dalmatianul Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: FOTO eu am inceput in ale fotografiei cu un zenit cu obiectiv standard si suplimentar obiectiv 200 ,acum am un olympus d 410 dublu kit sunt multumit per ansamblu calitate pret dar visul meu este un nikon d 90 astept sa se mai eftineasca ,parerea mea este ca pt amatorism cum sunt si eu este costisitoare distractia dar parerea mea este ca in primul rind trebuie putina imaginatie si ceva mai multa practica si nimeni nu te va intreba cu ce aparat ai facut pozele sau ce obiective ai folosit mai ales ca foarte multi nu mai scot poze pe hirtie si cel putin calitatea imagini depinde si foarte mult de ecranul pe care este vizualizata asta este parerea mea . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: FOTO apropo incearca pt achizitie de la e mag sunt seriosi , proptitudine si preturi accesibile suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: FOTO Multam' fain de lamuriri! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: FOTO Levo, Koala are dreptate in ce recomanda. Ce vrei tu ar fi un fel de SUV care nu merge stralucit nici tele nici wide si in plus e destul de scump. Un EF-S 18-55 dar IS (e mult superior celui fara stabilizare) cu EF-S 55-250 IS este suficient pentru ce-ti trebuie. Personal folosesc EF-S 18-55 IS f3.5-5.6, EF-S 17-55 f2.8IS, EF 70-300 f4-5.6 IS cu EOS450D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: FOTO In cele din urma am renuntat. 18-55-ul meu (fara IS din pacate) este ok deocamdata. Plus ca am auzit niste feedbackuri foarte negative ref. Sigma (de la un fotograf care a folosit) http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Figo Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: FOTO Atata timp cit ai timp de expunere peste 250 (sau 125 fara Parkinson ) .....nutzi trebuie IS . :hi .....dami adresa ta pe PN levo !!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: FOTO Cand spuneam de 18-55 IS ca e mai bun decat 18-55 fara IS ma refeream la calitatea imaginii fara folosirea stabilizarii. Asta si pentru ca cel cu IS e mai recent scos pe piata si are optica imbunatatita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: FOTO Tot despre obictive. Cele de la Nikon, manuale sau af, fabricate acum sau cu 20 de ani in urma sunt compatibile cu toate cutiile Nikon, indiferent daca sunt slr(pe film) sau dslr(digital) pe cand cele de la Canon ,nu. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: FOTO Cu mentiunea ca D40 si D60 nu le pot folosi cu autofocus decat pe cele cu motor de focusare propriu :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Figo Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: FOTO Cand spuneam de 18-55 IS ca e mai bun decat 18-55 fara IS ma refeream la calitatea imaginii fara folosirea stabilizarii. Asta si pentru ca cel cu IS e mai recent scos pe piata si are optica imbunatatita. depinde la care te referi ! f2,8 17-55 IS e fffffffffffffff.bun ! dar daca compari f. 3.5 5,6 18-55 is cu ala fara IS ...... e tot aia ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: FOTO Am primit un Canon 50mm f/1.8 :al Figo http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: FOTO E o vorba ... mai bine mai tarziu decat niciodata , asa ca ... as vrea si eu ca un 0.1 % dintr`un incepator ce sunt, ceva site`uri cu info despre fotografie, sau mai bine zis un "dictionar fotografic" o baza de la care sa plec si eu . Am sa postez si eu cateva fotografii... si sa`mi spuneti parerile voastre. Dar pana una alta prefer sa ma infomez in legatura cu tot ce inseamna componente foto si aparate ...tot ce vreau sa fac e sa am un aparat "all terrain " si cand e momentul sa capturez imagini inedite.... nu fac meserie din asta ..e doar pasiune multam mult :cl :ft ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: FOTO Aici sunt tot feluri de informatii in engleza si foarte multe review-uri. http://www.dpreview.com/ http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: FOTO multumesc...o sa "rasfoiesc" tot ce mi`ai dat :h5 raman dator :x ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: FOTO plummer, cred că aparatul "all terain" de care zici tu este fuji finepix s9600 sau modele asemănătoare cu care nu am apucat să lucrez. Seamănă la aspect cu un dslr dar este un compact ÅŸi ca raport calitate(performanÅ£e)/preÅ£ este ok. Din ăsta am ÅŸi eu. Un alt lucru destul de important deÅŸi nu foarte este cu îl Å£ii în mână. ÃŽnainte de a-mi cumpăra aparatul am luat în mână ÅŸi altele. Dacă simÅ£i cum Å£i se încalecă degetele pe el înseamnă că o să-Å£i fie incomod ÅŸi s-ar putea să dai cu el de pământ pt că ai ratat cadrul perfect că nu l-ai putut Å£ine cum trebe. dpreview e un sit pe care l-am răsfoit ÅŸi eu de-mi crăpau ochii până am luat hotărârea dar a meritat deÅŸi trebuie totuÅŸi de avut în vedere un aspect important la digitale: zgomotul de imagine. PoÅ£i vedea acolo poze făcute la un iso mare dar cu zgomot de imagine destul de mic... dar contează ÅŸi condiÅ£iile în care s-a făcut pozarea! Spre exemplu, al meu sare calul la acest capitol de pe la 400-800 iso în sus. La 1600 este "distracÅ£ie" curată, dar atâta timp cât ÅŸtii cât poate ÅŸi cât ÅŸi cum să-i ceri, îşi face treaba bine. Un alt minus pt el ar fi lenea cu care trage cadre consecutive, dar partea bună e că mă face să mă simt u vânător care-ÅŸi gândeÅŸte următoare miÅŸcare a prăzii ÅŸi nu un maniac care trage cu mitraliera la întâmplare :P hi hi hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO Sal, Recomand un Canon 50mm f/1.4. E ok ca bani si face minuni. Uita-te pe www.bhphotovideo.com , acolo gasesti o gramada in ale Foto. Eu de la iei mi-am luat tot (Canon 40D + Obiective Canon 17-40 L f/4 si Canon 70-200 L f/2,8 IS). Sincer , schimba 18-55-ul cu un Canon 50mm f/1.4 (pentru inceput). Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO Pana acum parerile voastre sunt exprimate destul de clar si nu prea... din cauza asta am cerut site`uri cu preview `uri sau alt "dictionar foto " : nu imi sunt prea clari termenii (ex: iso , f , wide ....etc :P ) asa ca eu trebuie sa urmaresc cu atentie tot ceea ce inseamna baza de la care se pleaca in fotografie. Fara o baza (de cunostinte) de plecare in orice domeniu esti halit , si banuiesc ca imi impartasiti parerea .Va multumesc pt tot ceea ce mi`ati dat si ce imi mai oferiti in continuare. :bravo ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO PS : Sa nu considerati acum ca as fi "depasit" de tehnologie, eu vorbesc strict de segmentul aparate foto :grin: :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO Uite AICI o GRAMADA de citit (ai o sectiune careia ii zice 'basics') . Pe scurt: expunerea este un triunghi cu 3 variabile: - timpul de expunere (cat sta deschis obturatorul) - cu cat sta mai mult timp deschis cu atat poza va fi mai luminoasa. Cu cat sta mai mult deschis, cu atat o sa fie o problema faptul ca iti tremura mana. Ca standard, timpul 'safe' fara stabilizator de imagine sau trepied este 1/ distanta focala ( 1 / F ): la o lentila de 50mm 1/50, la o lentila de 500 mm 1/500 secunde. - apertura: deschiderea diafragmei raportata la lungimea focala. Cu cat diafragma e mai deschisa (apertura mai mare) intra mai multa lumina, poza mai luminoasa. Efectul secundar este asupra profunzimii claritatii (Depth of Field): apertura mare = DOF mic - bun la portrete (rupi subiectul de fundal), rau la peisaje. Rau si daca ai lentila lunga, esti aproape de subiect si subictul sunt 2 oameni care nu stau perfect unu langa altul ;-) Apertura este cel mai tricky subiect, caci este exprimata ca fractie, si f/1.4 este o apertura MARE in timp ce f/8 este o apertura MICA - sensibilitatea ISO: la film este vorba de 'viteza lui' si scrie pe el: 100, 200 , 400, 800, etc. La digitale este vorba despre semnalul minim captat. Cu cat e mai mare ISO cu atat intra mai multa lumina in poza. Totodata cu atat mai mare e zogomotul (semnalul useless, ba mai rau, care incurca: puncte rosii si verzi in zonele care ar trebui sa fie negre). La SLRuri destepte poti sa faci poze utilizabile la ISO 1600 la unele subiecte. La P&S stick to the minimum ISO :-) - DOF (Depth of field): privind in adancime, cat din poza e clara (in focus). Vrei sa fie mare la peisaje, vrei sa fie mic la portrete. E influentat de lungimea focala, de apertura si de distanta la subiect. dofmaster e siteul pe care inveti tot ce trebuie. - Focus : intram in teorie optica :-), il las neexplicat caci toti il 'simtim' ce inseamna - White Balance: lumina becului are alta tonalitate decat lumina soarelui, decat a neonului si decat a blitzului. Soarele la polul nord are alta tonalitate decat in desert. White balance ne spune 'ce temperatura are lumina'. Mai usor de inteles: daca am o foaie alba, ce culoare va iesi ea in poza? La o temperatura MARE va iesi albastruie, la o temperatura mica va iesi galbuie. Trebuie identificat WBul care iti face oamenii sa arate a oameni normali, albul alb si griul gri. - Compensarea Expunerii : aparatele din prezent masoara singure lumina si folosesc sisteme complexe de calcul ca sa iti genereze EXPUNEREA: "1/200 secunde @ F/8 @ ISO 100 " sau "1/20secunde @ F/4 @ ISO 400" Expunerea a doua capteaza de 40 de ori mai multa lumina decat prima! Ei bine aparatele au si ele limitele lor. Tu ca fotograf poti decide ca vrei poza mai inchisa sau mai deschisa. Asa ca ai nevoie de COMPENSAREA EXPUNERII: compensare cu + inseamna ca poza va fi mai luminoasa, compensare cu minus inseamna ca va fi mai intunecata . Referinta este poza anterioara facuta aceluiasi subiect, din aceeasi pozitie, cu aceeasi lumina. Ideal ar fi sa cauti fiecare din acesti termeni si sa citesti cu grija despre ei, ca sunt unii care explica mult mai bine decat mine ;-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO :g Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 15, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO Defapt, informatiila aste le gasesti si pe dpreview :) De exemplu cauti un review de aparat si acolo in tabel dai click pe ISO, sau White ballance sau orice alt termen (dai click fix pe denumire) si iti da informatii despre el. Nu am explicat din prima :) http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: FOTO Uite AICI o GRAMADA de citit (ai o sectiune careia ii zice 'basics') . Ma bucur ca m`am facut inteles si mi`ati oferit totul mura`n gura :grin: :g @ nr 150 : Cred ca mi`ai dat cea mai buna solutie la ce am eu nevoie ... am citit cam tot ce se putea despre el si sincer de mai mult nu am nevoie . Acum nu mai ramane decat sa fac rost de $$$$ sa ma pot innoi :grin: :h5 :cl ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Re: FOTO Dacă ai studiat problema pe toate părÅ£ile ÅŸi ai ajuns la varianta mea, mă bucur. Sper doar să nu mă înjuri după aia. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Re: FOTO mă refeream că mă bucur că am putut fi de ajutor. Mi-am dat seama că am mâncat niÅŸte cuvinte dar nu am putut edita mesajul, aÅŸa că am scris unul nou (acesta) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: FOTO Sper doar să nu mă înjuri după aia. :) Nu am de ce ... eu nu caut tehnica profesionala cu nu stiu ce modele de obiective..imi sunt inutile si mult prea complicate :grin: :x sau mai bine zis DOAR complicate :P ceea ce folosesc acum ma multumea desi stiam ca`mi trebuie ceva mai mult de atat ... Multumesc mult oricum pt sfaturi . :h5 am postat si eu niste poze facute de mine in topicul "Poze Speciale" ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate