Ignis Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Si daca nu are surub si piulita, nu are siguranta? In alta ordine de idei ar fi interesant de facut un consum cu ele cuplate fara 4x4 din cutie si cu ele decuplate ca sa fie treaba clara. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Cert este ca, la cuplajele automate (cele originale) planetara era fixa sau aproape fixa (cu un joc de maxim cateva zecini de mm), nu mai retin exact, deci fara joc axial. Deci, am presupus ca ar fi corect ca si la avm-uri sa fie la fel ... Am sucit-o si eu pe toate partile si la concluzia asta am ajuns. In afara de GTC, unde mi-au spus de kit, am mai discutat la un service 4x4 mai mare si mi-au spus ca ei colosesc cateva saibe banale in astfel de cazuri ... Pana la urma, niste distantieri cu cotele date de mine cred ca sunt cea mai la indemana solutie. Si cu acei distantieri are un joc de ~~0,5 mm. Jocul l-am lasat tot de capul meu, ca sa nu fie 100% fixe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Probabil ca asta e cea mai buna solutie. Inafara de niste zgomote la un moment dat cand s-ar duce spre capetele de cursa nu vad alte probleme daca limitarea cursei se face altundeva decat in vreun capac de AVM /MRL :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Revin cu un detaliu care initial mi-a scapat: dupa ce am montat totul, mi-am dat seama ca piesa metalica care sustine arcul care declansaza cuplajul automat, are si rol de siguranta - initial am demontat-o pentru ca AVM-ul are locas pentru ea, dar nu este corect dimensionat, deci nu se potriveste. Asa ca, am luat flexul, am taiat gulerul (unde intra inelul de plastic care sustine arcul) si am montat-o la loc ... Analizand mai atent kit-ul de pe http://www.milneroffroad.com/ am constatat ca au si ei ceva asemanator ... Cam asta ar fi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ldf13 Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Salut, vreau sa stiu daca a mai schimbat cineva cuplajele automate cu MRL-uri de la AVM 440, in afara de bogdan. Sunt curios daca e problema generala lipsa chitului. Mi-am comandat si eu de pe ebay si vreau sa stiu ce ma asteapta :grin:. Momentan am blocat automatele pe cuplat (fara sudura sau alte improvizatii doar eliminand 2 piese din fiecare cuplaj) deoarece aveam probleme cu un cuplaj, mai precis urechea arcului care actiona mecanismul era indoita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
toni010xx Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Buna ziua, Pana la urma este dificila montarea unor MRL-uri AVM manuale? Mai trebuie ceva in plus fata de kit-ul cu care vine? Are cineva la vanzare la un pret bun un MRL automat stanga fata? AVM Romania nu mai are pe stoc pe cele manuale si pana vin ... Va rog un PM daca v-a ramas un MRL automat stanga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ldf13 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Salut. Din cate stiu eu sunt identice (stanga cu dreapta). Eu am primit mrl-urile manuale care binenteles ca nu se potriveau. Am facut bucsi distantiere de 1 cm, le-am montat iar dupa un timp a inceput sa caraie.. ceva arcuri ceva nu era ok. le-am dat jos si am descoperit oarecum problema, eu facusem busca distantiera cu acele orificii de ghidaj in ele, deci pe mrl nu exista din fabrica. S-au solicitat foarte mult prezonele cu care am prins mrlul, unul necesita rectifcare. Apoi am facut eu acele orificii direct in carcasa mrlului si am incercat montarea lui exact ca cel automat. Surpriza din nou, efectiv nu intra pe ("butuc") si am constatat ca trebuie luat la strung din interiorul carcasei. Din acel moment am renuntat la ele si le folosesc automatele blocate. Probabil voi incerca adaptarea lor. Daca are cineva alta solutie mai simpla e binevenita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
toni010xx Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 (editat) Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? LDF13, ai luat modelul 440 de la AVM, cel fara HD ? Un alt coleg pe forum spunea ca nu trebuie nimic in plus, doar ras gulerul la o saiba luata de la cele automate. Ramane acel joc pe planetara dar sunt masini care merg de mult asa.(nu stiu daca au fost fortate in offroad). AVM Romania spune ca ar trebui sa mearga fara saibe adaptoare dar de la teorie la practica ... Sper ca sambata sa le montez si eu, voi reveni cu detalii. Am gasit pe net un filmulet la Rocky, poate ajuta pe cineva la montare. Editat Decembrie 21, 2015 de toni010xx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2015 (editat) Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Revin cu detalii. Nu mai retin exact cum si ce am explicat in postarile de mai sus, dar pentru fixarea planetarelor, ori se confectioneaza niste saibe mai groase (am dat dimensiunea pe undeva) si se monteaza cu suruburile din capatul planetarelor, ori se fixeaza planetarele cu saibe zeger, daca au un sant circular (ale mele au au, dar am observat abia dupa ce am confectionat saibele). Este foarte simplu, mai ales cu zeger-ele (dureaza 5 secunde / planetara, iar zegere se gasesc pe la magazinele de specialitate si costa cativa zeci de bani bucata) deci nu merita lasate planetarele sa aiba joc. Si sa nu uit, piesa "ajustata cu flexul" din postul de mai sus ... Editat Decembrie 24, 2015 de bogdan.sb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ldf13 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ? Bogdan are dreptate. problema cred ca e la mine. Eu, la cuplajele mele automate, pe langa cele 5 orificii de prindere, mai am doua in care intra doua bolturi sa le zic asa (pt ghidaj le spun eu, poate preiau si din sarcina pentru a nu forta prezoanele cand e cuplat mrl-ul). Se pare ca majoritatea nu au asa ceva. Ce am cumparat eu nu are si mai mult, la talpa de fixare pe roata e mai subtire decat cel autoat cu 1 cm, deci jumate grosimea. De aici cele doua modalitati de prindere pe planetara (cel cu surub-cand avem un mrl gros, respectiv prinderea cu siguranta pe planetara-in cazul mrl manuale, tot ce vad eu in imagini de la AVM). Cand am desfacut si am incercat sa montez cele manuale am observat lipsa celor doua gauri unde trebuia sa imi vina bolturile. pe planetara intra perfect, ajunge sa fie fixat cu surub daca pun acele bucsi de aluminiu (de 1 cm grosime si 5+2 orificii) pentru a compensa diferenta de grosime dintre cele auromate si cele manuale. Varianta asta am incercat-o eu. Am rulat asa cu ea un timp apoi au aparut problemele. cand am desfacut am observat ca se fortase prezoanele de prindere a cuplajelor, moment in care am realizat ca cele doua urechi (bolturi) au si rolul de a prelua forta transmisa de planetara rotii. Cealalta varianta este sa cuplez MRL AVM direct, fara distantierul de 1 cm grosime. Pentru asta evident am suprapus cuplajele (automat cu manual) am dat 2 gauri identice in cel manual si am incercat sa fixez din nou. In acest caz intra mai mult pe planetara dar nu de tot. Ar mai trebui luat interiorul mrl-ului, foarte putin din carcasa lui. adaptat astfel l-as prinde cu acea sigurata direct pe planetara. Recapitulare, cuplaje grose in perete (cazul meu automatele) se fixeaza pe planetara cu un surub in capul planetarei; cuplajele subtiri (cele de la AVM manuale) intra mai mult pe planetara si vor fi prinse cu siguranta. Intrebarea mea este, aveti sau nu acele bolturi/urechi sau cum le mai spune? Daca le aveti (cazul meu) mare atentie cand va comandati cuplajele manuale. Sunt curios daca are cineva cuplaje manuale cu 5+2 orificii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate