ARTHUNTER Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Clar reductorul are doua pozitii ,imi si indica Lo si ALL Time in bord...problema la mine este din tije...nu pot sa le reglez,imi scapa ceva...le am intors inver,le am dat draq....nu am nici unde sa ridic masina si pozitia este cam nasoala,imi cade tot pamanutl in ochjii cand incerc sa reglez acolo la tije:)) M ar ajuta o poza cu tijele reglate..pana mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Februarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Vascocuplajul cam pe la ce pret ar ajunge? Sa inteleg ca el merge doar pe 4x4 all time si cupleaza puntea fata...care este raportul de forte punti pe all time?80% spate si 20%fata?gresesc cumva?ma refer pe all time,pt ca am inteles ca in momentl cand il treci pe LO...vascocuplajul nu mai are treaba si atunci raportul este 50-50,gresesc cumva?multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Nu stie nimeni... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Nu stie nimeni... suna la Laur de la jeepmania poate te lamureste el :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Nu prea imi place mie sa ma bag asa cu lumea in seama dar pana la urma asa o sa fac:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Reductor NP/NV249 În 1993 Jeep a introdus Quadra-Trac pe Jeep Grand Cherokee, folosind cutia de transfer NP249. Cutia de transfer utilizeaza un cuplaj vâscos , care oferă o funcționare lină și eficientă de tractiune integrala pe suprafețe uscate. Atunci când o diferență în viteză are loc între axe, acumularea de căldură determină cuplare vâscoasă pentru a transfera puterea de la axul lent. Este similar cu mai multe sisteme de autoturisme, dar cu un angrenaj low-range pentru. Grave off-road [ 7 ] de cazuri de transfer NP249 folosit de cuplare vâscoasă a transfera puterea în ambele gamele ridicate și joase. Aplicații: 1993-1995 Jeep Grand Cherokee (ZJ) În 1996 NP249 a fost înlocuit cu New Venture Gear cazul unui transfer NV249 care a adăugat o capacitate de blocare mic, ceea ce înseamnă o unealtă greu transferat puterea în 4LO (față și arbori spate sunt blocate la aceeași viteză în intervalul scăzut). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Reductor NP/NV249 ce zici tu aici pare a fi un fel de traducere cu gogu :) Pana la urma ce faci? te apuci sa il demontezi si pe ala? eu am desfacut cutia de transfer ca era carcasa sparta si curgea din ea si pot sa iti spun ca la o prima impresie arata ca un LSD cam ca cel din puntea spate D44A adica cu alte cuvinte cred ca pe masina avem 2 LSD-uri unul in puntea spate si unul in CT spun asta pentru ca eu am ridicat o roata fata si masina dadea sa plece semn ca LSD-ul pe spate lucra,Am ridicat si cealalta roata si atunci masina iara dadea sa plece deci in CT este un sistem tot de genul,apoi am ridicat si o roata de pe fata si masina a stat cuminte :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 (editat) Dap,am gasit pe un site in usa,si l am pus aici,dapeste ceva de genul,acel ''vascocuplaj''.este bun pt asfalt si la viteze relativ mari,nu il desfac ,pt ca probleam la mine ste cu tijele sa le centrez,in rest mie imi invarte cardanul in forta Multi situ doar de NP249 cel din 93,dar dupa 96 sa umbal la lea si este relativ ok,acel ''vascoculplaj'' mu se duce ca la cele din 93,trebuie doar avut grija la ulei,acum trebuie aflat daca se pune si adititv la ca lsd uri...si asa ii maresti durata de functionare Editat Martie 20, 2014 de atar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Ceva nu e logic: eu am ridicat o roata fata si masina dadea sa plece semn ca LSD-ul pe spate lucra Poate cel central, transferand cuplu pe puntea spate. Am ridicat si cealalta roata si atunci masina iara dadea sa plece deci in CT este un sistem tot de genul Banuiesc ca pe aceeasi parte, dar de pe puntea spate. In cazul asta ai o punte cu LSD (fata sau spate) + sistemul cu vascocuplaj din CT. apoi am ridicat si o roata de pe fata si masina a stat cuminte :) Deci 3 roti in aer cu ambele de pe fata in aer => odata ce ai LSD pe puntea spate, masina trebuia sa miste. Daca este vorba de 3 roti in aer cu ambele de pe spate (in loc de fata) si masina nu misca => nu ai LSD pe fata. Daca misca, aveai LSD si pe fata. Oare gresesc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Reductor NP/NV249 Ceva nu e logic: Poate cel central, transferand cuplu pe puntea spate. Banuiesc ca pe aceeasi parte, dar de pe puntea spate. In cazul asta ai o punte cu LSD (fata sau spate) + sistemul cu vascocuplaj din CT. Deci 3 roti in aer cu ambele de pe fata in aer => odata ce ai LSD pe puntea spate, masina trebuia sa miste. Daca este vorba de 3 roti in aer cu ambele de pe spate (in loc de fata) si masina nu misca => nu ai LSD pe fata. Daca misca, aveai LSD si pe fata. Oare gresesc? cred ca nu gresesti :) am uitat eu sa specific ca e vorba de puntea spate ridicata complet si una din rotile fata adica stanga cea de la sofer/ deci in concluzie LSD pe spate functional si cel din CT lafel functional intradevar pe fata nu am LSD e open differential clasic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Reductor NP/NV249 ce ulei si aditiv ai bagat in grup spate?cel cu lsd? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Reductor NP/NV249 75w140 si aditiv de lsd nu stiu marca exact,ia legatura cu Laur de la jeepmania dar din amintiri cred ca e mobil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate