bogdan.sb Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 (editat) Salutare, sper sa nu repet vreun topic. Pe Feroza al meu, am cuplaje automate, care imi par cam fragile, chear daca le-am curatat si functioneaza. Cel putin, in capul meu, tot timpul am senzatia ca o sa pocneasca ceva in ele (prea multe arcuri, arculkete, tablite, etc). Excluzand DEOCAMDATA, pe cele manuale, CARE sunt dezavantajele unor cuplaje fixe, permanente? Ce se poate strica la masina? Creste ingrijorator uzura la trenul de rulare fata? Cele automate se pot transforma in permanente? Multumesc. Editat August 23, 2013 de Astral VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Am gasit asta intr-un manual pentru Feroza: Deci, sa inteleg sa cunt si fixe? Are cineva? Transmisia fata este altfel construita pentru aceste modele (in afara de cuplaj, bineinteles)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Orice cuplaj automat mecanic se poate transforma in fix . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Am gasit asta intr-un manual pentru Feroza: [ATTACH=CONFIG]187787[/ATTACH] Deci, sa inteleg sa cunt si fixe? Are cineva? Transmisia fata este altfel construita pentru aceste modele (in afara de cuplaj, bineinteles)? Am avut eu pe masina si am pus Avm-uri adica Mrl-uri manuale. Cu flanse creste putin consumul iar planetarele si grupul fata se vor invarti non stop. Se simte putin si la directie, aceasta e mai greoaie cu flanse. Diferenta o poti simti si tu cand iti cupleaza Mrl-urile. Fix asa e si cu flanse. Le-as recomanda pentru cine foloseste masina mai ales pentru off-road. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Baghy, doar de uzura excesiva la planetare, grup si cutie transfer imi este teama. De consum si directie putin greoaie nu imi fac prea multe probleme deoarece circul putin cu masina. In afara de offroad si drumul pana acolo (deocamdata offroadul este doar drumul pana la cabana si inapoi, dara asta pana reusesc sa imi iau si cauciucuri ....), mai fac ici colo cate-un drum scurt prin oras. Una peste alta, cred ca 5-6-7.000 km/am. Oricum, drumurile mai lungi pe sosea le fac cu alta masina. Cos, ma gandesc dar, mi-ar prinde bine niste sfaturi pentru cuplajele mele. In principiu ma gandesc cum ar trebui, dar poate are cineva o idee mai buna decat a mea ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Transimisa nu difera in functie de MRL-uri. Poti sa le transformi in fixe. Daca ma gandesc bine, trebuie sa "cureti" locul de arculete si sa apesi crabotul pe planetara.. Astfel se blocheaza si il poti suda sa fie cuplat pentru totdeauna. Ar fi totusi bine sa gasesti niste MRL-uri manuale Aisin....sau avm. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Am gasit AVM-uri, dar ma gandeam ca fixe sunt mai ok pentru ca nu trebuie sa cuplezi decat de la maneta si ai 4x4 in orice situatie. In plus, si la cele manuale, cel putin teoretic, trebuie avut grija cand cuplezi sa mergi incet cativa metri, pana se cupleaza bine, dupa care poti sa fortezi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza In urma cu cateva minute am discutat cu un mecanic care mi-a zis ca cele cu capace fixe au alt tip de diferential mai rezistent :((( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 (editat) Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza In urma cu cateva minute am discutat cu un mecanic care mi-a zis ca cele cu capace fixe au alt tip de diferential mai rezistent :((( O fi asa la feroza?!?! :shock:... eu unul nu am auzit de grupuri diferite in functie de mecanismul de cuplare (decuplabil/permanent) de la roata. Am gasit AVM-uri, dar ma gandeam ca fixe sunt mai ok pentru ca nu trebuie sa cuplezi decat de la maneta si ai 4x4 in orice situatie. In plus, si la cele manuale, cel putin teoretic, trebuie avut grija cand cuplezi sa mergi incet cativa metri, pana se cupleaza bine, dupa care poti sa fortezi ... In fine... chiar nu inteleg de ce nu asculti sfatul colegilor sa iti iei niste MRL-uri manuale. Le poti lasa permanent blocate = echivalentul flanselor. Este acelasi lucru, doar ca daca vreodata ai chef sa le deblochezi... o poti face, nu ca in cazul flanselor, sudurilor sau altor metode de blocare. Tinand MRL-urile pe "lock" (blocate) mereu nu va trebui sa mai actionezi nimic. Doar de la maneta. Faza cu mersul incet in primii metrii dupa cuplare (fie ca-i dai 4x4 fie ca o treci pe greu) este basm. Doar un lucru este important aici (in ambele cazuri MRL sau capace fixe) ideal este sa cuplezi/decuplezi 4x4 pe loc sau la viteza mica si cu rotile nevirate, iar 4x4 greu sa cuplezi tot asa cu rotile nevirate insa de data aceasta numai pe loc. CONCLUZIE: MRL manuale lasate pe "blocat" = capace fixe Sunt cateva topicuri pe forum care explica foarte clar modul de functionare si utilizare al MRL-urlui si beneficiile lui, caci, dezavantaje nu pre sunt inafara de faptul ca trebuie sa te dai jos sa le cuplezi la intrare in teren (lucru care oricum pe tine nu te intereseaza atata vreme cat vrei puntea fata cuplata mereu). Editat August 22, 2013 de rockshox Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza E diferential de Feroza rezistent ca oricare altul. Eu am avut Suzuki SJ410 cu flanse si nu era diferit cu abosul nimic fata de alt SJ. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Probabil mrl-urile manuale (avm in speta) sunt cea mai buna alegere dar, nu stiu exact de ce, mi-a intrat de ieri seara in cap ideea cu flansele si nu reusesc sa o scot. In plus, azi mi-a bagat si mecanicul cu pricina ideea cu diferential diferit pantru mrl sau fixe :cr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Probabil mrl-urile manuale (avm in speta) sunt cea mai buna alegere dar, nu stiu exact de ce, mi-a intrat de ieri seara in cap ideea cu flansele si nu reusesc sa o scot. In plus, azi mi-a bagat si mecanicul cu pricina ideea cu diferential diferit pantru mrl sau fixe :cr NU EXISTA ASA CEVA... daca gresesc sa ma contrazica/lumineze cineva. Daca nu (asa cum sunt sigur de altfel) NU MAI CALCA PE LA MECANICUL ALA!!! :ha: Plus ca poate nu ai inteles: MRL (manual/automat) sau flanse este exact acelasi lucru ca solicitari/uzuri/consum/etc. Deci daca in continuare traiesti cu impresia ca daca mergi cu fata blocata (adica in 4x4... fie MRL/flanse/cozi de matura :grin:) iti trebuie un grup "mai special" atunci... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Stiu cum functioneaza cuplajele. Am si demontat, as reparat, am montat, etc ... de toate modelele ... Ce nu stiu este cum functioneaza cutia de transfer, sau mai exact ce se invarte in ea daca nu cuplez 4x4 de la maneta, dar sunt cuplate rotile fata. Stiu cum functioneaza diferentialele fata/ spate, cutia de viteze, DAR cutia de transfer este cam in ceata pentru mine ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Ceea ce se invirte continuu cu flanse sau MRL-uri lasate cuplate in permanenta (planetare, diferential fata, cardan fata, arborele respectiv din cutia de transfer) se invirte totul fara sarcina (sau cum sa zic, "in gol") cind esti in 4x2. Deci uzura este neglijabila, de ex fata de un 4x4 permanent la care permanent vreo 50% din cuplu este transmis la rotile din fata. Nu stu cum e treaba la Feroza dar aici Landcruiserele "de servici" sint tinute cu MRL-urile cuplate toata viata (ca doar "nu te plateste destul sa te dai jos din cabina :ha:") si nu am auzit niciodata de probleme. Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje roti fata FIXE pe Feroza Ceea ce se invirte continuu cu flanse sau MRL-uri lasate cuplate in permanenta (planetare, diferential fata, cardan fata, arborele respectiv din cutia de transfer) se invirte totul fara sarcina (sau cum sa zic, "in gol") cind esti in 4x2. Deci uzura este neglijabila, de ex fata de un 4x4 permanent la care permanent vreo 50% din cuplu este transmis la rotile din fata. Total de acord, uzura e neglijabila. Jeep-urile nu au MRL si nu se moare din asta, nici nu se uzeaza prematur crucile planetarelor sau diferentialul fata. Cand am nevoie de 4x4 e suficient sa actionez cutia de transfer si gata. Singurul avantaj al MRL-urilor e faptul ca poti avea 4x2 cu reductor. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 (editat) Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza Ok, incep sa-l ignor pe mecanicul cu pricina... In cutiile de transfer, sau un unele, exista vreun sistem similar cu diferentialele din grupurile fata si spate (care lasa rotile st. / dr. sa miste oarecum independent). Adica fata / spatele pot sa se invarta la viteze diferite sau ceva de genul? Editat August 23, 2013 de Astral VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza Ok, incep sa-l ignor pe mecanicul cu pricina... In cutiile de transfer, sau un unele, exista vreun sistem similar cu diferentialele din grupurile fata si spate (care lasa rotile st. / dr. sa miste oarecum independent). Adica fata / spatele pot sa se invarta la viteze diferite sau ceva de genul? De obicei, se specifica:"cu diferential central", (blocabil sau nu), in datele tehnice ale masinii. Diferential central intalnesti cel mai des la masinile 4x4 permanent:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza Aha. Acum ar trebui sa vad ce scrie la Feroza, ca sa stiu ce am :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 (editat) Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza daca ai flanse (asa zisele "cuplaje fixe") lasa-le asa. n-au moarte si nu trebuie gresate permanent. mrl-ul are si el avantajele lui dar: se poate strica si sa nu cupleze cind ti-e lumea mai draga; se poate intimpla sa se strice pe traseu; e scump. a, daca ai de ales intre mrl-uri manuale si cele automate, pune-ti manuale: mai putine lucruri care se pot strica. toyota cu puntile de 9.5", cu flanse pe fata, dupa 190.000km nu avea uzura semnificativa in diferential. cauta pe aici, exista niste topicuri tehnice despre tipuri de diferentiale si tipuri de 4x4 - discutii lungi cu acelasi rezultat. pe scurt: 4x4 permanent, ca sa ai 50/50 trebuie sa aibe diferential central blocabil . 4x4 part-time, are "diferential central" (ai cutie de transfer) blocat 50/50. la feroza, este part time, ai 50/50 cind bagi 4x4. Editat August 23, 2013 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza daca ai flanse (asa zisele "cuplaje fixe") lasa-le asa. n-au moarte si nu trebuie gresate permanent. mrl-ul are si el avantajele lui dar: se poate strica si sa nu cupleze cind ti-e lumea mai draga; se poate intimpla sa se strice pe traseu; e scump. a, daca ai de ales intre mrl-uri manuale si cele automate, pune-ti manuale: mai putine lucruri care se pot strica. toyota cu puntile de 9.5", cu flanse pe fata, dupa 190.000km nu avea uzura semnificativa in diferential. cauta pe aici, exista niste topicuri tehnice despre tipuri de diferentiale si tipuri de 4x4 - discutii lungi cu acelasi rezultat. pe scurt: 4x4 permanent, ca sa ai 50/50 trebuie sa aibe diferential central blocabil . 4x4 part-time, are "diferential central" (ai cutie de transfer) blocat 50/50. la feroza, este part time, ai 50/50 cind bagi 4x4. Nu am flanse, dar ma bate tare mult gandul. Am automate si vreau sa le schimb deoarece mi-e frica ca, asa cum ai spus, te pot lasa cand ti-e lumea mai draga ... si inclin spre flanse, mai ales ca mai mult de 5000-6000 km/an nu fac cu masina asta ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza ... caz in care nu-i mai ieftin sa le blochezi permanent pe cele automate ? Nu cunosc exact modelul de cuplaje automate pe care le ai , dar la Patrol se rezolva foarte simplu , cu un inel distantier ( ... care e din plastic si e permanent la bordul masinii ... pana acum n-a fost nevoie ca au fost doar situatii de genul 'ori la bal , ori la spital' ... ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 24, 2013 Autor Partajează Postat August 24, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza M-am gandit si eu sa le blochez permanent, da nu stiu cum. Nici nu le-as prea distruge cu suduri, etc ... Tot cu un fel de distantier presupun, dar nu stiu inca cum ar trebui sa arate exact ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza depinde de cuplaj. la patrol este cu auto si lock. nu stiu daca la toate este asa. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza Nu mai blochez nimic !!! Stau deja pe birou cu 2 bucati noi noute de AVM-uri 440 !!!! :grin: Am ceva emotii la montat, dar sper sa nu trebuiasca nimic suplimentar asa cum m-au asigurat cei de la AVM Romania si AVM Brazilia (i-am intrebat si pe ei ... ). Dar trebuie sa mai astept 2 saptamani cu montatul pentru ca plec in concediu .... Oricum o sa revin cu detalii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 (editat) Re: Cuplaje FIXE roti fata pe Feroza Ai facut o treaba buna cu alegerea MRL-urilor manuale ! Nu e complicat montajul lor..... Nu te mai uita la ele ca poate le deochi si nici nu se monteaza cu privitul......:ha: De la cine si cu cat le-ai luat ? Poate mai sunt si alti colegi interesati de o recomandare....... De obicei, aici, pe forum, cand cineva isi achizitoneaza ceva pentru masina, spune si ceva detalii despre achizitie tocmai in ideea pe care am zis-o mai sus...... :h5 Later edit : Ti-am mutat topicul in sectiunea "Daihatsu" unde ai sanse mai mari sa-l vada colegii ferozisti direct interesati de subiect....... Editat August 28, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate