Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recommended Posts

Ma gandesc de ceva timp, de cand l-am cunoscut pe Max si de cand am inceput sa cunosc cate ceva despre OAMENII 4X4...

 

Ce-ar fi daca toata experienta ("nebunia") 4x4 , am reusi sa o aducem si in folosul oamenilor?

 

Ma refer la faptul ca nu o data am ramas impotmolit cu ambulanta cu pacient cu tot, ori pur si simplu n-am putut ajunge in timp util sa acord ajutorul medical pacientilor. Avem un protocol cu Pompierii care ne mai ajuta din cand in cand dar sunt situatii cand nici masinile lor nu fac fata.

 

Asa ca, avand in vedere ca suntem multi (ma includ si eu aici pt ca sper ca voi putea sa achizitionez vreodata, macar un ATV performant) si din aproape toate zonele tarii, ce ziceti daca am incerca, sub o anumita forma (societate, asociatie, fundatie, etc.) sa ne implicam in astfel de actiuni de SALVARE?

 

Astept opinii ! :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ca sa dezbatem trebuie sa avem CE...

 

Propunerile sunt binevenite !

 

Cred ca asa ceva nu s-a facut inca in Romania...

 

O idee de a lui Max mi s-a parut interesanta: Dotarea unui 4x4 cu materiale si aparatura de prim ajutor medical. Un fel de "AMBULANTA OFFROAD/ALLROAD".

 

Din punctul meu de vedere ar trebui gasita o formula juridica de organizare pentru inceput, urmata apoi de un proiect bine condus si finantat, apoi includerea activitatii in mediul civil, eventual alaturi de autoritati locale si alte organizatii interesate.

Link to comment
Share on other sites

Bineinteles ca voluntariatul ar fi de baza, dar pentru dotarea unei singure masini (sa zicem ca la inceput facem una pilot sa vedem cum merge) trebuie niste banuti seriosi in conditiile in care numai un defibrilator poate ajunge la 3-4 mii de euroi. :evil:

 

Pe langa asta, mai trebuiesc multe: trusa, atele, gulere cervicale, targa, vesta extractoare, targa lopata, aspirator, monitor, oxigen, medicamente, materiale sanitare, etc.

 

De aceea spuneam eu de cadru juridic pentru a putea obtine si folosi eventuale finantari si pentru a putea scoate proiectul in lume.

 

Stiu ca e destul de lucru la treaba asta, dar merita... "nebunia salvatoare"...

 

Ieri am fost invitat sa fiu medicul din partea Romaniei la cursa

 

http://eurocarpaticabaja.xhost.ro/

 

si voi incerca sa discut cu presedintele fundatiei organizatoare a evenimentului pentru o eventuala colaborare. Daca voi gasi sustinere la voi si la altii imi voi sacrifica Renaultul de care va povesteam ce figuri face de nou si voi incerca sa infiintez o fundatie (e nevoie la infiintare de un patrimoniu egal de 100 de ori salarul minim pe economie)... asa ar fi creat deja cadrul juridic, mai departe depinzand numai de noi...

 

Dupa aceea, la foc de tabara, o sa avem multe de discutat. :D

 

Cat despre oligarhi... treaba lor... nu-i incurcam cu nimic...

Link to comment
Share on other sites

Ambulanta e un serviciu ca oricare altul... cu cod fiscal, nr. in registrul comertului, etc. Nu are cum sa bage bete in roate pentru ca ce discutam noi aici e un proiect privat, cu finantare si personal proprii.

 

Cel mult, Ambulanta isi va roade unghiile pentru ca va apare ceva ce ei o privesc ca si "concurenta", in conditiile in care singura recunoaste ca nu face fata cu dotarile pe care le are.

 

Sunt bani pentru asa ceva la bugetul de stat si cel local, dar pentru a accede la ei Fundatia ar trebui sa aiba un pic de vechime si activitate. Asa ca la inceput, vreo 2-3 ani, cam pe cont propriu...

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare ca masinile de ambulanta sunt scutite de taxa de prima inmatriculare :!:

 

Daca se gaseste cadrul legal sa demaram ideea e beton :D

Si oricum trebuiesc cautati si sponsori!!

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link to comment
Share on other sites

CORECT !

 

Ar trebui sa ne implicam cat mai multi si cat mai mult : noi, prieteni, cunostinte, etc.

 

Oricine poate pune umarul un pic (fie ca e vorba de un sfat, o idee, o consiliere gratuita sau o sponzorizare) trebuie sa-l lasam sa o faca.

 

Sa dam o sansa celor ce au nevoie de ajutor si sa ne dam noua sansa sa ne dovedim ca o putem face.

 

P.S. Am auzit ca la crucea rosie din Austria si Germania se caseaza ambulante VW T4. Ar fi o idee daca am gasi un contact in zona aia sa le prezentam proiectul si poate cine stie, daca nu masini, macar aparatura si materiale sanitare pentru inceput...

Link to comment
Share on other sites

Guest nr. 150
Aşa o treabă de faină are nevoie şi de o publicitate teribilă. Eu sunt dispus să-mi aduc contribuţia pe felia asta dacă va fi nevoie.
Link to comment
Share on other sites

Interesante link-urile cu masini, dar sunt din pacate doua variante:

 

1. Cumparam

2. Le primim donatie

 

Care ziceti ca ar fi cea mai buna solutie?

 

In plus, Max si cu mine ne gandeam la o masina "offroad", ca ale voastre, cu 4x4, troliu, "platose", etc. Una din asta sa o dotam cu tot ce-i trebuie pentru interventii de urgenta in cazuri extreme.

 

As fi curios cam ce model s-ar preta la asa ceva, avand in vedere ca intr-un Samurai spre exemplu, nu incape o targa. Eu m-am gandit la L200.

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use