Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pierd lichid de racire

tonytherunner

Postări Recomandate

Re: Pierd lichid de racire

Trebuia sa folosesc un degresant pentru ca nu aveam nici o sansa sa curat acea mazga (ulei sau ce-o fi),pacat ca n-am facut o poza cu ce a iesit din sistem.daca o sa patesc ceva din cauza asta o sa informez:wink:

offtopic pt sierrafery : nu ai vorbit degeaba,am mai spus ca am o temere legata de aditivi si derivatii lor

:) ma bucur ca ai luat decizia sa intervii tu direct :) vei vedea ca dupa 1-2 reprize de spalare curatare va fi mult mai bine.

iar fairy in radiatorul de aluminu nu are nimic stai linistit,si lingura de aluminiu o speli dupa ce mananci :)

daca nu vrei aditivi si nu iti plac nu pune asa esti tu impacat cu tine si nu poti sa spui ca ai facut nimic sub impulsul convingerii din partea unuia sau a altuia.

eu nu a folosit niciodata nici un aditiv de nici un fel fie el de curatare sau protectie si au sute de mii motoarele si nu au nici o treaba.

spor la curatare si foloseste cu incredere apa multa din belsug ca e utila. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum am promis am revenit cu vesti destul de bune,nu a mai aparut mazga aceea pana acum iar de completat cu apa nu a fost nevoie cel putin o saptamana,si nici n-a mai bubuit apa din vas.

Am facut aerisirea corecta a sis. de racire si se pare ca a dat roade:grin:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Ma bucur ca ai rezultate pozitive! Sa fie cu noroc si sa nu mai ai probleme! :br Atentie la lichidul de racire folosit! Succes!

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dupa mai mult de doua saptamani decand nu am mai completat cu apa,zilele trecute a aparut din nou mazga:bleah,mi-am pus mainile-n cap:cr3 ,am crezut ca am scapat dar ce-i drept am facut doar o singura spalare a sistemului de racire.

Si culoarea este mai deschisa decat precedenta spre un crem nu prea mai e maroniu.Nu prea mai stiu ce sa cred...........

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am facut o nefacuta....,am rupt furtunul ala subtire si tare care vine de la radiator la vasul de expansiune pe retur ,a crapat pur si simplu.

De unde sa iau altul :hl:hl:hl

Link spre comentariu

Am facut o nefacuta....,am rupt furtunul ala subtire si tare care vine de la radiator la vasul de expansiune pe retur ,a crapat pur si simplu.

De unde sa iau altul :hl:hl:hl

de la orice magazin de piese auto care are

eu am folosit furtun de combustibil care avea acelasi diametru dar era in doua straturi armat cu panza

iar daca nu pentru depanaj sa spunem gasesti la bricostore furtun si tine si la temperatura dar nu e mare scofala dar iti faci treaba pe moment pana gasesti ce trebuie

Link spre comentariu

Pare a fi dintrun plastic un pic flexibil dar la ce frig era afara a devenit casant si a crapat .si mai avem oleaca de aerisit instalatia si terminam...........:ang2

Link spre comentariu

Pare a fi dintrun plastic un pic flexibil dar la ce frig era afara a devenit casant si a crapat .si mai avem oleaca de aerisit instalatia si terminam...........:ang2

cat de lung este si ce diametru interior si exterior are? te intreb ca poate am eu vreo bucata si te scutesc de treaba :)

Link spre comentariu

Ai nevoie de PCH000180.

Pentru piese verifica catalogul Microcat on-line pe care il gasesti la http://lrparts.net.ru/ sau http://www.allbrit.de/ .

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

suna la magazinul specializat din Bucuresti(ala care are sufixul "atelier":wink:)..cand am patit eu asta aveau pe stoc(ce-i drept de D2)..daca nu ia un furtuans care se potriveste ca diametru interior de la orice magazin auto...sigur gasesti ceva asemanator

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am rezolvat-o si pasta,am cumparat furtun de combustibil si am inlocuit tot ,adica furtunele alea din plastic cu astea flexibile.Unu venea de la radiator si unu venea de la blocul motor si se uneau printr-un "T" aproape de vasul de expansiune.:wink:

Un sfat nu umblati la masina pe ger doar in caz de urgenta majora si cu mare atentie !!!

intr-un garaj incalzit ar fi ideal de mesterit:grin:

Link spre comentariu

sa nu faceti niciodata greseala sa bagati in sistemul de racire aditivi- care acopera pori si vrajeli din acestia. eu am facut aceasta greseala si nu vreau sa o mai pateasca si altcineva. am luat un aditiv (din gama celor scumpe) si acum 2 zile cand am schimbat antigelul am bagat si acest aditiv. am facut o tura mica cu masina si totul a fost bine. Ieri nu am folosit masina iar azi cand am vrut sa plec cu ea am aruncat un ochi la vas sa vad daca mai trebui completat ceva si mi-a venit rau....vasul gol, motorul plin de antigel, erea peste tot...nu mai pot de nervi...nici nu stiu ce sa ii fac, sa caut pe cineva in Craiova care se pricepe la masinutele noastre ...mentionez ca nu am avut nici o problema de genul asta inainte decat ca se prelingea foarte putin pe la calorifer exact unde este capacelul acela unde intra conductele in calorifer, in aeroterma si am facut pe dracu ...asta este cand te mananca... daca are cineva vro idee sau vreu sfat ce as putea sa ii fac sa ce s-o fi intamplat le primesc cu bratele deschise. va doresc o seara placuta.....

Link spre comentariu

sa nu faceti niciodata greseala sa bagati in sistemul de racire aditivi- care acopera pori si vrajeli din acestia. eu am facut aceasta greseala si nu vreau sa o mai pateasca si altcineva. am luat un aditiv (din gama celor scumpe) si acum 2 zile cand am schimbat antigelul am bagat si acest aditiv. am facut o tura mica cu masina si totul a fost bine. Ieri nu am folosit masina iar azi cand am vrut sa plec cu ea am aruncat un ochi la vas sa vad daca mai trebui completat ceva si mi-a venit rau....vasul gol, motorul plin de antigel, erea peste tot...nu mai pot de nervi...nici nu stiu ce sa ii fac, sa caut pe cineva in Craiova care se pricepe la masinutele noastre ...mentionez ca nu am avut nici o problema de genul asta inainte decat ca se prelingea foarte putin pe la calorifer exact unde este capacelul acela unde intra conductele in calorifer, in aeroterma si am facut pe dracu ...asta este cand te mananca... daca are cineva vro idee sau vreu sfat ce as putea sa ii fac sa ce s-o fi intamplat le primesc cu bratele deschise. va doresc o seara placuta.....

Cred ca ai uitat sa insurubezi capacul la vas.

S-au ti-a pocnit vreun furtun.

Nu "aditivul" este vinovat

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

In tura aia "mica" cu cat ai mers,ca daca ai dus-o pe la 140 sar putea sa ai aceeasi problema cu vasul de expansiune si busonul de presiune.Sau poate nu ai strans bine busonul si a curs pe langa el.

cauta in paginile 2 si 3 din topicul acesta ,am patit-o si eu:fk

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

chiar am verificat de 2,3 ori busonul, de felul meu sunt foarte grijuliu...ideea este ca am vazut prin anumite locuri furtunele infundate, adica aveau dopuri care dupa ce am apasat pe furtun s-au dus... de asta am zis de aditiv pentru ca sunt ferm convins ca acele dopuri s-au format de la aditiv...

Link spre comentariu

In tura aia "mica" cu cat ai mers,ca daca ai dus-o pe la 140 sar putea sa ai aceeasi problema cu vasul de expansiune si busonul de presiune.Sau poate nu ai strans bine busonul si a curs pe langa el.

cauta in paginile 2 si 3 din topicul acesta ,am patit-o si eu:fk

nu cred ca am depasit 80km/h, adica am dat o tura prin cartier....pe la furtune nu se vede nimic, se vede ceva pe la garnitura de admisie daca nu ma insel...

Link spre comentariu

Acum 1 an si ceva am bagat intr-un Renault Twingo solutie de la Liqui Moly. Merge si in ziua de azi, in ciuda faptului ca masina aia este abuzata la modul propriu. Daca nu ma insel si @f_zoltan a procedat asemanator la masina sa de "civilie" si merge si in ziua de azi bine-mersi.

PS. Minuni de genul 2+2 sau praf no-name pot face rau.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

In primul rand ceea ce ai utilizat tu nu e un aditiv (substanta ce imbunatateste/amelioreaza anumite proprietati ale lichidului in care este introdusa de ex. combustibil, ulei, lichid de racire), ci o solutie cu pulberi in suspensie pentru eliminarea pierderilor minore din sistemul de racire. Rolul lichidului de racire nu este de a etansa sistemul, de aceea am considerat necesar sa precizez acest lucru! :wink: Ideea cu folosirea acestor pulberi/substante care au capacitatea de a se aglomera in dreptul porilor oprind pierderile nu este noua. In trecut, prin anii 60/70 in acelasi scop se utiliza mustarul sau faina de in introdusa in sistemul de racire. :grin:

Este foarte important daca utilizezi aceste solutii ce se gasesc in comert, sa respecti DOZAJUL recomandat pentru capacitatea sistemului de racire. Daca nu ai aceste informatii mai bine nu cumperi/utilizezi produsul respectiv. Cam seamana a simptom de supradozaj ceea ce descrii tu!

Am utilizat de-a lungul anilor de mai multe ori la diferite motoare si rezultatele au fost intotdeauna conform asteptarilor! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am ajuns la concluzia ca 1.8 asta e facut sa piarda apa,nu curge pe nicaeri dar tot scade orce i-as face.In habitaclu nu miroase a antigel,nivelul de ulei nu creste,fum nu scoate,..............

Un simptom am descoperit,in busonul de ulei am descoperit un gust dulce,o sa caut un tester dela de garnituri......

Link spre comentariu

foloseste substantele care iti arata pe unde pierde. si td4 pierde lichidul... nu doar freelander ci si disco.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ce parere aveti de asta.....http://www.clubafaceri.ro/35094/pigment-fosforescent-albastru-care-lumineaza-albastru-3224978.html...ma gandesc sa o amestec cu apa distilata .....

Link spre comentariu

Ce parere aveti de asta.....http://www.clubafaceri.ro/35094/pigment-fosforescent-albastru-care-lumineaza-albastru-3224978.html...ma gandesc sa o amestec cu apa distilata .....

Salut

Eu am patit asa ceva la radiator.(mercedes 207D cu vreo 15ani inainte)asa de mica a fost fisura ca la cald nu s-a vazut nimic,dar la rece era ud.Am bagat doua linguri de mustar in radiator si problema a fost rezolvata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare