Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat Jimny dar..... :cr

paungeorgica

Postări Recomandate

Dupa multe asteptari si analize mi-am luat Jimny fabricat in 2001 numai ca in analizele mele nu au fost incluse si servisurile, asa ca sunt intr-o situatie foarte dificila ca nu gasesc un service care sa stie cu adevarat ce si cum sa lumble la el, nu doar dupa ureche.

Pt inceput va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii:

- cati litrii de ulei intra la motor si ce caracteristii ar fi ideal sa aibe?

- ce cantitate de ulei intra in grupuri si ce caracteristici?

- cat ulei intra in cutia de viteze (cutia este automata) si va rog sa-mi ziceti daca aceasta cutie are si vreun filtru ca eu parca asa am gasit pe aici;

- mai are alte componente unde trebuie schimbat uleiul?

- inafara de filtru aier si benzia mai are si alte filtre de schimbat?

- ce ma sfatuiti sa mai verific si sa mai schimb la capitolul consumabile si in general la ce trebuie sa ma mai uit pt inceput?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mi-am luat Jimny dar..... :cr

nu gasesc un service care sa stie cu adevarat ce si cum sa lumble la el, nu doar dupa ureche.

daca nu este prea mare deranjul, adu-l la bucuresti. aici sunt citeva ateliere care cunosc masina si unde va fi bine tratata.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Pt inceput va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii:

- cati litrii de ulei intra la motor si ce caracteristii ar fi ideal sa aibe?

- ce cantitate de ulei intra in grupuri si ce caracteristici?

- cat ulei intra in cutia de viteze (cutia este automata) si va rog sa-mi ziceti daca aceasta cutie are si vreun filtru ca eu parca asa am gasit pe aici;

- mai are alte componente unde trebuie schimbat uleiul?

- inafara de filtru aier si benzia mai are si alte filtre de schimbat?

toate informatiile le gasesti detaliate in manualul de service. este din seria "for dummies".

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

În primul rând, să-l stăpânești sănătos. Și să te bucuri de el ... :cl

Am intrat în Autodata și am făcut un printscreen la Technical data - Lubricants and capacities - exact datele care te interesau pe tine - ce tipuri de uleiuri se folosesc la diferențiale, la cutia de transfer, la cutia de viteze automată și ce cantități din fiecare, îți sunt necesare.

1999214898_lubricantsG13BB.thumb.jpg.0a55ee055365b659c9eeeb87697385b2.jpg

Sper să-ți fie de folos:h5

Numai bine!

Editare ulterioară: Fișa de mai sus e pentru motorul G13BB.

Dacă codul motorului tău este M13A, se schimbă puțin unele volume -

pun aici fișa:

1614780602_lubricantsM13A.thumb.jpg.49dcf7ea5cd496b7eafb3f4bb84249d3.jpg

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Motorul este M13A

Am inteles bine?

Ulei motor 4,5 litri; 10W-40 sau 5W-30;

Ulei cutie 3,7 sau 4,7 ca aici nu am inteles bine;

La diferentiale am observat ca sunt trecute doua, dar sunt doua? Se refera cumva la grupuri?

In unul incape 1,35; in celalt 1,5; 80W-90

Cutia de transfer 1,34 75W-90

Multumesc pt ajutor.

Sa zicem ca primul pas cu schimburile l-am lamurit, urmatorul cred ca v-a fi la un service din Bucuresti pt o verificare mai amanuntita.

Ca prim impact cu intretinerea sunt total dezamagit si daca as mai fi pus in situatia sa mai aleg o masina nu ar mai fi Jimny, poate pe parcurs o sa reusesc sa acumulez cat mai multe informatii despre el si cel mai important sa gasesc un mecanic care sa stie cu adevarat sa umble la el, nu sa se invete pe al meu. :cr

Link spre comentariu

...

Ca prim impact cu intretinerea sunt total dezamagit si daca as mai fi pus in situatia sa mai aleg o masina nu ar mai fi Jimny, poate pe parcurs o sa reusesc sa acumulez cat mai multe informatii despre el si cel mai important sa gasesc un mecanic care sa stie cu adevarat sa umble la el, nu sa se invete pe al meu. :cr

"primul impact" o sa-l ai cand o sa te catzeri cu el pe unde nici cu gandul nu gandesti...si o sa te trezesti razand singur in masina... :wink:

Jimny e genul de masina la care poti face singur intretinerea in fata blocului, fara sa apelezi la "mesteri" ...cel putin reviziile... toate schimburile de ulei si filtre le poti face singur cu un minim de scule necesar, cu o bere langa tine....bun, acuma daca nu esti genul sau nu-ti place e alta discutie, atunci trebuie sa apelezi la mesteri, fiind o masina mai putin populara decat Golf sau Astra e normal sa nu gasesti pe toate gardurile mecanici specializati in Jimny, nu e vina masinii...

bafta si distractie maxima! :h5

Editat de l_stoian79
  • Like 1

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Este un service bun si de incredere la Odobesti, Sorin Ionac il cheama pe patron tel 0730-608.388

"primul impact" o sa-l ai cand o sa te catzeri cu el pe unde nici cu gandul nu gandesti...si o sa te trezesti razand singur in masina... :wink:

Jimny e genul de masina la care poti face singur intretinerea in fata blocului, fara sa apelezi la "mesteri" ...cel putin reviziile... toate schimburile de ulei si filtre le poti face singur cu un minim de scule necesar, cu o bere langa tine....bun, acuma daca nu esti genul sau nu-ti place e alta discutie, atunci trebuie sa apelezi la mesteri, fiind o masina mai putin populara decat Golf sau Astra e normal sa nu gasesti pe toate gardurile mecanici specializati in Jimny, nu e vina masinii...

bafta si distractie maxima! :h5

Link spre comentariu

Motorul este M13A

Am inteles bine?

Ulei motor 4,5 litri; 10W-40 sau 5W-30;

Ulei cutie 3,7 sau 4,7 ca aici nu am inteles bine;

La diferentiale am observat ca sunt trecute doua, dar sunt doua? Se refera cumva la grupuri?

In unul incape 1,35; in celalt 1,5; 80W-90

Cutia de transfer 1,34 75W-90

Multumesc pt ajutor.

Sa zicem ca primul pas cu schimburile l-am lamurit, urmatorul cred ca v-a fi la un service din Bucuresti pt o verificare mai amanuntita.

te-ai descurajat cam repede...Cu jimny nu prea ajungi la mesteri daca reviziile si intretinerea este bine facuta. Iar reviwiile nu sunt mai complicat de facut decat la alt 4x4

Link spre comentariu

Pacat de masina. Mai bine vinzi masina daca esti asa inapt si nu te pricepi nici sa desfaci un surub. :wink:. Iti recomand un Logan si un gratar din Metro. Jimny nu e pt oricine!:ha1

• Like 2
Link spre comentariu

Pacat de masina. Mai bine vinzi masina daca esti asa inapt si nu te pricepi nici sa desfaci un surub. :wink:. Iti recomand un Logan si un gratar din Metro. Jimny nu e pt oricine!:ha1

:uameni

Multumesc de sfat dar sa stii ca am o Toyota pt oras si nu as avea nevoie si de Logan, referitor cat de apt sau inapt (ma gandesc ca ai vrut sa zici capabil ) sunt, iti spun ca imi fac meseria de jurist documentandu-ma pt fiecare speta si nu o fac dupa ureche, asa si la aces capitol nu vreau sa ma apuc de desfacut busoane fara sa stiu exact ce am de facut si pt cultura ta generala cu toate ca sunt vanator si un consumator de carne peste medie sa stii ca nu sunt adeptul gratarelor cu atata mai putin a gratarelor de la diverse marketuri.

Asa este viata nedreapta, Jimny sa cada pe mana unor inapti dar si multi..... sa aibe acces la net si sa lase asemenea msj, asa-i viata....

• Like 1
Link spre comentariu

Nu am inteles exact de ce esti dezamagit, dar sa stii ca orice masina 4x4 ti-ai fi luat ai fi ajuns exact in acelasi punct. O masina 2WD cu un singur diferential (eventual integrat in carcasa cutiei de viteze) e clar mai ieftin de intretinut decit o masina 4x4 care are minim 2 diferentiale, cutie de viteze separata, eventual si o cutie de transfer (cum e la Jimny), etc.

Dpv mecanic, intretinerea la Jimny e mult mai simpla si mai facila decit la un turism, pentru ca in general busoanele sint foarte usor accesibile. Da, masina o sa inghita mai multe uleiuri, dar nu poti sa le ai pe toate.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Nu am inteles exact de ce esti dezamagit, dar sa stii ca orice masina 4x4 ti-ai fi luat ai fi ajuns exact in acelasi punct. O masina 2WD cu un singur diferential (eventual integrat in carcasa cutiei de viteze) e clar mai ieftin de intretinut decit o masina 4x4 care are minim 2 diferentiale, cutie de viteze separata, eventual si o cutie de transfer (cum e la Jimny), etc.

Dpv mecanic, intretinerea la Jimny e mult mai simpla si mai facila decit la un turism, pentru ca in general busoanele sint foarte usor accesibile. Da, masina o sa inghita mai multe uleiuri, dar nu poti sa le ai pe toate.

Sunt dezamagit ca in Focsani nu am gasit pana in prezent un mecanic care sa fie specializat in intretinerea si reparatia de Jimny.

De masina sunt super multumit ca deja am facut cativa km (chiar daca nu am facut schimbul de consumabile) pe niste dealuri si s-a comportat foarte bine.

Link spre comentariu

Sunt dezamagit ca in Focsani nu am gasit pana in prezent un mecanic care sa fie specializat in intretinerea si reparatia de Jimny.

De masina sunt super multumit ca deja am facut cativa km (chiar daca nu am facut schimbul de consumabile) pe niste dealuri si s-a comportat foarte bine.

Cred că ești prea pretențios. Și clar, nu te pricepi ... Nu există mecanici specializați (în sensul de școlarizare) pe un anumit model de mașină. Cei de la service-urile/reprezentanțele auto, repară toate modelele respectivelor mărci. Nu s-a inventat încă o scoală de specializare în reparații de Jimny. Cum au amintit și colegii mai sus ... Jimny e o mașină relativ ușor/ieftin de întreținut, comparativ cu alte modele.

Pentru lucrările de schimburi uleiuri, filtre, plăcuțe, saboți de frână, amortizoare, ambreiaje, suporți rupți/uzați, rulmenți roți, simeringuri, distribuție, lucrări electrice (montat muzică, proiectoare, claxoane, stații cb) - nu îți trebuie niciun fel de specializare, atâta timp cât mulți dintre noi și-au făcut singuri genul ăsta de intervenții cu un minimum de scule și pricepere + răbdare.

Dar, toate cele enumerate mai sus, se pot face la orice service auto. Orice mecanic cu o experiență multimarcă vastă, și creier în cap, poate să le facă bine, fără dificultate. Nu e o mașină care să pună probleme mari.

Dacă vrei, poți căuta o reprezentanță Suzuki, aproape de tine. Însă reține, la reprezentanțe, de obicei, se face școală pe mașinile clienților. Adică mecanicii tineri, fără experiență sunt cei care lucrează pentru că doar ei acceptă să stea pe salariu mic. Cei care prind meseria, își fac service sau merg și lucrează unde sunt mai bine plătiți. Asta e o părere personală, dar e ceea ce am constatat eu în ultimii 15 ani. Am chiar cunoștințe/prieteni care au lucrat în reprezentanțe și acum au propriile service-uri auto (cu o mare parte din clienții pe care-i aveau la reprezentanță dar câștigați prin prețuri plus politici corecte).

Așa că, nu e corect să te plângi de alegerea făcută, nu mașina e de vină. Când o să mergi cu Jimny-ul (eventual la off-road) o să îți dai seama că a meritat și ultimul bănuț. Mai citește și tu pe aici prin aria "Jimny" - o să vezi că, în general, lumea e foarte mulțumită de ele - de unde trag concluzia că nu toți or fi tâmpiți ... unii dintre noi am mai avut/condus și alte mașini 4x4 și chiar știm despre ce vorbim când facem comparații. Păcat că nu ți-ai luat un Daihatsu Feroza ... să vezi ce supărat erai atunci ... (piese mai scumpe, mai greu de găsit, rugină etc.)

Numai bine!:h5

Editat de mita31
Link spre comentariu

Peste tot in tara sunt ateliere care se ocupa in special de masini de teren si unde poti gasi oameni pasionati si care au lucrat la Jimny/Samurai/Vitara.

Care au desfacut masina pana la ultimul surubel, care iti recita din manualul de service valorile cuplurilor de strangere la suruburi, care stiu pe de rost ordinea de montare a subansamblelor, echivalente de rulmenti, simeringuri si multe alte piese, cantitati de uleiuri si alte detalii specifice.

Care fac lucrarile de intretinere si reparatii dupa manualul de service si nu dupa ureche.

Asa cum a spus si mita31, nu o sa-i gasesti la service-urile generaliste si nici la reprezentantele Suzuki.

Ca fapt divers, la AutoNet Giulesti, mare dealer si service Suzuki, exista un Jimny pe care-l tin de etalon.

Adica cind isi prind urechile in masinile clientilor, il desfac pe ala sa vada cum ar trebui sa fie bine.

Depinde de tine sa-i gasesti pe "oamenii de la suzuki".

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Peste tot in tara sunt ateliere care se ocupa in special de masini de teren si unde poti gasi oameni pasionati si care au lucrat la Jimny/Samurai/Vitara.

Care au desfacut masina pana la ultimul surubel, care iti recita din manualul de service valorile cuplurilor de strangere la suruburi, care stiu pe de rost ordinea de montare a subansamblelor, echivalente de rulmenti, simeringuri si multe alte piese, cantitati de uleiuri si alte detalii specifice.

Care fac lucrarile de intretinere si reparatii dupa manualul de service si nu dupa ureche.

.

Eu o persoana de acest gen caut :grin: .

O sa fac schimburile la un service pe aici iar daca nu gasesc si nu gasesc o sa merg la Bucuresti pt o inspectie amanuntita.

Masina este din 2001 dar eu abia acum am luat-o si chiar vreau sa-i fac o inspectie cat mai amanuntita ca sa stiu la ce sa ma astept in viitor.

Link spre comentariu

Domnu Georgica :))),nu o lua in nume de rau, initial am vrut sa te intreb daca ai citit chiar tot ce s-a scris la sectiunea de jimny?!?

dupa care am vazut ca esti pe forum din 2010 dar ai 19-20 de postari....inseamna ca pina acum trebuia sa stii tot ce se poate despre masina aia,timp ai avut suficient si la topicul de jimny ai ce citi/rasfoi/documenta...tu sa fii sanatos, ca posesor de asa acaret trebuie ca te-ai documentat grav din 2010 pina acum....pai cum vii matale acum,dupa 3ani de documentat si te infoiezi la oamenii astia care-ti spun ca se poate face usor si simplu de orice mecanic marele schimb de ulei si ce vrei tu sa faci?!?

Acum,daca-ti permiti sa aduci masina la Bucuresti pt asa mare interventtie in uleiuri si filtre la mare arta, iti putem recomanda unul din cele 2-3-5 serviceuri care isi fac reclama pe forum,fac treab de ceva ani si in cazul in care-ti pun ulei de ricin in cutia de viteze si aia de transefer cu mestecau ( nu,?!? la modelul matale din 2001--alea mai noi are buton stiai?!? scrie acolo,la paginile cu jumny.... :))))) ) ii poti trage de urechi pe forum.

Si daca nu ai timp poti trimite masina pe platforma,la inceput pt o constatare si dupa, cu hirtiile in mina, cauti dumneata piese si o trimiti la reparat din nou,la Bucuresti, dupa ce incerci local....binentele tot pe platforma.

PS sa stii ca si la Bucuresti si la matale si al mine-n sat uleiul in grup tot pe acolo se pune si daca esti fazan pune mecanicu un 80w-90 d-ala romanesc ce are specificatie pe eticheta..........si pe urma 80W-90

Asta este un pamflet gen -trezirea la realitate - nu poti sa vii si sa ceri un electician sa-ti schimbe becul din lustra.....o sa sfirsesti punindu-i benzina,timpul ,interventia si platind scump un serviciu ce-l putea face sotia.....gratis,sincer vorbind,urcata pe scaun,....si priveai de jos cu berea in mina :ha::ha:

Nu te supara pe mine, am dreptate.daca consideri altfel, ia sfatul tipilor de mai sus.....vinde casa.....pardon, masina.

• Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

:fr2 offff.

Ori nu ma fac eu inteles ori voi vreti sa ma necajiti si mai mult.

Va rog sa ma scoateti pe mine din ecuatie (nu stiu, nu ma bag, platesc pt nestiinta).

Am fost la doi mecanici, unul imi zice "adu masina aici si ma interesez ce cantitati si ce iti trebuie si o rezolvam" iar unul imi zice "nu am laptopul la mine ca sa ma uit ce-ti trebuie dar vii maine si o rezolvam". Voi ati duce masina la asemenea mecanici sau sunt eu nebun?

Nu intelegeti ca eu nu gasesc un mecanic sa-mi faca schimburile daramite sa-i mai faca o inspectie totala?

Link spre comentariu

:fr2 offff.

Ori nu ma fac eu inteles ori voi vreti sa ma necajiti si mai mult.

Va rog sa ma scoateti pe mine din ecuatie (nu stiu, nu ma bag, platesc pt nestiinta).

Am fost la doi mecanici, unul imi zice "adu masina aici si ma interesez ce cantitati si ce iti trebuie si o rezolvam" iar unul imi zice "nu am laptopul la mine ca sa ma uit ce-ti trebuie dar vii maine si o rezolvam". Voi ati duce masina la asemenea mecanici sau sunt eu nebun?

Nu intelegeti ca eu nu gasesc un mecanic sa-mi faca schimburile daramite sa-i mai faca o inspectie totala?

nu pui mana pe cheie, ok.

uita-te in manualul de service, acolo scrie ce si cat ulei iti trebuie si pe unde. scoate la imprimanta paginile respective si mergi la mecanic.

tot acolo gasesti si planificarea lucrarilor de intretinere.

iti trebuie:

-5L de 10w40 pentru motor din care folosesti 4,5L

-3L de 75w90 GL-4 din care folosesti 1,3L pentru CV si 0,9L pentru CT

-3L de 80w90 GL-5 din care foloesti 1,4L pentru diferentialul fata si 1,5L pentru spate

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

pai tu crezi ca aia stiu pe de rost ca pe imn cantitatile de ulei ptr fiecare masina/model ?!?!

schimbarea de ulei si filtre in sine e similara la ORICE masina...pana mea, ai nevoie de o cheie ptr busonul de goliere de la baia de ulei (cred ca de 17 daca imi aduc bine aminte...), ai nevoie eventual de o cheie ptr filtre de ulei (de 32? daca e cu capac peste filtru de ulei, sau de aia cu panglica/lant daca desface direct filtrul), aceeasi cheie o poti folosi sa desfaci filtrul de benzina, eventual o surubelnita sa convingi carcasa de la filtrul de aer sa se dechida, si cam atat...

desfaci alea, scurgi uleiul ...scoti filtrul de ulei, pui ala nou in loc...scoti filtrul de aer si pui la loc ala nou....scoti filtrul de benzina si pui ala nou... pui dopul de la baia de ulei la loc...completezi cu ulei (pe sus) pana ajunge la semn.... dai cheie, lasi motorul sa mearga oleaca, apoi il opresti...dupa 5 minute verifici iar nivelul de ulei (pe la joja) dupa care mai completezi daca e cazul... gata treaba de 30 de minute... si o bere....ptr chestia asta o sa-i platesti la mecanicul ala minim 50 RON...chestie care o poti face singur in fata blocului.... bine acuma poti fi scrupulos si sa strangi busonul de la baia de ulei cu cheie dinamometrica cu maxim 20Nm cuplu sau cat zice la carte, si vezi si la filtrul de ulei sa nu depasesti 20Nm cuplu... comm'on...

la schimbat uleiul din diferentiale se aplica ordinea de la schimbatul uleiului motor doar ca nu mai dai cheie ca n-ai de ce

sincer incep sa cred ca e din ce in ce mai mult o problema cu tine, nu cu masina, nu cu mecanicii...

pe Jimny ai mai multe variante de motoare, cine crezi ca stie pe de rost cantitatile de ulei si ce tip de ulei trebuie ptr fiecare tip de motor...sau poate vrei sa stie si codul filtrelor pe de rost...mie mi se pare de bun simt ce au zis oamenii aia "ma interesez si iti zic EXACT ce cantitati trebuie"...procesul de schimbare e la fel, sunt sigur ca il stiu aia mult mai bine ...

nu acuma serios...vinde masina...pacat de ea, si pacat si de nervii si banii tai ...eventual cand ai chef de iesit pe dealuri du-te si inchiriaza un SUV, seara il aduci inapoi, nu-ti mai bati capul cu de astea...la ce vrei tu (mecanic ultra specializat exact pe modelul tau de masina & motor) o sa te coste mai mult decat inchirierea unei masini ptr distractie... :uameni

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Renunț la abordarea inițială. Am înțeles că tu nu te pricepi. Dar să știi că un mecanic care nu știe pe dinafară cât ulei intră la o mașină, mai ales când el poate a făcut schimburi de ulei la sute sau mii de mașini, asta nu îl califică drept un mecanic slab, sau prost pregătit. Tu, de exemplu, jurist fiind, nu cred că știi totul pe dinafară, când te lovești de o speță iei codul comercial/monitorul oficial/site-urile la căutat despre legea/legile care te interesează. Exact asta fac și mecanicii - caută pe laptop în softuri gen Autodata - unde găsesc cam ce-i interesează pe ei despre orice model de mașină. Tu, după cum spunea și Minitehnicus, poți să iei gratuit de aici de pe forum manualul de Jimny și să mergi cu lecția învățată. Cu uleiurile, acum știi. În afară de ele, îți trebuiesc și filtrele. De făcut schimburile propriu-zis sigur se vor descurca ambii mecanici de care spuneai. La fel și cu celelalte operațiuni de verificare-întreținere. Dacă ai vreun prieten sau cunoștință care îți poate recomanda un mecanic cu experiență, poți merge cu manualul la el și dacă e amabil va face totul ca la carte. Pentru liniștea ta sufletească. Și te va lăsa să stai lângă el să mai înveți și tu, una-alta.:h5

Numai bine!

Link spre comentariu

Trimite un E-MAIL la Suzuki Japan. Ei sigur iti vor raspunde ce cantitate de uleiuri iti trebuie,ce filtru si ce chei!:old

Daca nici aia cu ochii mici nu mai stiu cu ce se mananca un suzuki atunci wtf?!

Link spre comentariu

Nu cred ca e nevoie. In manualul proprietarului sint specificate viscozitatile si cantitatile.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

nici un mecanic sau electrician normal intre urechi nu tina minte specificatiile unei masini .....desi am reparat poate mii de tigai inca lucrez cu documentatia in fata ....daca crezi ca jimny e un dracusor negru care baga spaima in mecanici atunci schimba tigaia cu un land rover si intr adevar o sa ai necazuri mari atat la diagnoza cat si la reparatii ......

daca vrei o idee fa ti o vacanta la munte si duci masina la reprezentanta in bv .....impusti 2 iepuri :ha: eu am multi clienti din buc care fac asta (nu lucrez la nici o reprezentanta )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare