Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Cel mai bine ar sa renunti la cardan mai ales ca a venit primavara,consum cu doi litri mai putin,masina se misca mai bine fara.Am prieteni care merg fara cardan de sapte ani si nu au stricat nici o piesa-din contra.

As fi tare curios daca, dupa ce-si pun cardanul spate la loc, masina se mai comporta normal (cum trebuie sa se comporte un 4x4 permanent cu o astfel de transmisie). Mi-e tare teama ca vor descoperi fie ca le curge IRD-ul, fie ca e ceva spart in el... s-au mai vazut cazuri :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu l-ai asamblat, te rog pune mai multe poze (din toate pozitiile posibile). Poate vazandu-l "curat" ne vin mai multe idei. Una este pe la acele orificii. Totusi cum este imbinat de fabrica? Ma uit la IMAG0006 respectiv IMAG0050_1 si cred ca imbinarea se facea prin partea care apare taiata in toate filmuletele!

o sa revin cu mai multe poze , oricum parerea mea este ca "secretul" sta in acele gauri cu bile.

pe maine

Cel mai bine ar sa renunti la cardan mai ales ca a venit primavara,consum cu doi litri mai putin,masina se misca mai bine fara.Am prieteni care merg fara cardan de sapte ani si nu au stricat nici o piesa-din contra.

dar oare de ce am cumparat 4x4 nu ca sa fie 4x4?????:wink:

Editat de teddybear
postari consecutive
Link spre comentariu

Daca nu l-ai asamblat, te rog pune mai multe poze (din toate pozitiile posibile). Poate vazandu-l "curat" ne vin mai multe idei. Una este pe la acele orificii. Totusi cum este imbinat de fabrica? Ma uit la IMAG0006 respectiv IMAG0050_1 si cred ca imbinarea se facea prin partea care apare taiata in toate filmuletele!

Se taie de acolo deoarece este mai usor de incarcat cu material si de rectificat la cota, sanfrenat si sudat, Bilele alea sunt scoase inainte de inchiderea carcasei VCU-ului, iar la final este incarcat cu gelul minune si "sigilat" cu alte bile, sau aceleasi.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca nu l-ai asamblat, te rog pune mai multe poze (din toate pozitiile posibile). Poate vazandu-l "curat" ne vin mai multe idei.

IMAG0076.thumb.jpg.30fc047ea2f7d07e98aab4d519eb3117.jpgIMAG0077.thumb.jpg.96255ff949e001eccd1b309d635a1b0e.jpgIMAG0078.thumb.jpg.1ab9764e9e56dac85fd9dbf4f1484fed.jpgIMAG0079.thumb.jpg.68f11107b14941604f454ef6afc8dbf0.jpgIMAG0080.thumb.jpg.7bd4720d5d00ea8bd4bd7fd26b17c6e4.jpgIMAG0081.thumb.jpg.17ad107b15b1c78b74805992b7d53aaa.jpgIMAG0082.thumb.jpg.9d6acf3cbd73153ffa0dcfcd417b9f6a.jpgIMAG0076.thumb.jpg.30fc047ea2f7d07e98aab4d519eb3117.jpgIMAG0072.thumb.jpg.0a5e7a6454222f5315893e6be82e1942.jpg

IMAG0085.thumb.jpg.203dd020be747dabb430e55cdbd5893e.jpg

Editat de asderian
  • Like 1
Link spre comentariu

Multumesc! O alta varianta, mai ok (cu multa rabdare....)

https://www.youtube.com/watch?v=rkJuQ-fGLW8

https://www.youtube.com/watch?v=j6nRnSb-CnQ

https://www.youtube.com/watch?v=V991lS30ZtU

https://www.youtube.com/watch?v=MoaCQ7f7q7I

https://www.youtube.com/watch?v=G-OJIg4QSq8&spfreload=1

https://www.youtube.com/watch?v=Wfw0lF3NoaM

https://www.youtube.com/watch?v=GesXRKt-aCY

https://www.youtube.com/watch?v=IoKVktAaL0A

https://www.youtube.com/watch?v=-_eQk3TxxRc

1. oricum gaurile date in film nu ma conving ca sunt simetrice.

2. eu verificam gramajul pentru fiecare surub inainte.

3. asa cum spune si DKW un solvent foarte puternic poate face minuni.

App. un coleg vb. de rusa poate ne ajuta cu traducerile. Daca nu coleg reuseste sa descarce filmele este rugat sa mi le trimita si mie (eu nu reusesc!)

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

...Daca un coleg reuseste sa descarce filmele este rugat sa mi le trimita si mie (eu nu reusesc!)

te duci pe linkul dorit, apoi în meniu, la url, tastezi ss imediat după punctul de la www, inainte de youtube

;)

Link spre comentariu

le-am vizionat inainte sa ma apuc sa tai dar nu am considerat-o eficienta, va dati seama cat e de greu sa speli tot ce este acolo?

ce imi garanteaza mie ca supersolventul a iesit in totalitate dupa spalare si nu o sa dilueze si urmatorul ulei ?

ce imi garanteaza ca solventul acela puternic nu ataca in interior (gen diluant pe fier care rugineste instant)

si omul pare hotarat decat sa il faca sa nu mai blocheze el baga la sfarsit ulei de 10 000 cst pe cand toata lumea baga 100 000 cst pe unde am intrebat eu

trebuie luat in considerare sa fie gaurit pe un banc, discurile sunt chiar acolo in spatele gaurilor lipite de capac in momentul in care gauresti tu umfli metalul putin inauntru care o sa frece de discuri sau care nu se mai invart sau se indoaie etc

ca si concluzie eu as face gaurile dupa ce am desfacut avand acces la interior, sa cureti gaurile ,sa scoti pilitura care rezulta la gaurire etc

E STRICT PAREREA MEA NU MA IMPUSCATI PT EA

• Like 1
Link spre comentariu

sau alta idee care a venit dupa ce am taiat bineinteles sa scoti bilele cumva sa filetezi gaurile care sunt deja facute

si sunt facute chiar in margine si ajuta la drenare eficienta si sa pui suruburi in gaurile existente !!!

Link spre comentariu

De unde luati acest ulei?

http://www.silikon-profis.de/SILIKONOEL-AK-100000-100000-cSt-im-100-g-500-g-oder-1-kg-Gebinde

sau

http://www.der-schweighofer.at/ff?query=Differenzial-%C3%96l+100.000+cSt+50ml+Siliko&channel=de&sourceRefKey=rCMSQ7Tx4

sau ebay.co.uk dar e vreo 32 lire+transport

eu am cumparat de 100.000 cst dar fiecare e LIBER SA PUNA CE ULEI VREA. eu asta am gasit ca este potrivit .

Editat de asderian
  • Like 1
Link spre comentariu

le-am vizionat inainte sa ma apuc sa tai dar nu am considerat-o eficienta, va dati seama cat e de greu sa speli tot ce este acolo?

ce imi garanteaza mie ca supersolventul a iesit in totalitate dupa spalare si nu o sa dilueze si urmatorul ulei ?

ce imi garanteaza ca solventul acela puternic nu ataca in interior (gen diluant pe fier care rugineste instant)

si omul pare hotarat decat sa il faca sa nu mai blocheze el baga la sfarsit ulei de 10 000 cst pe cand toata lumea baga 100 000 cst pe unde am intrebat eu

trebuie luat in considerare sa fie gaurit pe un banc, discurile sunt chiar acolo in spatele gaurilor lipite de capac in momentul in care gauresti tu umfli metalul putin inauntru care o sa frece de discuri sau care nu se mai invart sau se indoaie etc

ca si concluzie eu as face gaurile dupa ce am desfacut avand acces la interior, sa cureti gaurile ,sa scoti pilitura care rezulta la gaurire etc

E STRICT PAREREA MEA NU MA IMPUSCATI PT EA

1. Solventul poate fi scos in totalitate daca este suflat aer sub presiune (in service-uri cam asa se scoate apa din ciruitul de apa)

2. exclus rugina (aceasta apare in prezenta oxigenului, care nu poate exista cand se umple cu silicon)

3. la gaurire, spiralul respectiv tarodul, se dau cu vaselina pentru a se lipi pilitura de ele!

• Like 1

Link spre comentariu

te duci pe linkul dorit, apoi în meniu, la url, tastezi ss imediat după punctul de la www, inainte de youtube

;)

Omul cat traieste invata!

Link spre comentariu

1. Solventul poate fi scos in totalitate daca este suflat aer sub presiune (in service-uri cam asa se scoate apa din ciruitul de apa)

2. exclus rugina (aceasta apare in prezenta oxigenului, care nu poate exista cand se umple cu silicon)

3. la gaurire, spiralul respectiv tarodul, se dau cu vaselina pentru a se lipi pilitura de ele!

1. gandeste-te ca in acest minunat VCU sunt 53 discuri lipite intre ele nu e chiar asa de usor sa scoti tot din el , logic ar trebuie spalat cu solvent cu discurile rotindu-se pana solventul curge curat (aerul va gasi cea mai scurta cale sa iasa pe gaura opusa nu iti va usca tie fiecare disc , nu uita ca sunt lipite)

2. aerul pe care il respiram contine oxigen care este prezent si in VCU , si in compresorul cu care planuiesti sa elimini solvent etc , si cel mai important nu ai sa vezi niciodata un mecanism inchis ermetic care inauntru are piese in miscare sa fie plin cu un lichid in cazul de fata : EXPLODEAZA . (in VCU sunt aprox 120 g de ulei cineva a facut un calcul si a descoperit ca e plin 84%)

Oare de ce cutiile de viteza au breathere , si diferentialele ca si cutiile sunt au ulei poate numai 30%????

3 cu asta sunt de acord mai ramane de rezolvat decat umflatura interioara care rezulta de la gaurire

PAREREA MEA

Editat de asderian
Link spre comentariu

cel mai bun program e internet dowload manager dai tot ce vrei jos de unde vrei ! Daca vrei alin le urc mai deseara pe un site gen transfer.ro si iti pun linkul aici !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Am urmarit topicul asta din pur interes,au aparut cateva idei interesante dar

-de unde stii ce au folosit cei de la GKN ,ma refer la silicon ,poate au o reteta secreta .....doar schimband siliconul si crezand ca functioneaza bine.. nu inseamna ca functioneaza si in parametrii .....e de ajuns sa se blocheze in mers o singura data si te-ai ars .....

-100.000cst aia e vascozitatea la freelander....desi unii pun si 15.000cst ..30.000cst .....60.000cst ...pentru sosea se folosesc mai mult valorile astea,s-a le mai usureze directia

-si nu este ulei,nu are nici o treaba cu uleiul ....este fluid siliconic

.....pentru cine stie engleza sa citeasca asta

[ATTACH=CONFIG]241471[/ATTACH]

visco_sae..pdf

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Ai putea identifica din afara locul unde sunt bilutele?

Daca da, atunci si putea da gaurile din afara, umple unitatea cu 50 grame dizolvant, lasat o zi, invartit la turatie mica, lasat si tot asa cateva zile, apoi scurs pe cantar pana ies 119 grame ulei siliconic (max) + cele 50 grame dizolvant.

Daca nu iese tot, iti notezi cat a iesit apoi mai pui dizolvant si mai il invarti.

Totusi nu cred ca-i facut de zei, sa nu se poata desface.

Link spre comentariu

Ai putea identifica din afara locul unde sunt bilutele?

Daca da, atunci si putea da gaurile din afara, umple unitatea cu 50 grame dizolvant, lasat o zi, invartit la turatie mica, lasat si tot asa cateva zile, apoi scurs pe cantar pana ies 119 grame ulei siliconic (max) + cele 50 grame dizolvant.

Daca nu iese tot, iti notezi cat a iesit apoi mai pui dizolvant si mai il invarti.

Totusi nu cred ca-i facut de zei, sa nu se poata desface.

foarte de acord cu tine nu e facut de zei asa am gandit si eu cand l-am desfacut sper ca in cateva zile sa il remontez inca nu m-am hotarat daca sa ii pun suruburi sau nu

Vis a vis de bilute sunt vizibile din exterior , problema este cum le scoti ???

• Like 1
Link spre comentariu

Am urmarit topicul asta din pur interes,au aparut cateva idei interesante dar

-de unde stii ce au folosit cei de la GKN ,ma refer la silicon ,poate au o reteta secreta .....doar schimband siliconul si crezand ca functioneaza bine.. nu inseamna ca functioneaza si in parametrii .....e de ajuns sa se blocheze in mers o singura data si te-ai ars .....

[ATTACH=CONFIG]241471[/ATTACH]

Eu unul nu cred ca poate functiona acest VCU de la GKN atat de diferit de altele , si chestia cu blocatul nu cred ca poate dauna asa de rau (la prima manevra de parcare observi blocajul)

am vazut care folosesc si alte viscozitati si tocmai de aia incerc sa il fac singur pt ca vreau sa am si 4x4 dupa aceea , nu numai sa fie deblocat

Link spre comentariu

.....

-100.000cst aia e vascozitatea la freelander....desi unii pun si 15.000cst ..30.000cst .....60.000cst ...pentru sosea se folosesc mai mult valorile astea,s-a le mai usureze directia

-si nu este ulei,nu are nici o treaba cu uleiul ....este fluid siliconic.....

1. care este diferenta intre un VCU "reconditionat gresit" care se blocheaza in mers si unul care este blocat/aproape blocat?

2. nu stiu germana, dar cred ca site-ul indicat vinde tot ulei siliconic.

Momentan avem 2 solutii:

1. Taierea iar aici cred ca varianta prezentata de @asderian este ok. Aici vin cu urmatoarele sugestii: eu taiam capacul la strung, dat filet in locul bilelor, sudat "capacul", inchis cu suruburi, apoi umplut cu silicon. Avantaj: curatirea 100% a componentelor interioare. Dezavantaje: aici am o singura problema echilibratul!!!

2. Varianta din filmulete postate. Avantaje: scapam de sudura, echilibrat... Dezavantaje: multa migaleala, nesiguranta "curatirii" interioare

cel mai bun program e internet dowload manager dai tot ce vrei jos de unde vrei ! Daca vrei alin le urc mai deseara pe un site gen transfer.ro si iti pun linkul aici !

Off topic. Merci, am rezolvat prin acum banalul ss:h5

• Like 1

Link spre comentariu

Buna dimineata ,

cum ideea cu bilele nu imi dadea pace azi dimineata am hotarat ca trebuiesc scoase:

IMAG0086.thumb.jpg.11d0994dea252d4a786e846c9543d8c9.jpgIMAG0087.thumb.jpg.e57129618212e01e7fffa579c8a57a19.jpgIMAG0088.thumb.jpg.2839613bcbaba9109c3f93334f57a148.jpg

Si am descoperit urmatoarele:

1. biluta pe care am scos-o din gaura cu usoara bataie din interior are diametrul de 4,55 mm (daca nu ma inseala ochii)

2. canalul care are adancime de 9 mm este impartit in doua la interior mai strans 4,20 mm si la exterior 4,30 mm

presupun ca are acest umar tocmai pentru a nu intra bila prea mult si a etansa bine .

• Like 1
Link spre comentariu

Deci ca si concluzie generala daca eu as incepe sa repar VCU in acest moment as face in felul urmator :

1. In primul rand as scoate ambele bile si am si o idee despre asta sunt sigur ca ar merge extrase din exterior in felul urmator : cu aceasta lance de tras tabla prin puncte sudura 64423000_desc259rcare(1).jpg.fbafe40b5f3eb727fcfb231aec0dac94.jpg

2. dupa ce se linisteste fluidul sa iasa ca are nitel de presiune , urmeaza fixat pe o menghina si bagat solvent cu seringa , in acelsi timp invartit suflat cu aer sub presiune ,solvent si as repeta procesul pana solventul ar iesi curat

(solventul trebuie ales cu atentie nu vrem sa atace oringurile interioare)

3. uscarea cu aer comprimat combinat cu invartire

4. umplerea cu fluid siliconic 100.000 cst 120 grame

5. pentru etansare sunt 100% convins ca bilele care au fost scoase merg foarte bine bagate innapoi sau daca altcineva vrea poate fileta gaura si monta surub dar canalul este facut special ca bila aceea sa stea intepenita acolo.

PS daca la inceput as fi stiut despre VCU ce stiu acum nu l-as mai fi taiat (dar nimic nu se invata gratis )

Sper ca am fost de ajutor, o sa va tin la curent cu sudura , daca nu iese cumpar unul second si il fac cum am spus mai sus

Editat de asderian
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare