Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Resoftare : da sau nu?

teodorescu.florin

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Acum cateva zile,in timp ce urcam ca tot omul pe la Muntele Ciucas o panta abrupta,motorul de 2.5 TD VM de la al meu JX a pierdut din putere. In acel moment m-am gandit la puterea vechiului BMW 325 TDS ce l-am resoftat si m-a lovit o idee.

Acum,intrebare:colegii de pe acest forum ce si-au resoftat (remapat) utilajul,recomanda aceasta operatiune?

P.S.:On-road,pisicuta ce am avut-o parca avea o alta viata;raspundea mult mai rapid la acceleratie,cuplul era mult mai prezent,etc.

Merita investitia a 2-3 sute de euro in marirea puterii de la 116 CP (cat am in prezent) la 140?

Are cineva vreun XJ 2.5 TD resoftat?

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631

Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti.

“Tudor Arghezi, citat despre respect”

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Resoftare : da sau nu?

Sal,cele 2 motoare nu au nici o legatura,poate doar numele.La VM nu se poate face resoftare,cel mult chiptuning.

Imi promisese si mie cineva ca se intereseaza,dar cred ca a lasat-o balta.

As fi si eu foarte interesat,deci da,are cineva VM chipuit...?

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Sal,cele 2 motoare nu au nici o legatura,poate doar numele.La VM nu se poate face resoftare,cel mult chiptuning.

Imi promisese si mie cineva ca se intereseaza,dar cred ca a lasat-o balta.

As fi si eu foarte interesat,deci da,are cineva VM chipuit...?

Eu am gasit deja pe cineva care sa imi faca modificarea...trebuie doar sa ii dau seria calculatorului,ca sa vada daca am 1 sau 2 eproame. Urmeaza zilele astea,in functie de timpul liber,sa caut si sa notez seria lui.

Link spre comentariu

salut!

resoftare, remapare, ciptuning, practic tot acolo esti. se rescrie epromul sau eprom-urile din calculatorul motorului (ECU). sunt doua modalitati, la masinile mai noi la care suporta ECU-ul se face prim mufa OBD, la cele mai vechi, cum sunt si xj-urile trebuie deschis ecu, dezlipit de pe placa cele doua epromuri, rescrise, si puse la loc. de obicei cand faci varianta cu dezlipitul, ii bine sa montezi soculuri si atunci nu mai trebuie sa lipesti si sa dezlipesti epromul de fiecare data cand vrei sa modifici harta, sau daca vrei sa pui epromurile vechi cu harta originala.

eu am mi-am facut la al meu xj si se simte diferenta. dupa ce am facut resoftarea am ridicat si presiunea de supraalimentare de la 0.9 la 1.45 bar, ii alta masina. presiunea nu o poti creste din ECU pentru ca la noi e controlata mecanic de wastegate.

in concluzie, recomand! dar atentie, sistemul de racire trebuie sa fie in stare perfecta!

Editat de tekno
XJ/NB
Link spre comentariu

salut!

resoftare, remapare, ciptuning, practic tot acolo esti. se rescrie epromul sau eprom-urile din calculatorul motorului (ECU). sunt doua modalitati, la masinile mai noi la care suporta ECU-ul se face prim mufa OBD, la cele mai vechi, cum sunt si xj-urile trebuie deschis ecu, dezlipit de pe placa cele doua epromuri, rescrise, si puse la loc. de obicei cand faci varianta cu dezlipitul, ii bine sa montezi soculuri si atunci nu mai trebuie sa lipesti si sa dezlipesti epromul de fiecare data cand vrei sa modifici harta, sau daca vrei sa pui epromurile vechi cu harta originala.

eu am mi-am facut la al meu xj si se simte diferenta. dupa ce am facut resoftarea am ridicat si presiunea de supraalimentare de la 0.9 la 1.45 bar, ii alta masina. presiunea nu o poti creste din ECU pentru ca la noi e controlata mecanic de wastegate.

in concluzie, recomand! dar atentie, sistemul de racire trebuie sa fie in stare perfecta!

Racirea motorului este OK,am schimbat in toamna tot antigelul.

Pai...si presiunea cum ai schimbat-o? Ce anume ai facut?

Cat te-a costat modificarea? Ai dat mai mult de 600 ron?

Cate eproame sunt : 1 sau 2?

Editat de teodorescu.florin

Link spre comentariu

Salutare tuturor. Acum cateva zile,in timp ce urcam ca tot omul pe la Muntele Ciucas o panta abrupta,motorul de 2.5 TD VM de la al meu JX a pierdut din putere. In acel moment m-am gandit la puterea vechiului BMW 325 TDS ce l-am resoftat si m-a lovit o idee.

Acum,intrebare:colegii de pe acest forum ce si-au resoftat (remapat) utilajul,recomanda aceasta operatiune?

P.S.:On-road,pisicuta ce am avut-o parca avea o alta viata;raspundea mult mai rapid la acceleratie,cuplul era mult mai prezent,etc.

Merita investitia a 2-3 sute de euro in marirea puterii de la 116 CP (cat am in prezent) la 140?

Are cineva vreun XJ 2.5 TD resoftat?

Daca ai "pierdut" din putere brusc atunci trebuie sa cauti de ce, nu sa resoftezi.

Sistem de racire in stare buna = radiator bun, pumpa de apa buna, visco bun. Daca dai jos radiatorul o sa ai o surpriza probabil, la varsta lor nu sunt in stare prea buna :)

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Daca ai "pierdut" din putere brusc atunci trebuie sa cauti de ce, nu sa resoftezi.

Sistem de racire in stare buna = radiator bun, pumpa de apa buna, visco bun. Daca dai jos radiatorul o sa ai o surpriza probabil, la varsta lor nu sunt in stare prea buna :)

Nu am pierdut brusc din putere,am simtit doar nevoia de putere si cuplu mai mare. Inclinatia fiind destul de mare,a trebuit sa dau a I-a ca sa mai inaintez ceva ceva,fiindca in treapta a II-a deja incepea sa scada turatia;acest lucru mi s-a intamplat in 4H. Pe urma in 4L si cu putin avant,nu am mai avut aceasta problema.

Cu siguranta,daca dau jos radiatorul,o sa am surpriza;eu in toamna,dupa ce i-am facut revizia,i-am scos tot antigelul si l-am inlocuit cu altul;pompa de apa a fost schimbata inainte sa o aduc in tara,impreuna cu toate curelele de la acesorii+rulmenti.

Pana la urma,unde este pus calculatorul? Zilele astea urmeaza sa intru in concediu si vreau sa ii vad seria.

[ATTACH=CONFIG]180771[/ATTACH]

:old

In fundal se vede panta cu pricina,ptr. cei ce cunosc zona.

08.jpg.a3afc8107c76bc3275741eaf13fceaa8.jpg

1161710701_2013-05-1216_42_59.thumb.jpg.90c27376333d0c6879a62daac3a6be27.jpg

875061150_2013-05-1216_42_59.thumb.jpg.8a6dbd368b55c8356999f618cbb0fc37.jpg

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Gata,am rezolvat-o!! Cu 250 euro,am resoftat acaretul! A venit respectivul,a scos calculatorul iar peste 2 zile a venit cu el inapoi+eprom-ul original in cutiuta;am facut testele,am batut palma si pe urma am platit. :wink:

Primele impresii:masina accelereaza simtitor mai usor,urca mai lejer in ture,in anumite momente nu este cazul sa schimb in treapta inferioara ptr. a face o depasire;chiar pot face burn-out daca vreau sa imi bat joc de masina si de cauciucuri. :mrgreen: Una peste alta sunt multumit de investitie.

La partea cu consumul nu ma pot pronunta inca,dar la cat de bine si repede urca in ture,datorita conducerii mai agresive,posibil sa am un consum mai mare.

In teren inca nu am apucat sa o testez,dar cu siguranta vor fi ceva schimbari in "atitudinea" masinii.

Cei ce vor sa faca asa ceva,recomand sa nu acceseze pragul superior al presiunii in turbina,fiindca posibil sa crape datorita multor factori;cred ca un surplus de 25% din puterea stoc este suficient. In cazul meu , 116 CP+29 CP (teoretic-nu am facut test DYNO)=145 caluti,deci... :dr1

Link spre comentariu

Excelent !

Sunt ferm convins ca pana cand nu te potolesti cu pedala din dreapta nu scade consumul :ha:

Acum elimina toba si mai reduci din greu ce-l duce sistemul de racire :)

Deja dupa 2 pareri bune, cred ca pun cheile la lucru si-l "resoftez" si al meu.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

:)))

florin, la cine l-ai resoftat?

Un baiat din Ploiesti,care prepara si mai participa din cand in cand la cate o "liniuta". El personal are un Audi A4 1.8T si un Passat 2.5 V6 TDI,ambele resoftate mediu spre "extrem" , dupa parerea mea. :al Am mers pe recomandarea unui amic ce a remapat la el un cap tractor si un Audi A6,adus din UK,motor 2.7 BITURBO benzina,quattro. Nu am cuvinte sa ma exprim in scris in ce "hal" accelereaza englezoiul...

Link spre comentariu

salutare

unde ai facut resoftarea si cit te-a dus?

o zi buna

In Ploiesti,m-a costat 250 euro si a durat 2 zile.

Bafta.

Link spre comentariu

Excelent !

Sunt ferm convins ca pana cand nu te potolesti cu pedala din dreapta nu scade consumul :ha:

Acum elimina toba si mai reduci din greu ce-l duce sistemul de racire :)

Deja dupa 2 pareri bune, cred ca pun cheile la lucru si-l "resoftez" si al meu.

Excluzand micile glumite,pot spune cu mana pe inima ca e o placere sa o conduc...parca e o alta masina acum...cred ca am intineri-to cu vreo ...250.000 km! :old

Sper sa nu crape turbina si/sau motorul prea repede,sa ma pot bucura de ea cat mai mult timp!! :ha:

Link spre comentariu

Daca mergi zi de zi cu aceeasi masina, dupa vreo cateva luni o sa ti se para iar puturoasa.

E data naibii resoftarea asta. Intotdeauna ai sa te intrebi daca nu cumva se poate si mai bine.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Excluzand micile glumite,pot spune cu mana pe inima ca e o placere sa o conduc...parca e o alta masina acum...cred ca am intineri-to cu vreo ...250.000 km! :old

Sper sa nu crape turbina si/sau motorul prea repede,sa ma pot bucura de ea cat mai mult timp!! :ha:

Ma omorati :ha:

Eu m-am concentrat pe modificarile care sa sustina puterea extra (evacuare, racire), sa vedem ce se poate obtine din pompa mecanica.

Oricum, recomandarea mea cu eliminarea tobei ramane in picioare ;)

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Ma omorati :ha:

Eu m-am concentrat pe modificarile care sa sustina puterea extra (evacuare, racire), sa vedem ce se poate obtine din pompa mecanica.

Oricum, recomandarea mea cu eliminarea tobei ramane in picioare ;)

Oooooo,stai linistit. Toba s-a rupt din primele iesiri in teren. Din dreptul puntii spate este taiata cu flexul...am rupt-o intr-un moment de "slabiciune". Am urcat o panta mai abrupta,iar la coborarea cu spatele pe aceleasi urme,am pierdut aderenta,ABS-ul nu a fost pe faza,masina dupa un mic balans vertical s-a infipt cu esapamentul si cuiul de remorcare in pamant,si...aia a fost. :mrgreen:

Link spre comentariu

Daca mergi zi de zi cu aceeasi masina, dupa vreo cateva luni o sa ti se para iar puturoasa.

E data naibii resoftarea asta. Intotdeauna ai sa te intrebi daca nu cumva se poate si mai bine.

Nu merg zi de zi cu masina. O folosesc doar in week-end,atunci cand mai plec cu familia pe la munte,padure,gratar,etc. In restul timpului,am cea mai buna masina din lume:masina caruia nu trebuie sa ii pun combustibil,nu trebuie sa ii platesc asigurare si/sau alte taxe...iar atunci cand o bag in service,costurile sunt ZERO!!

Masina asta se numeste : MASINA DE SERVICI!! :wink: Momentan posed un bolid de 75 CP,un minunat Citroen C3 din 2008,cu 200.000 km. Este o superbitate de autoturism ce troncane,scartaie din toate incheieturile;un bolid care nici in cadere libera nu prinde 120 km/h!! Dar...cat de curand,un prieten pe nume REMAT il va lua la el in batatura si voi fi imbogatit,prin bunavointa HEAD-OFFICE-ului cu o japoneza,pe nume Auris!! :dr1

• Like 1

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

In urma resoftarii recente,un lucru nou am observat:dupa drumul facut in concediu la vecinii cu ceafa lata,de la plin la plin pana in buza,am scos un consum extern de aprox. 8.5%,pe autostrada,cu 3 adulti,2 copii,portbagajul plin ochi de bagaje si o viteza medie de 110 km/h,dar fara sa depasesc 130 km/h.Am plecat cu plinul facut pana in buza de la OMV-ul din Ploiesti,iar la intoarcere,pe A2 am mai bagat dupa vreo 750 KM in rezervor 64 litri. Nu inteleg totusi de ce pe consola centrala,imi arata consum mediu de 10,3.Oricum,una peste alta,la volumul mare de bagaje,greutatea masinii,lipsa aerodinamicitatii,pot sa spun ca am o masina forte econoama,iar investitia in resoftare mi se pare o idee buna. As vrea,daca mai exista careva pe acest forum si citeste,sa aflu si parerea lui,ca nu cumva sa fie la mine "efectul Placebo"!

:cl

Link spre comentariu

Nu trebuie sa ai niciun dubiu,asta este consumul,si eu cand il aveam tot pe acolo se invartea.

La fel de surprins am ramas si eu la inceput,intradevar motorul este economic si puternic pentru aceasta masina,pacat ca fiabilitatea tinde spre 0,cel putin la mine asa a fost.

Si al meu nu era resoftat.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

tocmai m-am intors si eu din concediu cu xj-ul, la mine cu 2 adulti, bancheta rabatata si plin de bagaje, pe autostrazi am mers portiuni mari cu 130 constat, mai mult de 160 km/h nu i-am dat, la viteza aia vedeam cum incepe sa urce acul la apa asa ca am lasat-o mai moale... :) Cu roti de 31" am scos un consum mediu de 9.2. Am strabatut si autostrazi si zone muntoase din Austria si Germania fara nici o problema la masina. :P

20130823_142943.thumb.jpg.c62c53acdc6c534c232f91030e2648c5.jpg 20130823_135113.thumb.jpg.9c8fcd7e72f154fd7537ae1341a9076b.jpg

Editat de tekno
XJ/NB
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Au trecut deja cateva luni de la resoftare.....cum se prezinta starea motorului acum???

Daca inca nu a crapat....e de bine!!!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Au trecut deja cateva luni de la resoftare.....cum se prezinta starea motorului acum???

Daca inca nu a crapat....e de bine!!!

Daca intrebarea imi era adresata mie,raspunsul meu este clar "NU"!

Adica nu a crapat,si nici semne nu da.

Adevarul e ca nu il fortez in acceleratii,are parte numai combustibil bun si consumabile de calitate...

In caz ca sfarsitul ii este aproape si inevitabil...aia e...

Pana atunci...apa,paie si bataie!!! :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare