fel :ha:.....sunt aproape sigur ca managementul electronic nu e la fel deci te hotarasti ce electronica vrei sa folosesti si o pui la pachet cu cablaje ECU galerii senzori electrovane si alte accesorii e posibil sa difere putin si intern motorarele asa ca daca te hotarasti sa faci din 2 unul trebuie un pic de atentie ( banuiala mea e ca au la origine norma de poluare diferita probabil euro 1 cel mai vechi si celalalt euro2 ) daca ajungi la RAR ai schimbat doar blocul motor nu motorul cu totul .....spre binele buzunarului tai si a nervilor ( la schimbare de motor te fac astia cu nervii la schimbare de bloc scapi mult mai ieftin - ca timp pierdut ):wink: Editat Mai 26, 2013 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagle Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! am pus motorul , am optat pentru sistemele care erau pe masina , da ecu va diferi clar putin macar petru acel egr , motoarele intern sunt la fel , si pentru ca nu a mai fost timp pentru montat radiator asa cum era a luat-o la prima cheie (dupa ce i-am pus contactul de mai multe ori sa amorsam rampa) , am vazut ca merge si dupa cateva secunde l-am oprit , concluzia , tre sa-i punem toata tubulatura de pe admisie si sa reverificam toate vaccumurile sau poate senzorul care citeste pozitia clapetei trebuie reglat (a fost dat jos cand am curatat corpul clapetei) si desi l-am pus in aprox. aceeas pozitie stiu ca acolo conteaza si cea mai mica deviatie pentru ca acum la relanti sta la 2500 ture , dar sa ii montam toate cele si sa o reglam , in rest motorul are viata in el , iti "ia acceleratia din mana" , jocul in cutia de directie l-am reglat acum e ok , o sa mai trebuiasca gresate bieletele de directie si dece nu si ce mai e pe dedesubt si apoi sa vad ce e cu franarea care la o apasare mai brutala a pedalei tine mai mult pe dr spate si tinde sa se rasuceasca masina , dar o sa ii schimb lichidul de frana , aerisim si vedem apoi ... a si sa nu uit, nu se potriveste acelas alternator de pe un motor pe altul (electromotorul , pompa servo ,da) eu i-am schimbat fulia (pentru ca primul era mult mai bun si sa nu schimb puntea de diode pentru mufa) dar nu este suficient am facut si o mica modificare la suportul de prindere sa cada pe aceeas linie fulia cu celelalte de la pompa de apa si vilbrochen. ps. cat despre service , in afara ca e un model nou , eu si amicul meu ne-am mai ocupat de diverse masini , am mai schimbat motoare si piese ... nu e chiar prima data , iar eu ma ocup cu ceva aproape asemanator ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 (editat) Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Smeagle,senzorul de la clapeta are doua pozitii NO si NC,trebuie reglat sa inchida in pozitia de relantiu. Inainte de clapeta in interior ,partea de jos,este o gaura de 14-16 de la socul automat,astupal cu degetu si trebuie sa mearga in relantiu.Este actionat de la temperatura apei,de multe ori se defecteaza si nu ai relantiu,este prea mare. Relantiul poti regla cu surubul de pe deasupra carcasa clapetei,cu surubelnita plat ,dimensiune mai mare. Bafta! Editat Mai 27, 2013 de peter erno http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
snicusor80 Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Re: Gata ! Mi-am luat si eu Feroza mea ! Salut Asi vrea si ieu daca are cineva {un MRL}automat va rog caci al meu este stricat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate