Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare auto adus din SUA

Postări Recomandate

Va salut,

Sper sa ma lamuresc in legatura cu intrebarile mele, poate cineva care a mai facut aceasta inmatriculare ma poate ajuta.

Am o masina din 2001, provenienta SUA, a fost dusa la RAR Arad (sau Timisoara, nu mai stiu exact) si a reiesit ca este euro zero (ar mai fi si o speficicatie conform careia nu se poate inmatricula in tara), am inteles ca pot sa o duc la RAR Bucuresti si sa ii fac un test de echivalare noxe in urma carui cel mai probabil o sa iasa euro 3.

Stie cineva daca pot inmatricula masina fara sa fac acel test de echivalare de noxe? Intreb pentru ca taxa este mai mica pentru euro zero decat euro 3.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Editat de Max
Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inmatriculare auto adus din SUA

Va salut,

Sper sa ma lamuresc in legatura cu intrebarile mele, poate cineva care a mai facut aceasta inmatriculare ma poate ajuta.

Am o masina din 2001, provenienta SUA, a fost dusa la RAR Arad (sau Timisoara, nu mai stiu exact) si a reiesit ca este euro zero (ar mai fi si o speficicatie conform careia nu se poate inmatricula in tara), am inteles ca pot sa o duc la RAR Bucuresti si sa ii fac un test de echivalare noxe in urma carui cel mai probabil o sa iasa euro 3.

Stie cineva daca pot inmatricula masina fara sa fac acel test de echivalare de noxe? Intreb pentru ca taxa este mai mica pentru euro zero decat euro 3.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Salut,

Ti-am evidentiat ideile importante din postul tau.

1.Daca masina este din afara UE (SI ESTE ca vine din SUA)...dpdv financiar ...trebuie platit asa ...vama, tva, tva la transport + costurile traditionale inscrierii ...respectiv taxe de rar, militie, timbru de mediu samd

2.RAR-ul care se ocupa de teste personalizate in Bucuresti e RAR-ul de pe Calea Grivitei (undeva intre podul Grand si Podul Constanta, pe partea stanga cum vii dinspre Gara de Nord). In principiu, se face programare in prealabil sau te duci acolo printr-o relatie... Poate fi alba sau poate fi neagra ...depinde de inginer ...si de tine ...adica poate fi noneuro sau euro3

3.Daca ai specificat pe acte undeva "for parts", "unregistred" sau ceva de genul i-ati gandul de la inmatriculare in circulatie ... indiferent ca este vorba de Romania, Bulgaria sau alt stat membru UE. LEGAL un asemenea autoturism nu se poate inmatricula.

4.Ar mai exista o sansa sa o inscrii pe o primarie ca un acaret agricol sau de alta natura...dar acolo trebuie facute ceva interventii si nu intotdeuna iti iese figura.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Daca taxa este mai mica la non-euro, inmatriculeaz-o asa si gata. Daca ulterior apar alte biruri care te-ar deranja din cauza de non-euro, poti face testul oricand fara sa te mai intereseze taxa de timbru. Importanta este si specificatia aia ca nu se poate inmatricula in tara, detaliaza.

4x4
Link spre comentariu

Multumesc.

Exact asta as vrea sa fac, inmatricularea cu plata taxei echivalente non euro, dar ma interesa daca RAR-ul ma obliga sa fac testul acela de echivalare de noxe pentru aceasta masina adusa din SUA.

Link spre comentariu

RAR-ul nu te obliga la asa ceva, testul dinamic pentru determinarea gradului de poluare este optional si bineinteles contra-cost. Din punctul lor de vedere masina nu are stabilite caracteristici cerute de normele "EURO". Chiar la o masina fabricata in 2013 pentru piata americana, raspunsul rar-ului va fi: non-euro. Asta cu toate ca normele americane sunt mai drastice fata de cele europene.

4x4
Link spre comentariu

RAR-ul nu te obliga la asa ceva, testul dinamic pentru determinarea gradului de poluare este optional si bineinteles contra-cost. Din punctul lor de vedere masina nu are stabilite caracteristici cerute de normele "EURO". Chiar la o masina fabricata in 2013 pentru piata americana, raspunsul rar-ului va fi: non-euro. Asta cu toate ca normele americane sunt mai drastice fata de cele europene.

Sar'mana mult, o sa incerc la RAR sa vad ce rezolv, oricum mi se pare incredibil cum poate fi o taxa mai mica pentru non euro decat pentru euro 3.

Spor si o zi frumoasa in continuare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare