Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare rapoarte L200

Catalin.V

Postări Recomandate

Salutare,

Vreau sa pun 33-uri pe L200 din 2003 asa ca va trebui sa schimb rapoartele. Acum masina mea are 4.62 in grupuri si ma gandesc sa pun grupuri fata - spate de Pajero raport 5.2. A mai facut cineva modificarea? Merg schimbate doar grupurile sau trebuie schimbate planetarele, carcasa punte spate, etc?

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 luni mai târziu...

Re: Modificare rapoarte L200

Salut. Ai mai reusit sa faci ceva modificari? Si pe mine ma intereseaza acelasi lucru. Pe spate am inteles ca se potriveste fara probleme puntea de pajero dar fata nu am idee.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Eu as vrea sa pun niste rapoarte mai lungi :) .Dupa modificarile facute la motor, masina trage destul de bine acum si pare ca pe sosea (unde petrece majoritatea timpului), cam bate pasul pe loc, adica 3000rpm - 110km/h ( in a 5-a ). Mi ar placea sa mearga cu mai multa viteza la aceeasi turatie, lucru benefic pentru deplasari mai lungi. De asemenea, cred ca ar scadea si consumul. Are cineva vreo solutie?

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Eu as vrea sa pun niste rapoarte mai lungi :)?

poate te ajut sa gasesti 5,25

E o neconcordanta totusi, colegul vrea mai lungi....nu mai scurte, daca pune 5.29 (5.25 nu exista) o sa fie si mai nemultumit, si anume a 5 a viteza 3000 ture, 90 km/h :) , 5.29 pt off road, nu pt fuga pe sosea.

Link spre comentariu

la rapoarte de 4,6 cat are/avea initiatorul topicului, merg gume de 33 fara probleme.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ce intreb eu si ce raspundeti voi...😕. Acum am 4,75 (parca) si as vrea ceva gen 4 - 4,2. Nu vreau alte roti si nici raport 5,25 pt offroad.

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

ce pot sa iti spun ii ca 4,3 are y61 (motor zd30) si r20 (motor zd30 si TD2,7) si nu faci mare branza cu rapoartele astea adica ce mi 4,3 ce mi 4,2 . Poate un raport de 4 ( daca exista) ar fi ceva.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Acum am 4,75 (parca)

4.875 probabil

Exista pe pajero aripi bosate 97-01, 35 gdi raport 4.27, din ce imi amintesc este cel mai de fuga pt mitsu generatiile mai accesibile, probabil cele mai noi au rapoarte mai ceva de atat dar nu cred ca te poti atinge ca si cost de achizitie.

Am avut cateva gdi cu acest raport si mergeau excelent pe sosea.

784308737_raport4_27.thumb.jpg.d0366fe9d20063983861ac02c1ac3b6b.jpg

Link spre comentariu

Asa sunt gandite toate pickup-urile din respectiva generatie ( 1998-2006 ). Si la Ranger mai mergea o viteza , dar se pare ca exista un motiv pentru cele "doar" 5 viteze de la aceste tipuri de masini . Numai masinile moderne care au si sisteme active de stabilitate " beneficiaza " de posibilitatea de a merge cu viteze mai mari la turatii mai mici ( cutii in 6 trepte ). Posibil ca micsorand raportul in grupuri sa beneficiezi si de ceva smucituri in trepte mici sau de uzura prematura a ambreiajului. Chiar am venit dupa vreo 600 km de autostrada si am constatat ca masinile noastre nu au nimic in comun cu mersul in aceste conditii . Peste 110 km/h te scoate zgomotul din masina . Au aerodinamica de mobila de bucatarie .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

:h5 cam asa ceva FordRanger. Eu sincer cand merg undeva in vest de exemplu pe autostrada e normal ca ma grabesc doar timpul e pretios. Nu merg mai repede 130/ora dar de pe la 110 cam inceteaza orice discutie in masina ca nu are rost. Nu te mai poti intelege mai ales cu cei de pe locurile din spate .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Sălut! Eu pe l200 din 2012 cutie automată cinci trepte am rapoarte de 3.91.

La2000rot/min are cam 100 km/ora .

Le : deci există ! De prețuri nu pot spune nimic !

Editat de nenea1973
DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !!
Link spre comentariu

Ideea e sa se potriveasca de la una la alta. Stiu ca modelele mai noi au grupuri mai lungi. O sa studiez daca merge grupul de pajero de 3.5 despre care a spus Flow.

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare