Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ?

bogdan.sb

Postări Recomandate

De la http://www.avmromania.ro/ cu 175 euro (tva inclus) + transport = 803 lei. E cel mai ieftin ce am gasit eu zilele astea si repet (ca informatie), ei zic ca acest model (440) merge montat pe Feroza direct, fara flanse adaptoare sau alte chitibushuri. Dar asta o sa aflu cand le montez. Acum, la drept vorbind, si mie imi pare bine ca am ales aceasta varianta :wink:

Ok, le ascund privitului :-P

Informatii am primit foarte prompt de la avm brazilia: export@avm.com.br (am cerut detalii si mi-au raspuns imediat).

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cuplaje FIXE sau MANUALE roti fata pe Feroza ?

Scuze pentru ce am scris inainte nu am citit corect.Intrebare :Sigur merg montate direct?Sa ne tii la curent cu treaba asta, personal sunt interesat.

Editat de Astral

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Pai inca nu sunt sigur. Pana nu le vad sus am indoieli. Dar peste 2 saptamani, pentru ca o sa plec la mare unde, cred o sa fac dusuri in ploaie nu maie in mare :cr

Link spre comentariu

Nu am rezistat si am incercat in seara asta sa le montez. Se potrivesc si nu. Adica: am demontat cuplajele automate si suportii aceia rotunzi care au pe interior arcul care declansaza cuplajele automate. Am montat AVM-urile, dar planetara are joc. Adica, dupa ce am strans surubul cu saiba din capatul planetarei, iese in afara ~6mm din partrea centrala a corpului avm-ului. Deci ori flanse ori, m-am gandit eu, un fel de bucse intre partea centrala a avm-ului (cea cu rulment, prin care trece planetara) si saiba din capatul planetarei, in asa fel incat sa nu mai joace planetara fata-spate.

Flanse nu am gasit, asa ca, daca tot trebuie sa manufacturez, cred ca e mai simplu o bucse.

Problema este ca nu trebuie sa fie nici prea mica, ca sa nu mai aiva joc, nici prea mare ca sa nu fortez rulmentul avm-ului. Si nici nu stiu din ce material: fier, bronz, ceva poliuretan sau cauciuc ...

Aveti sugestii?

Link spre comentariu

Se gasesc de cumparat. Pacepa a avut fix aceeasi problema din cauza ca ai avut mrl-uri automate si treci pe cele manuale. El a rezolvat problema la Gtc unde le-au montat. Vorbeste cu el sau cu cei de la Gtc.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Uite asa ceva iti trebuie http://www.milneroffroad.com/daihatsu/fourtrakrocky/f73-2-8dtd-51993-swb/f73-axle-frontrear-0/f73-manual-free-wheeling-hub-kit-pair Poza e indiciativa pentru ca astea sunt pentru Rocky si pentru Feroza nu mai au.

Link spre comentariu

De la http://www.avmromania.ro/ cu 175 euro (tva inclus) + transport = 803 lei. E cel mai ieftin ce am gasit eu zilele astea si repet (ca informatie), ei zic ca acest model (440) merge montat pe Feroza direct, fara flanse adaptoare sau alte chitibushuri. Dar asta o sa aflu cand le montez. Acum, la drept vorbind, si mie imi pare bine ca am ales aceasta varianta :wink:

Ok, le ascund privitului :-P

Informatii am primit foarte prompt de la avm brazilia: export@avm.com.br (am cerut detalii si mi-au raspuns imediat).

Inainte de a le cumpara ai cerut pretul si la colegii nostri care vand AVM ? Poate obtineai un pret mai bun.....zic.....

Link spre comentariu

Le-am cumparat de la importator si m-am gandit ca ar trebui sa fie cel mai bun pret. Am mai studiat putin piata si intr-adevar, sunt cele mai ieftine. Am vorbit si la gtc, dar mi-au spus ca nu aduc kit de adaptare decat pentru ce monteaza ei.

Baghy, da, va trebui sa caut separat kitul de adaptare dar, pana atunci, o sa montez in capatul planetarelor niste distantiere metalice. Am vorbit la un atelier si o sa merg imediat sa le iau. Le montez si o sa vad cum functioneaza. Teoretic, cel putin, nu ar trebui sa fie probleme...

Asa arata acum:

avm.JPG.6b2f54d2e8da1eb66c46d032a9035921.JPG

Link spre comentariu

Si asa arata cu distantieri. Am folosit la distantieri PlasticLube de la Loctite (cica ar reduce bataile/trepidatiile in bucsi cu oarecare uzura). Distantierii: 6mm grosime (am lasat ~0,5 mm toleranta ca sa nu fortex rulmentul cuplajului), 33 mm diam. exterior si 25 mm diam. interior, fier moale (nu otel). Am mai pus niste ulei pentru gresarea cuplajelor, cupru pe suruburi, si .... cheie. Am facut cateva ture cu volan maxim stanga si dreapta, am gasit o gramade de balastru de la niste constructii si m-am urcat pe el si pare sa functioneze ok. Cost: 20 lei ...

avm2.JPG.5d5a7e1d3badcd51adb5ab39b60b43bd.JPG

Link spre comentariu

Nu aveai un canal practicat in arbore in care sa intre un inel de siguranta? Inele de genul gaseai usor zic. Eu am din fabrica flanse cuplate permanent si mi se pare cel mai robust ca sistem, de uzura nu stiu ce sa zic insa la fel ca tine la 6000 km pe an...

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Exista acel canal, dar nu iesea complet din corpul cuplajului. Poate doar fortat tare ... Si varianta cu distantierii a durat cateva minute si 20 lei (in Sibiu este un atelier de prelucrari metalice care produce cam de toate) ...

De fapt si in link-ul indicat de BAGHI parca exista acea siguranta

(sau cum se numeste) pe langa alte piese care habar nu am unde s-ar folosi :wink:

Oricum, sper sa nu fi adoptat o varianta gresita, care sa duca la vreo rupere ...

IGNIS, masina ta a fost dotata din fabrica cu fixe? Daca da, are ceva diferit pe transmisiea fata comparati cu modelele cu mrl-uri? Intreb din curiozitate ...

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

Ar trebui sa ma uit la o transmisie cu MRL ca sa iti pot zice...o stiu doar pe a mea cum este. Eu personal nu cred ca e ceva diferit, insa tot ce e posibil.Am Rocky insa nu Feroza.

Ca idee arborele ala merge tras ca sa se iveasca acel canal pe care se monteaza siguranta. Si la mine daca il imping intra mai mult decat trebuie si nu se mai vede canalul.

Editat de Ignis
Link spre comentariu

M-am conversat si cu cei de la AVM Brazilia, le-am trimis foto si astept si parerea lor. Ce mi s-a parut ciudat este faptul ca ei sustin ca nu mai trebuie acel kit de adaptare!!! Nu inteleg. Ori chear habar nu au ca trebuie kit-ul, ceea ce ridica semne de intrebare, ori vor sa scape cu un raspuns scurt ...

Link spre comentariu

M-am conversat si cu cei de la AVM Brazilia, le-am trimis foto si astept si parerea lor. Ce mi s-a parut ciudat este faptul ca ei sustin ca nu mai trebuie acel kit de adaptare!!! Nu inteleg. Ori chear habar nu au ca trebuie kit-ul, ceea ce ridica semne de intrebare, ori vor sa scape cu un raspuns scurt ...

Mai insista la Gtc Auto sa-ti zica de unde au luat kit-ul.

Link spre comentariu

Mai insista la Gtc Auto sa-ti zica de unde au luat kit-ul.

Am insistat, dar mi-au spus ca ei nu aduc decat pentru ce monteaza ei. Si mi-au sugerat google ....

Pana la urma, mie imi pare ca functioneaza ok cu acele distantiere, dar mi-e teama sa nu apara vre-o problema la care nu m-am gandit - nu sunt de meserie .....

Sunt curios cu ce solutie vin si cei de la AVM ...

Link spre comentariu

Dar ''meseriasii'' de la care ai luat cuplajele de ce nu au furnizat tot ''pachetul''.Mi se pare de tot rahatul.Tocmai de asta te-am intrebat atunci daca cuplajele se pot monta singure sau cu un kit.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Normal este cand scrie sau ti se spune ca sunt pentru masina x sa se monteze la masina x fara alte adaptoare ca altfel sunt piese universale care necesita kit de adaptare.

Link spre comentariu

eu nu inteleg ceva: la ce folosesc saibele distantiere? n-am avut la nici una dintre masini asa ceva. planetara se zbatea linistita acolo si nu-i facea nimeni nimic.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Da, asa ar fi normal sa furnizeze tot pachetul. Dar, m-am gandit ca AVM Romania, cum isi spun, ar trebui sa stie cel mai bine !!! Doar, teoretic, sunt reprezentantii firmei. Cu toate astea, cand le-am spus de problema, mi-au raspuns ca nu stiu, nu au unde sa se intereseze si daca vreau, sa le returnez. Sec !!!! Culmea, si fabricantul (prin vocea unui inginer) mi-a spus ca se potrivesc !!!

Nu pot sa spun ca nu s-au potrivit deloc, dar a ramas acel joc la planetara, fata-spate, de 6,5 mm, care nu exista la cele originale. Habar nu am daca se poate strica ceva din acel joc, dar am considerat ca, daca original nu il avea, nu ar trebui sa il aiva nici cu avm-uri. Asa ca am folosit distantieri. Daca dpdv tehnic sunt ok, atunci ar fi o metoda foarte simpla de adaptare...

Link spre comentariu

ti-am zis, joc am avut la toate (e adevarat, n-am avut ifs pina acum). cred ca trebuie sa aiba acel joc si prin eliminarea lui adaugi niste tensiuni in planetara. atita timp cit ti se inchide capacul si planetara nu bate in capac, mrl-ul cupleaza corect, nu vad de ce sa-ti bagi nasul sa repari ceva ce nu este stricat.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

E absolut necesar ca , capul de planetara sa fie imobiliat fara joc axial ( si nici radial ... ) , pentru ca asa centrul de articulare a planetarei va fi intodeauna pe axa de rotire a pivotilor (de roata ) . In caz contrar vor fi solicitari inutile si destul de mari ale planetarei in general ( si in special in zona axului capului de planetara ) , care sunt o metoda sigura de defectiuni , in special la viraj maxim in sarcina .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

E absolut necesar ca , capul de planetara sa fie imobiliat fara joc axial ( si nici radial ... ) , pentru ca asa centrul de articulare a planetarei va fi intodeauna pe axa de rotire a pivotilor (de roata ) . In caz contrar vor fi solicitari inutile si destul de mari ale planetarei in general ( si in special in zona axului capului de planetara ) , care sunt o metoda sigura de defectiuni , in special la viraj maxim in sarcina .

fara suparare, sa le spuneti si celor de la toyota asta. cred ca ei nu stiu asta. si nici aia de la nissan si jeep.

dati la minutul 13 : 30 "it's supposed to be there"... si era.

btw, alea sint noi? au venit fara suruburi, fara nimic? deja zgiriate sau le-ai zgiriat tu la montaj?

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

Nu pot sa vad 'chestia cu minutul' , nu merge ...

Dar , nu-mi prea trebuie ... ( fiecare e liber sa creada si sa faca tot ce pofteste el ) ... stiu doar ca , capul de planetara tre' sa stea ferm fixat pe pozitie - la unele constructii cu siguranta inelara , la altele cu piulita ( motivul expus mai sus e suficient , chiar prea suficient )...

... nu e nici una libera din constructie sa se miste , libera , axial . Sau ... e , dar nu stiu eu ? ...

L.E. Merge filmul , dar asta nu aduce decat intrebarea : unde nu cadem de acord - merge si fara siguranta ? Eu zic ca nu , siguranta e necesara pentru a tine capul de planetara pe pozitie .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu pot sa vad 'chestia cu minutul' , nu merge ...

Dar , nu-mi prea trebuie ... ( fiecare e liber sa creada si sa faca tot ce pofteste el ) ... stiu doar ca , capul de planetara tre' sa stea ferm fixat pe pozitie - la unele constructii cu siguranta inelara , la altele cu piulita ( motivul expus mai sus e suficient , chiar prea suficient )...

... nu e nici una libera din constructie sa se miste , libera , axial . Sau ... e , dar nu stiu eu ? ...

ai dreptate, m-am uitat acum de curiozitate in manualul de 4runner (FA30-31 in manual) cu IFS si are surub cu piulita. la J6 (FA6-FA8 in manual), nu are surub cu piulita. deci e ca la amindoi, doar ca la el se aplica surub cu piulita.

nu cadem de acord la tipul de punte. :uameni:2dr

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare