plummer Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Re: FOTO Oameni buni ..dupa cautari indelungate si traduceri de pe toate site`urile de specialitate am gasit exact ce imi trebuia : "Dictionar si tutorial fotografic " si se gaseste aici http://www.foto-magazin.ro/dictionar.php .. Sper sa fie de ajutor si altora asemeni mie... este EXCEPTIONAL :ypu ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO Postez aici pentru ca pe topicul "ap. foto pt. iesiri" este full de compacte. Vreau sa cumpar un Nikon D90. Va fi aparatul meu de concedii. Adica va poza preponderent in natura, peisagistica si elemente in miscare rapida, in muzee, unde nu pot folosi blitul si portrete in aer liber si in interior. Bugetul fiing f limitat, voi cumpara un kit. Cel mai accesibil fiind Nikon D90 Kit 18-55mm f/3.5-5.6 DX VR. Intrebarea mea este: Va fi suficient pentru inceput 55mm sau pentru ce am eu nevoie, mai mult ma incurca si ar trebui sa iau asa ceva : Nikon D90 Kit + Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR. Diferenta de bani este semnificativa si nu prea m-as arunca. Mai degraba as mai lua in timp un obiectiv fix, Nikon AF 50mm f/1.8D sau si cu stabilizator pentru portrete. De asemenea, recomandati-mi o sursa de achiztie. Eu pana acum m-am uitt pe e-mag si F64, dar cu siguranta pot gasi mai ieftin, dar nu stiu eu de unde. :grin: Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat! Mihai Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO De ce nu iei in considerare un aparat second? Eu asa am luat Canonul meu (350D). Avea un an, folosit exclusiv in studio, arata ca nou+cateva accesorii. Si la pret cam 60% din pretul din magazine. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO Am luat in considerare, dar nu cunosc pe nimeni care sa vanda. Ceea ce ai cumparat tu a fost o ocazie. Eu nu m-as pricepe daca imi pune aparatul in mana sa-mi dau seama daca e bun sau nu. Daca l-a scapat, daca e decalibrat, daca e senzorul bulit, daca e plin de praf, daca a fost bagat in apa si mai stiu eu ce. Daca as gasi un aparat cum ti l-ai luat tu, folosit in studio, da, mi l-as lua. Pana atunci, merg pe varianta nou. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MMC Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO Daca vrei sa faci poze fara blitz eu zic sa iei un aparat generatie mai noua cu senzor mai nou care suporta ISO mai mare. D90 e un aparat f bun dar acompaniat de un SB la interioare. Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO Deja D90 e peste bugetul meu. Un aparat mai performat iese din discutie. Poate viitorul :grin: Eu cred ca ISO-ul de care dispune D90-ul e suficient. Iar cu un obiectiv cu f/1.8 sau 1.4, eu zic ca face fata cu brio. Am vazut exemple. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: FOTO si pe mine ma bate gandul de un d90, challenge-ul mare va fi nu aparatul ci sa-mi aleg obiectivele. in general fotografiez potrete, insa mi-ar place si un obiectiv macro sa ma joc cu ganganiile :-)) si da, folosesc destul de mult si zoomul, am un olympus semiprofesional cu zoom de 24 si un sony h3 si unul h55 cu zoom de 10 parca si le folosesc destul de mult, mai alesin concedii. altfel la arta asta sunt invatacel, m-am pus pe studiat :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Re: FOTO Si lentila de 35 mm e buna, pt peisaje. 50 mm doar pentru portrete merge. Multi profesionisti folosesc lentile fixe (fara zoom), pe care le mai numesc prime lenses. Chiar si cele fixe ieftine sunt destul de ok, fata de cele cu zoom. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO ca sa starnesc musuroiul de furnici......care DSLR ar fi mai bun Canon sau Nikon? si de ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO ca sa starnesc musuroiul de furnici......care DSLR ar fi mai bun Canon sau Nikon? si de ce ? Salutare! Ma bag si eu ca ursu'...ca cica-s obisnuit cu furnicarele:ha: Intai, sunt utilizator de Canon de vreo 5 ani - nu DSLR ci compact. Apoi, vorbesc strict din punct de vedere tehnic...la partea artistica nu ma bag ca nu e domeniul meu:sr Deci: Din oferta actuala, cel mai bun raport pret-calitate consider ca il are Nikon. Pe langa oferta foarte bogata de body-uri (pentru toate buzunarele) si oferta de obiective este la fel de bogata(ies in evidenta cele din seria VR - cu stabilizator de imagine foarte rapid si eficient). Aici vor fi foarte multi care vor spune ca si Canon are aceeasi oferta bogata, nu-i contrazic! De ce Nikon totusi? Pentru ca: in oferta lor de obiective, (Nikkor, Sigma, s.a), se regasesc cele mai multe obiective cu apertura mare(deci mai "luminoase"); indiferent de generatie, orice obiectiv se potriveste la orice body(la Canon mai exista si surprize neplacute) nu in ultimul rand, cel putin in Romania, service-ul este mult mai bun la Nikon. La Canon n-am reusit sa gasesc in Bucuresti decat o singura unitate si aceea doar agreeata si nu autorizata de producator. Chiar daca nu am avut cele reprosa din punctul meu de vedere, am gasit pe net destul de multi nemultumiti de prestatiile lor. Pana aici am incercat sa fiu obiectiv. La partea subiectiva, comparand poze facute de amici de-ai mei, in aproximativ aceleasi conditii, cu aparate comparabile(Canon si Nikon deopotriva), parca cele facute cu Nikon mi s-au parut a fi mai reusite (realiste ca si colorit). In alta ordine de idei, pretul mi s-a parut a fi un argument forte al celor de la Nikon( nu de mult am vazut intr-o oferta kit D3100+obiectiv 18-55+ obiectiv 55+200 undeva in jurul a 2500 ron, ceva asemanator la Canon batea usor spre 3000). Sper sa nu-mi sara prea multi in cap pentru argumentele mele, e doar o parere personala:wink:. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO Consider Nikon pentru ca: Culori mai frumoase si mai apropiate de real, redate de aparat. Lentile superioare in obiective. Tehnologie de fabricare a lentilelor mai noua. Senzori de generatie mai noua la aparate ce au aparut pe piata in aceeasi perioada de timp. Postprocesare mai mica prin numarul mic de aberatii cromatice. Obiectivele Nikon sunt mai ieftine, pot fi folosite in toata gama de DSLR-uri, lucru foarte important, putand trece de la un body la altul pastrand obiectivele. Marea majoritate a body-urilor au Auto Focus, ceea ce iti permite sa cumperi obiective fara autofocus, ce sunt considerabil mai Meniu de utilizare mai "user friendly", multe butoane dedicate ce dau viteza procesului de fotografiere. Nikon este mai usor de configurat pe gustul fiecaruia si se poate "personaliza" mai usor. Greutate mai mica si mai compact. In general, Canon a implementat tehnologii mai tarziu, abia dupa ce restul concurentilor le-au testat/implementat/vandut. De aceea aparatele noi de la Canon sunt de obicei cu un pas in urma, tehnologic. de aceea, daca azi vreu sa cumpar un DSLR nou Canon, pot gasi la concurenta aceleasi caracteristici la un pret mai bun si multe review-uri/impresii. Majoritar, fotografii profesionisti folosesc Nikon. + la Nikon beneficiezi de 3 ani garantie vs. 2 canon Pana la urma si la coada nu exista marca proasta, ci doar una care ti se potriveste mai bine. Tu iei decizia in final. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO Conform auzitelor, Canon ar sta mai bine la obiectivele tele mari, pentru evenimente sportive si la obiective-telescop pentru fotografierea astrelor. Insa aici vorbim de sume exorbitante si produse foarte specializare super-profi. In general utilizatorii Canon sunt persoane ce au lucrat mult timp cu acest brand, au o groaza de obiective, cu valori foarte ridicate, s-au obisnuit cu aparatele lor si nu le convine sa treaca pe altceva. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO fix cu o zi inainte de concediu mi-am dat seama ca am nevoie de un aparat nou . am luat un nikon d5100 cu obiectiv 18-105 , ambele luate de la magazinul f64 din spate de la unirii. practic fara sa stiu (aproape) nimic despre fotografie am purces in vacanta, la inceput am lasat totul pe auto dar mi-am dat seama in scurt timp ca aceasat setare nu ma satisface, apoi am ales modurile pre-setate in functie de situatie( mult mai bine). Am realizat astfel ca fotografiile in modul full auto facute pe plaja sunt usor supra-expuse sau cel putin mie asa imi par. Cele facute in modul beach&snow erau mult mai ok. Am citit diverse reviewuri in care se spunea ceva de setari de efectuat la camera, una dintre ele prevedea reducerea luminozitatii si a timpului de expunere cu valori cuprinse intre ev -0.2 si 0.7 vin si intreb: personalizarea body-ului se face in functie de obiectivul atasat sau de gusturi personale sau cum? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO La d5100 (eu mi-am luat D90 in schimb tocmai din acest motiv :grin: ) nu prea ai butoane ce se pot personaliza. Am impresia ca este doar unul caruia ii poti atribui functii. Personalizarea eu mi-am facut-o in functie de diferite combinatii de setari de care ai nevoie in mod frecvent. De exemplu eu urasc sa fac poze cu blitul aparatului si altul inca nu am. Asa ca am implementate setari pentru a fotografia la lumina slaba. Sunt curios la filmare ce diferenta e. Ai un clip urcat e undeva ca sa fac diferenta? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: FOTO si eu eram chitit pe d90 pana cand mi-a deschis un baietas ochii. d5100 are acelasi senzor cu d7000 care are in schimb mai multe botoane dar bate deja spre 5000 ron si e un pic cam mult pentru ce aveam eu nevoie. mi s-a spus ca face parte din noua generatie de la nikon si ca a aparut acum 2 luni spre deosebire de d90 care bate spre 4 ani. diferenta majora am inteles ( nu bag mana in foc) ar fi sensiblitatea crescuta la lumina slaba. eu am probat treaba asta si in modul auto am tras cateva cadre intr-o bezna aproape totala si spre surpriderea mea pozele au iesit destul de bine in conditiile in care estimez timpul de expunereca unul destul de mic pentru conditiile date ( 1/2 sec cred, o sa verific) zgomotul de imagine minim. filmulete m-am prins abia in ultima zi cum se fac :old , o sa incerc maine sa sui unul pe youtube :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: FOTO Deja migram pe camp cu discutia :ha: Vs.-ul D90 vs. D5100 e foarte dezbatut, asa ca voi da 2 linkuri cu discutii pe aceasta tema si consider incheiat acest vs. ca sa nu fim off-topic. http://digital-photography-school.com/forum/nikon-digital-cameras/154066-nikon-d90-vs-d5100.html http://forum.nikonisti.ro/viewtopic.php?f=19&t=13657 BTW, ieri, a intrat D5100 la promotie, vedeti pe F64. Asa ca, daca sunt entuziasti, sariti pe el! :grin: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefanphi Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: FOTO Am citit diverse reviewuri in care se spunea ceva de setari de efectuat la camera, una dintre ele prevedea reducerea luminozitatii si a timpului de expunere cu valori cuprinse intre ev -0.2 si 0.7 vin si intreb: personalizarea body-ului se face in functie de obiectivul atasat sau de gusturi personale sau cum? :) Nu prea. "Personalizarea" cum spui tu este de fapt alegerea unor parametrii pe care aparatul sa-i respecte in functie de subiectul fotografiat. Obiectivul, in afara de diafragma, nu ar trebui sa te incurce la "personalizare" Sunt foarte multe ocazii cand trebuie sa schimbi setarile din aparat, chiar de la o poza la alta pentru a avea un rezultat macar acceptabil. Iti recomant sa folosesti modurile prioritate timp si prioritate diafragma pentru inceput si mai apoi manual. P.S. Eu sunt Canon-ist :wink: "ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea"(Georges Brassens) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefanphi Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: FOTO De asemenea, recomandati-mi o sursa de achiztie. Eu pana acum m-am uitt pe e-mag si F64, dar cu siguranta pot gasi mai ieftin, dar nu stiu eu de unde. :grin: Poti sa incerci la http://www.fotohobbyshop.ro/ dar nu-s diferente mari de pret. "ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea"(Georges Brassens) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: FOTO fix cu o zi inainte de concediu mi-am dat seama ca am nevoie de un aparat nou . am luat un nikon d5100 cu obiectiv 18-105 , ambele luate de la magazinul f64 din spate de la unirii. practic fara sa stiu (aproape) nimic despre fotografie am purces in vacanta, la inceput am lasat totul pe auto dar mi-am dat seama in scurt timp ca aceasat setare nu ma satisface, apoi am ales modurile pre-setate in functie de situatie( mult mai bine). Ai facut o treaba buna, este ceea ce-ti trebuie tie, crede-ma.:wink: Eu mi-am luat d3100 si m-a satisfacut pana acum ceva timp cand am luat in folosinta un D2X. Lectiile mi le-am facut cu D3100, acum deja ma gandesc sa-mi achizitionez D700 full frame . Visez la un D3X care l-am folosit zilele trecute la un workshop la Dynaphos (tare rau m-am enervat ca nu-i al meu:ang2) Daca mergi la vreo competitie, ia-l cu tine sa-ti mai arat unele chestii :wink: KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: FOTO s-a marcat sefu'. il iau cu mine maine ca plec in delta o saptamana si poate mai invat cate ceva :grin: dar ma intorc la fix cat sa ne vedem la buzau :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: FOTO una din seara asta :wink: am tras 730 de cadre pana am prins-o p`asta (asta fu a 5sute-a si ceva) KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: FOTO una din seara asta :wink:[ATTACH=CONFIG]111514[/ATTACH] am tras 730 de cadre pana am prins-o p`asta (asta fu a 5sute-a si ceva) Cum de nu ti-a luat foc obturatorul?:ha: Glumesc, evident! Poza este excelenta!:br It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: FOTO Frumoasa! Bv! :br Era mai bine daca o tineai pe un trepied, sa nu iasa fundalul miscat, dar e bine si asa! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: FOTO Am fost la Mitingul Aviatic sambata cu D90-ul. Mi-au iesit cam pixelate pozele la zoom maxim... Trebuie sa mai citesc sa vad cum reduc efectul. Motor Wasp 18 cilindri. Nu va pot descrie ce simfonie producea Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: FOTO Cateva poze de la Romaniacs 2011. D40 cu Nikkor 55-200 VR Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate