Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Iesire Duminica 23 iunie Secaria-Zamora- Busteni

SOGO

Postări Recomandate

Salut

Duminica 23 iunie voi face urmatorul traseu: Bucuresti-Secaria-creasta Zamora-Busteni-Bucuresti. Vezi google maps.

Nu am mai fost, dar am inteles ca traseul Secaria - Busteni este destul de usor, pietros, cu aderenta buna chiar si pe ud. Se merge pe creasta, in gol montan, cu peisaje frumoase. Sus vom face un popas/picnic.

Eu merg cu Suzuki Jimny cu pneuri de strada si voi pleca din Bucuresti in jurul orei 7.30.

Daca este cineva interesat ma poate contacta pentru detalii.

Ciao

Vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Iesire Duminica 23 iunie Secaria-Zamora- Busteni

urci in golul alpin...in gume de strada???

de troliu... sufe sau ocheti nu te mai intreb

parerea mea e sa iesi cu mai multi care au mai fost...care au masini pregatite...de la care poti invata una alta

sa inveti pe pielea ta poate fi dureros...sau scump....sau ambele

in afara de astea...distractie placuta

Link spre comentariu

Macar ia cu tine niste numere de telefon ale unor baieti de pe forum cu masini pregatite ...nu ca ar fi nevoie ...dar niciodata nu se stie ...:h5

Mersul pe un traseu pietros pe creasta, prapastii mari stanga dreapta ...pe ud ...cu roti de strada ... poate deveni cosmar ...dar mai bine nu mai zic nimic ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Macar ia cu tine niste numere de telefon ale unor baieti de pe forum cu masini pregatite ...nu ca ar fi nevoie ...dar niciodata nu se stie ...:h5

Mersul pe un traseu pietros pe creasta, prapastii mari stanga dreapta ...pe ud ...cu roti de strada ... poate deveni cosmar ...dar mai bine nu mai zic nimic ...

Merci de sfaturi. Ai facut acest traseu?

Inca nu cunosc oameni cu masini echipate corespunzator pentru a-mi permite sa le cer nr de telefon. Dar daca ai adus vorba, indraznesc sa il cer pe al tau.

Link spre comentariu

urci in golul alpin...in gume de strada???

de troliu... sufe sau ocheti nu te mai intreb

parerea mea e sa iesi cu mai multi care au mai fost...care au masini pregatite...de la care poti invata una alta

sa inveti pe pielea ta poate fi dureros...sau scump....sau ambele

in afara de astea...distractie placuta

Da.

Sper sa mai fie doritori - de aceea am si deschis topicul. Sper, de asemenea, ca cei care doresc sa participe nu se vor panica in urma postului tau.

Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Buna ziua.

Va urez distractie placuta. Incepand cu 3 iulie sunt si eu alaturi la trasee usoare cu jimny stock.

0741725688

Am notat. Sper sa reusim sa iesim impreuna.

Link spre comentariu

Merci de sfaturi. Ai facut acest traseu?

Inca nu cunosc oameni cu masini echipate corespunzator pentru a-mi permite sa le cer nr de telefon. Dar daca ai adus vorba, indraznesc sa il cer pe al tau.

Cand o sa ramai intepenit ...si nu o sa poti iesi ...o sa-ti doresti sa ai acele numere de telefon ...chiar si de la cei pe care nu ii cunosti.:grin:

Ai numerele mele de telefon pe PM.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cand o sa ramai intepenit ...si nu o sa poti iesi ...o sa-ti doresti sa ai acele numere de telefon ...chiar si de la cei pe care nu ii cunosti.:grin:

Ai numerele mele de telefon pe PM.

Am notat. Multumesc mult. Sper sa nu te deranjez :)

Link spre comentariu

Jimny Urban vrea deja pe coclauri:)

Cititi acest post cu reguli: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38977-Reguli-de-off-road&highlight=reguli+offroad

Poate va zice cineva care a fost recent prin zona care mai e starea drumului de fapt la acest moment (o mai fi si zapada pe acolo?).

PS: Pentru inceput de coclauri un forestier mai usor ar fi mult mai indicat...

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

salut! traseul eu l-am pomenit. am fost duminica trecuta pina sus in baiului pe creasta-uscat,mici balti cu noroi,fara probleme. coborirea a fost o problema ca m-a mincat sa ma intorc in valea doftanei prin padure,pe la piciorul mierlelor! noroi grav, inclinari laterale,numai eu stiu ce emotii am incercat-si nevasta-mea! traseul clasic secaria-zamora-busteni de obicei nu pune probleme pe uscat,eu l-am facut cu Subaru forester cu cauciucuri de strada. sigur ca e indicat in off-road sa mergi cu cel putin inca o masina si preferabil sa fi facut cineva traseul dar eu personal am incalcat de multe ori regula ca n-as mai fi mers nicaieri! cind poti tu nu pot altii s.a.m.d. eu ies simbata,duminica nu pot. pentru ca aproape sigur voi fi singur voi alege un traseu usor,posibil chiar cel mai sus pomenit.

Editat de dansoare
Link spre comentariu

Iata ca suntem deja 2 Jimny pentru plimbarea de duminica.

'mougli' si familia ni se alatura.

Mai asteptam doritori.

Link spre comentariu

salut! traseul eu l-am pomenit. am fost duminica trecuta pina sus in baiului pe creasta-uscat,mici balti cu noroi,fara probleme. coborirea a fost o problema ca m-a mincat sa ma intorc in valea doftanei prin padure,pe la piciorul mierlelor! noroi grav, inclinari laterale,numai eu stiu ce emotii am incercat-si nevasta-mea! traseul clasic secaria-zamora-busteni de obicei nu pune probleme pe uscat,eu l-am facut cu Subaru forester cu cauciucuri de strada. sigur ca e indicat in off-road sa mergi cu cel putin inca o masina si preferabil sa fi facut cineva traseul dar eu personal am incalcat de multe ori regula ca n-as mai fi mers nicaieri! cind poti tu nu pot altii s.a.m.d. eu ies simbata,duminica nu pot. pentru ca aproape sigur voi fi singur voi alege un traseu usor,posibil chiar cel mai sus pomenit.

Multumesc pt. recomandare si incurajari - traseul indicat de tine este debutul in off-road pentru masina mea.

Link spre comentariu

acest traseu a fost facut recent de un prieten, cu un HDJ80 si niste S/T MAXXuri de la Cooper, troliu si tot ce trebuie. s-a ales cu o portiera indoita, incercari de a iesi din problema tras de niste caluti frumosi... nu stiu traseul (dar e posibil ca el sa mai fi deviat de la traseu)

ce pot sa zic eu persona ca de la Busteni pana la Tesila (Valea Doftanei) am mers duminica trecuta si nu prea ai sanse cu gume de strada. eu am avut symexuri si a fost senzational.

Editat de spooky

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Nu vreau să te descurajez, mă bucur ca tot mai mulţi sunt doritori să iasă în teren. Înţeleg ca e prima ta ieşire în teren, nu ai niciun fel de echipament de recovery şi vrei să ieşi în gol alpin cu HT-uri, roti de strada.

Când citeşti despre un traseu pe forum şi înţelegi ca e uşor, de obicei protagoniştii au maşini relativ pregătite. Spre exemplu, @Dansoare are simexuri, troliu pe un Patrol cu muşchi, cu siguranţă percepţia lui despre dificultatea unui traseu e puţin deformata :grin:. Lui, mie şi altora un traseu ni se pare simplu, dar pentru tine, cu roţi de strada, poate deveni un coşmar. Chiar şi dacă o proptesti cu lateralul pe un mal, sau ajungi într-o poziţie incomoda pe o urcare cu iarba, o să-ţi blestemi zilele, dacă n-ai mai păţit-o. Încălţat cu măcar MT-uri, nici nu bagi în seama porţiunile astea, dar încălţat necorespunzător şi fără experienţă poţi avea surprize. Nu comentez despre mine, dar ţi-au scris oameni cu experienta şi pe munte şi în offroad.

Ce vreau să zic este să iei în serios orice traseu, chiar dacă te-ai documentat şi pare uşor. Jimny e o maşina foarte capabila, dar asortata în ordinea următoare cu: experienţă şi echipare.

Link spre comentariu

Nu mai speriati omu, ca e traseu de SUV asta. Pe creasta Baiului din Secaria spre Zamora se dau Dusterurile ca pe bulevard cu cauciucuri de strada. Nu ca ar fi Dusterul vre-o masina proasta dar Jimny macar e masina de offroad. In concluzie deci nu-ti trebuie dotari pentru traseul asta mai ales ca e destul de uscat terenul (tocmai m-am intors din zona). Doar sa mai fii cu cineva in cazul in care ai face vreo pana.

Anu trecut era pe creasta un Frelander cu conductele de la radiator pleznite. Neprevazuturi se pot intampla oriunde, doar ca acolo esti izolat.

Distractie placuta si sa ne zici cum a fost :h5

Va salut !

Link spre comentariu

nu-l sperie nimeni.....numai i s-a atras atentia ca in teren se pleaca cu masina echipata...cat de cat....stii si tu ce inseamna sa intri intr-o chesti relativ dificila ...in care o sufa te putea scoate...dar pe care nu o ai la tine

daca voi incurajati pe cei care sunt la inceput sa iasa in taren cu masina incaltata in opinci de strada fara minimul de dotari....sufe ocheti.....atunci ori treaba asta cu offroadu s-a schimbat...si eu nu am aflat....ori sunt alte chestii care mie-mi scapa

dar in fine...fiecare cu perceptiile lui

Link spre comentariu

nu-l sperie nimeni.....numai i s-a atras atentia ca in teren se pleaca cu masina echipata...cat de cat....stii si tu ce inseamna sa intri intr-o chesti relativ dificila ...in care o sufa te putea scoate...dar pe care nu o ai la tine

daca voi incurajati pe cei care sunt la inceput sa iasa in taren cu masina incaltata in opinci de strada fara minimul de dotari....sufe ocheti.....atunci ori treaba asta cu offroadu s-a schimbat...si eu nu am aflat....ori sunt alte chestii care mie-mi scapa

dar in fine...fiecare cu perceptiile lui

nu te contrazic Marius dar toti am inceput asa :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Ma bag si eu ca musca.

Cred ca acei colegi care l-au sfatuit la moderatie au facut un lucru bun. Persoanele care nu au experienta in off-road , tind sa creada ca ajunge sa ai o masina pe care scrie 4x4, pentru a cuceri trasee pe care in mod normal zburda capre negre. Evident , nu este asa nici pe departe.

O alta problema o constituie masina. Cei care fac off-road la modul semi-profi sau profi , au masinile dedicate pentru asta si doar pentru asta. Adica , nu sunt oameni cu LC-150 nou nout pe care il rup prin grohotisuri si il indoaie in toti pomii. DAca omul are aceeasi masina ....si de oras ...si de off-road , se cam schimba problema. Daca nu stie in ce se baga , risca sa il dea sotia afara din casa cand o veni cu bijuteria familiei indoita, troznita, cu multe culori suplimentare pe caroserie si o multime de noi "nervuri" pe laterale.

Asa cum scria cu mult umor ,intr-un thread precedent, un alt coleg care cauta parteneri de iesire prin salbaticie , in off-road se iese cu o masina 4x4 care necesita o vopsire in viitorul apropiat si nu cu noua achizitie a familiei.

Bafta la plimbari !

si un edit pentru colegul curajos :

Uita-te si tu pe youtube dupa ..." tractozaur " ( de exemplu ) ...si ai sa intelegi ce inseamna off-road pentru oamenii astia. Dupa aia , revino pe forum si spune cum ti se pare o iesire intr-o asemenea selecta companie :grin:

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

... in off-road se iese cu o masina 4x4 care necesita o vopsire in viitorul apropiat si nu cu noua achizitie a familiei.

... cu exceptia cazurilor in care "noua achizitie", (indiferent de varsta ei), a fost cumparata strict in acest scop:wink:

:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Ma bag si eu ca musca.

Cred ca acei colegi care l-au sfatuit la moderatie au facut un lucru bun. Persoanele care nu au experienta in off-road , tind sa creada ca ajunge sa ai o masina pe care scrie 4x4, pentru a cuceri trasee pe care in mod normal zburda capre negre. Evident , nu este asa nici pe departe.

O alta problema o constituie masina. Cei care fac off-road la modul semi-profi sau profi , au masinile dedicate pentru asta si doar pentru asta. Adica , nu sunt oameni cu LC-150 nou nout pe care il rup prin grohotisuri si il indoaie in toti pomii. DAca omul are aceeasi masina ....si de oras ...si de off-road , se cam schimba problema. Daca nu stie in ce se baga , risca sa il dea sotia afara din casa cand o veni cu bijuteria familiei indoita, troznita, cu multe culori suplimentare pe caroserie si o multime de noi "nervuri" pe laterale.

Asa cum scria cu mult umor ,intr-un thread precedent, un alt coleg care cauta parteneri de iesire prin salbaticie , in off-road se iese cu o masina 4x4 care necesita o vopsire in viitorul apropiat si nu cu noua achizitie a familiei.

Bafta la plimbari !

si un edit pentru colegul curajos :

Uita-te si tu pe youtube dupa ..." tractozaur " ( de exemplu ) ...si ai sa intelegi ce inseamna off-road pentru oamenii astia. Dupa aia , revino pe forum si spune cum ti se pare o iesire intr-o asemenea selecta companie :grin:

Din pacate, pe mine m-ai pierdut... nu inteleg nici ce vrei sa spui, nici cui te adresezi. Topicul era pt cine ar fi dorit sa participe la excursia din care tocmai am revenit.

Link spre comentariu

Am revenit din excursia in Mtii Baiului. A fost o plimbare reusita cu peisaje frumoase si fara probleme tehnice.

Traseul este de fapt un drum ce urmeaza creasta, pietruit cam pe 75% din distanta, fara urcari/coborari prea abrupte. Noi am prins uscat dar probabil pe ud nivelul de dificultate creste. Am facut traseul cu Jimny stock cu pneuri de strada impreuna cu colegul "mougli" cu Tucson cu A/T-uri. Cam pe 50% din traseu exista semnal GSM.

Am mai intalnit un Duster, o Dacia papuc 4x4, multe motociclete vreo 4 ATV-uri si cativa biciclisti.

Singurul incident a fost faptul ca un caine ciobanesc a muscat din masina in zona panou spate :).

La coborare ne-a plouat un pic dar nu suficient pt a crea probleme.

Multumesc celor care mi-au prezentat putin exagerat dificultatea traseului pentru ca m-au facut sa privesc cu mai multa seriozitate acest drum. Dar mai ales multumesc celor care mi-au recomandat acest traseu ca fiind unul pentru incepatori si m-au incurajat sa il parcurg. A fost exact ceea ce cautam.

Iata cateva poze...IMG_0880.thumb.JPG.bf5e13158f0b293169cc9cee408d5f8c.JPGIMG_0876.thumb.JPG.e5ac3a262be6818fcd5234673ae81615.JPGIMG_0879.thumb.JPG.3073d6bd0f5a4b913ff36ab1e41b08d2.JPG

Parerea personala este ca traseul (pe uscat) nu este dificil daca nu va abateti de la drum. Evident, se recomanda masurile de precautie descrise de colegi mai sus, cumpatare, respectul pt munte, a nu se uita ca este totusi un traseu izolat si cel mai important parcurgerea lui in 2 masini.

Week end ul viitor urmeaza Azuga - dar voi deschide un post separat pt cei interesati de iesire.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Colegii de aici (@Yonutz, @Marius C alias Turagmes si restul) ti-au dat niste sfaturi pertinente. Si foarte utile. Subscriu la cele spuse de ei, si aduc si eu in thread-ul acest o experienta proaspata.

Anul trecut:

- Pasul Vulcan - partial traseu de creasta cu ceva urcari superbe, piatra cat cuprinde in golul alpin. S-a putut face cu echipare de strada, dar nu fara emotii (din cauza pietrelor). Anul asta insa, din cauza precipitatiilor masive care au cazut, traseul s-a schimbat un pic. Mult mai bolovanos. Incomparabil cu anul trecut. Sa faci traseul ala cu gume de strada, in opinia mea....este un act de inconstienta. Macar MT-uri, care se stie ca sunt un pic "ranforsate" fata de o anvelopa de uz zilnic.

- Cheile Sohodol - traseu relativ usor, fara probleme majore, cateva urcari mai pronuntate, coborarea catre Valea De Pesti superba, padurea iti incanta ochiul. Asta anul trecut. Anul asta, o viitura a rupt un pod si a adaugat acolo un pic de "condiment". Am facut traseul in sens invers, dinspre Valea de Pesti .... urcarea a fost cu cateva alunecari care te fac sa tresari (toti am avut MT-uri) si gumele de strada nu si-ar fi avut rostul .

- Cimpa (HD) - Sureanu (HD) - traseu de "sanatate", nu foarte usor, insa nici complicat...pe gustul nostru. Anul trecut l-am facut cu @f_zoltan de doua ori, distractie si voie buna...anul asta, din cauza precipitatiilor .... nu a mai fost la fel. De la inceputul traseului ne-a intampinat un namol crunt....sleauri...namol...ceva alunecari discrete....plus factorul uman (copaci taiati etc)....

Oricat de pregatita ar fi masina, exista tot timpul loc ca ceva sa nu mearga cum trebuie....atunci se va justifica pe deplin tot ceea ce colegii de pe forum te-au sfatuit. In plus, ceva scule uzuale prin masina vor prinde bine tot timpul. Muntele iti relaxeaza mintea si iti desfata ochiul, dar cand nu-l respecti, isi cere tributul.

Multa bafta in continuare si te asteptam cu fotografii/video cat mai frumoase !

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Si inca o mica completare.....poate cea mai importanta...mare atentie cu cine pleci pe drum. Poate face diferenta intre o iesire de care-ti vei aminti cu placere o viata intreaga sau se poate transforma intr-un cosmar crunt, din care vrei sa te trezesti cat mai repede. Cei care te vor insoti trebuie sa te poti bizui pe ei, indiferent de situatie.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare