rd_adi Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Daca a mai trecut cineva prin asta sau are vreo idee rog sa ma ajute... Masina a suferit mai multe modificari... incepand de la montaj pompa mecanica pana la cresterea presiunii in turbo.... Masina e incaltata cu 35' mt. De curand masina a inceput sa incalzeasca in urcari lungi... idiferent daca e vorba de on road sau off road...dar doar in urcari de peste 1 km cand e tinuta in forta... Temperatura apei urca pana aproape de rosu relativ rapid. Se raceste relativ daca e tinuta turat la punctul mort... Am scos termostat si am spalat radiator dar problemele persista... Nu sesizez consum de apa sau amestec apa in ulei sau invers. NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... Defineste te rog: ...masina a inceput sa incalzeasca in urcari lungi... ...tinuta turat la punctul mort... Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TONI Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... buna ! am avut o problema asemanatoare si la mine problema a fost vascocupla ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... e foarte posibil,la mine avea joc dar motorul nu se supraincalzea. totusi am schimbat-o acum o luna la recomandarea mecanicului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... Defineste te rog: Masina nu incalzeste in urcari scurte indiferent de dificultatea drumului. La urcari lungi apa incalzeste treptat pana spre rosu... De racit se raceste usor daca o tin la 3000 de ture la neuteal deci nu in forta... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... Cauze pot fi multe... 1.Vezi daca agentul de racire corespunde calitativ si cantitativ 2.Vezi daca uleiul din motor corespunde cantitativ si calitativ 3.Vezi daca atunci cand incinge iti face presiune pe furtune sau iti face presiune in vas 4.Vezi daca vascul lucreaza cum trebuie 5.Verifica termostatul daca deschide cand trebuie 6.Verifica daca radiatorul nu e cumva infundat (adica se incalzeste tot nu partial) sau nu e opturat de ceva 7.Vezi daca pompa de apa lucreaza cum trebuie si nu cumva la temperatura nu se gripeaza 8.Verifica ceasul de temperatura de bord si senzorul sa nu cumva sa-ti indice aiurea Atat m-a dus capul acum ...cunoscandu-te si intelegandu-te (adica lucri singur la masina)...eu zic sa blochezi vascul cu doua suroabe...si sa vezi ce si cum ...daca e ala de vina...nu il lasa asa ...schimba-l!:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2013 Re: y61 incalzeste ... Tot am verificat... tot ok. Presiune face si in vas si pe furtune... Vasco mi se pare absolut ok dar am sa incerc treaba cu blocatu... Maine am sa spal de la a la z tot sistemul de racire si verofic si cu vasco blocata... daca mai incalzeste inseamna ca e groasa deci dau de baut pt ca urmeaza implantul 4,2td.... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Dupa simptome e garnitura de chiulasa. Îti doresc sa ma însel. Succes. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Asa presupun si eu... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Salve, Pentru un alt testi simplu, poti sa incerci sa ii scoti termostatul cu totul. Fa-i o proba de urcare la care stii ca se incingea si vezi. @Patrolator si @rd_adi: va intreb pentru ca nu stiu (sincer): cum influenteaza garnitura de chiulasa temperatura de functionare a motorului? Poate sa fie ciupita? In cazul asta nu ii disparea antigelul/apa din radiator? Sau, invers, nu bolborosea sau se murdarea antigelul/apa de la contaminarea cu ulei, s.a.? Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Salve, Pentru un alt testi simplu, poti sa incerci sa ii scoti termostatul cu totul. Fa-i o proba de urcare la care stii ca se incingea si vezi. @Patrolator si @rd_adi: va intreb pentru ca nu stiu (sincer): cum influenteaza garnitura de chiulasa temperatura de functionare a motorului? Poate sa fie ciupita? In cazul asta nu ii disparea antigelul/apa din radiator? Sau, invers, nu bolborosea sau se murdarea antigelul/apa de la contaminarea cu ulei, s.a.? Sorin Scuze. M-am exprimat gresit. Arderea garniturii este efectul. Asa a fost la mine. Cauza a fost Vîscocupla. Poate ca nu s-a încins înca asa de tare. Da doamne sa fie asa. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... De regula, atunci cand se duce garnitura de chiuloasa - in ulei apar urme de lichid de racire - la esapament iese abur - mirosul gazelor de evacuare devine dulceag - nivelul lichidului de racire scade "inexplicabil" @rd_adi - strasnica palinca si sunca :). Nu retin exact, dar parca nu aveai o sonda EGT montata. Daca nu aveai, iti recomand cu caldura asa ceva. Orice temperatura a gazelor de evacuare mai mare de 500-550oC post-turbo nu e OK deloc (pre-turbo inseamna vreo 700-750oC). Fumul negru iarasi nu e bun, indica motorina nearsa complet (a se citi irosita). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Termostatul e scos de mult... nu stiu ce sa zic... nu inteleg de ce incalzeste... posibil sa fie probleme pe la chiuloasa...care determina incalzirea motorului... racirea nefiind in parametrii... Asa ca un teaser... ticket to london, 4,2d, kit turbo.... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 (editat) Re: y61 incalzeste ... A mai fost la un moment dat un caz de Y61 ...2.8 Pe drept mergea strasnic pe ses...cum dadea de deal facea presiune ...si bolborosea in vas ...in prima faza a inlocuit garnitura dupa ce in prealabil a planat chiulasa. Dar tot la fel facea ... S-a descoperit ca de fapt avea o fisura in bloc care intra in fibrilatii in forja ... Indiferent ce motor o sa pui ...parerea mea este ca urmatoarele ceasuri indicatoare independente de cele de pe masina sunt o necesitate...mai ales ca masina este modificata ... Daca te pot ajuta cu piese, coduri ...scheme ...manuale ...da-mi un semn ... -ceas boost -ceas presiune ulei -ceas temperatura ulei -ceas temperatura apa -ceas EGT Editat Iulie 15, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Sa vad ce rezolv ce schimb ce motor montez si cu siguranta am nevoie te ceasuri... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: y61 incalzeste ... Inainte sa schimbi motorul ...vezi ce are asta de ce incinge...fa-i o evaluare ...nu te apuca sa arunci cu banii aiurea ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: y61 incalzeste ... Lucrez la asta...dar ma stii 4,2 pe y61 e visul meu... deci incerc sa fac acum schimbarea.. daca e vb de chiuloasa sau garnitura.... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: y61 incalzeste ... radiatorul s a demontat la spalare? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: y61 incalzeste ... Bineinteles! NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: y61 incalzeste ... Lucrez la asta...dar ma stii 4,2 pe y61 e visul meu... deci incerc sa fac acum schimbarea.. daca e vb de chiuloasa sau garnitura.... Gigi are 4.2 pe Y61 ...daca te ajuta o sa vorbesc cu el si cred ca nici el nu are nimic impotriva...si o sa-ti facem poze la tot sa ti le trimitem... sa ai un etalon dupa care sa te iei ... Sau eventual ...iti iei un mecanic sau pe cineva sa te ajute (stii ca eu stau rau cu timpul)..motoru si cotetu ...si dai o fuga la Bucuresti ...te ajut eu cu restul ...hala, scule, documentatie... si prestanta daca timpul permite...:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: y61 incalzeste ... Mersi mult. Daca ai fii mai aproape ar fi grozav... Masina donator e pe drum... Poze m-ar ajuta ce e drept... m-ar ajuta chiar tare... Manopera o voi face intr-un mic atelier eu cu un tovaras bun... Motoru de 2,8 are radiator obturat , si suspect chiuloasa fisurata sau garnitura... acum nu se mai raceste nici cum... dupa o urcare mai lunga nici cum nu mai scade apa sub jumate... Ps: astept un telefon sau un Pm sa ma anunti cand veniti in Padis ca trackurile sunt facute... NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate