Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Body lift & suspension lift

horacleus

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Am o intrebare: am un Suzuki Jimny, caruia i-am facut SL de 4 cm(de la roly).Acum vreau sa-i fac un body lift de 2 sau 3 cm, pe care-l fac pentru a putea ridica pragurile laterale si bullbar-urile.Anvelopele de acum sint standard ca dimensiuni, vreau sa pun 215/75/15.Si intrebarea: daca si ce modificari ma obliga sa fac BL de 2-3 cm?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bl&sl

trebuie sa faci si bari fata spate ca cele care le ai pe masina nu o sa mai dea la prindere daca faci body lift,eu cu sl de 4cm de la roly si cu alte amortizoare mai lungi cu 4cm,am pus bf Goodrich 215.75.15 mud terrain.

Link spre comentariu

Re: Body lift & suspension lift

Nu am body lift la Jimny. Am doar suspension lift de 7,5 cm - adică 3 inci. Suficient pentru 215/75/15 normale, nu reșapate. Și nu a trebuit să decupez din aripi.

Din câte am înțeles, dacă faci BL, trebuiesc lungite coloana de direcție și schimbătoarele de viteze și de cutie de transfer, plus furtunurile de frână. Plus, după cum bine spunea și colegul SUZUK ... vei avea un spațiu inestetic între caroserie și șasiu ... deci alte bare față - spate. Deci, nu prea se justifică BL-ul. Atenție, e posibil ca în cazul în care faci un SL de doar 4-5 cm să fie nevoie să mai decupezi din aripile de față.

Bafta și numai bine!

Editare ulterioară:

Părerea mea e că nu prea merită să faci BL decât dacă e neapărat necesar (adică dacă vrei să pui 31-uri). Altfel, ajunge un SL mai măricel, pentru care trebuie și amortizoare cu cursă puțin mai lungă - fie cele de pe mașină lungite, fie altele noi mai lungi cu cât e nevoie. Fără BL. Implică mult prea multe modificări, pentru prea puțin lucru. E doar părerea mea.:h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Vreau sa precizez ca body lift vreau sa fac pentru ca am bull-barurile si pragurile laterale prinse pe sasiu, iar prinderile respective imi reduc garda cu 3-4 cm.Daca inalt caroseria, pot inalta si barile respective.

Deci problema mea e daca pot rdica caroseria cu 2 cm, fara sa modific coloana de directie, rapoarte, sau alte chestii grele. :)

Cauciucurile vor fi AT-uri, inteleg ca nu sint probleme in a le monta.

Link spre comentariu

poti face body lift,dupa care ajustezi un pic ,sau pui distantier si prinzi bara la locul lui original

iar pragurile le modifici in voie,cum vrei tu

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Vreau sa precizez ca body lift vreau sa fac pentru ca am bull-barurile si pragurile laterale prinse pe sasiu, iar prinderile respective imi reduc garda cu 3-4 cm.Daca inalt caroseria, pot inalta si barile respective.

Deci problema mea e daca pot rdica caroseria cu 2 cm, fara sa modific coloana de directie, rapoarte, sau alte chestii grele. :)

Cauciucurile vor fi AT-uri, inteleg ca nu sint probleme in a le monta.

Garda ta la sol este de la sol până la cel mai jos punct al punților, adică la diferențiale. Nu te dezavantajează cu nimic pragurile sau bullbar-ul care se vede în poza de la avatar. Rolul lor este să protejeze ... partea din față și lateralele. Acum tu știi mai bine ce vrei - nu știu să răspund la întrebarea "câți cm poate avea BL fără să trebuiască modificate coloana de direcție ș.a.m.d.?". E posibil ca la 2 cm să nu fie nevoie de aceste modificări. Cred că sunt cel puțin 2 persoane care ar putea să te lamurească. Edy_M și Minitehnicus. Nu neaparat în această ordine:grin:.

Numai bine!

Link spre comentariu

Am eu 2 cm body lift (1" mai exact) si nu trebuie modificari "drastice". Mansonul pe coloana de directie vine prins cam aproape de capatul acesteia, dar vad ca n-a patit nimic in ~60 mii km, inca mai am volan :grin:

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

adammoga80 : probabil ca asa voi face.

mita31 -problema nu sint pragurile si bull-barul, ci prinderile acestora, care mai coboara inca 3 cm sub acestea, la alea vreau eu sa umblu.Sint prinse in asa fel, incit nu le pot scurta fara sa le afectez rezistenta.Singura solutie pe care o vad este sa inalt caroseria si odata cu ea pragurile si prinderile respective.

VAXXi:bun, am inteles ca volanul tre' sa-l lipesc si cu poxipol :ha: , dar ce altceva ai mai modificat la body liftul ala de 2 cm?

Editat de horacleus
Link spre comentariu

adammoga80 : probabil ca asa voi face.

mita31 -problema nu sint pragurile si bull-barul, ci prinderile acestora, care mai coboara inca 3 cm sub acestea, la alea vreau eu sa umblu.Sint prinse in asa fel, incit nu le pot scurta fara sa le afectez rezistenta.Singura solutie pe care o vad este sa inalt caroseria si odata cu ea pragurile si prinderile respective.

VAXXi:bun, am inteles ca volanul tre' sa-l lipesc si cu poxipol :ha: , dar ce altceva ai mai modificat la body liftul ala de 2 cm?

BL inseamna ca inalti caroseria fata de sasiu. Sasiul ramane tot acolo fata de sol. Bullbarul si pragurile fiind prinse de sasiu raman tot acolo.

SL inalta sasiul (cu caroserie cu tot) deci va inalta si bullbar si praguri (fata de sol).

In ambele cazuri (BL si/sau SL) puntile fata si spate raman tot acolo fata de sol ca si din fabrica.

Cand, in sfarsit, pui roti mai mari ai inaltat TOATA masina.

Editat de alexb25
  • Like 1

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Asa arata un Jimny cu suspension lift de 10cm, roti de 31, costa ceva dar face toti banii.

[ATTACH=CONFIG]190999[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]191000[/ATTACH]

E mare diferenta intre SL si BL.

ai mai pus si ceva reductii la jimy sa duca 31?

ca fara cam primeste omoru motorasul si reductorul

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

E foarte frumos, dorin4X4.

Doar ca eu vreau altceva, o masina pentru drumuri forestiere, rar ceva mai "suparat".Printre altele, fac ture de 800-1000 km/saptamina, drum de tara/forestier/sosea, cu familia.

Pentru offroad am avut un Suzuki Kingquad, m-am dat cu el prin Apuseni 5 ani.

Vreau sa-l inalt putin, pentru ca atunci cind intalnesc un obstacol, sa nu fiu nevoit sa ma intorc din drum.Iar problema mea cu pragurile e din stilul de condus: cind am un bolovan mare in drum(destul de comun in Apuseni), il abordez cu roata(pentru a proteja grupurile), implicit frec cu pragurile.

In cazul in care ma horarasc sa fac body liftul respectiv, voi posta aici ce am facut, poate vor mai fi colegi interesati de subiect.

Link spre comentariu

E foarte frumos, dorin4X4.

Doar ca eu vreau altceva, o masina pentru drumuri forestiere, rar ceva mai "suparat".Printre altele, fac ture de 800-1000 km/saptamina, drum de tara/forestier/sosea, cu familia.

Pentru offroad am avut un Suzuki Kingquad, m-am dat cu el prin Apuseni 5 ani.

Vreau sa-l inalt putin, pentru ca atunci cind intalnesc un obstacol, sa nu fiu nevoit sa ma intorc din drum.Iar problema mea cu pragurile e din stilul de condus: cind am un bolovan mare in drum(destul de comun in Apuseni), il abordez cu roata(pentru a proteja grupurile), implicit frec cu pragurile.

In cazul in care ma horarasc sa fac body liftul respectiv, voi posta aici ce am facut, poate vor mai fi colegi interesati de subiect.

Încearcă să nu mai iei pietrele cu roata. Poți tăia anvelopele ... iar despre grupuri ... nu știu dacă le poți sparge așa ușor. E clar, dacă ai lua stânci cu 50-60 km/h da ... dar dacă încetinești ... poți să le iei liniștit. Poate cel mai mult te-ar ajuta să mergi cu altcineva și când ai treceri de făcut să te dai jos să stai în fața mașinii să vezi despre ce vorbesc ... m-am agățat de nenumărate ori cu gruprurile în bolovani de multe ori nici eu nu credeam că scap ... și n-au nimic. Scutul de sub reductor e esențial. Și nu sunt singurul ... ideea e ... viteză mică, echilibru ... fără extreme. Mașina rezistă. :h5

Numai bine!

Link spre comentariu

Intre timp i-am pus jante de aliaj mai late (7 J), cu cauciucuri Cooper de 215/75/15, masina s-a inaltat cu fix 2 cm.Urmeaza BL de 2-3 cm.

pune si in kit de suspensie,sau o varianta ieftina cu inaltatoare la arcuri,si vei castiga inca vreo 4-5 cm la inaltime

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Parerea mea este sa nu faci BL, niste costuri suplimentare pentru a salta caroseria. Daca vrei protectie la pietre, pune niste praguri metalice (scarita). Daca latesti masina, sau ii pui roti mai mari, si nu vrei sa tai din aripi, recomand un SL de 4-5cm. Tot ce e mai mult de atata, necesita multe alte modificari. Fiecare centimetru ridicat influenteaza in mod negativ comportamentul masinii pe drum normal. Instabilitate, consum mai mare, tensiuni suplimentare in diferitele piese, gen panhard, bucsi, bara stabilizatoare etc. Toate astea trebuie corectate, corectiilene nu in totdeauna se pot face 100%, si costa. Grija mare si la marimea anvelopelor fata de cel original, greutatea suplimentara este foarte repede "taxata" de motorul si reductiile calculate la limita sa duca masina stoc, adica o sa simti lipsa de putere. Daca inalti masina, teoretic cu aceasi valoare ar trebui sa o si latesti.

Fa-i cat mai putine modificari, mai ales ca te dai multi km, si pe drumuri relativ "normale". Masina poate, mai ales ca nu il bagi in "off road suparat". Praguri, scut, eventual troliu mai ales daca umbli singur, si faci drumuri si iarna. Niste gume AT sau MT, cat mai aproape ca dimensiune de cel original, o latire minima (2+2cm) ET negativ, sau flanse, vei fi mai mult decat multumit.

• Like 2
Link spre comentariu

amortizor optimal cod A-1789G asta este de fata,iar de spate marca ITN cod 09-1167RH- ambele amortizoare sunt mai inalte cu 4cm,eu am de 2 ani pe un jimny si merg fara problem,si toate 4 buc nu depasesc 350lei.

Link spre comentariu

amortizor optimal cod A-1789G asta este de fata,iar de spate marca ITN cod 09-1167RH

codul pentru cel de fata este de vitara spate.

dar pentru cel de spate nu-i gasesc echivalente. stii cumva la ce provine?

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

amortizor optimal cod A-1789G asta este de fata,iar de spate marca ITN cod 09-1167RH- ambele amortizoare sunt mai inalte cu 4cm,eu am de 2 ani pe un jimny si merg fara problem,si toate 4 buc nu depasesc 350lei.

Foarte util postul - cred ca intereseaza pe multa lume informatia asta. Te rog sa precizezi si de unde le-ai cumparat.

Nici eu nu le gasesc pe cele de spate.

Link spre comentariu

Parerea mea este sa nu faci BL, niste costuri suplimentare pentru a salta caroseria. Daca vrei protectie la pietre, pune niste praguri metalice (scarita). Daca latesti masina, sau ii pui roti mai mari, si nu vrei sa tai din aripi, recomand un SL de 4-5cm. Tot ce e mai mult de atata, necesita multe alte modificari. Fiecare centimetru ridicat influenteaza in mod negativ comportamentul masinii pe drum normal. Instabilitate, consum mai mare, tensiuni suplimentare in diferitele piese, gen panhard, bucsi, bara stabilizatoare etc. Toate astea trebuie corectate, corectiilene nu in totdeauna se pot face 100%, si costa. Grija mare si la marimea anvelopelor fata de cel original, greutatea suplimentara este foarte repede "taxata" de motorul si reductiile calculate la limita sa duca masina stoc, adica o sa simti lipsa de putere. Daca inalti masina, teoretic cu aceasi valoare ar trebui sa o si latesti.

Fa-i cat mai putine modificari, mai ales ca te dai multi km, si pe drumuri relativ "normale". Masina poate, mai ales ca nu il bagi in "off road suparat". Praguri, scut, eventual troliu mai ales daca umbli singur, si faci drumuri si iarna. Niste gume AT sau MT, cat mai aproape ca dimensiune de cel original, o latire minima (2+2cm) ET negativ, sau flanse, vei fi mai mult decat multumit.

Praguri metalice am (inox), la fel bull-bar fata si spate.Roti mai mari i-am pus, jante aliaj mai late( 5,5 aveam, i-am pus 7).Cauuciucurile le-am schimbat de la 205/70/15 la 215/75/15.Cele de 205 cu jante tabla aveau 18,2 kg, cele de aliaj cu 215 fix 20 kg.Din cauciucuri am inaltat-o cu 2 cm.Am SL de 4 cm de la Roly.Scut central am.Pana acu am inaltat-o cu 6 cm si am latit-o cu 6.

Intrebarea cu care am deschis subiectul era daca la un BL de 2 cm trebuie sa modific barile panhard, stabilizatoare etc.Oricum eu sint hotarit sa fac si modificarea asta, o sa postez aici ce am facut.

Link spre comentariu

Intrebarea cu care am deschis subiectul era daca la un BL de 2 cm trebuie sa modific barile panhard, stabilizatoare etc.Oricum eu sint hotarit sa fac si modificarea asta, o sa postez aici ce am facut.

body liftul nu are treaba cu barile panhard,el ridica CAROSERIA DE PE SASIU atat si nimic mai mult

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare