bogdan.sb Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Scuze ca deschid un topic pe un subiect care s-a mai dezbatut, dar am nevoie urgenta de informatii (maine vreau sa comand). Am inspectat masina pe dedesupt si m-am hotarat ca, pana o sa am timp de o reparatie ca la carte (probabil anul viitor: demontat de pe sasiu, etc) sa curat pe unde pot cu peria de sarma (flexu' sa traiasca) sa folosesc cat mai mult inhibator, dupa care grund si antifon. Acum intrebarea: ce inhibator este mai bun: Kelfos, Loctite, Mipa sau Nigrin? Cam pe astea le-am gasit pe piata... Si cam cat mi-ar trebui, sa zicem pentru maxin 25% din sasiu / podea dar date bine? Multumesc mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: Ajutor !!!!!!! Salut, Eu am folosit si Nigrin si Kelfos. Kelfos a fost net superior. Un litru ar trebui sa fie de ajuns...poate chiar sa mai rămână ceva. Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: Ajutor !!!!!!! 1 kil ...Kelfos. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Aseara am spalat bine si astazi, pe lumina, am vazut rezultatul. Nu pare mancat de rugina (strapuns, rupt, etc) decat in 2 locuri dar, este totusi ruginit destul de tare. Inhibatorii astia chear fac treaba? Daca dau cu asa ceva, incetinesc procesul de degradare, in asa fel incat anul viitor (asta nu mai am chef, timp ...), cand o sa urmeze demontarea de pe sasiu, sa nu fie distrusa complet? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Inhibitoru de rugina poate fi folosit ca si lapte la cafea ...sau mai nou ...ca si otet in salata...bomboana pe coliva ...etc ...:grin: Bineinteles ca inhibitoru isi face treaba ...dar pana la o limita, nu te gandi ca daca dai cu el pe un fier ruginit ...gata rugina dispare ...ci doar procesul de coroziune ...e incetinit ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2013 (editat) Cam asta si vreau: sa incetinesc procesul. Pana la urma si daca curat tot sasiul sau chear daca sablez, rugina isi continua treada din interiorul profilelor ... Loctite = 360 lei / litru Kelfos = 70 lei / litru La banii astia Loctite oare ce stie sa faca in plus? Chear merita? Editat August 2, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Loctite = 360 lei / litru La banii astia Loctite oare ce stie sa faca in plus? Chear merita? E belit pe undeva sasiul si vrei sa-l lipesti sau cum? Nu merita ca nu tine ... :ha: Cu ceva efort gasesti inhibitor si la 1000 euro ... suta de ml...care probabil e pe baza de electroni ...megatroni ...abortoni ...etcetera ... Ar mai fi varianta sa iei vreo doua trei kile de aur ...si sa ingropi rugina in aur :grin:...aurul din cate stiu nu rugineste ... :ha Hint: Incearca si tu ce au incercat deja altii ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Yonutz, dupa ce toata ziua am stat incruntat, dupa ce am citit mesajul tau am inceput sa rad. :ha: si chear aveam nevoie cu nebunia de la serviciu. Asta am gasit si eu la un magazin. Naiba stie ce faca la pretul asta. Vorba ta, poate are ceva electroni i el :grin: Deja am facut comanda la Kelfos - 1 l ptr. inceput. Cu cativa litrii de Loctite iti iei masina noua :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Cu oarecare efort si insistenta se poate curata sasiul si pe interior , iar tratarea cu kelfos la interior se face prin pulverizare . Dupa inhibitor se poate continua cu ceara , vopsire etc ... la interior . La exterior , acelasi tratament . E recomandat ca toate astea sa se faca dupa reparatiile sasiului . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Cat a costat Kelfos-ul pana la urma si de unde l-ai cumparat? :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 2, 2013 Autor Partajează Postat August 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Kelfos-ul a costat ~75 lei/litru + transport. Daca as fi cumparat un bidon de 5 l era ceva mai ieftin. De cumparat de la o firma din Bucuresti (email: maermk5@maergroup.com) - sper ca e voie sa public emailul, daca nu, Admin scuze si sterge te rog si o sa trimit pe PM. Dar adresa este publica, se gasesta cu putin google ... Corect, Cos, trebuie reparat, pe urma tratat. Noroc ca eu nu am prea avut ce sa repar :wink: Deocamdata nu o sa aplic nimic peste ce a ramas in urma kelfos-ului. Vreau sa vad cum se comporta in timp. Dar, cum apare putina rugina, Kelfos se numeste. Si daca o sa insiste rugina, atunci aplic si restul de "zemuri" :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Rezista chiar surprinzator de bine daca e aplicat corect . Adica ar trebui curatata rugina , frecat responsabil cu panza abraziva pana nu mai este rugina in afara de cea inclusa in pitting ( adica aia din porii de rugina , mai mici = in 'varf de ac' , sau mai mari - dar aia mari trebuie sa fie cat mai putini posibil ) . Daca e aplicat peste rugina inflorita e risipa de bani si timp . La mine a rezistat ( in unele locuri ) 'doua veri si doua ierni' , merge pe a treia vara - l-am dat ca sa mai intarzii putin cu vopsirea ... care nu mai vine ... sper ca dupa intoarcerea din concediu sa vopsesc masina ( inainte de asta ar fi total prematur , in Romania majoritatea speciilor arboricole sunt agresive cu masinile ...d-aia le taie uoamenii ... ) . Il aplic cu o pensula mica , cateva aplicari in decursul unei ore - la timpul asta se usuca prea repede ) . Ce se scurge pe caroserie sterg cu atentie ca raman dungi negricioase ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Atentie ! Exista o recomandare ca aplicarea lui sa fie facute pe suprafete umede, adica rugina sa fie umeda daca ma pot exprima asa.Eu am cerut si mi s-au dat instructiunile de aplicare. Este intradevar foarte bun si rezista cativa ani daca peste el nu a fost aplicat un alt strat protector..gen vopsea. Spor la treaba ! RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina rezista cativa ani daca peste el nu a fost aplicat un alt strat protector..gen vopsea. Spor la treaba ! Sa inteleg ca NU este recomandata vopsirea peste tratamentul cu Kelfos? Saptamana viitoare ar trebui sa ma apuc de treaba, si mi-ar prinde bine sa stiu cum se face. merci, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina am cumparat Kelfos si am folosit la masina ,cand am facut un gard am folosit ce Kelfos mai aveam si o parte am dat-o cu Tucan ''''Solutie apoasa puternic acida, care realizeaza stoparea procesului de ruginire si fixarea ruginii prin transformarea ei in componenti aderenti la metal''' au facut absolut aceeasi treaba dupa 1 an nu este nici o diferenta intre suprafata tratata cu Kelfos si cea cu Tucan antirugin, diferenta mare este de pret Tucan costa 8 lei sticla de 500 ml. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina eu folosesc celebrii inhibitori marca M30 sau T90...se aplica lunar...cu compresorul....se tavaleste masina prin praf ptr fixare.....pana acum nu am avut probleme la nici o masina tratata asa...:grin: prefer variantele low tech ....verificate de pe vremea lui Burebista :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 (editat) Re: Recomandari inhibitori rugina Imi aduc aminte cu nostalgie de metoda pomenita de Turgames . Cate masini au stat in curtea mea , ridicate pe o parte in doua fuzete si proptite cu niste pari sa nu revina pe pamant mai repede decat era programat. Dupa ce moscoseam la greu ( de s-ar fi incretit pielea pe anumiti ecologisti care fac crize de epilepsie cand vad in iarba o picatura de ulei scursa de pe un grup cu semeringuri mai sighinase ) ...trageam o tura prin tigania orasului , ca era un praf pe acolo de nu se mai vedea nici masina , nici soferul , nici marca , nici numarul. Cred ca am calcat si vreo cativa "conlocuitori " , dar pe vremurile alea erai premiat pentru asta . Se facea o clisa pe sub toata masina ca nici apa nu statea pe ea. Se mai prindea in ea cate o unghie de sharpalete , de-i dadea un aer mai " bio " :ha: Editat August 6, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina vorbiti ca sa vorbiti? puteti aplica metoda voastra si inainte de vopsit? sau dupa reparatii la caroserie sau sasiu? si ca sa citez un clasic in viata ........a.......aaa...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina da prietene..vb si noi..asa sa ne aflam in treaba...ca unii nu folosesc kelfoss...sau lofoss:grin: noi folosim solutii d-alea mai no name nu am spus nimanui ce sa faca...am spus doar ce solutie aplic eu la masina mea.....baniesc ...ca am voie nu?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Apropo la ce zicea Marius ... Ma stresau tare rau pierderile de ulei de la diverse compartimente, dar am observat ca in zonele afectate suruburile se desfaceau foarte usor si nici rugina nu era :grin: . In schimb unde nu aveam pete de ulei, rugina la ea acasa si suruburile se desfaceau cu flexul :ha: Daca as putea, as pune niste picuratoare cu ulei pe toata masina :banana Si ca sa revin la subiect, am incercat si eu diverse solutii, dar nimic spectaculos ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Daca masinile ar fi facute sau cel putin asamblate cum trebuie , n-ar mai fi nevoie de nici o solutie minune . Ma refer la o zincare temeinica cu acoperire ulterioara cu rasina elastica , la asamblare cu protejarea filetelor ... Un inginer care are o directa legatura cu productia auto mi-a spus odata ca solutii tehnice exista , sunt simple si usor de aplicat dar sunt neeconomice - daca faci caroserii care nu imbatranesc distructiv si elemente sau chiar motoare cu distributii care nu trebuiesc servisate periodic costurile de productie nu scad , dar in ceva timp fabrica va trebui sa fabrice ... altceva . Poate zahar vanilat ... ca de masini nu ar mai fi nevoie ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Hehe, ce frumos ar fi... ma intrebam de ce Anglia, tara ruginii, nu impune tratamentele mentionate de tine ca si un must pentru a importa sau vinde o anumita marca la ei. Vrei sa vinzi in Anglia? Doar garantie 7-10 ani la perforare, cum da VW, si doar tabla galvanizata. Pe forumurile din Anglia vad proprietari de masini de 8-10 ani cum pica MoT-ul, din cauza ruginii dar ma intreb de ce nu se impun norme mai dure pentru import sau vanzare? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lavynew Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Am citit dev3 ori si se pare ca trebuie sa- mi iau certificat de nanism tiroidian (sau cretinism gusogen) ca oricum nu am inteles pana la urma daca ramanem la autohtonul Ruginol de pe vremea lui Gheorghiu Dej sau apelam la metode contemporane cu nanoparticule. Eu vreu sa imi deoxidez Vitara si sunt in cautare de solutii, dar pana la urma e bine ca am ce curatza. Metoda cu prafu' primeaza oricum dpdv al confortului psihic ( tinand cont de persoanele pe care am de gand sa le prafui). Multumesc de idei si iesiri cat mai frumoase. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Recomandari inhibitori rugina Cine mai doreste Kelfos ? Am cumparat un bidon de 5 litri. Mie imi ajung 2 litri. Pretul este 54 Ron tva inclus / 1L. 0754 070 684 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 (editat) Re: Recomandari inhibitori rugina Am citit dev3 ori si se pare ca trebuie sa- mi iau certificat de nanism tiroidian (sau cretinism gusogen) ca oricum nu am inteles pana la urma daca ramanem la autohtonul Ruginol de pe vremea lui Gheorghiu Dej sau apelam la metode contemporane cu nanoparticule. Eu vreu sa imi deoxidez Vitara si sunt in cautare de solutii, dar pana la urma e bine ca am ce curatza. Metoda cu prafu' primeaza oricum dpdv al confortului psihic ( tinand cont de persoanele pe care am de gand sa le prafui). Multumesc de idei si iesiri cat mai frumoase. Foloseste Kelfos, asa cum am mai spus raportat la pret si la ce face este dupa mine cel mai bun; ai si ocazia sa iei si mai ieftin de la colegul Alexei care a cumparat bidon mare de 5L. Pana la urma trebuie sa iei sa incerci si vei ajunge singur la o concluzie. Rugina undeva o sa existe tot timpul ca sa poti face teste :) Editat August 22, 2013 de Ignis :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate