Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie SUV premium nou... sau nu

Bogdan.R

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie SUV premium nou... sau nu

Alege masina care simti ca o vrei cu adevarat si nu o sa te intereseze prea mult costurile :grin:

exemplul meu,vroiam un opel frontera in trei usi sau un passat sau un opel vectra dar cand am vazut Land Rover Freelander nu mia mai trebuit alta masina si pe strada nu mai imi sarea alta masina in ochi in afara de freelander:grin:

din alea doua votez cu vw touareg

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Touareg .

Ai mers cu el ??? , nu 3 km , am zburat in Germania special sa cumpar un Jeep Grand Cherokee , am cerut o proba de mers ,nu am avut niciodata modelul asta , dupa catva km am cerut vanzatorului sa imi spuna unde pot intoarce , am fost dezamagit total , o tinuta de drum... nu pe gustul meu ...am gasit dupa o perioada un Touareg la reprezentanta VW din Hamburg , vorba ' lui Yonutz conteaza si cum iti este prezentata masina , au asezat o in centrul parcarii , curata , impecabila , cu un reprezentant vanzari care era langa asteptandu ma , masina era plina ' de optiuni , tot ce se putea pune , tot ,nu am putut sa plec fara ea ...am fost foarte multumit de ea , am facut doua saptamani pana in Romania ,un mini concediu , pentru mine a insemnat foarte mult posibilitatea reglarii suspensiei care dupa parerea mea indeplineste cele mai exigente ...dorinte :wink: , pe sport era mult mai stabila ca un turism , am facut Transfagaraseanul si am ramas surprins cat de stabila este ...depinde de fiecare ce vrem , ce asteptari avem etc...... numai tu poti alege cel mai bine .

Numai bine

Marian

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Alege masina care simti ca o vrei cu adevarat si nu o sa te intereseze prea mult costurile :grin:

exemplul meu,vroiam un opel frontera in trei usi sau un passat sau un opel vectra dar cand am vazut Land Rover Freelander nu mia mai trebuit alta masina si pe strada nu mai imi sarea alta masina in ochi in afara de freelander:grin:

din alea doua votez cu vw touareg

Multam de sfat!

Touareg .

Ai mers cu el ??? , nu 3 km , am zburat in Germania special sa cumpar un Jeep Grand Cherokee , am cerut o proba de mers ,nu am avut niciodata modelul asta , dupa catva km am cerut vanzatorului sa imi spuna unde pot intoarce , am fost dezamagit total , o tinuta de drum... nu pe gustul meu ...am gasit dupa o perioada un Touareg la reprezentanta VW din Hamburg , vorba ' lui Yonutz conteaza si cum iti este prezentata masina , au asezat o in centrul parcarii , curata , impecabila , cu un reprezentant vanzari care era langa asteptandu ma , masina era plina ' de optiuni , tot ce se putea pune , tot ,nu am putut sa plec fara ea ...am fost foarte multumit de ea , am facut doua saptamani pana in Romania ,un mini concediu , pentru mine a insemnat foarte mult posibilitatea reglarii suspensiei care dupa parerea mea indeplineste cele mai exigente ...dorinte :wink: , pe sport era mult mai stabila ca un turism , am facut Transfagaraseanul si am ramas surprins cat de stabila este ...depinde de fiecare ce vrem , ce asteptari avem etc...... numai tu poti alege cel mai bine .

Numai bine

Marian

Niste sfaturi exact cum imi doream, multumesc mult!

Infiniti nu-ti place?

Un FX?

Ba imi place, dar sunt cativa factori care nu prea ma incanta... plus, ceva dimensiuni (portbagaj si locurile spate).

Link spre comentariu

Mah , colegule , eu cred ca topicul asta este ca sa ne arati cati bani ai , sa ne povestesti ce masini ai avut ( zici ca ai Octavia ...dar posesorul de Skoda nu este si potential cumparator de SUV premium ) , si eventual sa generezi o discutie sterila despre 4x4 ...ca ai facut o varza din Skode , Mercedes , audi ...si tot ce ai prins tu ca ar avea pe dedesupt 4x4 , de mai mare rasul.

Nu are nici cap si nici coada ce doresti matale ( no offence ) . Amesteci masini din clase diferite cu o gratie si o naivitate de il doare capul pe ala de citeste integral tot topicul . Hai sa fim seriosi , ca intre Land Cruiser , Q7 , X5-6 , Murano ...sunt niste diferente ca de la Skoda lu' matale, la IMS .

Mi-as lua de aia ...da nu-mi place forma ...sau de ailalta , dar nu-mi place motorul ...si la a treia optiune , nu-mi plac culorile . Cu riscul sa par mai hatru decat sunt in realitate , cred ca faci bascalie cu postarile acestea si daca chiar ai avea banii de care discuti pe acolo , te-ai imbraca frumusel ( a' la costum ...nu' a la manelist ) si te-ai duce in show-room-uri sa le testezi pe toate . Orice dealer ti-ar da masina de drive-test pe week-end , daca ai putea sa dovedesti potenta financiara si uite ce frumos ti-ai gasi tu sufletul pereche .

Daca esti baiat de tata cu bani ,( ca la varsta lu' matale si la praful generat de criza , nu te prea vaz' facand miliarde ...da' poate ma insel ca om sunt si eu si-s supus greselilor ) , probeaza-le nene pe toate ca oricum , ce pari sa doresti tu sunt genul de masini care merg oricum in perioada de garantie si daca tot te tine sa-ti ieie SUV nou , probabil ca imediat ce apare modelul nou , nu o sa iti mai placa.

Daca vrei masina de fitze , nu conteaza tabla si marca ...conteaza cat de tare suna muzica si cate neoane are pe dedesupt. Iar despre putere , 99,99 % din posesorii de SUV-uri de' astea nu sunt in stare sa mearga nici macar la limita puterii superioare generate de motorizarile cele mai slabe , pentru ca ar avea nevoie de cursuri de pilotaj pentru asa fapta de vitejie . Asa ca intre 250 si 500 de CP , pentru tugulan , nu conteaza diferenta. Oricum nu foloseste puterea aia . cine isi cumpara Cayenne Turbo S , o face pentru ca toti cunoscutii lui au numai Turba ...fara " S " ...si vrea sa le arate cine-i seful. De cele mai multe ori , cand vrea sa le demonstreze ce poate "S-ul " lui , afla o tara intreaga care il vede la actualitati in forma de potcoava in jurul unui stalp de beton ...cu tut cu Porshalaul lui.

Si acum ...o mica precizare. Daca postul meu a suparat pe cineva ( ma refer la forumistii care au incercat sa iti sara in ajutor ) imi cer scuze fata de ei . Fata de tine , sincer , nu-mi cer nici o scuza , ca am impresia ca postezi la misto ca sa te afli in treaba.

Link spre comentariu

Urat din partea dvs, sa ma jigniti in halul asta fara sa ma cunoasteti.

Sunt obisnuit pe forumuri cu cei ca dvs, plini de frustrare si rautate. Nu meritati sa va acord atentie, insa cand sunt jignit ma ofer sa clarific treburile. Sunt foarte obosit si incoerent, am avut o foarte frumoasa nunta ieri. Nunta mea, facuta de la A-Z din banutii castigati de mine. Ai mei niciodata nu m-au tinut in puf, sunt niste oameni intelectuali, simpli, cu niste meserii banale. Eu am invatat si mi-a ajutatat Dumnezeu sa am norocul unei meserii mult mai frumoase, care din fericire este remunerata inca destul de bine in tara asta minunata. Nu sunt niciun copil de bani gata, dimpotriva. Stiu ce inseamna greul, stiu cat m-am chinuit sa ajung aici. Stiu cat muncesc zilnic, minim 10 ore, fara sambete si la datorie oricand. Datorie care, e frumoasa. Alte detalii sunt irelevante.

Poate ca am avut si noroc, dar eu nu-l consider asa. Eu consider ca este darul lui Dumnezeu pentru mine, ca la randul meu sa ajut si sa fac bine mai departe.

Masina actuala, este alor mei. Eu merg zilnic cu ea de 5 ani, tata avand o masina autohtona cu 300.000 km de la o firma unde trage cu dintii sa mai lucreze.

Varsta nu am dorit sa o ascund. Vreau sa stie orice tanar ca se poate reusi si in tara asta, se poate ramane si lupta cu toata lumea, se poate sa o duci mai bine. Stiam foarte clar ce va urma, legat de varsta afisata. Dar mi-am asumat riscul, nu am de ce sa mint nimic.

Am tot cerut atatea sfaturi, pentru ca eu nu pot sa-mi permit sa arunc banii. Masina o voi tine cel putin 10 ani. De multe ori stau si ma intreb, oare de ce stric atati bani, pentru ce? Chiar merita asa ceva pentru o masina? Apoi ma linistesc si-mi spun ca vreau ceva cu care ii pot plimba si eu pe ai mei, asa cum au facut-o ei, vreau ceva in care sa ma simt cel mai sigur, ceva in care viitorul copil poate calatori mai protejat, decat in orice altceva. Masina o iau pentru mine in cel de-al treilea rand, primele le-am mentionat mai sus. Nu vreau masina sa ma dau mare, nu vreau sa intoarca nimeni capul. Un singur lucru vreau, sa stiu ca am facut o alegere buna, indiferent ca dau 30.000 pe ea sau 50.000.

Si cu astea fiind spuse, le multumesc inca o data tuturor pentr sfaturile si dovada de bun simt si maturitate pe care o dau, sper sa ne putem cunoaste in viitor!

Poate voi face si un jurnal de bord, doar daca sunt oameni care doresc asta, in speranta de a-i ajuta.

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

Bogdane , tata , eu nu vreau sa iti fac varza topicul mai mult decat este deja, ca nu am nici un motiv. Sincer , interventia mea a fost nu pentru tine ci pentru cei care s-au grabit sa iti dea sfaturi . Acesti oameni sunt bine intentionati si in umila mea opinie cred ca nu au stat prea mult sa rumege si sa analizeze inadvertentele din topicul tau. Acum cu afirmatiile tale , cred ca pe unii din cei bine intentionati i-ai cam bulversat. Esti tanar de 27 de ani si muncesti de-ti sar capacele. Cinste tie. Si pentru ca tu cunosti valoarea banului , vrei sa iti cumperi un SUV cu motorizare pe la 3000 cm cubi, nou , la care iti dau lacrimile si ca patron de firma cand trebuie sa platesti taxele ...ce sa mai zic de un tanar cinstit care face banul cu sudoarea fruntii si care pana acum a condus masina familiei aia cu 300 .000 km.

Eu nu te cred , dar sunt om de cuvant. Cum iti cumperi tu SUV-ul vietii , pune pe tpoicul dedicat achizitia , sa vaz eu ca m-am inselat si ca sunt un cotoi batran si hatru ...si imi cer scuze public ca te-am porcait aiurea. Asa sa-mi ajute ... divinitatea !

Taica-meu e vaduv. PE la 70 de ani , imi spunea ca vrea sa isi refaca viata. Hodorogul nu vroia decat o proasta sa-i spele izmenele si sa ii puna masa , dar facea pe victima intr-o veselie. De ce iti spun tie asta ? Pai ca sa vezi matale cum sta treaba cu inadvertentele. El vroia una ...cucoana , ca de ...dumnealui a fost domn la viata lui. Totusi , fara obligatii ca posibilitati sa-i ajute aleia plozii nu mai are . Sa aiba o pensie bunicica pe care sa o imparta cu el si sa vrea de la dansul mare lucru ...ca pe la 70 si ceva , mai usurel cu amorul. A trebuit sa ii explic incetisor asa cum incerc sa iti explic si tie , ca produsul cautat de el , nu exista si nu s-a inventat niciodata. O cucoana ( daca e cucoana ) are casa ei , are familie , nu-si lasa rostul de o viata numai ca sa se bucure de facutul cafelelor lui taica-meu.

Vezi ... inadvertente ! MAtale , 27 de anisori ( presupun ca mergi pe reteta lui Videanu, nu bei , nu fumezi ...ei fi terminat facultatea pe la cat ? Pai sa tot fie vreo 23-24 cu master ...ca nu-mi imaginez ca un sudor care munceste 10 ore pe zi isi cumpara SUV premium , ca ma spanzur in public ...de aia zic ca ai facut oarece studii si esti bine platit. Trafic de droguri nu faci suta la suta. Daca faceai erai inconjurat de 1000 de borfasi cu SUV-uri si nu ne intrebai pe noi . TRafic de arme nu faci ...ca deja aveai SUV in cazul asta .

Felicitari pentru nunta ta . Sa fie intr-un ceas bun ! A ...daca te-ai insurat bine ....zi asa ! Vreo cumnata mai tomnateca nu ai ? Ca-s interesat . Cu capacitatea mea de analiza si puterea ta de munca , il scoatem pe tata socru din afaceri si ne facem oameni .

Ok , lasand bascalia la o parte , nu am nimic cu tine, doar ca pari din alte filme pentru mine.

Deci , arata lumii ca un tanar muncitor poate sa-si ia SUV premium din salariu si sunt primul care te felicit si imi asum magaria de a te fi incadrat gresit !

Link spre comentariu

Hai bre oameni buni, incepem sa vorbim despre masini si terminam cu researching de babe? :ha:

@bogdan

Lasand la o parte tot ce s-a scris aici, ca s-a tot scris, tie ce ti-ar place? Spre ce te-ar trage ata si portofelu?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

X1 - mi-a placut de cand a aparut

X3 - nu prea imi place la design, dar e bun.

Outlander - sta bine la design, are si el problemele lui, dar mi se pare ok

ASX - e super pe design, imi place, nu stiu pe parte de fiabilitate, dar e mitsubishi, cat de rau sa fie?!

De volvo (XC 90, XC 60) vad ca fugi.

Amarok ce are?

CX7, CX5?

iX35, iX55?

Parerea mea catre astea sa te indrepti daca nu vrei off-road. Oricare din astea echipate cu cauciucuri bune poate un drum de munte, un forestier usor sau un noroi mai mic. Un X5 si ML sau Cayenne nu-ti recomand deoarece sunt foarte scumpe la intretinere. O sa muncesti 4-5 luni numai pentru un set de cauciucuri. Sunt bune, dar pentru oameni de afaceri.

Link spre comentariu

Varza mai mare cred ca nu mai gasesti pe mai mult de doua topicuri pe forumul asta.

Lipseste Duster si modelele americane ca in rest, de la Hyundai la Porsche s-au amintit cam toate SUV-urile aici.

Eu stiu clar ca daca am de aruncat 53.000 Euro pe o masina SH nu trebuie sa-mi spuna nimeni ce sa cumpar, tinand cont ca astia sunt bani cat pentru doua garsoniere.

Imi inchipui ca nu stai la bloc in doua camere semidecomandate si vrei masina SH de 53.000Euro. Ai curte, ai unde sa o parchezi, iti permiti cheltuieli pana-n 1.000 Euro cu masina la o eventuala mica problema mecanica fara sa destabilizezi bugetul familiei, nu conteaza un impozit anual de 500 Euro, un RCA de vreo 400 Euro minim si un CASCO de 2.000Euro pe an.

Pe scurt, o masina de 50.000 Euro la mana a doua, inseamna cel putin 70.000 euro Noua.

La nivelul asta de pret TOATE SUNT BUNE.

Nu sunt perfecte, dar nu pot crea probleme majore sau surprize neplacute, mai ales daca verifici atent istoricul masinii.

Cand bagi in discutie IX35, ASX si alte dintr-astea, imi vine sa cer inchiderea topicului ca devine ridicol.

Astept cu mare curiozitate sa vad ce ai ales de 50.000 EURO.

Editat de Astral
VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
  • Like 1
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Omu spunea ca daca e mai putin, cu atat mai bine. iar pentru ce vrea el, nu vad de ce-ai cumpara un X5 cand acelasi lucru il ai la un X1. Parerea mea, pentru un angajat, atata timp cat nu esti director nu stiu de care, nu merita SUV premium. Chiar si SH.

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

Ca sa lamurim... SH inseamna din 2013 si maxim 10.000 km, de la reprezentanta si cu garantie.

Impozite si toate cele normal ca mi le asum, daca mi-ar fi placut ceva cu motor mai mic, m-as fi bucurat, dar nu gasesc ce. Adica nu gasesc o masina MARE, sa am loc de 5 oameni in ea.

Link spre comentariu

http://www.landrover.ro/land-rover/despre-land-rover/vehicule-rulate/discovery-4-30l-v6-hse-ms-71-alt-104

sau unul mai chel

http://www.landrover.ro/land-rover/despre-land-rover/vehicule-rulate/discovery-4-30l-s-108

sau asta,cel mai dotat

http://www.landrover.ro/land-rover/despre-land-rover/vehicule-rulate/discovery-4-hse-30-l-diesel-sdv6-115

Preturile se pot negocia,in unele cazuri destul de mult - in cazul meu,dupa trei runde de negociere la reprezentanta pentru un D4 sh am scazut cu 4000 euro din pretul fara tva.

PS

Discovery 4 chiar are spatiu disponibil pentru 5 pasageri cu bagaje cu tot.

Uite 9 copii in portbagaj (plus 5 mame aferente in masina :ha:):

comandau.jpg.f2e8c67c73f7e1e1abcafaf1de8510b5.jpg

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor!

Am comandat un Touareg Mountain, varianta 204 cp. Am ajuns la concluzia ca n-avea rost sa dau mai mult de 43.000 pe o masina. Am obtinut discount bun, are dotari arhisuficiente (n-are piele, dar chiar nu ma intereseaza), iar motorul ala de 204 cp e mai mult decat suficient pentru mine. Norocul mi-a fost ca maine o s-o am in curte! :) Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor!

Am comandat un Touareg Mountain, varianta 204 cp. Am ajuns la concluzia ca n-avea rost sa dau mai mult de 43.000 pe o masina. Am obtinut discount bun, are dotari arhisuficiente (n-are piele, dar chiar nu ma intereseaza), iar motorul ala de 204 cp e mai mult decat suficient pentru mine. Norocul mi-a fost ca maine o s-o am in curte! :) Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

Sa o conduci sanatos , :br

Numai bine

Marian

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Eu zic ca nu este o alegere buna!

Nu ma intreba de ce nu este buna alegerea. Mai tarziu o sa-ti dai seama singur.

Iar cand o sa-ti dai seama, sa-ti aduci aminte de mesajul meu, si sa te intrebi cum ai putut sa arunci atatia bani pe fereastra!

S-o stapanesti sanatos!

Editat de mac01
Link spre comentariu

...vei alege masina ... in functie de cat de profesionist iti va fi prezentata, de cat de bine te vei simti in ea ...

Sa o stapanesti sanatos...

Asa-i ca am avut dreptate?

Sunt curios cum ti-ai configurat-o ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Iar cand o sa-ti dai seama, sa-ti aduci aminte de mesajul meu, si sa te intrebi cum ai putut sa arunci atatia bani pe fereastra!

S-o stapanesti sanatos!

Profetule ! :ha:

Link spre comentariu

Acum sunteti voi hatri si nesuferiti. Ba e o alegere destul de buna , dat fiind faptul ca Touaregul este o masina OK. Am avut si eu de calarit un V6 de ...245 CP ...parca... si mi-a placut mult . Tinuta de drum este foarte buna pentru o masina de greutatea ei, si in off-road moderat nu se face de rusine, atata timp cat o ajuti cu gumele potrivite. Pozitia de condus este mai placuta ca la X5 ( in opinia mea ) . iar abilitatile off-road sunt mult peste X5. Cam asta este concurentul direct ( X5-ul ), restul fiind alte clase. X5-ul il bate doar la tinuta de drum la viteze mari si pe virajele rapide.

O sa te sece consumul la oras , dar in rest este o masina OK.

• Like 1
Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos...

Asa-i ca am avut dreptate?

Sunt curios cum ti-ai configurat-o ... :grin:

Multam!

E masina luata din stoc, e varianta Mountain. Are absolut tot ce-mi trebuie. Culoarea imi place foarte mult, e maro metalizat.

Profetule ! :ha:

:D

Acum sunteti voi hatri si nesuferiti. Ba e o alegere destul de buna , dat fiind faptul ca Touaregul este o masina OK. Am avut si eu de calarit un V6 de ...245 CP ...parca... si mi-a placut mult . Tinuta de drum este foarte buna pentru o masina de greutatea ei, si in off-road moderat nu se face de rusine, atata timp cat o ajuti cu gumele potrivite. Pozitia de condus este mai placuta ca la X5 ( in opinia mea ) . iar abilitatile off-road sunt mult peste X5. Cam asta este concurentul direct ( X5-ul ), restul fiind alte clase. X5-ul il bate doar la tinuta de drum la viteze mari si pe virajele rapide.

O sa te sece consumul la oras , dar in rest este o masina OK.

Eu sunt cu gura cascata la propriu. E o masina de care te indragostesti, multi mi-au spus-o si nu i-am crezut. Inclusiv 2 amici, unul cu ML-ul nou si altul cu X5 care a trecut la Touareg. Nu are ea motorul de 245 cp, piele si navigatie, dar fratilor, e o masina decenta, cu tot cu motorul ei de 204 cai, pe care multi il fac impotent. Aberatii. E un motor minunat, fara pic de zgomot, cuplul te infige in scaun si prinde suta in 8.5 secunde, pentru 2.2 tone, eu zic ca e de vis. Pe langa astea, cutia mi se pare excelenta, nu simti absolut nimic la schimbarea treptelor, dar absolut nimic. La X5, Q5 simteam. La ML nu mai zic, plus lag-ul deranjant.

Suspensia mi se pare cu o clasa peste Mercedes. De X5 n-are rost sa vorbim, acolo nu se poate numi confort. Nu vreau sa-mi imaginez ceva pneumatic cum e...

Insonorizarea este minunata, abia aud claxonul.

Consumul intr-adevar mi se pare maricel in oras... dar vedem pe viitor.

Cam atat pentru prima zi. In banii astia puteam lua doar un X3, cu toate discount-urile posibile. Merita? Nu cred... Deci dupa un an de cautari si razgandiri, eu simt ca am luat ceva cu care ma simt cel mai impacat si bucuros. Masina repet, e de vis. Si ca aspect si ca tot.

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos!

Problema mea! :)

Nu are rost sa raspund mai mult...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Deci , arata lumii ca un tanar muncitor poate sa-si ia SUV premium din salariu si sunt primul care te felicit si imi asum magaria de a te fi incadrat gresit !

ce zici un executor judecatoresc? sau un notar? sau avocat?.....

Se poate, cunosc caz, diferenta se face intre unii care vor cu adevarat sa munceasca si altii care doar declara si se vaita ca e tara de ......nuca nu ar fi....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare