JV16Bar Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 (edited) Încep cu track-ul: Am fost 3 maşini: Defender (MTuri + troliu), 4Runner (AT) şi Feroza mea (AT). Plecare vineri din Odorheiu Secuiesc, prima înnoptare la Lacul Galbenu (un loc minunat, dar plin de "turişti"). A doua zi (sâmbătă) am urcat pe Strategica dinspre Ciungetu - un traseu deja cunoscut pentru mine. Traseul a fost uşor, singurul eveniment a fost, că după Cabana Plaiul Poienilor ne-am întălnit cu două LR Discovery din Polonia. Oamenii nu ştiau două lucruri: de unde vin, şi unde vor să ajungă :) A, şi erau cu doi copii mici, iar o mămică era gravidă în luna a 4.-a. Ei făceau offroad pe Strategica cu o hartă a României, din ăla, luată de la o benzinărie. I-am dat o hartă turistică a Munţilor Parăng, şi am făcut un mic itinerar pentru ei, până la Ciungetu, Valea Latoriţei, Cheile Olteţului, Polovragi, că mai vroiau o zi fără asfalt înainte să se intoarcă acasă. Noi, mai departe pe Strategica am constatat cu tristeţe, că marginea drumului e aproape plin de gunoi... chiar nu înţeleg cum poate cineva să aruncă un pet acolo, şi vorbesc de zeci, sute de doze, peturi, hârtii, etc :uameni Cum ne-am apropiat de Transalpina, a venit si ploaia, ca de obicei. Pe Transalpina... n-am cuvinte, era plin de maşini, corturi, manele, grătare... am coborât, cât se poate de repede până la Oaşa. De acolo am urmărit un track al maestrului f_zoltán, căruia îi mulţumesc prin această cale, nu cred, că am fi găsit altfel ieşirea spre Calea Domnilor - Cindrel fără acel track. Cum am urcat în golul alpin, era deja 7 seara, ne-am pus cortul, am făcut un foc de tabără într-o vreme şi intr-o linişte perfectă. Duminică dimineaţa am continuat drumul spre Cindrel urmând un drum, pe care, pe harta mea scria Calea Domnilor. Vremea era în continuare foarte frumoasă, aşa că am avut parte de o privelişte minunată. Ajungând pe Vf. Cindrel (2244m) am coborât din maşini, si am făcut o tură pe jos de cca. o oră, am făcut câteva poze la Iezerul Mare, după care am început să căutăm un drum către Păltiniş, adică spre acasă pentru noi. Mai era varianta făcută de Zoli spre Ştefleşti, dar am înţeles, că aceea coborâre fiind foarte îngustă, e prea periculoasă pentru un LR 110 sau un 4Runner. Pe hartă era un drum (o potecă?) marcată spre Refugiul Cânaia, şi am ales să încercăm varianta asta. Prima parte era destul de grea, cu bolovani mari şi pantă abruptă, dar după câteva sute de metrii drumul a devenit mai accesibil, şi aprox. într-o oră eram la Cabana Cânaia, care e o clădire nouă sau reconstruită, de unde oamenii ne-au arătat drumul spre Păltiniş, nemaiavând probleme de orientare în continuare. De la Păltiniş mai aveam un drum de cca. 215 km până acasă fără evenimente, la ora 9 seara eram cu toţii acasă. Imediat şi câteva poze. Edited August 20, 2013 by JV16Bar 2 offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 (edited) Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Valea Latoriţei: Strategica: Tot pe Strategica :( Edited August 20, 2013 by JV16Bar offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Polonezii: Pe Strategica, in spate cele 3 masini, si mai in spate Valea Rudaresei pe care am urcat: Si a venit ploaia: Loc de campare nr. 2: offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Pe Vf. Cindrel: Coborare dinspre Cindrel spre Canaia: La Paltinis: offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini salut, aveti vreun track gps pentru traseu? mai ales zona Cindrel merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Cele doua zile in format Ozi (se poate converti in alt format folosind GPS babel): cindrel_log.zip offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Cele doua zile in format Ozi (se poate converti in alt format folosind GPS babel): [ATTACH]187677[/ATTACH] Felicitari pentru tura ! Acum 1 an era curat pe Strategica, se pare ca specia Porcus Turistus s-a inmultit peste masura. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 (edited) Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Acum 1 an era curat pe Strategica, se pare ca specia Porcus Turistus s-a inmultit peste masura. Confirm si eu, am fost acum un an, si a fost mult mai curat. Se pare ca Strategica a devenit "prea cunoscuta", si in cativa ani va deveni ce a devenit Transalpina. Edited August 20, 2013 by JV16Bar offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Frumos pe Cindrel, frumoasa si tura, multumim si de track-uri. :h5 Cat despre "turisti" same old shit peste tot pe unde am umblat prin tara... cand ma mai intalneam cu straini parca imi era si rusine. Dar asta e un alt subiect trist cu care nu vreau sa poluez topicul. Bravos si sa va fie de bine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini @JV16Bar: merci pt track-uri ;) frumoasa tura voastra! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini O secventa video, la coborarea dinspre Cindrel catre Cânaia, filmata undeva in zona incercuita. offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr5an Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini deci voi erati))) ne-am intalnit la coborarea dinspre vf Cindrel spre iezere...eram cu colegul Roly cu mitsuba lui Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini deci voi erati))) ne-am intalnit la coborarea dinspre vf Cindrel spre iezere...eram cu colegul Roly cu mitsuba lui Pajero alb SWB? Am incercat sa va contactez pe canalul 16, sa va intreb de coborarea spre Paltinis. Voi pe unde ati urcat? offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr5an Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini pajero albastru,voi coborati exact la lac,colegul cu defenderul se oprise mai sus ,la jumatea pantei in timp ce noi-urcam am urcat pe Canaia si am coborat pe Steflesti Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini am urcat pe Canaia si am coborat pe Steflesti Cum e coborarea spre Steflesti? Eventual ceva poze? offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr5an Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini poze-p-steflesti-nu-am-facut,e-ok-drumul,un-pik-ingust-in-2-3-locuri-dar-se-poate-face-cu-defender-sau-toyo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr5an Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151808404064110&set=a.10151808395709110.1073741827.618374109&type=3&theater aici-apareti-voi)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151808404064110&set=a.10151808395709110.1073741827.618374109&type=3&theater aici-apareti-voi)) La mine nu merge linkul. offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini A incercat cineva sa parcurga sectiunea marcata in imagine, intre Strategica si valea Latoritei? Cu masina, cu atv-ul, pe jos, cu elicopterul, cu parasuta, cu whatever? Vorbim despre o portiune de cca. 2,5 km, dar diferenta de altitudine f. mare, aproximativ 700 de m! Pe Strategica se vede un fel de drum in acel loc, care pleaca spre vale. Edited August 21, 2013 by JV16Bar offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr5an Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Frumos traseu ati ales! Sa va fie de bine :-) Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini [ATTACH=CONFIG]187792[/ATTACH] A incercat cineva sa parcurga sectiunea marcata in imagine, intre Strategica si valea Latoritei? Cu masina, cu atv-ul, pe jos, cu elicopterul, cu parasuta, cu whatever? Vorbim despre o portiune de cca. 2,5 km, dar diferenta de altitudine f. mare, aproximativ 700 de m! Pe Strategica se vede un fel de drum in acel loc, care pleaca spre vale. Din cate stiu au facut-o niste amici cu motociclete. Nu stiau in ce se baga, si cand au priceput era prea tarziu sa se poata intoarce. Au fost locuri in care si-au luat motoarele la subtioara ca sa poata trece (in general BMW 650GS) si cand s-au vazut trecuti si-au facut cruce. Mai exista un topic cu un coleg care s-a bagat cu o masina LWB plina de copii. Recuperarea lui tin minte ca a cerut eforturi consistente. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
JV16Bar Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini Din cate stiu au facut-o niste amici cu motociclete. Nu stiau in ce se baga, si cand au priceput era prea tarziu sa se poata intoarce. Au fost locuri in care si-au luat motoarele la subtioara ca sa poata trece (in general BMW 650GS) si cand s-au vazut trecuti si-au facut cruce. Mai exista un topic cu un coleg care s-a bagat cu o masina LWB plina de copii. Recuperarea lui tin minte ca a cerut eforturi consistente. Inseamna, ca din variantele enumerate de mine mai sus, ramane sa incercam ... pe jos. offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993 onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Re: Munţii Latoriţei - Munţii Cindrel - ieşire de 3 zile cu 3 maşini La mine nu merge linkul. nici la mine, cred ca e setat pe private profilul pt poze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts