Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Iesire pe Valea Cernei 12-14 Iulie 2013

Stanescu Octav

Postări Recomandate

Acum vineri eu as pleca pe Valea Cernei pana in zona barajului lac Valea lui Iovan iar dupa baraj se lasa lacul si se urca spre Bisericile din Bulz cat se poate( fara rasturnari si alunecari tip sanie spre lac) am ramas restant la traseul asta l-am incercat cu vechiul audi 100 CC doar 1km am reusit apoi am intors la timp si am mers linistit spre izv Cernei si spre Campul lui Neag.Sambata as incerca traseul , vineri raman prin zona la Cheile Corcoaiei si sondez drumurile forestiere de pe paraurile Naiba ,Balmos ce ne apropie daca nu urca chiar pe Godeanu.

daca cineva a fost pe aceste drumuri si vrea sa revina astept povesti ... sau

tel 0722469099

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Iesire pe Valea Cernei 12-14 Iulie 2013

Nu uita sa salvezi tracku. Din pacate nu pot veni:old

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Frumos traseul si peisajele sunt frumoase. Mi-ar fi placut sa merg si mai ales in zona Valea lui Iovan, dar se organizeaza atatea in weekendul asta si nu stiu unde as merge mai intai...cred ca o sa raman acasa si o sa urmaresc posturile voastre sa vad cum a fost! :ha:

Link spre comentariu

IMG_2480x.thumb.jpg.bf1715af25840b0729b74a682bf858fc.jpgNu am ajuns cu masina pana la Bisericile din Bulz doar la cota 1480m spre capatul drumurilor forestiere -taf apoi pe jos am gasit dupa ceva bajbaieli poteca marcata ce duce pe creasta la stana pe golul alpin surpriza a fost ca poteca era larga si cu ceva urme de masina mare tractor sau taf ce duceau pana la stana .de aici inca nu se vedeau bisericile avand un pinten in fata .

am continuat pe jos sa urc la pinten analizand drumul totul e ok pana pe varful

pintenului unde e mai critica trecerea pt masina nu exista joc stanga dreapta nici 1metru e inclinat peste limita de rasturnare laterala. trebuie escaladat cu precizie si trecut peste cateva varfuri de stanci de 20cm ce ies din iarba alpina.

apoi se coboara lejer 20 grade panta spre biserici. aici pe varf am oprit explorarea dupa ce am tras cateva poze la biserici de la 600m distanta tot aceasta distanta 600m e si de la pinten la stana.

m-am grabit inapoi la masina sa cobor repede drumul greu inclinat si accidentat pe uscat ca nori negri au acoperit cerul si dupa o ploaie serioasa cred ca o luam la vale necontrolat in anumite portiuni cu pamant acoperit de frunze.La coborarea pe jos de la stana am urmat urmele abea vizibile de masina si asa am gasit jonctiunea cu drumul pe care am urcat eu masina se afla la 300m de aceasta intersectie . Deci concluzia e ca se poate urca cu masina (off road) la stana din Bulz si cu grija se ajunge si la Bisericile din Bulz dupa trecerea pintenului .IMG_2491x.thumb.jpg.604ea932a99be5befed8f1c120d29f82.jpgIMG_2459x.thumb.jpg.95320c9f4f9c58c16ab94bef41d1515a.jpgIMG_2505x.thumb.jpg.fbf094e27a4d37af7ebcccf6f4730f9d.jpg

Link spre comentariu

interesant...baga si un track daca ai, sau deseneaza pe GoogleEarth sa vedem mai exact pe unde ai urcat.

acolo trebuie studiat daca poti continua de la Bulz->Godeanu sa faci vest catre Olanele si apoi nord sa iesi in Tarcu... numa ca ramane Saua Mitzului intre ele care e cam "rock climbing" ....

urcarea aia spre Bulz si mai sus catre Godeanu e faina rau :grin:

oricum multam de poze si de explicatii. :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare