dizzy Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Eu as face asa: As scoate biluta dintr-o parte. As baga cu siringa cate 5ml de solvent pana nu mai intra. As invarti incet tot VCU, apoi as mai baga solvent. As mai invarti, as mai baga solvent, apoi cand nu mai intra solvent, doar l-as invarti. Sa zicem ca ar intra 30ml de solvent in total. Dupa ce solventul ataca si dizolva siliconul, ala va curge cam ca mierea presupun. As masura cat lichid mixat iese si m-as astepta sa vad gen 150 ml. Apoi as curata interiorul cu alta tura de solvent, pana ar iesi solventul curat. As lasa gravitatia sa-si faca treaba, apoi suflat nitel cu aer comprimat si umplut cu silicon conform fabricantului, poate o idee mai subtire. LE: Da, l-as lasa sa iasa pe cealalta gaura. Editat Aprilie 7, 2015 de dizzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Eu as face asa: As scoate biluta dintr-o parte. As baga cu siringa cate 5ml de solvent pana nu mai intra. As invarti incet tot VCU, apoi as mai baga solvent. As mai invarti, as mai baga solvent, apoi cand nu mai intra solvent, doar l-as invarti. Sa zicem ca ar intra 30ml de solvent in total. Dupa ce solventul ataca si dizolva siliconul, ala va curge cam ca mierea presupun. As masura cat lichid mixat iese si m-as astepta sa vad gen 150 ml. Apoi as curata interiorul cu alta tura de solvent, pana ar iesi solventul curat. As lasa gravitatia sa-si faca treaba, apoi suflat nitel cu aer comprimat si umplut cu silicon conform fabricantului, poate o idee mai subtire. nu cred ca merita sa te chinui numai cu o bila. ele sunt dispuse opus , daca una e jos cealalta e sus si te ajuta foarte mult sa bagi solvent pe sus sa invarti si sa iasa pe jos . din propria experienta iti spun, ca sa ajunga lichid mixat atat de subtire incat sa iasa pe gaurica respectiva fara a avea rasuflare in alta parte dureaza mult , e la dracu de lipicios... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Am recitit tot topicul deschis de mine. Daca cu ani in urma eram sigur ca doar taierea cu jet de apa poate fi sigura, acum, am aflat ca se poata si la "pinza":br (salut asderian!). Filmulete postate au fost "disecate" pe toate partile (am pierdut ore vazandu-le cap coada) si asa cum am spus, confirmat si de asderian, cred ca este varianta super ok. Materiale: 1. pofta de munca..... 2. solvent foarte puternic (aici inca sunt in cautare!!) 3. siliconul (merg pe cel de 100 000) 4. compresorul. "Misterul" a fost elucidat.... Am postat dupa ce s-a mai discutat, asa ca modific aceasta postare! In https://www.youtube.com/watch?v=IoKVktAaL0A se vede cum face o astfel de "spalare".. Numai bine, Alin Editat Aprilie 7, 2015 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Daca ai discurile scoase din VCU,cred ca ar merge curatate cu alcool tehnic sau diluant nitro:id Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Daca asi avea macar cateva date de la GKN (am cautat de mi sa facut sila)poate as pune in practica treaba asta ......dar poate mai important este un review dupa un anumit numar de km (1000....5000....10000 km) cu siliconul asta ....ca o completare -solvent puternic ....acetona,nu afecteaza garniturile oringurile etc...este folosit si in solutiiile de curatare a circuitului de racire -atat timp cat nu exista uzura metalica prezenta in vechiul silicon nu vad rostul unei curatari super shine -pentru accelerarea procesului de curatare,dupa ce se misca usor la mana ,bagat surubul de 17 si o tubulara conectata la o bormasina cu viteza reglabila .....si mult solvent inauntru... Editat Aprilie 7, 2015 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Daca ai discurile scoase din VCU,cred ca ar merge curatate cu alcool tehnic sau diluant nitro:id Acetona industriala, e sfântă Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Greu de găsit! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Spalarea cu solvent a uleiului siliconic e nitel utopica , dar se poate testa si pe urma trage concluzia corecta . In principiu tot ce are baza sintetica siliconica e foarte stabil chimic , mersul pe ghicite e cam loterie sau nici macar atat . Este in domeniul vopsitoriei auto diversi solventi printre care si un degresant siliconic dar l-am incercat si si mi-a parut cam incompetent dar pote ca nu l-am folosit la ce trebuie sau in mod gresit . Sudura e o mare problema , la interior temperatura ar creste foarte mult chiar si in cazul cordoanelor foarte scurte , poate ( si eu cred ca ) dauneaza componentelor interne . Trebuie pus in practica alta metoda - bucsa suplimentara , bucsa cu umar la capac , camasa sudata la capac cu filet peste carcasa exterioara ... Sudurile trebuie sa fie curate si responsabile , eventual sudate su apoi prelucrate la strung ... lucrand curat si precis se poate elimina necesitatea echilibrarii daca totul e relativ axial simetric . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Tocmai de aceea,am recomandat curatarea cu diluant nitro,sau alcool tehnic,pentru ca degresantul este un pic mai slabut in comparatie cu nitrodiluantul. Degresantul,isi face treaba lui, in sensul ca elimina usoarele urme de silicon sau grasime,inainte ca o piesa sa fie vopsita,dar in cazul VCU,e clar ca nu face fata.Eventual, curata sau luat "grosul" cu niste carpe/lavete iar ce ramane,se poate curata cu pensula intr-un vas cu diluant nitro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Am folosit diluant poliesteric pentru degresat diverse piese pline de ulei ars, vaselina siliconica sau grafitata. Inclusiv in cazul EGR ului a fost eficient. Editat Aprilie 7, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: reconditionare VCU Am folosit diluant poliesteric pentru degresat diverse piese pline de ulei ars, vaselina siliconica sau grafitata. Inclusiv in cazul EGR ului a fost eficient. N-am auzit de diluantul asta.Da mai multe detalii,sa ma dumiresc si eu:cn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: reconditionare VCU Care e turatia la care se invarte dihania? De ce trebuie echilibrata? In mod normal, la ce ai lucrat acolo, efectul e atat de mic incat nu trebuie nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Se folosește la curățarea rasinei de la fibra de sticla, eu il folosesc frecvent la mentenanța bormașinilor. Editat Aprilie 8, 2015 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Se folosește la curățarea rasinei de la fibra de sticla, eu il folosesc frecvent la mentenanța bormașinilor. Sa faci si tu o poza la el,sa vada si ochiul meu! :oc Editat Aprilie 8, 2015 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Gasesti de cumparat la Polydis, cam 15 lei litru. In rest se prezinta ca acetona, incolor dar cu un miros mult mai puternic. Care e turatia la care se invarte dihania? De ce trebuie echilibrata? In mod normal, la ce ai lucrat acolo, efectul e atat de mic incat nu trebuie nimic. Turatia nu este foarte mare, dar pozitia lui specifica in ansamblul transmisiei necesita o echilibrare, altfel va face praf rulmentii intermediari, exact cei care tin VCU la pozitie. Editat Aprilie 8, 2015 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: reconditionare VCU Spalarea cu solvent a uleiului siliconic e nitel utopica , dar se poate testa si pe urma trage concluzia corecta . In principiu tot ce are baza sintetica siliconica e foarte stabil chimic , mersul pe ghicite e cam loterie sau nici macar atat . Este in domeniul vopsitoriei auto diversi solventi printre care si un degresant siliconic dar l-am incercat si si mi-a parut cam incompetent dar pote ca nu l-am folosit la ce trebuie sau in mod gresit . Sudura e o mare problema , la interior temperatura ar creste foarte mult chiar si in cazul cordoanelor foarte scurte , poate ( si eu cred ca ) dauneaza componentelor interne . Trebuie pus in practica alta metoda - bucsa suplimentara , bucsa cu umar la capac , camasa sudata la capac cu filet peste carcasa exterioara ... Sudurile trebuie sa fie curate si responsabile , eventual sudate su apoi prelucrate la strung ... lucrand curat si precis se poate elimina necesitatea echilibrarii daca totul e relativ axial simetric . "solventul" cu care am spalat in interior VCU este ceva simplu , o sa revin cu poze l-am cumparat din OBI , si nu face minuni imediate dar isi face treaba. vis-a-vis de suduri va marturisesc sincer ca am abandonat ideea pentru ca nu cred ca 100% poti pastra cota interioare la sudura ,ori poti sa strangi discurile prea rau ori poate la lasi slabe. sudura trage am gasit VCU la 500 de lei pe care o sa il cumpar si ii schimb fluidul cum am descris mai sus. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Pentru cine chiar vrea sa-l faca bucati (pozele nu-mi apartin) ... verificare pe banc Numai bine, Alin Editat Aprilie 9, 2015 de alin75 1 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: reconditionare VCU Cu parere de rau,dupa cum se vede treaba,cred ca "voi strange din buci" si o sa-mi iau un VCU nou,cand se va bloca asta al meu.Pana la urma, cum am schimbat kit-ul de ambreiaj si m-a dus la 1500 lei,o sa-l schimb si p-asta ca ar fi ultimul in viata masinii:grin: Daca n-ai mai facut treaba asta,poate chiar sa-ti iasa,dar in lipsa unor teste concludente sa stii sigur ca ai facut treaba buna si piesa este in cote si in norme,cred ca este munca si investitie fara a avea certitudinea unui rezultat pozitiv. Tot respectul pentru cei ce incearca!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: reconditionare VCU Cu ocazia asta poate incepeti sa intelegeti mai bine sistemul de tractiune al acestei masini si cum sa-l utilizati si sa-l protejati mai eficient. Material "didactic" aveti suficient. :grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: reconditionare VCU Sistemul e bine gandit si eficient ca doar 100.000 de km nu ii faci in 2 zile.... Ceea ce nu corespunde este echivalentul in lei a piesei ... ca de' 300 de lire nu e scump odata la 100.000 km ! Ba chiar as putea sa spun ca e ingenios...Sigur vor fi pareri ca de ce nu se activeaza din buton de ce nu face clatite cartofi si alte minuni ! Ideea e ca pentru un 4x4 permanent acest patimas VCU ii ofera avantaje net superioare on road si off road la clasa ei ! Si nui bai mare atata vreme cat service-ul se face dupa cum recomanda producatorul ! Iar la partea de parametrii cred ca producatorul nu vrea sa ii faca publici pentru ca nu cred ca ar ajuta pe nimeni pe principiul "prea bun prea ca la tara" ...prea multe variabile ,dar pentru cei pasionati reprezinta daca nu o reusita macar o ocazie de a se deconecta si de a umple timpul cu ceva interesant! Cred totusi ca nu ii facut de zei vcu asta da sigur e mecanizat facut,iar daca ai sti sa reconditionezi ca ala nou trecut prin CTC nu e nimic ! In continuare voi urmari cu mare drag si interes acest topic ! Spor la treaba ! :1 2 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Salutare prieteni , Dupa cum promiteam cu ceva timp in urma am cumparat un VCU second (un cardan complet din care folosesc deocamdata numai VCU) la vechea idee ca il sudez pe cel vechi am renuntat si am reusit sa il repar zic eu : - neavand la indemana o lance cu puncte de sudura sa scot celebrele bile am hotarat sa il gauresc , asa ca am facut doua gauri de 4,2 mm care comunica chiar cu canalul bilelor -am facut filete M5 am gasit niste "jigloare" care se potrivesc la fix pe filet pentru a introduce solventul -niste furtun gardena de 3,6 mm care a mers la fix + mici adaptari la o pompa pe care eu am facut-o pentru a schimba lichidul de frana (bleeder) - am introdus in sistem exact un litru de solvent si l-am recirculat ,ca sa pot masura cu o mica aproximatie cat lichid siliconic se afla inauntru , - la inceput a mers greu (ridicam presiunea si la 2 bari si deabia trecea in partea cealalta) dar dupa un timp a inceput sa se dizolve si usor usor combinat cu invartire , a inceput sa se miste usor , mai exact se putea invarti cu mana libera -dupa nenumarate etape de invartit cu solvent a urmat invartirea in gol doar cu presiune de aer pentru a usca si a scoate aproape tot ce a mai ramas in el - am descoperit ca inauntru sunt 150-160 ml de lichid siliconic - am pus 120 ml 100 000 cst cu ajutorul unei seringi si niste mici adaptari si acum astept restul sa il completez - gaurile le-am inchis cu doua suruburi de cupru si cate doua saibe de caciula, inrosite in prealabil sa fie mai maleabile -in cateva zile vine fluidul siliconic si dupa ce completez il si montez pe masina si il scot in probe PS scuzati-mi talentul regizoral...:grin: Editat Iunie 22, 2015 de asderian 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Re: reconditionare VCU Salut , Am completat fluidul siliconic , montat rulmenti etc , dar inainte am facut un test pe care l-am vazut mai sus la mine levierul are 77 cm si greutatea este de 4,8 kg pozitionata mai spre capat . zilele urmatoare o sa il montez pe masina sa vedem cum mere! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2015 Re: reconditionare VCU FELICITARI! Te rog, daca poti detalia pompa! Merci! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Iulie 8, 2015 Partajează Postat Iulie 8, 2015 Re: reconditionare VCU FELICITARI! Te rog, daca poti detalia pompa! Merci! Salut, eu am facut chestia asta pentru a schimba lichidul de frana singur ! Este facut dintr-o butelioara pentru stropit in gradina care rezista la 3 bar si are 1,5 litri de lichid capacitate. Am montat un manometru pentru a nu creste presiunea in vas prea mare , 1-1,5 bari e destul Am luat de la dezmembrari un capac de vas de lichid de frana caruia i-am montat o mufa rapida de furtun de aer, un furtun si cam asta e tot . Vreau sa o pot folosi si la schimbat uleiul in cutie, grup ,IRD etc [ATTACH=CONFIG]244914[/AT] TACH][ATTACH=CONFIG]244915[/ATTACH 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 8, 2015 Partajează Postat Iulie 8, 2015 (editat) Re: reconditionare VCU Vreau sa o pot folosi si la schimbat uleiul in cutie, grup ,IRD etc Sper ca ai luat in calcul spalarea temeinica si uscarea perfecta intre schimbarea diferitelor lichide... orice urma dintr-un lichid, (oricare din ele), poate contamina cu efecte din cele mai neplacute celelalte lichide:wink: Editat Iulie 8, 2015 de DKW It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate