bogy_mezu Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Va salut, Am nevoie de cateva pareri din partea voastra in legatura cu achizitionarea unui Nissan Patrol y61 GR. An: 2002 Motor 3.0 di 5 portiere! Situatia este urmatoarea: Masina este la o cunostita In Italia, Din Ceea ce am inteles de la aceasta cunostinta, masina este defecta, si mai exact Pompa de Injectie si ceva angrenaje de la distributie din ceea ce spune el. In mare ii cunosc Istoricul( Motorul a fost refacut total: pistoane...cilindri noi Turbina noua, Kit Volanta nou, Amortizoare noi...) Dupa care a Bagat Motorina Rea in masina si a stricat pompa de injectie si drept urmare masina sta pe dreapta de mai bine de un an, nevrand sa o mai repare . Pretul pe care il cere este de 2500 de euro. Ce Parere aveti despre aceasta oferta ? Merita Investiti banii in ea sau Sa ma orientez spre unul Functional? PS: Masina este trecuta AUTOCARRO in acte, prin traducere, Utilitara ( in Italia nu are voie sa circule decat cu 5 locuri din 7, ceea ce in Romania din cate am citit nu se autorizeaza ca si autoutilitara cu tot cu bancheta pe spate, (5 locuri).. Avand in Vedere cele Precizate de Mine care este parerea Voastra despre aceasta situatie? Cu Respect: Bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. ...e posibil sa se repare , cu ceva ( mai mult ) noroc , in mai putin de 1000 euro ... caz in care poate fi o poveste frumoasa ... ca-n basme ... .. sau , la fel de bine poate fi o mare gaura neagra de ingropat bani , poate mai mult decat ai dat pe ea ... Insa , pana la un diagnostic corect al defectiunii si o analiza atenta a restului detaliilor obisnuite la cumpararea unei masini ( caroserie , mecanica pe cat posibil , electrica pe cat posibil ... aia , ailalta , etc ... ) e un pret aproape corect pentru o masina nefunctionala . Insa , ( 'iar din nou' , insa ...) ... este riscul pe care de fapt va trebui sa te hotarasti sa ti-l asumi . Personal as prefera ca pretul sa fie cat mai mic posibil , chiar daca as sti ca la final voi cumpara un motor ( in cel mai rau caz ) si-l voi monta personal ( in spiritul mentinerii costurilor scazute ) ... Insa , as mentiona umil ca stiu destule despre Y61 si ZD30 , am si cu ce si unde , si aproape ca mi-as putea face si timp ... daca mi-as dori sa profit de ocazie ... Daca restul carutei e OK , dupa un total serios analizat - transport , service , hartogareala ... m-as baga ... numai daca mi-ar totalul final suficient de mic ca sa merite . Daca chiar mi-as dori Y61 ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogy_mezu Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Ceea ce am uitat sa precizez este ca vreau sa o inmatriculez pe Romania, Cat tine de manopera, Mecanica si Tablarie nu ma ingrijorez deoarece din Fericire Detin un mini Service axat mai mult pe Tinichigerie insa dotat si cu strictul neresar pentru efectuarea lurarilor de mecanica, Deci cat priveste manopera, nu o pun in calcul din start, ceea ce ma ingrijoreaza este Pretul Pieselor si Costurile pentru a o putea inmatricula ca autoutilitara in Romania, Din cate am mai citit pe forumuri, au fost cazuri in care chiar daca masina de teren venea din afara tarii pe documente ca Autoutilitara, au intampinat probleme la inmatricularea acesteia. Intentionez sa merg la o consultatie la RAR cu Niste copii ale actelor masinii respective, cu speranta ca ma vor lamurii daca se poate inmatricula ca autoutilitara sau nu. Masina intentionez sa o folosesc Zi de zi apoi, Fiind pasionat si de pescuit,Remorca, Platforma.... daca mai punem si starea Drumurilor Din Romania...ati inteles ideea. Cat tine de transportul masinii in Romania, Ma ajunge pe undeva in jurul sumei de 500 de Euro. Cu respect, Bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Ai primit raspunsul de la Cos.Pretul este realist.ce urmeaza dupa cei 3000 E ,daca iti asumi riscul,merita. In principiu,ce vine de afara utilitar se inscrie utilitar.probleme pot aparea la modul ca din IT de exemplu,nu au grilajul despartitor intre scaune si partea de marfa,grilaj care la RAR de Ro este obligatoriu...si chestii din astea de nuanta.Oricum ti-ai dat raspunsul singur la problema.Copii,chiar si netraduse daca gasesti inginerul binevoitor.Si intreaba in doua locuri de preferinta :grin: astia niciodata nu se pun deacord.:ha: Spor. Eu, pe principiul lui Cos,nu as face pasul,chiar daca am si stiu istoricul.Taxa ar trebui sa fie undeva cam la 1000E,nu? 4000 plus reparatii -5000-6000.Posibil chiar 7000 daca esti mega ghinionist. mai merita pt tine? daca raspunsul este da,asta este solutia. Eu as lua la banii astia un Y60 de la un utiliztor de aici,din Timisoara.....gata pregatit lejer si utilitar E2 cu taxa 500E....Masina cu care miine ma pot plimba... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Mai, dar multe a mai schimbat italianul ala... eu as intreba de ce ? Si de ce dupa ce a bagat toti banii aia nu o mai repara din nou? Si de ce o vinde cu mai putin decat a investit numai in piesele de care spune el ? E o vorba, cica daca e prea frumos sa fie adevarat, de obicei e doar frumos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Eu as mai cauta una - doua in italia eventual in apropiere si as face o excursie cu un prieten mecanic , daca tot e cunostinta de ce s ar supara daca ai umbla putin la ea? si pana la urma iei un motor tot de acolo,.... VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogy_mezu Postat Octombrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Salutare, Ideea este ca nu o vreau expre pentru Off road, Doresc sa iau masina ca sa o folosesc zilnic, nu intentionez sa tin 2 masini, (una mica si una de teren) As vrea sa ramana Nissanul, Masina pe care am sa o folosesc zilnic. ( dupa cum vedeti sunt putin fixat pe y61, dupa cele citite pe forum si intrebari adresate Proprietarilor de Astfel de masini m-am comvins ca asta ar fi cea mai fiabila masina in timp, comparativ cu celelalte modele din clasa ei) Cunostinta asta a mea nu este un Italian, este un Cetatean Roman stabilit in Italia, Avand probleme cu Afacerea si cu alte "vicii" a cam ajuns la faliment si nu isi mai poate permite sa o repare, pentru ca dupa cum stiti...in Afara, Service-urile nu sunt tocmai ieftine. Cand spun ca ii stiu istoricul ma refer ca, Cunosc mecanicul( cumnatul patronului pentru care am lucrat eu o perioada de timp in Italia) care a lucrat la acea masina de cand are el masina, Mecanicul este Italian, lucreaza la negru de peste 30 de ani....El a Spus ca nu poate sa imi garanteze 100% ca motorul acela o sa mearga dupa ce ii schimb pompa de injectie, deoarece masina a stat la el in curte mai bine de un an cu motorul desfacut, invartind manual motorul zice ca nu prezinta nici o problema insa el banuie sa nu ii fi sarit Distributia si sa ii fi fost afectat blocul motor sau chiulasa,inspectat vizual a zis ca nu prezinta defectiuni, insa nu imi poate garanta. Mecanicul In cauza Stie mai bine masina decat proprietarul ei, Daca ma decid pana la urma sa merg sa o cumpar, oricum merg cu mecanicul la masina sa nu am surpriza ca omu a schimbat piesele noi ( turbina, Volanta) cu altele defecte si sa imi iau teapa,ele fiind desfacute( motorul + restul anexelor ) in portbagaj, i-ar fi foarte usor sa faca o " romaneasca" de genul asta. Oricum Intentia mea este sa ii ofer 2000 de euro, atunci sunt dispus sa risc linistit, Dar pana atunci as Dori mai multe pareri despre aceasta situatie, Va multumesc Tuturor pentru ajutor. Cu Respect, Bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 (editat) Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Mai Bogdane, Ti-am citit povestea ...ma uit acolosea la varsta ...mai stiu una alta ...despre Nissan, nu foarte multe ... dar ...ceva nu se leaga ...ptr ca: -motoarele ZD30 puse pe Y61 intre anii 2000-2002 au fost cu probleme (scrie asta pe forum si n-ai -citit :wink:) -o reparatie la ZD30 ...iti poate da cu sec rau la buget -hai ca pompa de injectie mai gasesti ...dar ce te faci daca iti trebuie de exemplu volanta? Ai idee cat costa o volanta de Y61? Sau daca trebuie sa mai completezi unele piese ...cele pe care faptic le ei sunt ruginite sau inutilizabile, ce faci? -s-apoi ar mai fi un aspect, transportul ...te costa si asta cateva sute de euro lejer -si ultimul aspect si cel mai important ...care zic eu ca te cam descalifica inainte sa te asezi la linia de start ...experienta in domeniu. Iti plac gogosile? Alea cu gem sau alea cu ciocolata? Sau le preferi ..palea doar cu zahar si sa aiba gaura in interior?:grin: SFATUL unui oarecare omu ce sunt si eu pacilea, este sa stai linistit pe curul tau, vrei masina de teren, pune banu la tescherea, mai strange cureaua o gaica, mai putin la mall cu pitzi, lasa-te de fumat, si uite asa banut pe banut ...mai stragi cate un leu de ici, cate unul de dincolo ...si pune mana si cumpara o masina in stare de functionare, de recomandat de aici, din Romania, o masina cu istoric, ingrijita, o masina care sa o poti verifica in voie si sa nu fie necesar sa te duci la dracu in praznic ...dupa musca din curu calului ...E greu de gasit, e greu de asteptat, stiu ...dar vei dormi linistit atat inainte cat si dupa ...:grin: Vezi tu, Bogdanele ...noi am cam imbatranit... si nu prea ne mai place nici ruleta si nici pokerul ...preferam sahul ...de la o vreme ... Si eu as merge tot pe Y60, o motorizare raspandita ...RD28T ...cu o usoara aranjala o faci de zi cu zi fara probleme ...:grin: Stiu e urat cand iti scrie unul asa ceva ...citeste cu atentie, chiar de doua ori daca nu intelegi din prima ce am vrut sa-ti zic si salveaza-ti banii ...cat inca mai poti! Ne vei multumi mai tarziu ... :old Editat Octombrie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 (editat) Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. ...ideea e ... ca in aprox 4000 eur se poate avea un Y61 , daca planetele binevoiesc ele a se alinia ... ( cam greu ... dar norocul nu-i mereu al altuia ... ) . ... si bineanteles , e si ... faptul ca daca nu se aliniaza planetele e mare pacat , si mare paguba ... care se recupereaza doar partial , si pe termen destul de lung ( ma rog , si aici se aplica aia cu norocul ... ) . Exista si o parte buna pe undeva , daca totusi iei masina si se impute treaba - chiar daca nu iese bine din prima si ieftin ... ai ocazia sa dezasamblezi integral masina si s-o refaci de la zero . Adica zero km la motor , zero km la electrica , zero km la caroserie . La sfarsit vei avea o masina excelenta care merita toti banii ... si care nu merita vanduta niciodata ( ... pentru ca vanzarea ei ar fi total ilogica - recuperezi prea putini bani si alta la fel de buna nu mai gasesti decat daca o iei de la bun-inceput ) .... si , probabil , multe fire albe pe care iti urez inca de pe acum sa le stapanesti sanatos . Daca-ti faci bine temele in prealabil cred ca vei avea succes ( sau din acelasi motiv nu vei avea decat ocazia sa ramai ceva mai invatat , dar fara masina , ... cine stie ? ... ) . Y61 e o masina sigura ( oricum ai analiza asta ) , dar pentru ca e o masina mare si grea poate deveni cateodata propriul inamic . Pe mai multe planuri de apreciere e dezavantajoasa ( .... mai mult ca si cheltuieli comparativ cu ... altele mici - cam aiurea sa compari Nissanu' cu Loganu' dar banii sunt bani si numarul lor conteaza ...) , dar unele avantaje vor ramane certe in orice conditii ... nu prea ai cum ramai incurcat cu Y61 . Poate ca nu ajunge primul , dar ajungi intodeauna , de fiecare data .... ...oricine se poate adapta , daca considera ca alegerea lui e corecta pentru el . ... asta fuse doar umila mea parere . Sunt un utilizator zilnic de masina clasa mare ( e Nissan LWB , dar nu cred ca are importanta ) ... ma consider un conducator auto mediocru ( cred ca nu am in viata de zi-cu-zi conditiile care sa ma ajute sa depasesc o limita , la care oricine in aceasi situatie se plafoneaza ... ) , dar pana acum n-am avut probleme deosebite . Editat Octombrie 7, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogy_mezu Postat Octombrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Va Salut, Am Sa tin cont de sfaturile Voastre inainte de a face acest pas, Am mai cautat in ultima vreme si alte alternative insa tot sunt de parerea ca y61 ar fi alegerea potrivita pentru mine,si pe site-urile din Romania is cam piperate, Sub 5500-6000 nu vezi una inmatriculata, sau daca sunt, sunt autoturism M1 si chiar nu as vrea sa platesc 21 mil impozitul pe an :D In Acest caz, sincer prefer sa cumpar un y61 mai ieftin care sa il fac de la zero cum sa precizat mai sus,si sa ajung la Pretul pietei, decat sa cumpar unul functional caruia nu ii cunosc deloc istoricul si sa nu am nici o baza in el . Intre timp am primit o oferta de la Proprietarul de Nissan din Italia,Ma sunat el sa imi propuna sa o Cumpar la 2000 de euro, vazand ca nu mi-am mai dat interesul pentru masina lui, In aceasta suma intra 1 set de Anvelope de iarna folosite doar o singura iarna, 1 turbina de rezerva pe langa cea care a fost schimbata pe masina, nu mai stiu ce pompa de ambreiaj noua spunea el, si alte maruntisuri ce mai are de rezerva pentru ea...Sistem antifurt....etc... Volanta e practic noua,Turbina la fel, nu au stat in ploaie sa rugineasca incat sa nu le mai pot folosi, Oricum in viitorul apropiat urmeaza sa plec In Italia cu un alt scop si cu ocazia aceasta am sa vad cu ochii mei mai exact cum se prezinta situatia. Va Multumesc pentru Informatii. Cu Respect, Bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. ,,Sub 5500-6000 nu vezi una inmatriculata, sau daca sunt, sunt autoturism M1 si chiar nu as vrea sa platesc 21 mil impozitul pe an :D,, aici nu inteleg! ...daca este autoutilitara nu platesti !!! daca tot te duci la fata locului , cauta pe ,,subito" si poate i gasesti si motor ,la cate parcuri reci sunt acolooo!!..tot sa ti alegi ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogy_mezu Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Salutare, cand spun ca nu as vrea sa platesc 21 mil pe an, ma refer ca inmatriculata ca Utilitara nu platesti 21 de mil ci vreo 4-5 mil pe an.. Am vorbit din nou astazi cu proprietarul Masinii si imi povestea cum sa intamplat cu pompa de Injectie, Eu nu am mai vazut niciodata un motor de y61 ca sa inteleg pe deplin ceea ce imi explica el, Zicea ca a bagat motorina rea in rezervor dupa care masina a inceput sa mearga sacadat pana sa auzit nu stiu ce zgomot din zona pompei, imi explica ca sa blocat pompa nu stiu cum si Distributia a fortat Pompa de Injectie si a frecat nu stiu ce angrenaje pe acolo, cine a lucrat cu motoare de y61 3.0 banui ca stie si il rog sa ma lumineze si pe mine cum functioneaza sistemul, Un link ceva. Eu banui ca a cam spart motorul daca a farmat angrenajele pe acolo, mai mult ca sigur. Nici pe Autodata nu am inteles prea bine procesul. Pe Italia Nissan Patrol nu e prea folosit, sunt destul de rare, cel putin in zona Romei.. Cu Respect, Bogdan. Va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Merita Banii Sau Nu? Nissan Patrol y61, 2002. Mestere, Y61 cu motorul Zd30 are pompa de injectie VP44 (Bosch). Pompa in sine nu e o mare realizare a ingineriei si din cauza motorinei + a faptului ca partea "inteligenta" (adicatelea computerul ei) se afla in partea superioara, expus direct caldurii motorului pot duce la distrugerea ei. La asta se adauga faptul ca pompa VP44 nu a fost proiectata sa "suga" combustibil din rezervor, deci are un stress in plus la care trebuie sa faca fata... De aceea, este recomandat ca in motorina sa se adauge un plus de ulei mineral 2T (1 litru de ulei / 200 motorina) pentru lubrefierea pompei (pompa se lubrefiaza cu sulful din motorina, insa cum motorina din zilele de azi este slaba in concentratia de sulf...). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate