nickudragan Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Buna, Am o dilema cu inmatricularea unei masini pe o persoana cu handicap auditiv. Conform: - Legii 9/2012, art 3, aliniatul 1, litera b: " autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;" sunt scutite de plata taxei de timbru. - dar conform art 262 din codul fiscal, beneficiaza doar persoanele cu handicap locomotor. Am trimis un mail la ANPH, si mi-au spus: -Potrivit art. 3 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 9 din 19 februarie 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, taxa se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepţia, autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Deci se poate sau nu? Unde sa intreb la finante sau la RAR? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Legea 448, sectiunea 7, art. 26 litera c) spune ca beneficiaza de "scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului". Pe scurt, daca poti face dovada ca masina ta este adaptata handicapului poate fi scutita. In schimb nu vad cum poate fi adaptata o masina pentru handicap auditiv. Mai mult, din ce stiu eu, handicapul auditiv atrage dupa sine incapacitatea de a conduce si evident de detinere a permisului, asa incat iar nu vad cum se poate adapta o masina unei astfel de situatii. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Intreb si eu: nu e posibil ca o persoana cu handicap sa detina o astfel de masina (adaptata)? E musai sa o si conduca? Eu, daca am o masina, o pot imprumuta, oricui, nu? Chiar daca eu as avea un handicap... aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Intreb si eu: nu e posibil ca o persoana cu handicap sa detina o astfel de masina (adaptata)? E musai sa o si conduca? Eu, daca am o masina, o pot imprumuta, oricui, nu? Chiar daca eu as avea un handicap... Nu zice nimeni ca nu poti "detine" Dar ca sa fii scutit de taxa trebuie "adaptata handicapului" Cum adaptezi o masina handicapului auditiv? Mai ales ca acest handicap este considerat incopatibil cu dreptul de a conduce pe drumurile publice. Persoanele cu deficiente de auz necompensabile nu au dreptul sa conduca. Deci, poti detine dar nu o poti conduce. Nu o poti conduce nu o poti adapta. Nu o poti adapta nu poti avea scutiri de taxe. Legea in acest caz este destul de clara si nu necesita cunostinte juridice pentru a o intelege. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Ok, mersi, eu ma refeream la un handicap care ar permite conducerea masinii. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 (editat) Re: Inmatriculare auto persoana handicap Eu, daca am o masina, o pot imprumuta, oricui, nu? Chiar daca eu as avea un handicap... Nu mai ai voie sa imprumuti masina. In legislatia noua este interzis imprumutul masinii fara anuntarea organelor competente, adica politia rutiera. Editat August 30, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickudragan Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap De ce o persoana care nu aude nu poate sa conduca, iar o persoana invalida poate? De ex persoana care nu aude poate sa poarte o proteza care o ajuta sa auda, in acest caz de ce nu poate beneficia de aceleasi drepturi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap De ce o persoana care nu aude nu poate sa conduca, iar o persoana invalida poate? De ex persoana care nu aude poate sa poarte o proteza care o ajuta sa auda, in acest caz de ce nu poate beneficia de aceleasi drepturi? Este vorba, asa cum a spus si @atar, despre "deficientele de auz necompensabile" adica cele care nu se pot corecta cu proteze. Iar in ce priveste masina unei astfel de persoane, nu vad ce modificari ar putea avea care sa-l ajute sa auda. Spre deosebire de persoanele cu invaliditati ale caror masini pot fi modificate si adaptate in acest sens. Inmatricularea unei masini pe numele unei persoane cu handicap, presupune ca acea masina este modificata si adaptata handicapului detinatorului. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickudragan Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Ok. Dar pot sa inmatriculez pe numele meu o masina destinata transportului de persoane cu handicap beneficiind de toate facilitatile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Cred ca s-a s-a discutat destul de clar. 1.Handicapul auditiv nu intra in categoria celor ce pot beneficia de scutiri la inmatriculare. 2. Daca gradul de handicap nu este compensabil cu proteze auditive persoana respectiva nu are dreptul de a conduce pe drumurile publice. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickudragan Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap In ultimul post ma refeream la handicap locomotor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Am inmatriculat eu acum vreo 4 ani o vitara pe numele unei persoane cu handicap. Trebuie sa aiba handicap locomotor(mana sau picior) Sa aiba permis pentru masina ce urmeaza a fi inmatriculata Masina sa fie adaptata handicapului respectiv,cu accesorii omologate. Persoana poate inmatricula o masina o data la 5 ani(asa era atunci) L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Buna, Am o dilema cu inmatricularea unei masini pe o persoana cu handicap auditiv. Conform: - Legii 9/2012, art 3, aliniatul 1, litera b: " autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;" sunt scutite de plata taxei de timbru. - dar conform art 262 din codul fiscal, beneficiaza doar persoanele cu handicap locomotor. Am trimis un mail la ANPH, si mi-au spus: -Potrivit art. 3 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 9 din 19 februarie 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, taxa se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepţia, autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Deci se poate sau nu? Unde sa intreb la finante sau la RAR? Ok. Dar pot sa inmatriculez pe numele meu o masina destinata transportului de persoane cu handicap beneficiind de toate facilitatile? In ultimul post ma refeream la handicap locomotor. Imi pare rau. Nu am stiut ca ai mai multe tipuri de handicap. Credeam ca doar cel de auz de care ai specificat la inceput. Dar daca mai ai si un handicap locomotor sigur ca poti daca adaptezi masina acestui handicap, cu conditia ca cel auditiv sa fie compensabil si sa poti detine permis de conducere. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickudragan Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Dl Atar, in primul rand nu am spus ca sufar eu de vreun handicap, ii multumesc lu D-zeu ca sunt sanatos. In al doilea rand daca citeai cu atentie intelegeai ce vreau sa spun. Dar pot sa iti explic: Eu persoana perfect sanatoasa, cumpar o masina care o sa o folosesc pentru transportul perosanelor cu hanidcap, o adaptez. Intrebare pot sa o inscriu pe numele meu? Asta era esenta. - Legii 9/2012, art 3, aliniatul 1, litera b: " autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;" sunt scutite de plata taxei de timbru. o zi buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 (editat) Re: Inmatriculare auto persoana handicap Dl Atar, in primul rand nu am spus ca sufar eu de vreun handicap, ii multumesc lu D-zeu ca sunt sanatos. In al doilea rand daca citeai cu atentie intelegeai ce vreau sa spun. Dar pot sa iti explic: Eu persoana perfect sanatoasa, cumpar o masina care o sa o folosesc pentru transportul perosanelor cu hanidcap, o adaptez. Intrebare pot sa o inscriu pe numele meu? Asta era esenta. o zi buna Nu am citit atent, ai dreptate. Este vorba de masini dedicate transportului si nu sa fie conduse de persoane. Adica in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat cum sunt prevazute prin lege. Daca masina are omologare cu rampa de acces si sisteme de ancorare a scaunelor conform anexei 9 la REGLEMENTĂRI PRIVIND OMOLOGAREA INDIVIDUALĂ, ELIBERAREA CĂRŢII DE IDENTITATE ŞI CERTIFICAREA AUTENTICITĂŢII VEHICULELOR RUTIERE (RNTR7) mai multe aici, la care adaugi un dosar ce sa cuprinda: - Copia contractului de munca al asistentului personal; - Declaratie notariala din care rezulta numele persoanei cu handicap pe care o ai in ingrijire, precum si faptul ca este singura solicitare de acest fel; - Documentul care atesta incadrarea in grad de handicap a persoanei pe care o ai in ingrijire, respectiv - Certificat de incadrare in grad de handicap; - Actul de identitate al solicitantului; - Cartea de identitate a autoturismului din care sa reiasa ca este adaptat in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat Daca ai toate astea cu siguranta vei putea obtine scutirea de la plata taxei. Deasemeni vei fi scutit si de la plata rovignetei. Eu am vandut acum cativa ani niste Forduri Transit Minibus modificate pentru transportul persoanelor cu handicap, dar au fost catre o fundatie ce a platit taxa ca autoutilitare si nu a solicitat decat scutire de la plata rovignetei. Tin minte ca rampa hidraulica de acces si sistemele de ancorare pentru carucioare le-am montat la CEFIN/EUROBODY, in BUCURESTI, si tot ei s-au ocupat de omologari si adaugarea modificarilor in CIV. Editat Septembrie 3, 2013 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickudragan Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Multumesc de raspuns, asa ceva cautam dar nu am gasit niciunde informatiile astea. O zi faina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Inmatriculare auto persoana handicap Multumesc de raspuns, asa ceva cautam dar nu am gasit niciunde informatiile astea. O zi faina Scuze de off: cred ca primeai de la bun inceput raspunsul corect daca expuneai corect si concret datele problemei. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate