Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier


Yonutz
 Share

Recommended Posts

"Ministerul Afacerilor Interne promovează noi modificări la Codul Rutier, cu pedepse drastice pentru şoferii care încalcă grav regulile de circulaţie sau care nu îşi plătesc amenzile. Cea mai importantă schimbare îi priveşte pe cei care nu îşi plătesc amenzile rutiere şi care vor rămâne fără permisul de conducere, dacă nu achită amenda în 30 de zile de la constatarea contravenţiei.

 

Proiectul de lege introduce şi noi pedepse, care pot ajunge până la suspendarea carnetului pentru 4 ani şi amenzi maxime de 16.000 de lei (aproximativ 3.600 de euro). De asemenea, şoferii care comit infracţiuni rutiere dar sunt scoşi de sub urmărire penală sau scapă doar cu pedepse administrative îşi pierd carnetele pe perioade care pot ajunge chiar la 5 ani.

 

 

Proiectul de lege va sta 10 zile în dezbatere publică, apoi va fi aprobat prin Ordonanţă de urgenţă de Guvern, conform MAI.

 

Şoferii care nu fac dovada că şi-au plătit amenzile primite de la Poliţia Rutieră, în termen de 30 de zile de la data comunicării procesului verbal, se aleg direct cu suspendarea permisului de conducere, se propune în proiectul de lege al MAI.

 

O altă modificare importantă este modificarea limitei de viteză la care şoferii rămân fără carnet de conducere. Astfel, aceasta scade faţă de cea actuală care este de peste 50 km/h: la depăşirea cu 31-40 de kilometri la oră a limitei de viteză, carnetul este suspendat pentru o lună de zile, iar pentru depăşirea cu 41-50 km/h, carnetul este suspendat două luni.

 

Depăşirea vitezei regulamentare cu 51-60 km/h se pedepseşte cu suspendarea carnetului pe 3 luni şi amendă de la 720 de lei la 1.600 de lei.

 

De asemenea, cei care îşi cumpără maşini second-hand nu le vor mai putea conduce până nu transcriu dreptul de proprietate în evidenţele oficiale, pe numele lor. Autorităţile vor să introducă suspendarea înmatriculării vehiculului şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor, până când noii proprietari îşi trec maşina pe numele lor, în mod oficial.

 

Astfel, noul proprietar al maşinii este obligat să solicite, în maximum 60 de zile de la cumpărarea autovehiculului, transcrierea dreptului de proprietate şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare. Pe de altă parte, fostul proprietar al maşinii este obligat să notifice autorităţile că şi-a înstrăinat maşina, în termen de 5 zile de la data vânzării. Dacă au loc vânzări succesive, termenul limită curge de la data primei vânzări.

 

Amenzi şi pedepse drastice, pentru cele mai periculoase abateri

 

Oficialii de la MAI au identificat de asemenea principalele cauze ale accidentelor rutiere şi doresc să sancţioneze cât mai dur aceste abateri de la lege. Este vorba despre consumul de băuturi alcoolice la volan, de viteza excesivă şi de neacordarea priorităţii pentru pietoni.

 

Astfel, pedepsele pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi a căştii de protecţie, la motociclişti şi mopedişti, vor creşte de la amenzi de 160-240 de lei în prezent, la 720-1.600 de lei. Punctele de penalizare pentru această sancţiune vor fi de asemenea majorate, de la 2 la 6. Şoferii vor fi de asemenea traşi la răspundere şi pentru copiii care îi însoţesc în maşini şi nu poartă centura de siguranţă sau echipamentele omologate.

 

Şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu suspendarea permisului auto pe o perioadă de 2 ani şi o amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 16.000 de lei.

 

Şoferii care trec pe roşu şi provoacă un accident de circulaţie din care rezultă avarierea altui vehicul sau pagube materiale vor fi sancţionaţi cu suspendarea permisului pentru 3 ani şi amendă de 10.000-16.000 de lei.

 

Şoferii care nu respectă regulile la trecerea căii ferate vor fi sancţionaţi cu suspendarea permisului pe 3 ani şi amendă de 10.000-16.000 de lei.

 

Şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă alcoolemia se află sub limita penală de 0,8, se aleg cu permisul suspendat 3 ani şi amendă între 10.000 şi 16.000 de lei.

 

Dacă în urma acestei fapte are loc şi un accident de circulaţie, atunci şoferul se alege cu permisul suspendat 4 ani şi o amendă similară.

 

Şoferii care conduc un autovehicul pe contrasens, pe autostradă, primesc amendă între 10.000 şi 16.000 de lei şi au permisul suspendat 3 ani.

 

Carnetul se suspendă până la 5 ani

 

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor la traversare vor fi pedepsiţi mai drastic ca în prezent. Carnetul le va fi suspendat pentru 4 luni, iar amenzile vor varia între 1.680 de lei şi 8.000 de lei.

 

Şoferii care depăşesc viteza regulamentară cu peste 60 km/h rămân fără permis de conducere timp de 6 luni şi vor plăti amenzi cuprinse între 1.680 de lei şi 8.000 de lei.

 

Şoferii care conduc vehicule a căror înmatriculare a fost suspendată îşi pierd permisul de conducere pentru un an şi primesc amenzi similare.

 

Autorităţile mai doresc introducerea de noi trepte de suspendare a permisului auto. Astfel, permisul se suspendă 4 luni pentru şoferii ale căror abateri rutiere au fost urmărite penal ca infracţiuni, însă au fost sancţionaţi cu sancţiune administrativă.

 

Permisul se va suspenda 1 an pentru şoferii care produc accidente în urma cărora alte persoane mor sau sunt rănite, dacă instanţa sau procurorul au decis neînceperea urmăririi penale sau încetarea acesteia. Excepţie fac cazurile când accidentul a avut loc din cauza băuturilor alcoolice sau a trecerii pe roşu.

 

Permisul se va suspenda pe 4 ani dacă un şofer trece pe roşu şi produce un accident rutier în urma căruia alte persoane mor sau sunt rănite, iar instanţa sau procurorul au decis neînceperea urmăririi penale sau încetarea acesteia.

 

Permisul se suspendă pe 5 ani dacă un şofer este băut şi produce un accident rutier în urma căruia alte persoane mor sau sunt rănite, iar instanţa sau procurorul au decis neînceperea urmăririi penale sau încetarea acesteia.

 

Alte modificări: camere video la proba de traseu şi la trecerile de cale ferată

 

O altă modificare, anunţată mai demult de MAI, este monitorizarea video a probei practice a examenului auto. Excepţie vor face examenele pentru motociclişti şi mopedişti – categoriile AM, A1, A2 şi A.

 

De asemenea, proiectul de lege mai prevede ca operatorul de cale ferată să instaleze “mijloace de constatare” a abaterilor de la Codul Rutier, la trecerile la nivel cu calea ferată, precum şi obligaţia acestuia să semnaleze Poliţiei Rutiere astfel de abateri."

sursa aici

 

 

In mare cam toate ar fi ok ...poate ca asa soferii vor fi mai responsabili.

Edited by Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglemenatari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Eu la aia care pun gura pe alcool si se suie la volan ...le-as suspenda dreptul a conduce MINIM 5 ani ...pe cei cu alcoolemie mare chiar si 10 ani...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglemenatari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Imi "place" ca toate masurile punitive sunt indreptate asupra soferilor. La pietoni nimeni nu zice nimic...si ma deranjeaza pentru ca acum vreo saptamana am fost martor la o faza cand un pieton a trecut complet aiurea strada, l-au vazut militienii si l-au somat sa vina la ei....flacaul cred ca avea vreo 18-20 de ani...a rupt-o la fuga instant, de ziceai ca ar turbo in adidasi....militienii se uitau ca la tablou....si dus a fost....

 

In trafic nu sunt un "ingeras" (si as vrea sa-l vad pe cel care pretinde ca e) insa nu suport vanatoarea cu radarul si atitudinea scarboasa a organului (scabros). Am avut experiente cel putin cretine cu militieni (repet obsesiv MILITIAN, pentru ca nu avem POLITISTI) si caut sa-i evit pe cat posibil. Sunt perfect de acord cu multe din cele propuse, insa am un feeling ca va fi o vanatoare de soferi pana la sfarsitul anului....ceva de numa numa...

 

Nu va pot ura decat "Drumuri bune, colegilor !"

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglemenatari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Daca rahatul asta va intra in vigoare...vanatoare e putin spus. Probabil ca toti retardatii vor veghea la "respectarea legii" si fiecare echipaj va avea boschetul sau ca nu cumva sa scape cineva nesanctionat. Si ii spun rahat pentru ca pe idiotii astia ii doare in prastie de siguranta rutiera, cui dracu ii pasa daca o mai mierleste un fraier sau se urca in copac cu masina? Nimanui dar le sticlesc ochii ca la draci si le tremura mana de bucurie cand scriu pe PV o amenda astronomica de 10.000-16.000 sau mai mult. Acelasi masuri criminale indreptate impotriva oamenilor de rand cum se intampla si in cazul taxelor, impozitelor, contributiilor etc. doar ca astea sunt mascate de "grija obsesiva" pentru siguranta noastra. Sa vedeti spagi de 1.000-2.000 sau chiar mai mult.

Aaa... si inca ceva. Pai daca suspenda permisul pentru 1-2-3-5 ani sau cat cared ei de cuviinta ce ii fac aluia pe care il doare in cot de ei si care merge in continuare fara? Il baga la puscarie 10-15 ani ca pe un violator sau criminal? Sau se alege cu un dosar penal si atat? Intreb asta pentru ca stiu un caz concret. Omul nu are permis pentru ca e ata de idiot incat nu a fost in stare sa-l obtina din "n" incercari dar conduce far nici o problema. L-au prisn o data, de doua, de trei dar e in continuare liber. Pai cum vine asta?

Legea e valabila si pentru Q-uri, S-uri si alte asemenea? La motociclisti ce le face, ii impusca pe loc? Legea va fi valabila si in afara drumurilor publice (araturi/noroaie/paduri)? Va deveni legal portul de arma pentru toata lumea?

Hai ca am luat-o eu pe aratura, dar presupun ca ati inteles ideea. Este ca o :pt aranjata, parfumata si cu fundita rosie care intr-un final tot in dosul nostru va fi infipta.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

prea excesiv, sa fim seriosi oricand poti trece pe rosu, din neatentie(sa nu-mi spuneti ca nu ati patit niciunul), dar asta nu inseamna ca sunt vitezoman sau un pericol public pe strazi si o amenda de 10000 lei de unde o poate plati unu care are minimul pe economie?

la fel nu inseamna ca sunt pericol public pe sosele daca nu-mi pun centura, sau nu acord prioritate la un pieton care nu-l vezi de masinile parcate prea aproape de trecere.

toata problema este ca politisti in continuare stau doar in birouri si doar la panda, despre preventie habar nu au.

eu sunt de parere ca trebuie sanctionat mai drastic doar consumul de alcool la volan si viteza excesiva....legea nu cred ca o sa treaca in forma pusa mai sus cred ca o sa fie mai indulgenti cu noi....si repet militieni sa stea dracului in strada pt a preveni accidentele.

Edited by quick
Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Recunosc, nu pot fi obiectiv cand vine vorba de militia romana si respectul meu pentru majoritatea militienilor ei este 0 si spun asta pentru ca am avut de-a face cu ei in diferite situatii (si nu ma refer doar la cei de la circulatie).

Legat de subiect si de pietoni, sa va spun caz real intamplat acum cativa ani.

Mama (poseseoare de permis de peste 30 de ani si una din putinele femei la care am curaj sa ma urc in masina cu ochii inchisi) se intorcea de la serviciu. Este oprita de acesti domni respectabili pe motiv de neacordare der prioritate la pietoni ceea ce ea a sustinut ca nu s-a intamplat. Ei foarte bucurosi "Doamna, nu aveti ce face, v-am filmat". Buun. A rezolvat problema pe plan local printr-un telefon si ulterior a vazut si filmarea. Intr-adevar viteza era in limite legale, dar cu cativa metri inainte sa ajunga la trecerea de pirtoni hop sare un civil pe trecere (drum cu 4 benzi). Idiotii vanau de pe contrasens de la 20-30 m. Rezolvandu-se problema, au dat-o in glume (cand spun ca sunt idioti...chiar sunt) ceva de genul "Haideti doamna, chiar asa, trebuia sa apelati la X-ulescu pentru asa ceva" si ulterior sa spuna ca au fost si ei pe la ferma cu ceva timp in urma si nu au primit macar un carton de oua (mama era pe vremea aia sef de ferma). Deci...comentariile sunt de prisos.

Atat timp cat ei nu au ce sa le faca celor care trec pe rosu acum, nu vor avea ce sa le faca nici cu noua lege, garantat. Traim in iubita noastra tara si in urmatorii cativa zeci de ani, cred eu, nimic nu se va schimba in bine. Ne autodistrugem cu zambetul pe buze.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Sunt anumite reglementari care clar se cereau ptr ca in Romania pe strazi fiecare circula cum il taie capul. Dar sunt cateva reglementari mult prea dure (cel putin la finante).

 

Sincer, n-as fi mers pe valori atat de mari de amenzi ...as fi mers pe suspendari, anulari etc ...Asa disciplinezi soferul roman. Ptr ca in situatia data tot cei cu bani vor avea prioritate ...in nici un caz ...soferul de rand.

 

In ceea ce privesc pietonii ... nu se specifica nimic, ciudat ptr ca minim 40% din accidente se intampla din cauza lor.

 

Nemaivorbind si de soferii profesionisti, cei care isi castiga painea din manuirea covrigului...si ei fiind direct afectati de aceaste "imbunatatiri" ale codului rutier.

 

 

Nu sunt de acord cu asta "militianul sa stea la coltul drumului sa previna accidentele" ...nu ... Am stat de vorba cu unul acum cateva seri care m-a oprit la iesirea de pe A3 (sensul giratoriu de pe centura)... ptr control de rutina (al treilea in trei zile, cam la aceeasi ora). Stiti ce mi-a spus:"Ce sa facem domnule, avem plan de dat amenzi zilnic sa aducem bani la buget!"

I-am spus ..."Bine, dar m-ati controlat si alaltaieri, aceeasi masina, acelasi militian, credeti ca s-a schimbat ceva in doua zile?" A zambit si inainte sa-i dau actele ...mi-a facut semn sa plec...

 

O alta chestie ciudata ...intre Tg Mures si Reghin (la iesirea din Mures)...erau postate 4 (patru) mcv-uri in mai putin de 500m...trei pe un sens, 1 pe celalalt...Aceeasi poveste ...unul m-a oprit pe dus ...si cand m-am intors la un scurt interval ... nu cred ca au trecut 30 de minute ...ma opreste si cel de pe sensul celalalt ... I-am zis ca m-a controlat deja colegul lui de vis-a-vis ...se afla la maxim 100m de asta ...A insistat sa-i arat actele ...i le-am aratat ...dupa care m-am pus in miscare...

 

Din cate am inteles ...in perioada imediat urmatoare ...cam 10 zile...de acum incolo ( pana pe 20.09, in total au fost 15 zile)... vor exista actiuni ale militiei rutiere, asa ca mare grija cum si pe unde umblati.

 

Statia CB te salveaza intotdeauna din situatii de genul asta si investitia pe care am facut-o (am statii pe toate masinile, unele foarte performante ... :al) se pare ca incepe sa-si merita fiecare leut investit. Nu sunt nici contavenient si nici vitezoman dar o avertizare in plus si ochii mari ...la militieni ... te salveaza de multe! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

“De asemenea, cei care îşi cumpără maşini second-hand nu le vor mai putea conduce până nu transcriu dreptul de proprietate în evidenţele oficiale, pe numele lor. Autorităţile vor să introducă suspendarea înmatriculării vehiculului şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor, până când noii proprietari îşi trec maşina pe numele lor, în mod oficial.

Astfel, noul proprietar al maşinii este obligat să solicite, în maximum 60 de zile de la cumpărarea autovehiculului, transcrierea dreptului de proprietate şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare. Pe de altă parte, fostul proprietar al maşinii este obligat să notifice autorităţile că şi-a înstrăinat maşina, în termen de 5 zile de la data vânzării. Dacă au loc vânzări succesive, termenul limită curge de la data primei vânzări.”

Dupa introducerea taxei de poluare aberante (nesimtite) la revanzarea unui autovehicul deja inmatriculat, aproape nimeni nu transcrie masina. Asa vor sa ne oblige. Ma intreb, daca am cumparat masina si nu este trecuta in certificat ca vanduta, militianul cum isi va da seama ca e imprumutata sau cumparata … Incet, incet ne vor alunga din tara. Sau … pentru cei care au cetatenie dubla, transcrierea masinilor in acea tara …

“Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor la traversare vor fi pedepsiţi mai drastic ca în prezent. Carnetul le va fi suspendat pentru 4 luni, iar amenzile vor varia între 1.680 de lei şi 8.000 de lei.”

Astept cu nerabdare marcarea si asigurarea vizibilitatii la toate trecerile de pietoni (nu tu treceri dintre parcari, nu tu militia nepasatoare la masinile parcate pe sau in absoluta vecinatate a trecerilor cum sunt mai toate trecerile din Cluj). Obligarea pietonilor sa nu treaca in sir indian (in Cluj se practica sirul indian, ducand la paralizarea circulatiei).

“Permisul se va suspenda 1 an pentru şoferii care produc accidente în urma cărora alte persoane mor sau sunt rănite, dacă instanţa sau procurorul au decis neînceperea urmăririi penale sau încetarea acesteia.”

Sa inteleg ca acel Garcea este deasupra legii? Daca doamne ferest omor un pieton aflat pe carosabil noaptea, aflat in trecere pe unde il apuca capul si sunt declarat nevinovat de instanta, va veni Garcea si imi va suspenda permisul? Aberatie si ilegalitate.

“De asemenea, proiectul de lege mai prevede ca operatorul de cale ferată să instaleze “mijloace de constatare” a abaterilor de la Codul Rutier, la trecerile la nivel cu calea ferată, precum şi obligaţia acestuia să semnaleze Poliţiei Rutiere astfel de abateri."

Daca bine retin, legea spune clar cine poate fi agent constatator. In nici un caz Gica de la CFR sau cum se vor numi in viitor. Alta ilegalitate. Daca bine retin nici sa monteze sisteme nu au voie. Parca astfel de dispositive montate de primarii-firme au fost anulate ca fiind ilegale (radarele fixe din Ardeal si nu numai).

Si nu in ultimul rand, astept cu nerabdare majorarea salariilor la nivelul aberatiilor de amenzi. Amenda de 10 mii de lei reprezinta salarul minim pe economie pentru un an. Practic un an de cersit pentru niste aberatii. Astazi, in 6 km am numarat abaterile comise obligat de factori independent de mine. Prima: straduta ingusta cu cate o band ape sens. Sensul meu blocat de sase masini parcate. Am trecut peste linia continua. Semaforul se face verde si dupa 3 secunde(cat ca am ajuns in dreptul lui, fiind prima masina) vad cu coltul ochiului culoarea rosie. Normal, nu m-am putut opri in conditii de siguranta, masina din spate aproape, fiind surprins si el de schimbarea brusca a culorii... Probabil se schimbase ciclul de functionare noapte-zi a semaforului. Picam de fraier la Garcea? Picam. A treia: patru treceri cu masini parcate pana in trecere. La una dintre ele pieton iesind dintre masini, fara asigurare fara nimic. Eu la un metru de trecere. Picam de fraier? Picam. Pentru moralistii care vor spune ca trebuie redusa viteza: eram cu vre-o 30 la ora dar intre masini nu am cum sa vad. Portiune de drum cu o usoara curba la dreapta (abordabil lejer cu 70-80 km/h) dar cu indicator de 30 km/h. Aberatie unde toti vin cu 50-60. Astea insumate ar da patru ani de munca pe gratis (in folosul hotiilor numiti generic: statul roman)… Folosesc camera video in masina tocmai in ideea de a-mi demonstra nevinovatia in caz de necesitate. Deja am avut cazuri de situatii interpretabile cu Grcea cand m-a salvat camera video instalata in masina.

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Eu consider ca, pentru consum de alcool la volan, ar trebui anulat pe viata dreptul de a mai conduce.

Si la cate nenorociri se intampla pe sosele, este foarte bine sa fie cat mai aspre sanctiunile. Doar asa, poate, se mai calmeaza dementii !!!

Poate sa ma combata cine vrea...

Bineanteles, si atitudinea unor "organe" ar trebui schimbata ...

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Nu sunt de acord cu asta "militianul sa stea la coltul drumului sa previna accidentele" ...nu ... Am stat de vorba cu unul acum cateva seri care m-a oprit la iesirea de pe A3 (sensul giratoriu de pe centura)... ptr control de rutina (al treilea in trei zile, cam la aceeasi ora). Stiti ce mi-a spus:"Ce sa facem domnule, avem plan de dat amenzi zilnic sa aducem bani la buget!"

I-am spus ..."Bine, dar m-ati controlat si alaltaieri, aceeasi masina, acelasi militian, credeti ca s-a schimbat ceva in doua zile?" A zambit si inainte sa-i dau actele ...mi-a facut semn sa plec...

 

O alta chestie ciudata ...intre Tg Mures si Reghin (la iesirea din Mures)...erau postate 4 (patru) mcv-uri in mai putin de 500m...trei pe un sens, 1 pe celalalt...Aceeasi poveste ...unul m-a oprit pe dus ...si cand m-am intors la un scurt interval ... nu cred ca au trecut 30 de minute ...ma opreste si cel de pe sensul celalalt ... I-am zis ca m-a controlat deja colegul lui de vis-a-vis ...se afla la maxim 100m de asta ...A insistat sa-i arat actele ...i le-am aratat ...dupa care m-am pus in miscare...

 

si faptul ca sta in acelasi loc si ca stau 4 mcv-uri in mai putin de 500m nu iti spune ceva despre eficienta cu care lucreaza politia romana? legile sunt foarte bune si acuma se poate lucra la cele care aduc vorba despre bautura la volan, viteza excesiva, plata amenzilor, si retranscrierea masinilor pt ca romanu s-a invatat sa cumpere masina si prostu dinainte sa-i plateasca amenzile.....ca merg cu 70 pe unde-i 50 si 110 pe unde=i limita de 90 nu cred ca sunt un mare pericol, ca nu-mi pun centura in oras, la fel, nu cred ca sunt mare pericol....ar trebui sa sanctioneze furia asta care in ukltimul timp parca a pus stapanire pe unii, toti sunt nervosi la volan si io unu nu inteleg treaba asta deloc...(vezi cazul de azi din bucuresti)

legile trebuie aplicate, amenzi zi de zi pt cine greseste....

asa ca sa nu-ti faci o ideie gresita despre mine pot sa-ti spun ca am carnetu de la 18 ani, nu am nici un accident de masina la activ, nici macar o zgarietura masini mele sau altei masini, nu mi-a fost suspendat carnetul niciodata si iau amenzi doar pt centura si viteza, ultima a fost pt viteza avand 69 in localitate(un sat pe un dn)...am platit 160 lei in 24 ore si asta este..si fac in medie 15k km pe an, si masina o folosesc in fiecare zi, plus ce mai fac cu masina de la firma dar nu foarte multi km.

inca o chestie, cu culoarea rosie de la semafor, orticand poti sa ajungi la mana politistului si nu cred ca vrei sa stai pe tusa 2 ani doar ca politistului i sa parut ca tu ai trecut pe rosu cand defapt erai pe galben, sa nu uitam de semafoarele care sunt puse doar pt pietoni nefiind nici o intersecte ci doar o trecere de pietoni, care unele apar ca ciupercile in camp, si numa te trezesti cu un semafor unde habar nu aveai ca exista, acolo ce faci daca nu esti atent si treci pe rosu, o pedeapsa de 1 luna si o amenda o inghiti dar una de 2 ani si o suta de milioane mai greu.

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Aici nu vorbim de eficienta ...vorbim ...de vanatoare ...

 

Cat despre observatiile mele din trafic ...am peste 1.000.000 km facuti...conduc in medie in jur de 100.000-120.000 km / an intern si extern (10% din km in conditii grele iarna, zapada, gheata, munte, coclauri etc) ... am permis de multi ani ...niciodata suspendat, nici un accident la activ ...cateva amenzi (cam una pe an) ...radar, telefon sau centura ...

 

Adica cum se spune am ochiul bine format pe sosea ...

 

Un alt aspect care nu e luat in calcul de astia ...drogurile la volan (astea sunt un real pericol infinit mai periculoase decat bautura)... hai sa va spui una din ciclul stiati ca ...Soferii turci si nu numai consuma energizant combinat cu cocaina sau heroina ptr a putea sta treji ...la volan ...mai multe ore (zile!!!).

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Eu cred ca toata povestea cu cresterea foarte marea a amenzilor e doar o fumigena pentru a incerca sa distraga atentia de la scandalul Rosia Montana. Stroe o lanseaza si apoi tot el o dezamorseaza in chip salvator..... Pot sa pun pariu ca nu se modifica nimic, ca doar noul cod rutier a intrat in vigoarea de citeva luni....nu or sa-l modifice si pe asta ca pe ala fiscal de citeva ori pe an....

 

Circ ieftin

 

http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-15597464-sefii-politiei-admit-amenzile-propuse-noul-cod-rutier-sunt-prea-mari-proiectul-modificare-revizuit.htm

Edited by georgei23
Link to comment
Share on other sites

Re: Noi reglementari ce se doresc a fi incluse in noul cod rutier

 

Scandalul cu Rosia Montana....maidanezii....si mai nou Codul Rutier....sunt doar o perdea de fum pentru :

 

http://www.gandul.info/politica/noile-taxe-care-se-pregatesc-la-palatul-victoria-ce-angajamente-si-a-luat-ponta-in-scrisoarea-de-intentie-pe-care-a-trimis-o-fmi-11342084

 

Nu-mi place ce am citit pe acolo...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use