Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Te pot ajuta eu. Iti explic pas cu pas ce sa faci si o sa mearga perfect.

Ok. Cum facem îmi zici aici sau îmi dai nr de tel să vorbim?

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vrem sa stim si noi pentru a recomanda mai departe .

Multumim

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Vrem sa stim si noi pentru a recomanda mai departe .

Multumim

Va spun secretul cu cea mai mare placere.

Toti cei interesati ma pot contacta ca va raspund cu placere la toate intrebarile.

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Toti cei interesati ma pot contacta ca va raspund cu placere la toate intrebarile.

Oare nu poti explica si aici? Sau trebuie sa te sunam sa aflam ce si cum?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Adevarat ca topicul este destul de stufos.... dar cine are rabdare...gaseste toate informatiile de care are nevoie. Legat de pretul siliconului.... fiecare comanda de unde doreste/la ce pret doreste. Daca esti comod.... la fel.... deja sunt destule anunturi pe net.... si daca esti si mai comod... iei altul nou si nu te doare capul.... poate buzunarul!

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Oare nu poti explica si aici? Sau trebuie sa te sunam sa aflam ce si cum?

E putin lunga povestea . Cine se apuca de lucru dupa ce pune mana pe piesa stie ce sa intrebe .

Adevarat ca topicul este destul de stufos.... dar cine are rabdare...gaseste toate informatiile de care are nevoie. Legat de pretul siliconului.... fiecare comanda de unde doreste/la ce pret doreste. Daca esti comod.... la fel.... deja sunt destule anunturi pe net.... si daca esti si mai comod... iei altul nou si nu te doare capul.... poate buzunarul!

In afara de pretul siliconului trebuie sa si scoata siliconul uzat si aici e problema.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Va spun secretul cu cea mai mare placere.

Pe bune ?!?

Atata timp cat unul din moderatorii acestei sectiuni si-a pus mare, cu rosu, in semnatura, ca toate informatiile pe care le poseda le ofera DOAR pe public, cum iti permiti tu sa ne sfidezi pe toti ?!?

Daca ai bunavointa si rabdarea sa explici AICI, in scris, pentru toti, asa cum si tu, in mod sigur, ai gasit lucruri scrise utile tie pentru masina ta si pentru care cineva a avut bunavointa si rabdarea sa explice pentru toti, asa faci si tu sau esti liber sa-ti pierzi pretiosul timp pe alte site-uri !!!

Pentru inceput, numarul tau de telefon a fost sters din toate locurile unde aparea pe acest forum, iar comunicarea pe mesageria privata ti-a fost restrictionata !

• Like 1
Link spre comentariu

Pe bune ?!?

Atata timp cat unul din moderatorii acestei sectiuni si-a pus mare, cu rosu, in semnatura, ca toate informatiile pe care le poseda le ofera DOAR pe public, cum iti permiti tu sa ne sfidezi pe toti ?!?

Daca ai bunavointa si rabdarea sa explici AICI, in scris, pentru toti, asa cum si tu, in mod sigur, ai gasit lucruri scrise utile tie pentru masina ta si pentru care cineva a avut bunavointa si rabdarea sa explice pentru toti, asa faci si tu sau esti liber sa-ti pierzi pretiosul timp pe alte site-uri !!!

Pentru inceput, numarul tau de telefon a fost sters din toate locurile unde aparea pe acest forum, iar comunicarea pe mesageria privata ti-a fost restrictionata !

Merci. Sunteti foarte amabil. Totusi la pagina 29 am descris pe scurt operatiunea dar degeaba povestesti pana nu ai tangenta directa cu piesa. Concluzia e ca userii nu citesc tot ce s-a scris pe tema respectiva. Poate sunt obositi si n-au timp avand alt serviciu decat la birou cu laptopul sun nas.

Link spre comentariu

Sunt destui care ar putea lua lectii , inclusiv mari firme ...

E putin lunga povestea . Cine se apuca de lucru dupa ce pune mana pe piesa stie ce sa intrebe

Nu mi-ai raspuns la intrebare ...la nedumerire ...DE CE NU POSTEZI AICI ce si cum?:cl:h5

LE ...userii nu citesc atata timp cat nu au ce citi... sa nu o bagi paia cu "secretu meseriei" ...:ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ma bag putin peste topicul vostru :)

Siliconul: https://www.amazon.com/Silicone-High-Purity-000cst-500ml/dp/B00Z78H0CQ

acum depinde si ce vascozitate doriti, asta influenteaza blocarea visco-ului :)

si legat de "nu se poate desface". avem destui strungari, firme cu CNC-uri :) sa faca asta:

Inainte:

AhX3Ibel.jpg.a7070992315ef2313f995dd402750d5b.jpgVerQwEpl.jpg.cdf09c6607052753822fe4acda6a52e2.jpgYs9FmaJl.jpg.2bc7f118c4a97c99cb6b89cfd268d481.jpg

Progres:

A5Ulm78l.jpg.8b9c11b05a11474dc615419e999bbec9.jpgpGkzBH0l.jpg.c3aa13b04b138d4312ceb0c498b7393a.jpgGo5UYnnl.jpg.6abc3c1a6012911ccf9f580080c5006b.jpgbhpWPmal.jpg.b73e3bcec009c2cff538624e2f09f9c3.jpgen06QOIl.jpg.42162b7f2e82c1da173ec5adda5abb88.jpg

JfY3iosl.jpg.71c5368400f8f84de9b2179bead26d52.jpgHhjNruUl.jpg.ad55b376ddddebcddc7fc20a0c8831e3.jpgWYxW4Mtl.jpg.8e25be99d5c4cfcd8a278c1d1479d0f5.jpgEfezyJrl.jpg.a1ab353b850b87f732be1535163a9044.jpgqoEDCGll.jpg.e8b8209b64fdc318738d3f642843dc82.jpg

Piesa finala:

3K1fPWEl.jpg.f7e47a18d803de9338207ec58bcda3ee.jpg

Link spre comentariu

Da... frumos.... placut....DAR nu este prezentat un VCU freelander. Apoi ...o echilibrare pe banc... zic?!

Eu am bmw e30 325 ix dar hai si un VCU de freelander:

1. Se taie din capat cu grija sa nu distrugi un disc

2. Se scot cu mare atentie toate piesele interne

3. Se curata tot si se lasa la uscare completa sa nu ramana ceva ce ar putea contamina siliconul.

4. Se verifica ca toate discurile sunt ok (este bine sa mai ai un vcu)

5. Se pun la loc strat cu strat, (disc -silicon, disc-silicon)

6. Se fixeaza capatul la loc, sudare si echilibrare

7. Se vopseste

Parerea mea este sa fie facut ca in pozele de la E30. Este mult mai usor pe viitor sa inlocuiesti.

Recomand un silicon cu viscozitate 80. Il puteti rezulta din amestec de silicoane 100/60

1EA720EB-9BF2-4D60-877E-2FB2C78F5F19.jpeg.9948505f88d753ad5180d7da8177a737.jpeg

44D46B56-D5EE-4587-9BB2-2D93E8520ADC.jpeg.0b18b44021d50f8e98193aa71b69c768.jpeg

422BCD45-D5F1-4CC6-B205-D81A18E7649C.jpeg.3cc2f3bf8979496965c3f04049526fe3.jpeg

E361E5C8-AF9D-484B-83CB-15A16750EB90.jpeg.68729bbbdcf1550002a4d00800be0374.jpeg

A0AA7AD9-52E4-4CD8-AA99-56C132C49C7B.jpeg.28a726ae6a483e13d0489d006eb90f92.jpeg

• Like 1
Link spre comentariu

Eu am bmw e30 325 ix dar hai si un VCU de freelander:

1. Se taie din capat cu grija sa nu distrugi un disc

2. Se scot cu mare atentie toate piesele interne

3. Se curata tot si se lasa la uscare completa sa nu ramana ceva ce ar putea contamina siliconul.

4. Se verifica ca toate discurile sunt ok (este bine sa mai ai un vcu)

5. Se pun la loc strat cu strat, (disc -silicon, disc-silicon)

6. Se fixeaza capatul la loc, sudare si echilibrare

7. Se vopseste

Parerea mea este sa fie facut ca in pozele de la E30. Este mult mai usor pe viitor sa inlocuiesti.

Recomand un silicon cu viscozitate 80. Il puteti rezulta din amestec de silicoane 100/60

[ATTACH=CONFIG]286608[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]286607[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]286609[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]286610[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]286611[/ATTACH]

Bravo frate , sa vada toti ce-i acolo. Deci daca-l speli bine pe dinauntru cu ACETONA sau DILUANT NITRO nu-i nevoie sa-l tai si rezultatule super.

• Like 1
Link spre comentariu

Tegralok va mai spune ceva ?

Salut prieteni , vin proaspat pe forum , ca proaspat detinator de freelander.

Va anunt ca sunt hotarat sa rezolv o data pentru totdeauna cuplajul-decuplajul transmisiei 4x4 pe baza experientei mele ca mecanic de utilaje grele.

Pe scurt intentionez sa montez cuplajul direct pe priza IDR fara a elimina viscocuplajul.

Cuplajul 4×4 va putea fi cuplat inclusiv la viteza mare.

Cresterea substantiala a duratei de viata a viscocuplajului atata timp cat se ruleaza 4x2.

Potrivit proiectului meu, montajul este mult mai compact, mult mai usor si mult mai rezistent.

Pentru asta o sa-mi trebuiasca butucul cu pinionul de atac si flansa de cuplare. Mentionez ca pinionul de atac poate sa fie si cu dintii rupti.

Toate astea-mi trebuiesc pentru realizarea de masuratori.

Cine are toate aceste piese si vrea sa faca parte din acest proiect rog sa ma contacteze. Va multumesc :-)

Editat de John Dowe
  • Like 1
Link spre comentariu

Re: Tegralok va mai spune ceva ?

Se pare ca neglijezi faptul ca transmisia este dimensionata pentru tractiunea pe ambele punti . Daca folosesti o singura jumatate si uzura va fi pe masura , urmeaza reparatia de rigoare si concluzia ca masina nu-i buna , etc ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

...cuplajul-decuplajul transmisiei 4x4

Puntea spate este in permanenta cuplata, difera doar rata de transfer a cuplului catre puntea spate in functie de nivelul de aderenta.

Invata sa utilizezi masina corect altfel o sa ajungi la vorba colegului @cos.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Pentru evaluarea situatiei vreau sa pun cateva intrebari posesorilor de fl cu state vechi:

1. Care este implicatia folosirii pe perioada indelungata a tractiunii 4x2 .

2. Care este implictia folosirii pe perioada indelungata a folosirii tractiunii 4x4.

Intrebarea este legata de uzurile implicite care apar in fiecare dintre cazuri.

Va multumesc.

Ps. Mai urmeaza sa o atasez pe priza de iesire din IDR.

O sa ma mai gandesc la actionare...probabil cu pistonas vacuumatic folosind vacuumul egr trecut prin electrovalva cu buton electric la bord.

07.12-24.jpg.3041f627a20f4879b4f88143dd295c34.jpg

Editat de Astral
vacuUm....
  • Like 2
Link spre comentariu

Salut prieteni , vin proaspat pe forum , ca proaspat detinator de freelander.

Va anunt ca sunt hotarat sa rezolv o data pentru totdeauna cuplajul-decuplajul transmisiei 4x4 pe baza experientei mele ca mecanic de utilaje grele.

Pe scurt intentionez sa montez cuplajul direct pe priza IDR fara a elimina viscocuplajul.

Cuplajul 4×4 va putea fi cuplat inclusiv la viteza mare.

Cresterea substantiala a duratei de viata a viscocuplajului atata timp cat se ruleaza 4x2.

Potrivit proiectului meu, montajul este mult mai compact, mult mai usor si mult mai rezistent.

Pentru asta o sa-mi trebuiasca butucul cu pinionul de atac si flansa de cuplare. Mentionez ca pinionul de atac poate sa fie si cu dintii rupti.

Toate astea-mi trebuiesc pentru realizarea de masuratori.

Cine are toate aceste piese si vrea sa faca parte din acest proiect rog sa ma contacteze. Va multumesc :-)

Am pinionul de atac , sunt interesat de proiect .

• Like 1
Link spre comentariu

Nu trebuie bun, poate sa fie si cu dinti rupti dar trebuie sa reconstitui ansamblu butuc (pinion,rulmenti,carcasa si flansa cuplare cardan) piese din gunoi.

Nu-mi permit sa modific piese noi pentru masuratori si probe.

pinion-atac-cutie-transfer-freelander-1.jpg.678ffa29f05789e7aac73813152f70c4.jpg

Editat de John Dowe
Link spre comentariu

Nu trebuie bun, poate sa fie si cu dinti rupti dar trebuie sa reconstitui ansamblu butuc (pinion,rulmenti,carcasa si flansa cuplare cardan) piese din gunoi.

Nu-mi permit sa modific piese noi pentru masuratori si probe.

Cel mai viabil ar fi o interventie in IRD adica sa se poata departa coroana de pinionul de atac suficient cat sa nu se atinga.

Piesa ta suporta cuplul la care trebuie sa faca fata?

• Like 1
Link spre comentariu

Este mai robusta decat credeam.

Prima data am folosit-o intr-un cuplaj unde realiza ridicarea hidraulica repetata a unei sarcini de 40 de tone in 10 secunde.Cu aproape 1m/s. Am ramas uimit.

Impresionant pentru o piesa de numai 10/10cm.

Orcum foarte intetesanta este si ideia ta .

Se poate reliza numai ca prin cuplari repetate mai ales in timpul marsului dintii pinionului de atac ar avea de suferit mult mai mult decat un sincron ieftin.

Editat de John Dowe
  • Like 1
Link spre comentariu

Este mai robusta decat credeam.

Prima data am folosit-o intr-un cuplaj unde realiza ridicarea hidraulica repetata a unei sarcini de 40 de tone in 10 secunde.Cu aproape 1m/s. Am ramas uimit.

Impresionant pentru o piesa de numai 10/10cm.

Orcum foarte intetesanta este si ideia ta .

Se poate reliza numai ca prin cuplari repetate mai ales in timpul marsului dintii pinionului de atac ar avea de suferit mult mai mult decat un sincron ieftin.

Corect dar cuplarea s-ar face in stationare ,doar decuplarea din mers.

Trebuie sa caut atunci o piesa defecta. Am avut una care sa crapat cand am scos rulmentii din ea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare