Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum duc o rulota neinmatriculata pana in Italia?

Tavi D.

Postări Recomandate

Salutare!

Am o problema... acum ceva vreme am cumparat o rulota din Italia pe care nu am reusit sa o inmatriculez in Romania deoarece la RAR au constatat ca a fost modificata seria originala de pe sasiu... asta dupa ce statuse inmatriculata in Italia din 1993... in fine, fara sa intru in detalii, ideea e urmatoarea: trebuie sa o duc sa o reinmatriculez in Italia, eu mai am 2 luni de numere rosii, dar ce fac in Ungaria-Slovenia-Italia? (sa zicem ca in Italia nu ar fi problema, as face rost de un numar de proba de la un dealer).

Mentionez ca varianta platforma pica deoarece e mare rulota, are 6,1m lungime fara protap si 2.5m latime.

Am cu ce o tracta, am nevoie de ajutor doar in ceea ce priveste legalitatea. Ce imi trebuie? Un numar de toll din Germania? (ideea asta mi-a dat-o cineva, dar nu stiu cum functioneaza).

Ar trebui sa plec peste 2 saptamani.

Multumesc anticipat de ajutor.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum duc o rulota neinmatriculata pana in Italia?

Salutare!

Am o problema... acum ceva vreme am cumparat o rulota din Italia pe care nu am reusit sa o inmatriculez in Romania deoarece la RAR au constatat ca a fost modificata seria originala de pe sasiu... asta dupa ce statuse inmatriculata in Italia din 1993... in fine, fara sa intru in detalii, ideea e urmatoarea: trebuie sa o duc sa o reinmatriculez in Italia, eu mai am 2 luni de numere rosii, dar ce fac in Ungaria-Slovenia-Italia? (sa zicem ca in Italia nu ar fi problema, as face rost de un numar de proba de la un dealer).

Mentionez ca varianta platforma pica deoarece e mare rulota, are 6,1m lungime fara protap si 2.5m latime.

Am cu ce o tracta, am nevoie de ajutor doar in ceea ce priveste legalitatea. Ce imi trebuie? Un numar de toll din Germania? (ideea asta mi-a dat-o cineva, dar nu stiu cum functioneaza).

Ar trebui sa plec peste 2 saptamani.

Multumesc anticipat de ajutor.

nu mai bine o vinzi in tara, si cu banii cumperi alta?

sunt destui interesati de rulote mai mari si bine dotate pe care sa le foloseasca pe post de casa de vacanta, deci nu au de ce sa le inmatriculeze

Link spre comentariu

Pentru ca acelasi lucru il pot face foarte bine si eu, am unde s-o pun ca si casa de vacanta, dar nu vreau, vreau "s-o plimb", pentru ca e configurata asa cum vreau eu pentru o familie mare ca a mea, si a fost o ocazie, am investit in ea intre timp, e cumparata de la un prieten italian care mi-o inmatriculeaza din nou in Italia, numai sa gasesc solutia s-o duc acolo.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

"In Ungaria exista nr provizorii generic denumite "P"-uri care sunt exact acelasi lucru cu nr noastre rosii (provizorii) cu avantajele urmatoare:

-sunt transmisibile, trebuie doar completat un registru al masinilor care folosesc nr respective (se gasesc de inchiriat inclusiv in Oradea)

-au asigurare tip RCA inclusa

-se poate tranzita Europa ( exceptie Germania parca )"

sursa: http://alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=19429

Tavi,intereseaza-te care e povestea cu aceste numere numite generic P-uri.

Stiu de existenta lor,dar nu stiu exact cum sta treaba cu ele.Am o cunostinta care si le-a procurat din Oradea cand si-a adus o masina din Italia.

Editat de nomad
Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Salut,

Du-te la firmele de inmatriculari auto, trebuie sa stie cum poti lua un set de numere de zoll nemtesti. Sunt pe linia de tramvai 7, 2 firme care se ocupa cu asa ceva si poate te ajuta ei.

Editat de Astral
don't worry, be happy
Link spre comentariu

Eu stiu ca se pot lua si numere romanesti de export, fiind asemanatoare cu cele vechi de leasing.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

Multumesc mult, informatia asta e foarte utila. Momentan trebuie sa ma asigur ca se poate face 100% inmatricularea in Italia ca sa nu o car degeaba atatia km, dupa care imediat ma ocup de numere daca e cazul.

Multumesc inca o data.

Revin cu informatii despre cum decurg lucrurile.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deoarece din Italia nu am primit un raspuns care sa ma asigure 100% ca se poate reinmatricula acolo, cu durere in suflet am decis: o duc la munte si o transform in casa de vacanta! Multumesc pentru sfaturi si ajutor! Se poate inchide.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare