Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pierd lichid de racire

tonytherunner

Postări Recomandate

Re: Pierd lichid de racire

Daca ai termostat din ala cum e in primul link din postarea ta se poate intampla ce zici tu ca are doua valve in el, una termosensibiola care trebuie sa deschida la efect termic si una mecanica actionata de presiune care trebuie sa deschida in general la 1500rpm si se numeste "bypass flow valve", daca una din aceste valve nu lucreaza cum trebuie e nasol... atata timp cat termostatul e suspect schimba-l, aeriseste ca la carte si daca mai face si dupa aia atunci e SF, nu e nici un SF ca nu-ti merge instalatia daca termostatul e defect:wink:

la termostatele tipul asta variantele aftermarket sunt "full of sh*t" eu am schimbat doua in 3 luni(la D2 sunt la fel) dupa care m-am saturat si am luat OEM care merge de atunci(vreo 2 ani)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@fery,stiu ca ai zis de aftermarket ca sunt varza dar asta o fi bun ???(sa nu dai cu bolovani:grin:)

http://www.epiesa.ro/termostat-lichid-racire-gates-th35882-cod-1393697.htm

....nu de alta dar vreau s-a iau si caloriferul si tot dau banii pe transport

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

nu dau cu nimic, doar ca n-am auzit de firma asta pana acum, dar macar nu-i chinezesc:grin:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

:uameni ,am cerut o cotatie de pret si am primit-o apoi a doua zi am sunat pentru comanda ......nu il au pe stoc :beat

.....am cautat la astia cu suf. atelier,nici asta nu au pe stoc (ma interesa cel OEM )vine in 7 zile :bleah

Link spre comentariu

era bine sa stii ca la magazinele online alea care sunt pe stoc apar "pe stoc" si au si pretul afisat, cand trebuie sa ceri pret e clar ca nu e pe stoc

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

A venit in sfarsit:f2,si pot spune ca e bun (firma Gates),testat in apa fiarta si deschide unde trebuie (82 gr.c).....cel mai important ventilatoarele nu mai pleaca,am mers 20 km in oras si nu este nevoie de ventilate suplimentara,este suficient fluxul de aer :grin:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutari .. am si eu o nelamurire am pierdere de apa respectiv antigel ...Stiu unde se pierde e "acel radiator " din bord nu ma obosesc sa il schimb deocamdata pentru ca doar iarna curge mai mult ,iar vara pierderea este insesisabila, vb aia la cata munca e astept sa mai imbunatatesc ceva daca tot o sa dau jos bordul !

Astfel as vrea sa stiu daca are vreo importanta firma antigelului care il voi folosi la completare ! Deoarece peste vara cum nu a curs am aruncat sticluta (care s-a golit)in care aveam amestec 50/50 si nu mai stiu firma... Daca pun antigel tot roz ma gandesc ca nu ar trebuii sa fie probleme ,nu ? ca doar au aceleasi proprietati astea de aceiasi culoare !

Mersi anticipat

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Daca e organic(OAT) roz poti sa bagi normal

Link spre comentariu

ca sa n-o lungim ca povestea e lunga si complicata, pe scurt: OAT e roz sau portocaliu, ala albastru e contraindicat la sisteme care contin aluminiu

Link spre comentariu

Antigel roz XLC OAT nu am gasit nicodata la magazin

Antigel roz XLC am gasit Texaco 30 lei litrul anul trecut, anul asta nu mai aduc ca e scump

Antigelul roz G12 nu contine silicati

Cel albastru G11 cica contine silicati

In freelandere td4 numai roz se pune. Si eu am psu ca am schimbat termostatul saptaman trecuta. O sa pun si vreo doua poze, si sa spun cum am facut ,e o smecherie secreta =))

http://www.oilmotors.ro/antigel-havoline-xlc-concentrat-1-litru

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Vorba lui sierrafery povestea e lunga si complicata mai ales daca plecam de la teorie:http://www.antigeluri.ro/antigeluri-auto?gclid=CPqAt7_xhMICFavpwgodrX8A9A care spune ca si G11 are aditivi organici de coroziune OAT.

In primul rand am grija sa nu le amestec:dr

Link spre comentariu

Daca citeai atent vedeai ca la TOATE este aceiasi descriere. Si la cel rosu si la cel albastru si la cel verde. Eu nu am incredere in ce scriu vanzatorii pe site-urile lor

Aici pare ceva mai profesionist

NO, you cannot rely on the colour of antifreeze to tell you anything.

G11 Antifreezes tend to be Yellow, Green or Blue (Ethylene glycol) and use corrosion inhibiters based on phosphate, nitrate, nitrite and silicate. (not OAT based

G12 antifreezes tend to be RED and can be OAT based or not and at least one G12 antifreeze is fluorescent yellow.

There are even some Green antifreezes that are OAT based.

De aceea am spus ca eu nu am gasit OAT pentru ca nu scria pe eticheta.

The high levels of Silicates in older G11 antifreezes can react with the inhibiters in G12 type antifreezes to produce a yellow/green sludge. So it makes sense to avoid putting G12 type antifreeze in a G11 filled car.

G11 are improved silicate antifreezes (Mineral coolants), that do not contain nitrites and amines in their formulations, which can form carcinogens at interreaction.

G12 is a fully carboxylated coolant produced by organic acids technology (OAT). It does not amines, nitrites, borates, phosphates and silicates contain in its formulation

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Daca ai sti cate stiu eu (din citite) ai vedea ca problema e muuult mai complicata decat sa citesti specificatiile antigelurilor la aia care le vand si ai scoate(ieri daca se poate) antigelul albastru, ai si spala sistemul si ai pune din ala rosu... am citit si destre garnituri de chiulasa distruse din cauza asta, unul din motive e ca alea albastre sau verzi sunt mai corozive pentru aluminiu pe cand alea rosii sigur nu... mai sunt si altele dar chiar nu am rabdare sa intru in teoria asta... "believe me or not" si fa cum crezi:old

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Update....ma declar multumit de actiunile luate precedent,schimbatul termostatului este probabil ce-a mai buna miscare impreuna cu,curatarea circuitului de racire si schimbarea antigelului cu unul de la Castrol (26 lei litru)

.....de apx. o luna nu mai scade antigelul decat foarte putin,aproape insesizabil ......supraincalzire,am si uitat de ea:grin:........ urmeaza la primavara demontat bordul si scos caloriferul (lipit sau inlocuit).

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare