suvi Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 (editat) Prin 15.08 vrem sa mergem cu cateva (probabil doua ca de obicei) masini de teren in zona Fagarasului. Vrem sa urcam pe jos si pana pe Moldoveanu. De aceea intreb cunoacatorii ce varianta ne recomanda? Am studiat urmatoarele variante: 1. Balea lac-Moldoveanu (care e cam lunga) 2. Victoria-valea Vistea mare-Moldoveanu 3. Vidraru-Valea Buda-paraul Mircea-Moldoveanu poate mai sunt si altele? Camparea se va face la cort si masina. Ma intereseaza drumul pedestru cel mai usor ca efort si timp. Multumesc anticipat Editat Iulie 19, 2013 de suvi Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65786-Combinata-alpina-in-Fagarasi&highlight=combinata+alpina http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help Intre 5 si 15 august si noi, cei din Galati, vrem sa urcam pe un traseu inca nestabilit, cu masinile, pana aproape de Vf Moldoveanu. Cred ca o sa fim 4-5 masini. Ideea mea ar fi sa urcam prin Valea Vaslanului, nu Valea Rea sau Buda. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help Prin 15.08 vrem sa mergem cu cateva (probabil doua ca de obicei) masini de teren in zona Fagarasului. Vrem sa urcam pe jos si pana pe Moldoveanu. De aceea intreb cunoacatorii ce varianta ne recomanda? Am studiat urmatoarele variante: 1. Balea lac-Moldoveanu (care e cam lunga) 2. Victoria-valea Vistea mare-Moldoveanu 3. Vidraru-Valea Buda-paraul Mircea-Moldoveanu poate mai sunt si altele? Camparea se va face la cort si masina. Ma intereseaza drumul pedestru cel mai usor ca efort si timp. Multumesc anticipat Cred ca in acest post gasesti raspuns pentru variantele din Sud (mai lin) care se preteaza mai bine la combinatia masina+pedestru (eu am fost pe valea rea si e ok - doar 3h pe stalp indicator de la Stana unde lasi masina pana in varf). http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65786-Combinata-alpina-in-Fagarasi&p=726395&viewfull=1#post726395 Abordarea dinspre nord (mai abrupt) este in general mai grea pentru picior (ma refer la varianta Valea Vistea Mare). Deasemena prima varianta este mai grea pentru lungimea traseului de picior dus - intors numai pe creasta. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
al_eugen Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help Din punct de vedere clasic, sunt 3 cai de a ajunge: Podragu -> Moldoveanu & retur (cel mai lejer ca efort/dificultate, retur posibil in aceeasi zi) Cab. Sambata -> Ref. Vistea -> Vf. Moldoveanu (mai mult de mers/urcat, nu e foarte fezabil retur in aceeasi zi) Valea Vistea Mare-> Vf Moldoveanu (de urcat o multime, nu foarte umblat. Pentru cunoscatori - as zice) Acum, la Cab. Podragu se poate ajunge de la Balea Lac sau din Victoria (pe la fosta cabana Arpas si Cab. Turnuri) Pentru varianta 2 cred ca prima parte de drum e un fel de forestier pe care s-ar putea avansa cu masina mai mult (dar n-am mai trecut pe acolo de 10 ani). Mentiune (dupa experienta unor cunoscuti anul trecut): Daca veniti de la Balea, NU incercati sa evitati pasajul 'La trei pasi de moarte' pe varianta (e un marcaj alterenativ). Varianta e lunga si putin intretinuta, de pasajul cu pricina se trece insa in 15-30 min (inclusiv timp de foto). Recomandat incaltaminte adecvata pentru 'la 3 pasi' (pt tot drumul de altfel) - multe locuri unde aderenta talpii face diferenta intra a merge cu mainile in buzunare sau a fi nevoit sa te agati cum stii/poti mai bine. Dinspre sud, traseele de 4x4 sunt descrise pe larg de alti colegi. Sa aveti vreme buna! Mitsubishi Outlander 2.2D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Iulie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help Multumesc de raspunsuri. Daca am merge pe la Podragu unde ar trebuii sa campam cu masina? Putem face intr-o zi de la masina-podragu-Moldoveanu si retur la masina? :tk Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
al_eugen Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Re: Moldoveanu help De jos pana la Podragu se fac 7 ore conform cu http://www.podragu.ro/trasee-turistice-podragu-turnuri/ - traseul 3 Tot acolo se mentioneaza ca "De la autogara din Orasul Victoria parcurgem cca 3,3 km pâna în Sumerna, la ramificatia spre vest a drumului spre Cabana Arpas. Pe acesta parcurgem cca 3 km, pânâ la ramificatia spre sud a drumului forestier de pe versantul estic al vaii Arpasului, pe care continuam cca 5,2 km; apoi il parasim urcând spre stânga, dupa poteca marcata cu triunghi rosu care ne scoate în apropierea Pârâului lui Ban." Deci cam 12-13 km poate se pot face cu masina (ar merita cotactata cabana si vazut unde ar fi ultimul loc de parcat rezonabil). 12-13 km de mers pe jos ar fi probabil 2-2.5h din cele 7. Cat s-ar face cu masina... nu stiu. Poate are sens din 2 zile cu dormit la Podragu (in cabana sau la cort, poate fi aglomeratie vara). Scuze daca 'fabulez' prea mult, am si eu pe lista sa mai trec pe acolo de mult - nu stiu cand o sa ajung insa... Mitsubishi Outlander 2.2D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 (editat) Re: Moldoveanu help Prin 15.08 vrem sa mergem cu cateva (probabil doua ca de obicei) masini de teren in zona Fagarasului. Vrem sa urcam pe jos si pana pe Moldoveanu. De aceea intreb cunoacatorii ce varianta ne recomanda? Am studiat urmatoarele variante: 1. Balea lac-Moldoveanu (care e cam lunga) 2. Victoria-valea Vistea mare-Moldoveanu 3. Vidraru-Valea Buda-paraul Mircea-Moldoveanu poate mai sunt si altele? Camparea se va face la cort si masina. Ma intereseaza drumul pedestru cel mai usor ca efort si timp. Multumesc anticipat Daca te intereseaza sa mergi pe culme si nu prin vale, gasesti trackul meu aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66990-Vf-Moldoveanu-2544-m-N45-35-972-E24-44-166&highlight=Moldoveanu Recompensa v-a fi sub forma unor peisaje de vis. Ajungi cu masina pîna la 4-5 Km de vîrf (linie aeriana). Pur si simplu încarci track-ul pe navi, si urmezi "dîra". Succes. Editat Iulie 20, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Iulie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2013 Re: Moldoveanu help Podragu cade, ne intereseaza sa putem merge de la masina la moldoveanu si iar la masina intr-o singura zi. Camparea se face numai la masina. Patrolator cu masini normale (Patrol lwb si G amandoua cu AT-uri fara trolii) putem merge pe acolo? In cazul in care nu gasesc o solutie ma reorientez in alta parte, poate ajung si la Fanfest (15-18.08. Rosia Montana) :tk Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Re: Moldoveanu help Patrolator cu masini normale (Patrol lwb si G amandoua cu AT-uri fara trolii) putem merge pe acolo? Afirmativ! E drum. Am întîlnit 3 Matiz-uri, o dacia papuc, un IMS si un Mitsubishi L200. "Problemele" le-am avut de fapt pe drumul "asfaltat" dintre sate (bucla sudica a track-ului), care poate fi lasat deoparte (vezi postul#2) Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Re: Moldoveanu help @suvi: Am fi si noi interesati, mai ales de varianta lui @patrolator, daca ai chef de parteneri. @patrolator: Pana la urma ati ajuns pe Moldoveanu in anul urmator (sau altul) ? ca threadul acela nu s-a mai 'completat' ulterior cu alte descrieri. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Re: Moldoveanu help @patrolator: Pana la urma ati ajuns pe Moldoveanu in anul urmator (sau altul) ? ca threadul acela nu s-a mai 'completat' ulterior cu alte descrieri. Negativ (s-a modificat planul de concediu). Dar cînd "îl vom face" voi posta. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Iulie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2013 Re: Moldoveanu help @suvi: Am fi si noi interesati, mai ales de varianta lui @patrolator, daca ai chef de parteneri. . Nicio problema, tinem legatura, dar..... la noi a aparut o nunta pe 17 si trebuie sa amanam. Eventual sa mergem pe 23, dar mai vedem. Si mie imi convine varianta lui @Patrolator, :tk Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 (editat) Re: Moldoveanu help Nunta pe 17?! Tulai, ma, da-i martea!!! Oricum, eu 'am liber' doar intre 15 si 22 august, dupa aia se intoarce si sotia in tara si avem alte activitati pe agenda. Keep in touch. L.E.: Scuze!!! Ma uitam la calendarul pe iulie! :grin::grin::grin: Editat Iulie 24, 2013 de crisguide "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate