Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turatie mare relanti td4

tarkanyi

Postări Recomandate

Salutare, am avut fluctuatii la relanti, mergea aiurea la500 RPM, apoi a inceput sa faca aceeasi probleme la 1000RPM. Am curatat EGR, acum motorul merge rotund, dar relantiul e la 1000-1200RPM.

Puteti sa ma ajutati? Ce sa-i fac?

Mersi anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Turatie mare relanti td4

Curata si galeria de admisie, cea mai mare parte a mizeriei trece de EGR si se depune in galerie obturand in mod inegal porturile de admisie si canalul de legatura cu Boost Pressure sensor.

L.E.: Curata si High Preesure sensor, cel de pe rampa de injectoare.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

figura asta cu relanti marit poate fi si de la partea de IAT a senzorului MAF, ca la Td4 sunt amestecate, si daca IAT nu merge ECU intra pe "default" de parca aerul ar fi la -5 grade si e normal sa tina relantiul mai sus... oricum pentru defectiuni din astea de management cea mai sigura cale e citit live data cu tester...sau poate are si ceva cod de eroare stocat...altfel, asa pe ghicite poate deveni laborios si ineficient

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Corect ce spui @sierrafery, dar problema cu relanti instabil apare de la HP sensor. Daca motorul sta la 1000 rpm la relanti sa-i faca o proba cu mufa de la MAF scoasa, dar daca fluctueaza relanti-ul de unul singur e de la HP sensor care de obicei cand cedeaza o face incet dar sigur. Si cum managementul la Td4 e foarte incalcit cam trebuie luat pas cu pas.

@tarkanyi, incearca si un leac babesc, scoate-i bornele de la baterie si lasa-le deconectate vreo 2 ore, dar vezi ca dup-aia trebuie sa recalibrezi cursa lunetei.

eu ma refeream la ce scrie in primul post al omului, si in titlul topicului... nu la relanti instabil:wink:

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Are Murphy o zicala: daca trebuie sa faci ceva azi, las-o pe maine, pote nu mai trebuie facuta...

Ei, cu EGR-ul curat si cu relantiul stabil la 1000RPM am plecat la un drum de vreo 150 kilometrii. Acum e brici, sta turometrul fix la 500, iar motorul merge ca un ceas elvetian. Multumesc de sfaturi, o sa le tin minte, pe data viitoare.

Link spre comentariu

Are Murphy o zicala: daca trebuie sa faci ceva azi, las-o pe maine, pote nu mai trebuie facuta...

Ei, cu EGR-ul curat si cu relantiul stabil la 1000RPM am plecat la un drum de vreo 150 kilometrii. Acum e brici, sta turometrul fix la 500, iar motorul merge ca un ceas elvetian. Multumesc de sfaturi, o sa le tin minte, pe data viitoare.

Mai mult ca sigur ai avut mizerie in galeria de admisie si "forja" pe care i-ai dat-o pe drum a curatat (cel putin partial) mizeria care iti facea probleme. Posibil sa reapara curand problema, mai ales daca o utilizezi mai mult in trafic "de oras":wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

eu ma refeream la ce scrie in primul post al omului, si in titlul topicului... nu la relanti instabil:wink:

Relanti-ul crescut de la 500 la 1000-1200 tot de la HP sensor se trage, iar relanti-ul trebuie sa fie undeva la 750 +/-20 rpm. Problema asta am avut-o pe ambele Td4 cu aceleasi manifestari, ultima oara a fost de la mizeriiile din motorina de Lukoil.

Link spre comentariu

Relanti-ul crescut de la 500 la 1000-1200 tot de la HP sensor se trage, iar relanti-ul trebuie sa fie undeva la 750 +/-20 rpm. Problema asta am avut-o pe ambele Td4 cu aceleasi manifestari, ultima oara a fost de la mizeriiile din motorina de Lukoil.

putem polemiza cordial pe tema asta si compara realitatea ciudata cu teoria fixa:wink:... sau sa intelegem cum a fost conceput managementul... atat senzorul HP cat si MAF/IAT pot afecta turatia la relanti(si inca vreo trei)... DAR, eu cand am intervenit am inceput ca "figura asta cu relanti marit poate fi si de la partea de IAT a senzorului MAF....."...nu am contrazis nimic din cele spuse inainte, am vrut doar sa completez ca sa largesc plaja de cautare stiind ce greu e pentru unii sa dea de un tester dedicat....si cand e cazul de relanti marit si constant pare mai logic sa fie de la un senzor de pe admisia de aer decat de pe presiunea de carburat.... cum i s-a si recomandat ca prima solutie curatarea admisiei nu ca ar fi ceva cu presiunea de combustibil... samd... iar la simptomele defectarii vreunuia din senzorii enuntati doar la IAT apare "idle speed controll inoperative"

RAVE- Engine mnagement Td4

1. During idle and wide open 'throttle' conditions the ECM uses mapped information to respond to the input from the Throttle Position sensor. To implement the optimum fuelling strategy for idle and wide open 'throttle' the ECM requires input information from the following:

l CKP sensor.

l Throttle Position sensor.

l ECT sensor.

l MAF/ IAT sensor.

l High pressure fuel sensor.

si acum sa le luam pe rand sa vedem care cum se manifesta: (sa nu omiteti chestia cu "ANY of the following symptoms MAY....")

1. In the event of a CKP sensor signal failure any of the following symptoms may be observed:

l Engine cranks but fails to start.

l Engine misfires.

l Engine runs roughly or stalls.

2. In the event of an throttle potentiometer signal failure, the following symptoms may be observed (unless the brake is activated):

l No accelerator response.

l Failure of emission control.

l Automatic gearbox kickdown inoperative.

3. In the event of an ECT sensor signal failure any of the following symptoms may be observed:

l Difficult cold start.

l Difficult hot start.

l Driveability concerns.

l Temperature gauge reading does not accurately represent the coolant temperature.

4. If the MAF sensor fails the ECM implements a back up strategy, which is based on engine speed. In the event of a MAF sensor signal failure any of the following symptoms may be observed:

l Difficult starting.

l Engine stalls after starting.

l Delayed engine response.

l Emissions control inoperative.

l Idle speed control inoperative.

l Reduced engine performance.

4'. Should the IAT sensor fail the ECM defaults to an assumed air temperature of -5 °C (23 °F).

In the event of an IAT sensor signal failure any of the following symptoms may be observed:

l Over fuelling resulting in black smoke.

l Idle speed control inoperative.

5. In the event of a fuel rail pressure sensor failure any of the following symptoms may be observed:

l Engine will not start.

l Severe loss of power.

l Engine stalls.

De obicei eu intervin la Freelander bazat pe torie multa ca nu detin unul (inca):wink:...dar am mai pus testerul pe unele in ultima vreme ceea ce m-a facut sa inteleg mai bine managementul... asa ca...strict legat de topicul asta, neavand o confirmare directa a celor spuse despre senzori ca si-a revenit masina originatorului eu sustin ca HP senzorul are muuuuult mai putin de a face cu turatia la relanti decat MAF/IAT-ul...mai ales la o masina cu EGR-ul inca la locul lui

Hai noroc

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Eu m-am legat strict de asta

mergea aiurea la 500 RPM' date=' apoi a inceput sa faca aceeasi probleme la 1000RPM.[/quote'] De-a lungul timpului am patit-o fix de 5 ori, la prima s-a soldat cu schimbarea senzorului HP dupa ce pe un tester pt BMW a dat verdict MAF defect (schimbat MAF-ul care este acum iar pe masina Alexei), apoi de 3 ori dupa ce am curatat galeriile si EGR-urile si inca o data inainte sa schimb senzorul de pe Td4-ul meu. Dupa fiecare curatare de galerie + EGR am observat o scadere initiala in turatie pana la pragul de 500 rpm ca apoi sa revina incet la 750 rpm. Concomitent am observat ca relantiul avea tendinte de oscilare dupa ce alimentam de la Lukoil-ul din zona, oscilatii intre 650 si 900-1000 rpm.

La prima experienta relanti-ul a inceput sa fluctueze discret intre 700 si 850 rpm ca sa ajunga intr-o luna la fluctuatii intre 450 (engine stall) si 1300 rpm, la ultima experienta aveam relanti-ul la 700-720 rpm si am decis schimbarea senzorului. La ultimul drum facut cu vechiul senzor aveam fluctuatii si la 1200 rpm. Tot de-a lungul timpului am observat ca daca ii dau putin aditiv de curatare si ceva talpa la un drum mai lung dupa o repriza de oscilatii ale relanti-ului, isi revine in parametri.

P.S.: ale mele fiind cu cutie automata ar putea exista diferente de comportament in anumite situatii, sub 700 rpm motorul nu mai merge rotund iar sub 500 rpm motorul se opreste.

P.S.2: masina Alexei are EGR-ul functional, ceea ce ma cam indispune.:grin:

Editat de DKW

Link spre comentariu

Ati avut dreptate...

A revenit. Cu motorul rece, dimineata turatia e pe la 1000-12000 RPM.

Da stiu, ca la rece si dieselul are soc automat, dar mi se pare ca turatia e prea mare. Cand termometrul ajunge la jumatate, scade mai intai la 750, dupa care toata ziua e pe 500. Cu relantiul mare parca a clipit pentru un moment becul de atentionare (semnul motorului cu se nul exclamarii), dar dupa cateva secunde a coborat si relantiul la normal. Tot o sa curat galeria de admisie si senzorii. Ceea ce nu stiu, si ma ingrijoreaza: oare nu exista riscul sa ramana in galerie ceva substanta uscata care poate fi absorbit de motor si sa faca ceva pagube?

Link spre comentariu

Vezi ca totusi e cam mic relanti-ul la 500 rpm, dupa ce s-a incalzit motorul trebuie sa stea pe la 750 rpm. Curata-i si galeria de admisie bine de tot daca tot vrei sa faci o treaba, o sa te minunezi cand o sa vezi cat jeg poate fi acolo datorita EGR-ului care este complet deschis la relanti.

Link spre comentariu

Fiind in Cluj ma gandesc ca trebuie sa fie un tester dedicat pe acolo ... mai ales ca a clipit MIL. Chiar daca te costa ar putea sa te scuteasca de munca sau cheltuiala in zadar mergand pe ghicite... martorul ala (MIL) poate fi activat doar de doi dintre senzorii aia enumerati anterior si care au legatura cu relantiul, anume CKP senzor(la volanta) sau Throttle position sensor(la pedala)...ceilalti senzori nu afecteaza MIL. Totodata la tester se poate citi "live data" in momentul in care face figura si se pot trage concluzii(daca cel care citeste si intelege ceva din management). Gandeste-te la asta zic eu.

Link spre comentariu

Fiind in Cluj ma gandesc ca trebuie sa fie un tester dedicat pe acolo ... mai ales ca a clipit MIL. Chiar daca te costa ar putea sa te scuteasca de munca sau cheltuiala in zadar mergand pe ghicite... martorul ala (MIL) poate fi activat doar de doi dintre senzorii aia enumerati anterior si care au legatura cu relantiul, anume CKP senzor(la volanta) sau Throttle position sensor(la pedala)...ceilalti senzori nu afecteaza MIL. Totodata la tester se poate citi "live data" in momentul in care face figura si se pot trage concluzii(daca cel care citeste si intelege ceva din management). Gandeste-te la asta zic eu.

Este reprezentanta la Cluj, m-am apucat de curatat doar ce tine oricum de mentenanta motorului, fara sa investesc. Daca cumva ii dau de capat, e bine, daca nu, tot la reprezentanta ajung. Doar ca nnu stiu cat ma va costa. Mai ales ca acolo va trebui ori sa repar masina ori sa platesc doar testerul, care fara service e mult mai scump. Am cumparat recent masina, merge excelent, problema cu relantiul a aparut de cateva zile. Inainte a avut o proprietara.

Link spre comentariu

daca ai vreodata oricum drum prin Bucuresti(ca acum acolo lucrez) suna-ma si te rezolv gratis, numarul e aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute&p=710826#post710826

Link spre comentariu

m-am apucat de curatat doar ce tine oricum de mentenanta motorului

Uite aici cam ce marmelada se strange in galeria de admisie : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64146-FarmLander!&p=720311&viewfull=1#post720311.

Link spre comentariu

daca ai vreodata oricum drum prin Bucuresti(ca acum acolo lucrez) suna-ma si te rezolv gratis, numarul e aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute&p=710826#post710826

Mersi, asa o sa fac.

Link spre comentariu

Ce tare e acest forum! Ieri la sfaturile lui sierrafery am desfacut senzorul de la pedala. Am curatat cu spray de contact lamelele, le-am mai ridicat putin pentru un contact mai bun. Am curatat si partea fixa, dungile de carbon nu pareau foarte uzate.

Dupa care a urmat, la sfaturile lui DKW galeria de admisie.

Am dat in el cu spray pentru frane, dupa care l-am dus la spalatoria auto din vecini. Baietii l-au umplut cu spuma, dupa care au bagat jetul in el. Ce gheizir negru a tasnit de acolo! Dupa care cu o vergea si multe carpe am curatat interiorul galeriei pana a devenit bec si luna. Cu senzorul curat, le-am pus pe toate la loc. In drum spre casa englezoaica cu motor nemtesc mergea ca un ceas elvetian, relantiul la 750. Sunt curios cum se va comporta la rece, pentru ca atunci facea figuri.

Mersi inca odata pentru sfaturi si promptitudine.

Link spre comentariu

E bine de stiut si multumim pentru feedback, asa se procedeaza:g... e clar ca ambele "chestii" au concurat la "nazurile" pe care le-a facut masina, dar tine minte : cand flaseaza sau se aprinde MIL e totdeauna vorba de unul din acei senzori ...iar daca doar face fitze fara alte indicatii mergi pe variantele pur mecanice.... daca dai vreodata de un tester dedicat sterge erorile din memoria ECU pentru ca alta data o sa le ai pe toate si nu o sa stii de unde sa te apuci de ele. Bafta

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

...si iar mi-a servit-o. Aceleasi fluctuatii de turatie la relanti, iar azi m-a lasat pur si simplu pe drum, in ambuteiajul de dimineata. Cu greu am ajuns acasa, iar acum urmeaza sa curat senzorul CKP. Sa vedem ce iese...

Link spre comentariu

nu te juca la senzorul ala, nu are nici o relevanta curatarea lui ca e un senzor tip solenoid ca cele de ABS... mai bine ia-ti inima in dinti si pune-o pe tester... poate tot insisti cu reparatii de astea gratuite pe ghicite si ramai de-a binelea cu ea pe undeva prin trafic...parerea mea

Link spre comentariu

...si iar mi-a servit-o. Aceleasi fluctuatii de turatie la relanti, iar azi m-a lasat pur si simplu pe drum, in ambuteiajul de dimineata. Cu greu am ajuns acasa, iar acum urmeaza sa curat senzorul CKP. Sa vedem ce iese...

Tind sa cred ca tot de la HP sensor este...

Daca erai din Bucuresti sau imprejurimi te puteam ajuta cu un HP sensor pentru probe, problema asemanatoare a avut userul @mandibula si s-a rezolvat prin schimbarea senzorului.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Noutati am, dar nu si rezolvarea problemei. Am schimbat uleiul, filtrele. Cand dau jos capacul filtrului de epurare, constat ca un surub nu fusese insurubat deloc. Schimb filtrul, si masina merge ca unsa doua zile. Acum face figuri de la 1000-2000RPM. Are "rateuri" in sensul ca motorul are fluctuatii de turatie. In relanti e ok. Am incercat sa ma programez la reprezentanta, dar ei nu raspund la telefon, eu avand un program foarte incarcat, inca nu am avut timp sa trec pe la ei. Oricum, trebuia sa schimb intai uleiul si filtrele...

DKW, mersi pentru intentie. Am jobul la Bucuresti, dar trec rareori pe acolo, si de obicei plec cu trenul.

Dar cine stie...

...era sa uit... Daca sta masina vreo ora si plec din nou cu ea, nu are nimic. Ciudat.

Editat de tarkanyi
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare