Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Defect macara geamuri

Big Daddy

Postări Recomandate

Re: Defect macara geamuri

4. Ti-ai scos vreodata o masea preventiv, pe motiv ca s-ar putea caria mai tarziu!!!!.....

Angelina si-a scos tatele sa nu faca cancer eu nu pot schimba sondele :happy? Glumesc bineinteles, vreau sa le schimb pentru ca uneori sonda din bord nu se ridica si nu indica temperatura apei banuesc ca e pe duca sau vre-un contact mai bagabond. Multumesc pentru schema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce interfata folositi pentru depistarea eventualelor defecte ?

Modelul "INTERFATA DIAGNOZA AUTO ELM327 ELM 327 USB OBDII OBD2 CAN-BUS Scaner V 1.4" il foloseste cineva?

Link spre comentariu

Angelina si-a scos tatele sa nu faca cancer eu nu pot schimba sondele :happy? Glumesc bineinteles, vreau sa le schimb pentru ca uneori sonda din bord nu se ridica si nu indica temperatura apei banuesc ca e pe duca sau vre-un contact mai bagabond. Multumesc pentru schema.

Probabilitatea este mai mare in favoarea unui contact imperfect decat a sondei.

Link spre comentariu

Probabilitatea este mai mare in favoarea unui contact imperfect decat a sondei.

Asa a fost, contact imperfect, rezolvat prin curatarea bornei de pe blocul motor cu un spray degresant. Am rezolvat si A.C. mufa termostatului din bord se misca, acum functioneaza . Mai am sa umblu la robinetul aerotermei ca pica in interior. Am obsevat ca pica pe langa cele doua suruburi nu din robinet deci cred ca e garnitura defecta.

Editat de Big Daddy
Link spre comentariu

Am fost si am facut ITP. In afara de noxe mi-au spus ca pivoti superiori care trebuiesc schimbati, unde as putea sa ai schimb, de unde ai iau si cat m-ar costa lucrarea stie cineva.

Link spre comentariu

Am fost si am facut ITP. In afara de noxe mi-au spus ca pivoti superiori care trebuiesc schimbati, unde as putea sa ai schimb, de unde ai iau si cat m-ar costa lucrarea stie cineva.

iei piesele de la Cluj si le montezi la un service sau chiar tu daca te descurci,

eu la service cand am mai mers am mers acolo la intersectia centura cu drumul spre Mogosoaia.da sa il cauti pe nea Vasile ca ala e meserias restul stiu si eu dar stau la ciupeala si se misca si incet.

Link spre comentariu

Ultima mea experienta la mogosoaia,a fost cand am schimbat galeria de admisie de fonta,care costa la ei 900 lei,iar la Cluj 450lei.Concluziile le poti trage singur.Am schimbat atunci si cilindrul de la ambreiaj,care a fost aftermarket,nu original.Parerea mea,iti cumperi de la Cluj pivotii si-i schimbi la orice service,care eventual este mai aproape de tine.

Bafta!

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Pivotii ii poti lua de la CLuj sau de la orice magazin cu piese auto. Pentru Niva se gasesc pivoti fabricati de firme cu prestigiu in domeniu. De montat poti sa o faci la orice service. Cei din Mogosoaia aveau cu ani in urma un mecanic bun, nu stiu acum daca mai este tot ala sau nu, in schimb preturile sunt piperate iar piesele de schimb le cumpara de la vestitul Feodor din Obor, deci ........

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

e reala treaba cu aia la mogosoaia cu preturile piperate sa spunem doar astfel dar eu cu ei mereu de la inceput cand merg le negociez din start,adica intreb sa mi se spuna cat ma costa sa faca ce vreau eu si daca imi convine bag masin ape rampa daca nu :) ii salut din mers

piese bune eu am luat doar de la Cluj desi si de acolo am luat gunoaie dar unele au fost din vina mea altele din vina fabricantului,un exemplu de vina a mea e pompa de apa care era sa imi fiarba motorul,iar alta bucsile de amortizor de exemplu care dupa mai putin de o luna erau mai praf comparativ cu cele originale si care erau pe masina de 7 ani.

cumperi piesele de unde vrei si le schimbi unde vrei :) apropo da pivotii nu poti sa ii schimbi tu? ma intreb ca eu nu am schimbat nici un pivot pana acum si nici nu vreau dar macar sa stiu daca pot face eu operatiunea asta sau e nevoie de scule si cunostinte speciale?cred ca nu dar mai stii ce particularitati or fi la niva:)

Link spre comentariu

e reala treaba cu aia la mogosoaia cu preturile piperate sa spunem doar astfel dar eu cu ei mereu de la inceput cand merg le negociez din start,adica intreb sa mi se spuna cat ma costa sa faca ce vreau eu si daca imi convine bag masin ape rampa daca nu :) ii salut din mers

piese bune eu am luat doar de la Cluj desi si de acolo am luat gunoaie dar unele au fost din vina mea altele din vina fabricantului,un exemplu de vina a mea e pompa de apa care era sa imi fiarba motorul,iar alta bucsile de amortizor de exemplu care dupa mai putin de o luna erau mai praf comparativ cu cele originale si care erau pe masina de 7 ani.

cumperi piesele de unde vrei si le schimbi unde vrei :) apropo da pivotii nu poti sa ii schimbi tu? ma intreb ca eu nu am schimbat nici un pivot pana acum si nici nu vreau dar macar sa stiu daca pot face eu operatiunea asta sau e nevoie de scule si cunostinte speciale?cred ca nu dar mai stii ce particularitati or fi la niva:)

Am cumparat si eu bucse de amortizoare care nu le-am schimbat inca,astfel incat nu stiu cat sunt de praf,pot doar sa-mi imaginez:grin:

Pe de alta parte,n-am gasit alte bucse afara de cele de la Cluj,asa ca nu prea ai de ales. E bine ca te-au tinut 7 ani, ca la mine trebuiau schimbate dupa doar 3 ani...

Pivotii ii poti schimba singurel,daca ai presa pt asa ceva.E vreo 30-40 de lei daca imi amintesc si e bine sa o ai acolo,printre scule.Cand vei avea nevoie, treci pe la mine sa-ti dau presa si rezolvi problema:wink:

Link spre comentariu

Am cumparat si eu bucse de amortizoare care nu le-am schimbat inca,astfel incat nu stiu cat sunt de praf,pot doar sa-mi imaginez:grin:

Pe de alta parte,n-am gasit alte bucse afara de cele de la Cluj,asa ca nu prea ai de ales. E bine ca te-au tinut 7 ani, ca la mine trebuiau schimbate dupa doar 3 ani...

Pivotii ii poti schimba singurel,daca ai presa pt asa ceva.E vreo 30-40 de lei daca imi amintesc si e bine sa o ai acolo,printre scule.Cand vei avea nevoie, treci pe la mine sa-ti dau presa si rezolvi problema:wink:

Liviu presa am cred ca vreo 2 tipuri nu aia e problema ci doar ca nu stiu cum ca nu am facut niciodata:) iar de folosit presa la un cap de bara am folosit-o doar odata:)

Link spre comentariu

Daca nu ai ghinionul sa ti se invarta bila in nuca( se intampla deobicei la bieletele antiruliu)la desurubatul piulitei restul e can can. Cand o sa fi nevoit sa schimbi, o sa te si pricepi.Adica faci si desfaci atatea la Niva si nu schimbi in pivot???? Eu cred ca te alinti:y

Link spre comentariu

Liviu presa am cred ca vreo 2 tipuri nu aia e problema ci doar ca nu stiu cum ca nu am facut niciodata:) iar de folosit presa la un cap de bara am folosit-o doar odata:)

Si nu vrei sa incerci? Eu cu Liviu privim cu atentie printre cutii de bere si dam nota cum sustii licenta , doar schimbi pentru prima oara pivoti. Glumesc bineinteles o sa incerc sa gasesc un mecanic bun.

Link spre comentariu

va arde de glume :)

pivoti am mai schimbat ca deaia am si presa :) da nu la Niva

de demontat ma bag far aproblema da la montaj e buba :):):)

la ultimul care nu a mers sa scot pivotul ca se invartea am pus flexul pe el am taiat cu piulita cu tot dupa care am dat cu dornul in ax sa iasa de acolo,rezolvat repede si simplu :) nu ma mai stresez sa desfac filete sau sa dau cu sprei degripant si alte alea. :)

in schimb la un cap de bara de la un Panhard m-am chinuit ceva pana sa desfac piulita ca alta solutie nu aveam inafara desfacerii ei iar loc de flex exclus ca era loc abia cat sa bag o cheie fixa.acolo sa vezi injuraturi si alte cele.

aaa acum abia am vazut care e sistemul cu pivotii de niva...pai daca nu gasesti mecanic calumea facem o sesiune de mecanica pe marginea trotuarului si tii schimb eu ::) asta cu conditia sa putem lua curent de undeva pentru flex in caz de nevoie:)

Link spre comentariu

Ajutati-ma sa aleg ! Habar nu am ce firme sunt mai calitative.

[ATTACH=CONFIG]183884[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183885[/ATTACH]

lemfordre/trw/rts

am impresia ca ce e pe masina e rts da nu sutn sigur.

cam de astia am auzit eu ...ar mai fi si moogs dar aici am ceva dubii ca parca astia sunt americani si nu cred ca fac pentru lada :)

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Astazi am schimbat si pivoti superiori au costat 90 si ceva de ron (lemforder) si manopera inca 100, acum mi s-a parut cam mult pentru 2 pivoti 100 ron dar asta e. Au schimbat in 15 minute fara probleme si poate am platit si pentru urgenta :wink: Mai am o singura bubita cu sonda de temperatura care indica in bord. Indica cand vrea ea nu imi dau seama de unde e buba.

Editat de Big Daddy
Link spre comentariu

Mai am o singura bubita cu sonda de temperatura care indica in bord. Indica cand vrea ea nu imi dau seama de unde e buba.

Contact imperfect pe undeva... sau fir cu izolatia roasa si da cand si cand la masa... trebuie luata instalatia "la mana" intre sonda si bord...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Contact imperfect pe undeva... sau fir cu izolatia roasa si da cand si cand la masa... trebuie luata instalatia "la mana" intre sonda si bord...

Asa am sa fac, intr-o zi cu soare am sa incerc sa schimb tot firul sa vad daca pot sa il trag prin tecile alea pana la mufa din bord. Multumesc

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Vreau sa scot electromotorul sa ai fac o revizie , se scoate greu ? Vreau sa il iau sa dau si alternatorul jos si sa le duc la baieti aia de pe calea plevnei sau baicului sa le verifice pana intram in toamna. Orice sfat e binevenit.

Link spre comentariu

Uite pentru alternator o posibilitate, cu negreala pe unghii de rigoare si niste berica rece adiacenta :)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70704-Alternator-42-Amperi-Lada-Niva-Reconditionare

Asta daca ai alternator de care am eu si chef de lucru manual.

Editat de gabytm
4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Uite pentru alternator o posibilitate, cu negreala pe unghii de rigoare si niste berica rece adiacenta :)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70704-Alternator-42-Amperi-Lada-Niva-Reconditionare

Asta daca ai alternator de care am eu si chef de lucru manual.

Da taticu ai facut treaba buna acolo cu alternatorul ala ce sa zic nota zece.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare