Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

urcare in baiului pe plaiul hotilor-steiasa mare

dansoare

Postări Recomandate

iesire comisa simbata-2 masini: iulian samurai si subsemnatul patrol. lungime traseu pina sus in creasta-10km. timp efectuat: 8 ore!! da,nu rideti,noroi clisos cum n-am mai vazut-nu puteai sta in picioare-si de departe unul dintre cele mai tari trasee pe care le-am facut pina acum! il coborisem in urma cu 3 sapt pe uscat si chiar imi spuneam atunci ca pe ud traseul asta e grav rau. si nu m-am inselat. ingrediente: 3 portiuni cu inclinari laterale dar din fericire 2 au variante ocolitoare-eu am ratat una si a fost nevoie de asigurare cu sufa in jurul copacului. pe cealalta fara ocolire am trecut-o fara asigurare dar cu emotii. insa bomboanele sint ultimele 3 pante, primele doua foarte lungi dar drepte iar ultima formata din trei urcari si trei curbe dintre care una inclinata. toate au 30-40 grade. noroi cit cuprinde,simexuri incarcate tot timpul,fara pic de aderenta-nu aveai practic cum sa le descarci,pantele cu pricina se succed repede si sint sus,aproape de golul alpin. nu m-am troliat atit in viata mea,puteai sa faci omleta pe trolii. la ultima panta troliul lui iulian nu mai lua comanda,eu urcasem-am intors masina,am proptit botul intr-un copac si l-am troliat eu,ce mai-haos! era ora 19 cind am ajuns in gol alpin,n-am stat deloc si am coborit pe valea porcareata in forestierul austriac si de aici in valea prislop-30 minute-foarte putin ud si piatra. copilotul meu a iesit pentru prima oara la off-road-cred ca a cazut la pat cu febra musculara de atita tras de cablu! iulian si ovidiu cel incepator au facut zeci de poze si multe filmulete,le asteptam cu interes.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: urcare in baiului pe plaiul hotilor-steiasa mare

Un Track cu traseul ar fi foarte bun .

Eu am fost in zona duminica pe ploaie dar am mers batraneste si pe deasupra am gresit si m-am dus in Vama Buzaului de unde speram sa ajung in Cheia ... mare greseala , am mers apoi de am behait pe asfalt .

http://img802.imageshack.us/img802/708/2iunietablabutiiclasic.th.jpg

https://www.dropbox.com/s/8tff8j51ez5qlsj/track_no25.kmz

Toate bune ,

Calin

Editat de calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Of se putea ajunge din Vama Buzaului in Cheia si chiar mai departe spre Chiojdu pe forestier plimbarica.Se vede drumul pe google maps.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

caline,bun troliu de la tine,si-a facut treaba foarte bine fara sa oboseasca! o sa te sun ca trebuie sa schimb cablul,ma mai gindesc si la plasma ca e tare greu! trackul il am,ti-l dau daca vrei dar pe noroi crede-ma ca e horror.

Link spre comentariu

O zi...INTENSA, epuizanta, in care am tras fara incetare, de cand am intrat in padure si pana am iesit la liman. Nu am mancat nimic pana la 8 seara, abia am luat cateva guri de apa.

La 8.30 ieseam din Bucuresti cu gandul sa facem o plimbare relaxanta :grin:, de sambata, in doua masini. Am decis pe drum sa urcam pe Plaiul Hotilor din Valea Doftanei. Zis si facut. Pe la 11.00 intram in padure, dupa ploile torentiale din timpul saptamanii, noroi cat cuprinde... Trecem cativa kilometri, cateva inclinari, noroiul rezista! Dan, om prudent, propune sa ne intoarcem, ca e groasa si suntem doar doi. Pana la urma hotaram sa continuam pana la o portiune pe care daca am traversa-o si n-am putea sa ne mai intoarcem, sa ne oprim si sa facem cale intoarsa. Adica... sa incalcam principiul care ne-a manat sa ne luam 4x4 :ha: Cand o sa recunoastem noi ca nu se mai poate, fara sa incercam macar? Asa facem ca trecem asigurati in sufe niste inclinari noroioase, urcam in span niste pante si ne iese... urmeaza inca o panta crunta, pe care o urcam jumatate pe roti, jumatate in troliu si realizam ca de acolo nu ne mai putem intoarce.

Dan zice: parca mai sunt doua pante, le urcam si mancam in gol alpin. Ok.

Si urcam, practic ne luptam pentru fiecare metru urcat, inclinari atat de mari ca nu ne puteam tine pe picioare, noroiul crema, lipicios. Urcam masinile sute de metri din copac in copac, ba cu troliul, ba 3-4 metri pe roti. Nu-mi pun manusile si cablul nu ma iarta, imi face o fanta in palma plina de noroi. Nu rau, dar enervant. Se face 4...5...6 seara, abia am urcat Patrolul pana sus. Era foarte tarziu, incepi sa simti morcov, trece si foamea, nu ajunsesem nici pe platou si mai aveam si coborarea, despre care nu stiam in ce stare e. Decidem sa mancam la asfalt.

Incep urcarea ultimei pante cu Samu, trage cat poate, unde nu, pun troliul. Pana la urma se incinge si refuza sa mai traga. Mai aveam cam 70m. Raman practic suspendat in el. Era atat de alunecos, ca masina statea oprita in reductor, cu frana de mana si cea de picior si aluneca la vale, mi-a fost frica sa cobor din masina. Nu puteam astepta sa se raceasca troliul. Am intins tot cablul meu, la fel si Dan si a mai fost nevoie de o sufa intre ele, ca sa ma poata trage.

Am ajuns in cele din urma sus :al

Trebuie sa-l declar pe Ovidiu copilotul zilei, a tras sute de metri de cablu de troliu la ambele masini. Ovidiu ...:h5

Nu stiu cum faceam fara el, sau daca mai era cel putin o masina.

La 7 am ajuns in gol alpin, la 8 mancam la iesire pe forestierul Austriac, dupa o coborare cu palpitatii. N-am apucat sa scot IOR-ul pentru prima data, ramane pentru o zi mai linistita.

Stiu ca toti avem masini bune, dar pot sa va spun ca Patrolul si Samuraiul sunt niste fiare...si la figurat :y S-au comportat incredibil.

Trei oameni am facut o echipa excelenta si am terminat ziua cu bine, am tras toti fara ezitare, pentru mine a fost un model de iesire.

Link spre comentariu

Ati avut de munca,nu gluma.Cred ca alaturi de efortul fizic,nici cel psihic nu a fost de lepadat !

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

eu as iesi simbata dar se anunta ploi masive. poate o tabla butii cu urcare pe la lacul maneciu-muchia telejenel si intoarcere prin slon pt ca e mai mult piatra. dar zilele astea trebuie sa-mi schimb pompa de servodirectie ca s-a bulit dupa iesirea asta.

Link spre comentariu

bravo iuliane,montaj de exceptie! si pozele reusite. mi-am schimbat pompa de servodirectie defecta cu una de y60 de la luigi pirsu. e putin mai greu de manevrat dar asta e,sint destul de multumit. o voi reconditiona,daca stie cineva unde sa spuna, chiar daca sintem putin off-topic.

Link spre comentariu

Foarte frumos! Felicitari pentru iesire. Asta da peripetie, sa inoti prin noroaie 8 ore la deal :h5

Deabia astept sa parcurg si eu traseul vostru... insa pe uscat :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare