asderian Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: reconditionare VCU m-am uitat pe tutorialul de pe you tube cum schimba gelatina aia(eu ii zic altfel, da nu pot sa spun:grin:) si nu cred ca ar putea sa curga prin niste gauri, indiferent de cat ai incalzi carcasa. Se pune pe cantar,curge ff greu si nu-l poti turna pur si simplu in gaura+ca nu ai siguranta ca-l scoti pe tot. In concluzie,cat sunt eu de carcotas(vorba lu' tedy) nu m-as baga la asa ceva. ar putea fi bagat un solvent care dilueaza "gelatina" si apoi se scurge ! o idee Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: reconditionare VCU ar putea fi bagat un solvent care dilueaza "gelatina" si apoi se scurge ! o idee Pe unde,ca eu n-am vazut sa se desfaca. Se gaseste "kit de reparatie VCU",dar nu are legatura cu lichidul.Daca se facea simplu,ar fi existat vreun tutorial pana acum,la cate LRF-uri au problema asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: reconditionare VCU Pe unde,ca eu n-am vazut sa se desfaca. Se gaseste "kit de reparatie VCU",dar nu are legatura cu lichidul.Daca se facea simplu,ar fi existat vreun tutorial pana acum,la cate LRF-uri au problema asta. sunt convins ca cei care castiga bani frumosi de pe urma lor nu au nici un interes sa faca tutoriale si sa le repare oricine cu costuri mult mai mici , eu oricum am de gand sa iau unul nou deci o sa il desfac pe cel existent si o sa revin cu video Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: reconditionare VCU salut am gasit astazi pe youtube pe unul care spune ca a desfacut vcu l-a desenat intr-un program : banuiam cu totii cum este inauntru dar sunt curios cum l-a deschis. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: reconditionare VCU De citit la cafea http://www.landyzone.co.uk/lz/f38/definitive-freelander-vcu-testing-thread-99163.html. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Multumesc , cred ca o sa il visez si noapte VCU-ul asta . dar am luat o hotarare o sa il schimb nou si poi mai vedem, mai ales ca eu am cumparat masina de curand si austriacul a schimbat si diff spate nou si IRD anul trecut deci nu merita sa risc . Ms Editat Martie 16, 2015 de asderian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: reconditionare VCU deci daca am inteles bine sa luam o situatie reala din teren: -trec printr-un noroi inainte de a iesi pe asfalt , acolo patinez vreo 30 sec VCU se incinge , se blocheaza si imi asigura tractiune -ies din noroi si imi continui drumul pe asfalt uscat dar VCU-ul meu inca are 100 grade celsius sau mai mult deci e blocat mai mult sau mai putin , nu e asta un nou moment in care presiune aiurea este pusa pe IRD si DIFF spate??? -daca se forteaza tractiunea dupa un timp de patinare , prin viraje stranse pe uscat etc , nu poate fi si asta un motiv din care IRD si DIFF spate se sparg? cu toate ca VCU sa zicem ca functioneaza in parametri normali. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU NU .....e vorba de fizica... caldura se obtine prin frecare adica lamele alea si lichidul ... in momentul in care nu mai patinezi acele lame nu mai agita lichidul si acesta se deblocheaza instantaneuu.. nu stiu cum sa fiu mai explicit.. uite daca lamelele alea se invart la o anumita viteza incalzesc lichidul care la aceiasi viteza de rotatie a lamelelor devin "solid"(cand patinezi)... prin scadere vitezei lamelelor(ai aderenta) frecare e insuficienta iar gelul actioneaza ca si lichid indiferent de temperatura..... Cam asa e groso modo ca sa nu vb de densitati si alte proprietati speciale .... O zi faina ! Editat Martie 16, 2015 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU -daca se forteaza tractiunea dupa un timp de patinare , prin viraje stranse pe uscat etc , nu poate fi si asta un motiv din care IRD si DIFF spate se sparg? cu toate ca VCU sa zicem ca functioneaza in parametri normali. Daca vrei sa spargi IRD-ul sau diff-ul spate folosesti anvelope de tip/marca/dimensiuni diferite, sau cu grad de uzura inegal, presiuni diferite. Asta este reteta "succesului" garantat. Citeste manualul utilizatorului, il ai in RAVE. Editat Martie 16, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Salutare prieteni , dupa cum am promis am desfacut VCU la TD4 . Inauntru am gasit urmatoarele: -53 de discuri intercalate -uleiul siliconic ars , negru (un fel de bitum) am facut si un mic video - acum astept uleiul siliconic am comandat aici local 120ml cu 15euro 100 000 vsc -apoi urmeaza sudura -echilibratul (care il fac in romania, aici nu stiu cat costa si nici nu vreau :no sunt prea scumpi) Editat Martie 30, 2015 de asderian 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: reconditionare VCU No te felicit ! si uite asa poate daca merge treaba ne faci si noua o oferta competenta ! Sper sa iasa cum trebuie ! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: reconditionare VCU Multumesc . Are pe el doua gauri care comunica cu interiorul astupate cu niste bilute : Eu pot sa bag mana in foc ca cine reconditioneaza astea pe acolo dreneaza uleiul curata si reumple cu niscaiva dispozitive speciale . dar in acelasi timp nu cred ca pot fi curatate asa bine discurile si interiorul fara sa fie desfacut , sunt atat de lipite incat am cumparat un solvent si le-am desfacut bucata cu bucata cu un cutit (lichidul are consistenta unui prelandez aproape sa se usuce) daca a schimbat careva VCU cu unul reconditionat pe care sa il si testeze in 4x4 off road sa vada si cum functioneaza astept o parere despre cum functiona inainte si dupa ! sa il faci sa nu mai blocheze e usor !!! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: reconditionare VCU dar in acelasi timp nu cred ca pot fi curatate asa bine discurile si interiorul fara sa fie desfacut , sunt atat de lipite incat am cumparat un solvent si le-am desfacut bucata cu bucata cu un cutit. Se poate curata folosind un solvent foarte puternic, si invartind una din parti pentru a facilita accesul solventului. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: reconditionare VCU Sunt convins ca se poate , nu se curata 100% dar st convins ca e destul. Si daca se face de ce nu spune nimeni nimic ? poate nu caut unde trebuie dar eu nu am gasit un cuvintel serios in a repara VCU. Eu o sa incerc asa sper sa iasa daca nu oricum nu pierd nimic , eventual munca . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Ce dispozitiv a fost folosit la taiere? .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU @asderian,daca tot l-ai desfacut,ar fi bine sa schimbi si cei doi rulmenti,din ce am inteles si ei sunt responsabili pt. blocarea VCU,daca se gripeaza din cauza mizeriei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU sunt niste rulmenti cu ace care se misca foarte bine, iti dai seama ca acolo nu e turatie mare si uleiul siliconic ars nu ajunge la ei , sunt protejati de semeringuri! daca o sa pot o sa ii schimb! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Ce dispozitiv a fost folosit la taiere?ai sa razi: cu un bomfaier !! am preferat varianta sa il tai asa la rece plus ca ai un control mai bun. vreo 3-4 ore de munca (plus febra musculara aferenta ) PS: a sosit si uleiul:[ATTACH=CONFIG]241076[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241077[/ATTACH] 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Si daca se face de ce nu spune nimeni nimic ? poate nu caut unde trebuie dar eu nu am gasit un cuvintel serios in a repara VCU. Si ce te face sa crezi ca restul informatiilor postate p-aici s-au gasit usor? Doar prin aportul userilor se gasesc acum aceste informatii, fiecare cum/cat a putut. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Si ce te face sa crezi ca restul informatiilor postate p-aici s-au gasit usor? Doar prin aportul userilor se gasesc acum aceste informatii, fiecare cum/cat a putut. Te-am facut vreo secunda sa crezi ca vreau sa obtin ceva usor? sunt convins ca e greu si eu incerc ca si altii sa fac ce pot! Oricum multumesc userilor si forumului pentru multe informatii pe care le gasesc in fiecare zi aici. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Dupa ce am avut experienta trista cu rulmentii intermediari de la ALLMAKES 4x4,care m-au tinut fix o luna,am reusit sa achizitionez rulmentii OEM,prin plata diferentei catre furnizor.VCU nu este blocat,dar uzura in urma km,isi spune cuvantul. Resurse financiare sa-l schimb,nu exista.Daca tot schimb rulmentii intermediari, parca m-as baga si la o reconditionare a VCU. Sa zicem ca l-as taia cu bomfaierul sau cu flexul,desi cu cel din urma nu cred ca ar iesi treaba lafel de buna.Intrebarea ar fi cum si cine sa-l sudeze si sa-l echilibreze? Daca nu este echilibrat profi,ma gandesc ca ar strica rulmentii intermediari si nu e treaba.Peste 2 zile am programat masina la schimbat rulmentii,dar pot sa o aman,daca as avea o solutie clara in reconditionarea VCU,fara "reactii adverse":grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU ai sa razi: cu un bomfaier !! am preferat varianta sa il tai asa la rece plus ca ai un control mai bun. vreo 3-4 ore de munca (plus febra musculara aferenta ) PS: a sosit si uleiul:[ATTACH=CONFIG]241076[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241077[/ATTACH] Ma gandeam la un strung...... Ce garantie avem ca la sudare siliconul nu isi schimba proprietatile??? Editat Aprilie 1, 2015 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU Si eu tot la un strung l-as fi taiat,iar la partea de sudura as fi pus VCU pe verticala,as fi lasat lichidul sa se aseze in partea inferioara a VCU si l-as fi sudat,dar nu cred ca ar mai iesi in cotele originale.Practic ar trebui incarcat cu sudura fix partea debitata de strung si echilibrat in acelasi timp.Daca ai joc in VCU,cu siguranta rulmentii intermediari vor fi compromisi.Chiar nu inteleg cum se reconditioneaza acest VCU. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: reconditionare VCU am ingrijorari si eu personal pe care vroiam intai sa le rezolv si apoi sa le impartasesc cu voi dar se pare ca gandim la fel: -pe primul loc nu este echilibratul dupa parerea mea ci pastrarea cotelor interioare la sudura ( daca nu tii discurile la fel de stranse cred ca poate nu isi mai fac aceeasi treaba) , eu vreau fixez santul cu niste penite de cupru ,apoi tot ansamblul strans cu prese si aftuit , apoi deabia sudat cordon toate astea verificate in toate etapele cu sublerul - la echilibrat dupa ce asamblez tot cardanul am vazut ca exista in ro firme care echilibreaza dinamic , cu toate ca eu nu cred ca influenteaza atat de mult cateva zeci grame (+)(-)la greutatea mare de peste 15 kg si cirumferinta relativ mica pe care o are VCU -vis-a-vis de ulei si de schimbarea propietatilor tocmai de aceea am ales sa tai in partea asta pentru a putea suda cu uleiul jos , cu toate ca pe net am vazut clipuri care au taiat in partea cealalta si sper ca o sudura in argon nu incalzeste asa rau avand in vedere ca e destul de solid PS daca are cineva de gand sa il taie in orice fel sa ma anunte pot sa ajut cu niste sfaturi , discurile sunt asezate intr-un anumit fel (eu le-am numerotat) cat de adanc sa taie etc 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Daca nu l-ai asamblat, te rog pune mai multe poze (din toate pozitiile posibile). Poate vazandu-l "curat" ne vin mai multe idei. Una este pe la acele orificii. Totusi cum este imbinat de fabrica? Ma uit la IMAG0006 respectiv IMAG0050_1 si cred ca imbinarea se facea prin partea care apare taiata in toate filmuletele! Editat Aprilie 2, 2015 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate