Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Norma de poluare HDJ 80

mm
 Share

Recommended Posts

Re: Norma de poluare HDJ 80

mersi, asa ma asteptam

si eu, da am zis sa intreb. un catalizator ceva pe care sa-l pui temporar cand o inmatriculezi nu e o solutie viabila?

@m&m

A ta e 100% non euro

@jurjut ovidiu

A ta poate fi maxim euro 2.

Varianta convenabila sa le inmatriculati pe RO este sa faceti masinile autoutilitare. Sunt firme specializate care se ocupa de chestia asta, cautati pe forum, sunt baieti care si-au facut chestia asta ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Mersi Yonut,

Cum poti afla ce euro are, inainte de a o cumpara?

De care m-am interesat eu are carte de Romania, da nu am gasit nimic scris legat de euro, sau poate nu stiu eu?

Si ca si autoutilitare e diferente mari

E3 230

E2 980

E1 1800

NE 4000,

plus ca modificatul e mai costisitor mai nou, 7000 lei, si nu se mai face decat cu 2 locuri.

dar tot iesi mai bine decat cu autoturism.

Yonutz: am citit forumul si inteleg ca varianta de la Focsani cu dl Cirimpei a picat.

Oare cei de la Cautis pot sa faca asta pentru un 80? Am inteles ca trebuie sa fie deschiderea portbagajului de 1,3 metri patrati si, de exemplu, un 120 nu se incadreaza. Mentionez ca nu ma deranjeaza sa raman cu doar 2 locuri, pentru ca oricum in sensul asta vreau sa modific masina mai tarziu.

Multumesc,

Alex

Edited by Astral

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 11 months later...

Cu toate ca am sustinut ca masina mea din 1994 este non euro acum tind sa cred ca exista speranta sa nu fie. Am mers la Rar acum doi ani si am intrebat ca orice om normal la ghiseu cam ce norma de poluare are motorul meu.......raspunsul foarte prompt a fost de non euro......

Cu toate astea acum o saptamana a fost o Toyota Hdj80 pe Autovit din 1992 1HD-T Euro2C35172949_11.thumb.jpg.b5dd60694490a341fec463e7caad2b32.jpg

Cu toate ca am sustinut ca masina mea din 1994 este non euro acum tind sa cred ca exista speranta sa nu fie. Am mers la Rar acum doi ani si am intrebat ca orice om normal la ghiseu cam ce norma de poluare are motorul meu.......raspunsul foarte prompt a fost de non euro......

Cu toate astea acum o saptamana a fost o Toyota Hdj80 pe Autovit din 1992 1HD-T Euro2[ATTACH=CONFIG]235400[/ATTACH]

Si unde scrie ca este Euro 2....?

La punctul 5 din carte, la sfarsitul numarului de omologare scrie E2/1992. Deci este euro 2.

Norma de poluare Euro 2 a fost impusa ca si obligativitate prin 1998-2000...parca asa stiam...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Am depus o cerere de consultanta privind stabilirea normei de poluare la RAR si acum am de asteptat sa vedem raspunsul lor.

Oricum masina mea fata de cea de la Bistrita are seria de sasiu si de motor foarte apropiate si din cunostintele mele in acei ani a fost doar un sigur tip de motor pus pe ele.

Nu cred ca tine de atitudinea unui singur inginer dupa discutiile pe care le-am avut cu cei de la reprezentanta RAR. Am completat o cerere la ei, de care se ocupa o singura persoana de acolo, prelucrata si trimisa la Bucuresti de unde vine apoi raspunsul.

Ba da, exact de asta tine, cand am cumparat masina avea carte de romania norma euro 0, am aruncat o si am facut alta intr un alt judet decat cel de unde am achizitionat masina, gici ce euro a iesit? :br

In concluzie de cine depinde?

Am depus o cerere de consultanta privind stabilirea normei de poluare la RAR si acum am de asteptat sa vedem raspunsul lor.

Oricum masina mea fata de cea de la Bistrita are seria de sasiu si de motor foarte apropiate si din cunostintele mele in acei ani a fost doar un sigur tip de motor pus pe ele.

Ceeace iti scapa din vedere este ca masina aceea de la Bistrita a fost preparata in Germania(unde a fost si inmatriculata prima data) si upgradata cu un kit Hubert. Fara sa afirm ca stiu exact, exista posibilitatea sa-i fi fost umblat si la catalizator. Numai RAR-ul stie exact particularitatile unei masini functie de actele masinii si ceeace exista fizic pe masina.Eu personal cu multi ani in urma am facut un upgrade de la Eur1 la Eur2 pentru un Mercedes E-klasse in Germania iar RAR-ul l-a recunoscut fara probleme.

Edited by emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.

Ceeace iti scapa din vedere este ca masina aceea de la Bistrita a fost preparata in Germania(unde a fost si inmatriculata prima data) si upgradata cu un kit Hubert. Fara sa afirm ca stiu exact, exista posibilitatea sa-i fi fost umblat si la catalizator. Numai RAR-ul stie exact particularitatile unei masini functie de actele masinii si ceeace exista fizic pe masina.Eu personal cu multi ani in urma am facut un upgrade de la Eur1 la Eur2 pentru un Mercedes E-klasse in Germania iar RAR-ul l-a recunoscut fara probleme.

Cuvintele cheie in fraza asta sunt: "cu multi ani in urma":wink: Intre timp s-au schimbat extrem de multe la RAR si in "obiceiurile" lor... si nu in bine :uameni

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Poate candva era asa, acum nu se tine cont de aproape nimic din actele din tara de provenienta.

Norma euro o stabileste RAR ul in functie de serie sasiu si alte elemente din documente si nicidecum de noxele care le emite masina sau modificarile pe care le are.

Exact, pentru ca pentru a stabili norma de poluare nu trebuie sa fii prezent cu masina la RAR, doar actele.

Actele de care vorbiti sunt brieful masinii si acte doveditoare in cazul in care catalizatorul a suferit modificari(upgrade), cand ceri consultanta pentru a afla norma de poluare.RAR-ul are obligatia sa tina cont de ele dar si verifica daca intradevar sunt existente pe masina. Prezenta masinii este obligatorie la RAR pentru omologare/cartea masinii care de fapt este actul doveditor al normei de poluare.

Deci trebuie sa fii cu masina la RAR ca sa obtii actul oficial cu norma de poluare !!:old

RAV 4 Model Luxury 2018.

Actele de care vorbiti sunt brieful masinii si acte doveditoare in cazul in care catalizatorul a suferit modificari(upgrade), cand ceri consultanta pentru a afla norma de poluare.RAR-ul are obligatia sa tina cont de ele dar si verifica daca intradevar sunt existente pe masina. Prezenta masinii este obligatorie la RAR pentru omologare/cartea masinii care de fapt este actul doveditor al normei de poluare.

Deci trebuie sa fii cu masina la RAR ca sa obtii actul oficial cu norma de poluare !!:old

Corect, la mine in carte scrie:

"Dispozitiv depoluant certificat de catre TUV Austria, NR .2006-KTV/PZW-EX-0675/TOP. La data 03.04.2006. B1/0A1722363/17-12-2012"

Si a fost inmatriculată ca autoutilitara cu euro 2.

Daca nu ai acte doveditoare(TUV ) Nu cred că va iesi cu euro1 sau 2.

Johnson.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use