SOGO Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Salut Deoarece sunt proaspat posesor de Jimny, sunt nerabdator sa il scot la plimbare. Desi am cautat pe forum nu am gasit variante de trasee sau circuite scurte in jurul Bucurestiului care pot fi facute in 1 sau 2 zile. Pe mine ma intereseaza circuite de dificultate mica si medie, care pot fi facute cu masina nemodificata. Propun sa adauge fiecare propriile trasee - de preferat parcurse deja, si cu cat mai multe detalii gen: - recomandari de obiective turistice si restaurante, - nivel de dificultate, - ruta, - masina si conditiile in care a fost parcurs, etc. Incep eu cu un link interesant pentru ca din pacate nu pot vorbi din propriile experiente: http://inapoidinweekend.ro/2012/07/07/sugestii-de-weekend-pentru-bucuresteni-pana-in-150-km/ Ciao Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 (editat) Re: Trasee off-road din Bucuresti Multumim pentru link. Desi am pretentia ca am balaurit cam peste tot in jurul Bucurestiului, tot am mai aflat cite ceva din linkul de la tine. MI-a mai venit in minte Manastirea Caldarusani, fara pretentii de off road ca e asfalt, plus padurile din jur, dar daca off road inseamna mai mult decit baie e namol.....trebuie sa mergi la munte. In jurul Buc posibilitatile sunt foarte limitate. Editat Iunie 5, 2013 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Stiu ca nu prea ai unde merge in jurul Bucurestiului dar eu ma refer la o raza cam de 100-120 Km. Avand in vedere ca pe A3 Bucuresti-Ploiesti facem 40-50 min, prezinta interes si traseele pe o raza de 30-40 Km in jurul Ploiestiului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti uite un loc aproape de bucurești unde poți incerca mașina :) deschide cu google earth iesire3martie.kmz.zip http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti prietene,100-120km inseamna valea doftanei in stinga muntii baiului si in dreapta muntii grohotis cu MUUULTE trasee pe toate gusturile dar de obicei grele pe ud. mai aproape e o zona pe care am descoperit-o recent-padurile de linga boldesti-scaieni si seciu,chiar linga Ploiesti. sint citeva trasee foarte faine,chiar cu pante nasoale ca la munte. depinde si ce fel de off-road vrei tu: forestier banal sau urcari prin padure spre gol alpin-lucruri total diferite! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti prietene,100-120km inseamna valea doftanei in stinga muntii baiului si in dreapta muntii grohotis cu MUUULTE trasee pe toate gusturile dar de obicei grele pe ud. mai aproape e o zona pe care am descoperit-o recent-padurile de linga boldesti-scaieni si seciu,chiar linga Ploiesti. sint citeva trasee foarte faine,chiar cu pante nasoale ca la munte. depinde si ce fel de off-road vrei tu: forestier banal sau urcari prin padure spre gol alpin-lucruri total diferite! ar mai fi zona inspre Buzau Sarata Monteoru si ar mai fi o zona pe langa Paralela 45 Floresti pe unde am fost si a fost tare frumos dar plin de noroi mult si lipicios ar mai fi pe aici prin imprejurimi mocirle pe terenuri dar relativ plate...Otopeni in camp putin pe la Mogosoaia...ceva pe la Baneasa prin padure dar asa doar de incercat un blocant o punte...nimic de durata sau super dificil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 (editat) Re: Trasee off-road din Bucuresti prietene,100-120km inseamna valea doftanei in stinga muntii baiului si in dreapta muntii grohotis cu MUUULTE trasee pe toate gusturile dar de obicei grele pe ud. mai aproape e o zona pe care am descoperit-o recent-padurile de linga boldesti-scaieni si seciu,chiar linga Ploiesti. sint citeva trasee foarte faine,chiar cu pante nasoale ca la munte. depinde si ce fel de off-road vrei tu: forestier banal sau urcari prin padure spre gol alpin-lucruri total diferite! Merci. Exact la genul asta de trasee ma refer - asa ca daca se poate astept si ceva detalii sau repere pentru rute. Ca dificultate nu stiu ce sa zic. Nu stiu unde e granita dintre forestier banal sau traseu usor si traseu de dificultate medie. Pot sa iti spun doar ca am un Jimny nemodificat, cu anvelope de strada (M+S) deocamdata si experienta in off-r aproape 0. Editat Iunie 7, 2013 de SOGO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Cred ca mai bine esti atent la sectiunea "iesiri la sfarsit de saptamana" si iesi cu un grup, sa nu mergi singur, atat ca nu e bine, in general, cat si pentru faptul ca nu ai exprienta. Acolo se mentioneaza si echiparea necesara a masinilor pentru fiecare iesire, si vezi daca te incadrezi, ca sa nu ai surprize in teren. In plus, pe topicurile cu iesirile trecute, se dau detalii despre traseu, uneori sunt si track-urile date. Sau iti iei un Garmin cu RoAD care are forestierele pe harta, si care sunt usoare si nu presupune riscuri (daca nu te abati de la drum) si te plimbi singur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti salut, ca sa tedezmortesti poti incepe prin a incerca Valea Doftanei - e usor de nimerit in comuna - si apoi urmezi drumul principal din comuna pana se termina asfaltul, si apoi mai departe, pana iesi in soseaua Brasov - Cheia, in apropiere de Sacele. Asta e din categoria usor (as zice chiar sub forestier :D ), merge cu orice gume, si nu pune probleme. Apoi mai urmareste, cum spun si colegii, discutiile de pe forum unde se anunta iesiri la care te incadrezi cu echipare. Sau iei Google Earth si Google maps (daca nu ai Garmin ROAD) si iti faci tu un traseu pe drumuri forestiere intr-o zona care iti convine - ex. in jurul Vulcanilor Noroiosi, sau pe dealurile de la Baicoi / Tintea / Seciu / etc. In general nu e prea bine sa iesi de unul singur, dar cu totii am facut-o (mai ales la inceput), insa trebuie atentie sporita, si precautie! bafta si te asteptam cu poze din primele iesiri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adicalin Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti salutare, si eu sunt novice in subiect; asa ca anunta daca esti amator de vreo astfel de iesire. M-as baga si eu si vedem pe unde mergem. Si vezi ca se vorbeste despre o iesire spre mare de Rusalii, in sectiunea iesiri la sf de saptamana/muntenia succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti salutare, si eu sunt novice in subiect; asa ca anunta daca esti amator de vreo astfel de iesire. M-as baga si eu si vedem pe unde mergem. Si vezi ca se vorbeste despre o iesire spre mare de Rusalii, in sectiunea iesiri la sf de saptamana/muntenia succes 28-29 iunie voi merge la Azuga. Poate voi deschide si un topic dedicat. Prin Sinaia sunt niste baieti care ofera plimbari off-road contra-cost cu masinile proprii. Am de gand sa ma tin si eu dupa ei - bineinteles cu acordul lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti 28-29 iunie voi merge la Azuga. Poate voi deschide si un topic dedicat. Prin Sinaia sunt niste baieti care ofera plimbari off-road contra-cost cu masinile proprii. Am de gand sa ma tin si eu dupa ei - bineinteles cu acordul lor. Plimbarile care le fac ei sunt in muntii Bucegii si duc la Babele. In mod normal nu este voie cu masina pe acest traseu pentru ca este zona de rezervatie naturala. Ei impart castigul cu "autoritatile" pe tine daca te prinde te poate paste o amenda de 5000 lei. Parerea mea este sa stai in banca ta si sa faci alte trasee in muntii baiului. Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adicalin Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti asa cum zice si colegul, nu te lasa sa mergi cu ei, cu masina ta...ei din asta traiesc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Plimbarile care le fac ei sunt in muntii Bucegii si duc la Babele. In mod normal nu este voie cu masina pe acest traseu pentru ca este zona de rezervatie naturala. Ei impart castigul cu "autoritatile" pe tine daca te prinde te poate paste o amenda de 5000 lei. Parerea mea este sa stai in banca ta si sa faci alte trasee in muntii baiului. Merci de sfat. Care alte trasee in mtii baiului? (ceva repere?) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti in muntii baiului sint trasee multe de urcare spre gol alpin dar grele daca e putin ud. ce poti face tu cu Suzuki nemodificat este traseul de creasta cu urcare din secaria si coborire in busteni pe creasta Zamora. peisaje exceptionale-in stinga bucegii in toata splendoarea lor iar in dreapta muntii grohotis! e multa piatra,deci aderenta buna a cauciucurilor chiar pe ud. nici pante foarte grave nu sint. eu l-am facut initial cu Subaru forester-fara reductie deci. un alt traseu pt masina ta ar fi urcare la cimitirul eroilor de la tabla butii in muntii siriu-fie din cerasu-slon,fie pe linga lacul de acumulare de la maneciu. ar fi totusi bine ca la inceput sa mergi cu cineva care cunoaste traseele-e doar un sfat,eu unul am fost singur si incepator pe ambele!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boerumarius Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Pentru sambata 15 m-am gandit si eu sa urc pe Tabla Butii, Cimitirul Eroilor, Vama Buzaului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti noi am urcat simbata trecuta la tabla butii pe la lacul maneciu-muchia telejenel pe ploaie. am coborit prin padure pe un track de la goganu in valea telejenelului linga poiana stinii. am evitat astfel coborirea pe "toboganul cu noroi" care pe ploaie sigur ar fi pus probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti i un alt traseu pt masina ta ar fi urcare la cimitirul eroilor de la tabla butii in muntii siriu-fie din cerasu-slon,fie pe linga lacul de acumulare de la maneciu. Urcarea din Slon e mai simpla ca si orientare, ca nu prea are cum sa o greseasca :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti in muntii baiului sint trasee multe de urcare spre gol alpin dar grele daca e putin ud. ce poti face tu cu Suzuki nemodificat este traseul de creasta cu urcare din secaria si coborire in busteni pe creasta Zamora. peisaje exceptionale-in stinga bucegii in toata splendoarea lor iar in dreapta muntii grohotis! e multa piatra,deci aderenta buna a cauciucurilor chiar pe ud. nici pante foarte grave nu sint. eu l-am facut initial cu Subaru forester-fara reductie deci. un alt traseu pt masina ta ar fi urcare la cimitirul eroilor de la tabla butii in muntii siriu-fie din cerasu-slon,fie pe linga lacul de acumulare de la maneciu. ar fi totusi bine ca la inceput sa mergi cu cineva care cunoaste traseele-e doar un sfat,eu unul am fost singur si incepator pe ambele!! Merci mult. Am notat. Voi merge pe unul din ele pe 29-30 iunie. O sa incerc sa mai adun doritori. Daca nu sunt amatori merg singur. O sa merg poate si pe 22-23 iunie daca nu plec la mare cu gasca - vad ca se organizeaza iesire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti suna tentanta iesirea si pentru mine.... Valea Doftanei - prin valea neagra spre Sacele - Cheia....in principiu merge cu orice fel de cuciucuri.....dar mai bine 2 masini si cu ceva sufe pentru siguranta Eu acolo am rupt asa aiurea pe forestier bara panhard si daca nu eram cu inca o masina aveam vreo 10 km de mers pe jos ca sa am semnal la telefon sa sun la platforma E ceva de mers pe asfalt cam 120 km pana intri pe forestier apoi din sacele la Bucuresti...cam 100 km... Haideti sa vedem cand va intereseaza iesirea si mergem.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Apropo, la Jimny iti trebuie in principiu doar avelope si poti face off-road decent daca ai 4x4 la buton - Obligatoriu scut sa protejeze mufa electrica dedesubt la diferential - o vezi daca te bagi sub masina ....altfel pe primul forestier cu crengi sau ceva pietre le rupi si nu mai ai comanda la buton... Deci anvelope MT sau simex + scut si te apuci de off-road....eu asa am si pentru ce vreau eu sa fac adica NU extrem este mai mult ca perfect....si am facut fata cu brio multor trasee...unde unii se inchinau altii se minunau... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adicalin Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Merci mult. Am notat. Voi merge pe unul din ele pe 29-30 iunie. O sa incerc sa mai adun doritori. Daca nu sunt amatori merg singur. O sa merg poate si pe 22-23 iunie daca nu plec la mare cu gasca - vad ca se organizeaza iesire. Sa vedem daca se mai zice ceva de iesirea de Rusalii. Daca nu, ma bag si eu pe 29-30. Dar mai vorbim pana atunci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti Sa vedem daca se mai zice ceva de iesirea de Rusalii. Daca nu, ma bag si eu pe 29-30. Dar mai vorbim pana atunci. La iesirea de Rusalii la mare nu cred ca particip. Mi se pare prea lung si monoton drumul. Probabil voi merge la munte. O sa deschid un topic separat saptamana viitoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Iunie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2013 (editat) La iesirea de Rusalii la mare nu cred ca particip. Mi se pare prea lung si monoton drumul. Probabil voi merge la munte. O sa deschid un topic separat saptamana viitoare. Pana WE viitor sper sa reusesc sa inmatriculez masina si sa ajung si pe la Dojo pt o inspectie tehnica si montarea scutului. Anvelopele vor ramane cele de strada deocamdata - deci vor conditiona tipul de traseu ales. La iesirea de Rusalii la mare nu cred ca particip. Mi se pare prea lung si monoton drumul. Probabil voi merge la munte. O sa deschid un topic separat saptamana viitoare. De ce spui asa: monoton si lung? Ai participat vreodata la o asemenea cursa? Traseele de acest gen sunt IDEALE ptr incepatori ptr a se obisnui cu masina. Cu cat mai lungi cu atat mai bine. Intradevar adrenalina este alimentata mai mult de anduranta, caracteristica principala al acestui tip de cursa ... De asemenea o asemenea cursa ... este benefica atat in dobandirea si/sau antrenarea simtului de orientare in spatiu cat si familiariarizarea cu instrumentele necesare masurarii distantelor specifice. De ce spui asa: monoton si lung? Ai participat vreodata la o asemenea cursa? Traseele de acest gen sunt IDEALE ptr incepatori ptr a se obisnui cu masina. Cu cat mai lungi cu atat mai bine. Intradevar adrenalina este alimentata mai mult de anduranta, caracteristica principala al acestui tip de cursa ... De asemenea o asemenea cursa ... este benefica atat in dobandirea si/sau antrenarea simtului de orientare in spatiu cat si familiariarizarea cu instrumentele necesare masurarii distantelor specifice. Yonutz, spun ca este lung din punctul meu de vedere pentru ca am la dispozitie doar 1 zi. ''Monoton'' retractez pt ca nu vreau sa intru in polemici si nici sa compromit cu ceva initiativa laudabila a organizatorilor. Da, am mai participat la o cursa de gen - pe vreo 60 Km in zona Nucsoara-Arges - a fost bazata tot pe navigatie. Cursa a fost organizata de Renault-Dacia cu ocazia lansarii Duster. Este singura mea experienta de off-road organizat, in afara de o balaceala la groapa cu noroi de langa Posta (Ilfov). Daca timpul si masina mi-ar permite as participa cu cea mai mare placere. Editat Iunie 17, 2013 de atar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Re: Trasee off-road din Bucuresti @conte2442 Groapa de care vorbesti este o fosta mlastina si e in Calarasi, nu in Ilfov. Sa zicem ca sunt doar putin mai in tema decat tine in ceea ce priveste acel land. Este excelenta ptr probat masina si ...ptr alte chestii ... Iar ceea ce fac baietii astia cu traseul de R.R. nu are nimic in comun cu ceea ce a organizat Dacia-Renault. Sa zicem ca la un moment dat am avut o oarecare tangenta pe constructia de roadboak ...dar doar accidental ...si atat ... Rally Raidul in conditiile in care nu apesi la maxim pedala de acceleratie reprezinta un bun start in offroad, fiind o forma mai "domestica" a acestuia... Pe de alta parte, urmareste sectiunea de iesiri de sfarsit de saptamana, se fac destul iesiri ...lipeste-te unui grup ...si vezi ce si cum ... Nu vreau sa te conving de nimic, nici ce-i bine si nici ce-i rau, lasa ca liberul tau arbitru sa aleaga varianta optima. :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate