CatalinU Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD din cate stiu eu orice service care efectueaza ITP,are si sta ndul pt test de amortizoare,cel putin la cluj nu stiu daca am vazut unul fara acest stand Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD La orice statie ITP se face test la suspensie.....eu am platit 30ron ptr suspensie si frana :wink: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Mi-am permis sa sterg din acest topic toate discutiile aiurea, degradante si jignitoare. Sincer, nu inteleg de ce incep astfel de discutii. Daca omul si-a pus o suspensie pe masina si isi descrie experientele legata de acest fapt, de ce trebuie sa intre atatia comentatori care sa conteste? Ce tot vorbiti aiurea de "teste de suspensie"? Cati dintre voi faceti astfel de teste? Eu personal n-a facut niciodata. Am vazut cum sta masina, am vazut care e tinuta de drum, am vazut cum se comporta in teren si cat de usor se rupe ceva. In functie de asta mi-am facut o parere. Nu in functie de un mecanic care imi face un test si imi da niste valori a unui aparat cu care de multe ori nu stie sa umble sau poate ca e necalibrat. Mi se rupe de astfel de teste. Daca aveti pareri de expus, faceti-o cu bun simt si fara ironii sau jigniri. Daca nu sunteti in stare asta, atunci lasati-o balta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Mă întreb ce s-a debitat in posturile șterse, dacă și în cele rămase e suficient de mult.... Altius, fortius, optimus.......: frumos scris! Dacă nu mă va părăsi inspirația și/sau timpul liber, voi face și eu un asemenea foileton, cu experiența suspensiei Ironman 4x4, pe care și eu am ales-o ca opțiune pentru tărăboanța mea. Atunci cănd va fi aptă/gata să adune kilometri sub gume. Vreo 2 luni de acum?!? :pr1 :2830912117: Pe PM mi-ar plăcea să-mi spui la ce te-ai gândit când ți-ai pus numărul ăla preferențial pe japoneză, de-l am și eu! :wink: Dumnezeule, greu e să scrii românește, dar tare bine mă simt atunci când o fac sau o văd! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Cred ca s-au sters postari ca asta cu numarul 29. Pana mea, probabil nu inteleg eu ce inseamna un review, sau poate tot forumul asta e plin de "debitari" si "foiletoane"... dar care nu deranjeaza anumiti vanzatori, si atunci nu le contreaza nimeni. Cand o sa va saturati de offtopicuri aici, sa ma anuntati si pe mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seba_st24 Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Aviz cei care au impresia ca acele teste de suspensie is foarte bune: am 2 masini pasat break unul pe care am pus amortizoare noi iar celalat cu amortizoarele originale dar obosite( se comporta ca barca masina la viteza) si am fost sa le fac itp la ambele una dupa alta. La cea cu amortizoare noi mi-a iesit 73% eficienta pe cand la cealalta 82%. Standul era ok caci ii cunosc destul de bine pe cei care au service-ul. Concluziile si ironiile las la latitudinea fiecaruia. Eu unul nu am incredere in nici un stand specializat pe vf suspensii, cea mai buna varianta este soferul sa faca proba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Daca este vorba despre Passat cu suspensie multi-link , testul pentru puntea fata nu este relevant. Orice joc in bieleta unui brat poate altera obiectivitatea testului . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD aici vb de masini de teren...nu de clatite ptr asfalt :grin: personal mi se rupe de testele de pe standuri...conteaza cum simt masina sub fund pe asfalt si in teren cu Ironman se simte f bine si colo si dincolo....si ale naibii suspensii tin la tavaleala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manofwar Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Felicitari pentru review ! Parerea mea este ca liftul de 70-75 mm pare exagerat folosind un kit de suspensie de 40 mm lift. Cred ca au aparut erori la masuratori datorita presiunii diferite din roti inainte si dupa montarea kitului si datorita faptului ca masina era mai lasata fata de standard datorita suspensiei vechi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Nu prea cred. La cat de obosite sunt de obicei suspensiile vechi, mi se pare normal ca lift-ul sa fie mai mare. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manofwar Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Si eu am spus ca datorita suspensiei mai vechi liftul poate sa para mult mai mare. Era interesant de stiut cat se ridica masina fata de cota din fabrica dupa echiparea cu acest kit. Cine vede acest review poate sa creada ca daca foloseste kitul de la Ironman masina se ridica cu aproape dublu fata de ce spun ei si din aceasta cauza am spus ca liftul de 70-75 mm pare exagerat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD La un an de la ultima postare, revigorez discutia si felicit pe optimus pentru modul in care si-a prezentat masina dupa schimbarea suspensiei. Si eu as fi facut la fel. Citesc de ceva timp pe aici cautand o varianta pentru Mitsu meu in vederea montarii unor cauciucuri 33'si a unei suspensii HD. Am citit mult si as cam vrea sa pun OME. Nu sunt foarte convins insa ca e ce-a mai buna alegere, dar nici nu vreau sa deschid un nou topic 'versus" OME - Ironman. Sunt inca ne hotarat deoarece amortizoarele mele sunt inca bune (deocamdata) au reglaj electric care functioneaza si se simte asta, masina nu-i chiar foarte joasa.....insa cred ca nu-mi intra 33'-iurile. Nu stiu inca ce sa fac !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Flexul si barosul! Nu iti pune alta suspensie pe SWB, dai banii de pomana. Daca aveai punte pe fata, da, atunci se merita, dar tu cu modificarea suspensiei o sa ai o masina mai rigida care va rupe mai usor planetarele. Gasesti amortizoare de la KYB cu 150 lei bucata si sunt excelente. De restul de bani te dai in teren pana iti cumperi alta masina. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Am tot cautat sa vad opinia unui utilizator care are aceeasi tip de masina. Multumesc ca ti-ai rapit din timp sa ne spui opinia ta:h5 KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Eu ma dau de patru ani cu suspensia originala si cu roti de 33. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Si nu freaca deloc rotile la flexari si viraje? Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Flexul si barosul! Nu iti pune alta suspensie pe SWB, dai banii de pomana. Daca aveai punte pe fata, da, atunci se merita, dar tu cu modificarea suspensiei o sa ai o masina mai rigida care va rupe mai usor planetarele. Gasesti amortizoare de la KYB cu 150 lei bucata si sunt excelente. De restul de bani te dai in teren pana iti cumperi alta masina. Poate vrea lift si de aia se gandeste la Ironmann sau OME Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD ... topic 'versus" OME - Ironman... Multumesc pentru apreciere, dar tin sa reamintesc faptul ca acest topic al meu nu este un versus intre OME si Ironman, de fapt nu este nici un fel de versus, asa cum bine am scris inca din prima postare. Asta ca sa nu o dam iar in diverse. :wink: Adica: Foarte important: acest topic nu este un versus fata de nimic, nici macar fata de suspensia stock, cu toate ca voi face unele comparatii de genul "inainte/dupa" ca sa existe un reper. Acum, revenind la dilema ta, si avand deja experienta anterioara, pot sa-ti zic ca se simte o diferenta incomparabila intre o suspensie originala standard, mai ales veche, si o suspensie noua HD, indiferent cum s-o numi ea. Eu am pus initial pe masina din topicul asta un set de 4 amortizoare Kayaba pe gaz (atat, fara arcuri sau bare de torsiune noi), pentru ca am avut pe fata un amortizor scurs, si am zis ca sa fac o treaba buna la masina schimbandu-le pe toate 4. Insa nu am simtit absolut nici o diferenta fata de suspensia originala si veche a masinii, atat pe strada cat si in teren. Dupa ce am pus kitul complet Ironman, adica amortizoare + arcuri + bare de torsiune, treaba s-a schimbat radical, in foarte bine, atat pe strada cat si in teren, goala dar si (foarte) incarcata. Pe langa liftul obtinut care m-a avantajat clar in teren de nenumarate ori, ca aproape ca nu am mai atins deloc pe sub masina, comparativ cu situatia dinainte de lift (exceptant unele cratere in care m-am bagat, dar acolo nu se pune, ca toti frecau masinile), s-a imbunatatit comportamentul masinii atat on cat si off road, si despre asta am mai scris. Masina nu a fost deloc "rigida", ba chiar confortabila, si mai "ferma" pe manevre, ceea ce este un lucru excelent, de aia are masina suspensie. Referitor la MK2, vezi ca mai este un topic al unui coleg aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79878-Suspensie-Ironman-pe-Pajero-mk2 In concluzie, daca vrei sa investesti intr-o suspensie noua, MERITA fiecare leu! Eu sunt acum iar in situatia ca am la noua masina un amortizor scurs, pe fata, dar decat sa mai dau o data bani pe Kayaba degeaba, mai bine mai astept si pun ce trebuie pe masina. Alegerea unui brand iti apartine, in mare cam toate "sunt pe acolo". Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Si nu freaca deloc rotile la flexari si viraje? Am ridicat-o din barele de torsiune si am taiat putin din bara fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Ei bine, asta e dilema mea..... Daca montez 33-uri pe masina imi va atinge la flecsari ?? Nu vreau sa decupez masina pentru moment !! Daca m-as hotara sa o tai as pune direct 35 !! Sa fie clar. La ultima iesire, am asezat-o pe burta de cateva ori si asta m-a incurcat rau, chiar daca motorul poate si m-ar fi scos de acolo fara probleme. CatalinU puncteaza bine, asa e vreau putin lift. Koais, amortizoarele mele nu au nimic, sunt foarte bune, nu asta e problema. Insa nu cred ca e ok daca schimb doar arcurile pe spate si ridic putin din bari. Nu cred ca imi intra 33-urile pe masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD @Catalin40A: Ţi-am dat link cu mk2 cu 33-uri care nu are nici o problemă. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Am ridicat-o din barele de torsiune si am taiat putin din bara fata. Asa,si pe spate ce ai facut?Ca acolo nu mai ai de unde ridica,decat din arcuri si telescoape Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD @Catalin40A: Ţi-am dat link cu mk2 cu 33-uri care nu are nici o problemă. Da insa din ce vad eu omul si-a pus suspensie de la Ironman,deci a obtinut lift.Colegul de mai sus zice ca are suspensia stock Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Corect, in discutia indicata, era vorba de montarea unei suspensii HD. Intrebarea mea era daca pot monta rotile pe masina stok. Am sa fac un drum la GTC si am sa probez niste roti, in felul asta voi vedea cum sta treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Review kit suspensie Ironman4x4 FoamCell pe Pajero Sport '02, 2.5TD Oameni buni, cand scriu ceva.. scriu din experienta mea, nu din auzite. Daca vreti sa tineti cont, bine... daca nu, tot bine.. :grin: Pajero an 98, cu aripi evazate, cu MT 33/12,5/15 ATINGE la aripa fata, in spatele ei, catre presul de noroi. Am decupat cam 3cm pe o lungime de aprox. 35cm. Masina era inaltata un pic din barele de torsiune, cat sa compensez greutatea barii si a troliului. "Decat" atat a trebuit decupat. Acum... dupa parerea mea, modelul cu aripi evazate iti ofera mai mult spatiu decat cel cu aripi rotunde cu overfendere din plastic. Si acest aspect trebuie luat in calcul, pentru ca daca trebuie sa decupezi un overfender original din plastic... parca nu o arate asa de bine. Cat despre suspensia spate, eu am folosit arcuri de patrol si inaltatoare la amortizoarele KYB. Asa am facut offroad 4 ani. Suspensia HD este alta mancare de peste. Poate ca in cazul unui Pajero diferenta este mica din cauza basculelor si a lipsei de multe ori a amortizorului de directie, dar tot este altceva. Ai bani, dai! N-ai bani, te dai! :ha: Benzina sa fie!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate