Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nelamuriri santa-fe

MihaiK

Postări Recomandate

Re: Nelamuriri santa-fe

Salut. Da, a mea este cu transmisie automata.

Eu iti recomand DAB-ul de la CET Sud. Eu acolo am facut o revizie si pe langa faptul ca iti permit sa stai in atelier in timpul operatiunilor sunt si destul de comunicativi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu recomand deloc acel DAB.

Am vazut o masina la ei (tot SF). Cand accelerai, simteai o usoara dare "in nas". Adica accelera in suturi, insa nu asa pregnant. Cand i-am intrebat de ce face asa, mi-au spus ca e din cauza ca e 4x4 si "rupe aderenta" si am eu talpa prea grea. In momentul acela m-am dat jos si am plecat zambind.

Amuzant este ca fix aceeasi masina a fost luata de un user de pe softpedia si a trebuit sa mearga cu ea in service (cu toata garantia lor de xxxxx luni; nu mai tin minte ce belea a fost).

Daca nu ar exista masinile mari, lumea ar fi mai trista...
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Cazul simptomei de mai sus: flansa de la cardan uzata. Schimbata la GTC (buni baietii) si acum totul e ok.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

E normal sa imi ramana in oil catch can cantitatea de mai jos de ulei? Nu stiu cat ar fi (50ml?), ce tin in mana este o sticla de 0.5litri. Am montat catch can-ul de circa 1200 de km si schimbul de ulei tot cam acum 1200 de km a fost. Pe joja parca a piscat un pic (maxim 1mm - insa e posibil sa mi se para mie, este genul acela de scadere care poate exista sau nu). Intercoolerul trebuie sa recunosc ca nu l-am curatat chiar pe loc cand am montat catch can-ul, abia acum 600 de km.

Posibil sa dea pe la turbina? Nu am imi da deloc fum si masina trage fff bine. 11805838_10203342299196487_2016226202_n.thumb.jpg.bcf8b0486aa09b6236c8bd250b56f9ac.jpg

Editat de Navarro
Link spre comentariu

Stai linistit ca nu-i cap de tara. Ultima 1200+ am scos cam aceeasi cantitate de ulei (dar am cam tras de masina un pic, e drept), am un chip pus pe masina. Am mers f. smucit cu masina (tr. 3 - 60km/h dusa la 110km/h....)...e OK nu bai. Eu zic sa te bucuri ca uleiul ala nu-ti mai face jeg in motor....

Oricum, motoarele DE4B nu sunt cunoscute sa aibe probleme defel (cu atat mai putin consum de ulei, vezi motoarele BSY de la VAG -2.0PD adicatelea).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns.

Ideea e ca sunt perfectionist si incerc sa invat cat mai mult despre masina. Iar meciul meu cu uleiul e destul de vechi am "transpiratii" de ulei pe langa motor si incerc sa inteleg de unde vin (schimbat garnitura capac culbutori, verificat toate furtunele, strans coliere, etc). Toti mecanicii au zis ca masina e super ok, dar mna, perfectionismul din mine...

Link spre comentariu

Transpiratii de ulei pe motor (laturi) nu am...sunt oarece in partea superioara, cred ca acele "semeringuri" de la injectoare imbatranesc si ele...Oricum nu e nimic ingrijorator, nu ma agit in privinta asta, e important sa nu gasesti balta sub masina.

In privinta consumului de ulei, orice masina (fie diesel, fie benzina) consuma o cantitate ulei, important este ca acea cantitate sa nu fie foarte mare (vezi Opel Zafira motor 1.6 benzinar, cel cu motor de Astra)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Intercoolerul cat ulei are? Al meu chiar si dupa oil catch can are o pelicula (mult mai mica decat cea initiala). Ma gandesc ca o fi ramas dinainte de montarea catch can si din cauza turbinei (imposibil sa nu piarda un pic pe la lagare).

Link spre comentariu

Doar o pelicula f. fina (nici CC-ul nu are capabilitate 100%).

NADS Fitted

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Mnooooo bene, cand te mananca, te mananca si trebuie sa te scarpini, asa zice o vorba din popor.

So, pohta ce-am pohtit a fost un Santa Claus automat, full (trapa + lipsa mestecatului in cutie mi se pare genial). Asa ca am gasit unul la un pret foarte bun, distributie tocmai facuta+direct de la proprietar (care sa fie alb si mai spalat, de preferat) l-am luat fara prea multe discutii.

Acum intrebari:

1.Cutia cum trebuie sa schimbe? Ma trezesc ca la 80 sunt deja in a 5-a, si de cele mai multe ori motorul nu urca peste 2000 de ture (in mers, nu in timpul reprizelor de schimb).

2.Uneori mi se pare ca "gandeste cam mult". Asa sunt ele?

3.Dupa o tura prin oras, cand parchez masina, se aude un cloncanit de dedesubt (cand trec din D-N-R-P sau viceversa). Uleiul a fost schimbat in iarna, are o culoare usor maronie (rosu spre maroniu). Posibila viitoare reparatie scumpa sau suport motor? La rece se aude mult mai incet acel cloncanit. Cutia schimba in timpul mersului fara probleme (doar cand ma dau la ea mai agresiv simt cum schimba vitezele). La fel si pe manual, schimba fara probleme, as zice ca mai lin pe manual decat pe automat (doar cand o alerg, in rest sunt la fel). M-am uitat pe dedesubt si am pus un prieten sa schimbe si parca se misca destul de violent motorul+cutia+cardan+blabla.

4.DPF a reusit cineva sa il infunde?

In rest... ce sa zic? Sunt uimit, la 99.000 de km pe dedesubt e uscata, nu are nici o scurgere, nici o pierdere, baga aer rece mai bine decat la o Toyota, motorul abia se aude si greieri 0. Cam lenesa (fosta alearga cercuri in jurul ei) si ma ingrijoreaza DPF. Si evident, cine vrea o SantaCLausa manuala si mesterita ca ochii din cap, sa se uite la bursa.

Editat de Navarro
Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos.Astept sa vad ce si cum la rubrica dedicata. :grin: Manuala.... si nu te zgarci la poze.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am descoperit si sursa cloncanitului: una din bucsile motorului e pe moarte. Acum face si la accelerari ceva mai puternice, de pe loc.

De asemenea, am facut schimbul de ulei in cutie. Foarte simplu, foarte repede (dureaza 30 de minute, mai mult stai dupa ulei sa se scurga din cutie). Au iesit 5 litri (negru lichidul, desi are doar 99.000 de km), am turnat 5 litri. Procedura e descrisa in link, iar surubul e un '24, deasupra lonjeronului stanga (cum te uiti la masina). A, si trebuie dat jos scutul (5 suruburi de 12).

20150919_1106523.jpg.02845f9c011ce87bb48b4bff49aeba67.jpg

Link spre comentariu

Salut. Pe masura ce citesc tot mai multe posturi ale colegilor care isi cumpara masini second hand, aparent bine intretinute, realizez din ce in ce mai mult cat de important este sa iti intretii masina corespunzator.

De asemenea conteaza si ca aceasta sa aiba cat mai putini fosti proprietari.

Uleiul de la Santa Fe ul meu si-a schimbat nesemnificativ de culoarea uleiului din cutia de viteze dupa 8 ani si 107.000 km.

A fost inlocuit pentru ca am considerat ca este ok sa o fac, nu pentru a trebuit.

De asemenea se prezenta la nivelul optim atunci cand ii verificam joja.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Apropo, cum ar trebui sa citesc joja? Eu suspectez ca am mai mult, nivelul e cu mult peste a doua gradatie.

Hai sa iti zic cum e cu service-ul la a mea. Pe hartie are schimbul facut la 95.000 de km. In realitate, ce a iesit din ea era negru ca taciunele. Deci ori cutia arde repede uleiul (nu prea cred, schimba ok), ori nu au turnat in ea nimic.

Link spre comentariu

Am descoperit si sursa cloncanitului: una din bucsile motorului e pe moarte. Acum face si la accelerari ceva mai puternice, de pe loc.

O poza ceva ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

Am inlocuit azi la a mea pivotul dreapta fata + bieletele antiruliu. Ocazie cu care constat ca telescoapele spate Kayaba au murit dupa 10.000km. Ce marca recomandati ? M-as orienta catre originale (MANDO mi se pare ca sunt la Hyundai)....alte sugestii ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

Am schimbat eu la 100.000 toate 4 amortizoarele....deh pasarelele la cap... Nu au avut pe origine si am luat Mando, mecanicul, spunandu-mi ca sunt la fel.. Cand le-am dat jos pe cele originale scria Mando. Concluzia ... Mando.

Succes.

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Link spre comentariu

Intr-adevar, tangajul acesta este specific acestei masini. Am avut pe mana la un moment 3. Erau la xerox toate, inclusiv acest tangaj, aparent din cauza amortizoarelor.

@BigUrsu: acum am vazut intrebarea, mecanicul meu crede ca este vorba de suportul de sub baterie (sper sa nu ma insel), parca acela era. Cand am auzit ca nu e cutia de vina, nici nu m-a mai interesat ce e.

Intrebare pentru cunoscatori: care ar trebui sa fie nivelul in cutie, dupa o tura de o ora prin oras? Mentionez ca la mine este la C (se vede o dara usoara de fluid) si cred ca normal ar trebui sa fie intre B si C. De asemenea, banuiesc ca la rece ar trebui sa fie la A. Ma insel? Cumva trebuie sa scot din fluidul din cutie? 20151009_164342.jpg.03b42da2910ad4919cdda9226d988352.jpg

Editat de Navarro
Link spre comentariu

Buuuunn...

Intre timp am mai facut niste cercetari, si nivelul e ok.

Am uneori o smucitura usoara cand schimba vitezele (pe undeva din 2 in 3) si mai ales la cald. Deci probabil niste valve uzate; un mecanic mi-a recomandat un aditiv mai sanatos, asa ca am comandat un Lucas P10009. Va tin la curent.

Link spre comentariu

Cred ca sunt singurul nebun ramas pe aici, obsedat de perfectiune. Toata lumea imi spune ca masina e ok... Eu, aparent trebuia sa imi iau Mercedes.

Pierde pe undeva antigel. Nu stiu pe unde, ca nicaeri nu se vede umezeala. E USCATA toata, fir-ar mama ei de coreanca. Si mereu pierde fix jumatate de litru (cat e in vasul de expansiune). Pierde, apoi se opreste dupa ce pierde tot din vasul de expansiune. Am mers 1000 de km asa, dupa ce a pierdut jumatatea aceea de litru, nu mai lipseste nimic. Sa mai spun ca si celelalte faceau FIX la fel? In fine, s-a lovit cineva de chestia asta? Sau investesc intr-un kit UV?

Bonus, o poza cu gemenele, inainte sa o marit pe cea visinie...

20150927_121234.thumb.jpg.f27a874f5c0f7b54c498225bf57c364e.jpg

Editat de Navarro
Link spre comentariu

La a doua ai blocat EGR-ul /curatat sau umblat in zona aia ? De ce te intreb .... cand am umblat acolo, racitorul de gaze are 2 stuturi (tur si retur) pentru lichidul de racire. Daca nu le prinzi bine pe alea iti curge atat de discret incat nu se vede nimic dedesubt....nici cand stai pe loc macar. Si fiindca e zona fierbinte....se evapora instant...ca sa ma scap de problema, eu am schimbat...colierele, caci alea cu care vine din fabrica nu m-au convins....asta a fost experienta mea.

NADS Fitted

Link spre comentariu

De asemenea...racitorul de gaze...sa fie intreg...nu fisurat....acum vreo luna am vazut un caz f. smecher cu un Ford Focus vechi, care pierdea inexplicabil lichid de racire si ocazional mirosea a dulce la evacuare. Evident, am gandit ca=i garntura de chiuloasa....chiuloasa....s-au facut interventiile care se impun, dar nu s-a rezolvat...acelasi comportament....vinovatul a fost racitorul de gaze fisurat la interior.....dar multi nervi si bani s-au consumat de proprietar si mecanic deopotriva....a fost primul caz in care am vazut asa ceva.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Culmea e ca toate 3 faceau asa:

1. Cea actuala, 99.000 km, posesorul 3000 de km a mers cu vasul gol.Dupa 3000 d km a intrat jumatate de litru.

2. Prima, 166.000km, eu personal am mers cu ea asa pana la mare si inpoi. A intrat ce a ramas de la prima + putina apa.

3. Cea imprumutata, 270.000, m-am prins mai tarziu, posesorul completeaza lunar, nu il deranjeaza. Am turnat fix o sticla de 0.5.

O sa desfac iarasi. Deja sunt campion la dat jos intercoolerul+capacul, cred ca fac asta in sub 1 minut.

Apropo, ma mananca sa ii scot DPF+chiptuning. Ai vreo recomandare?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

O sa postez si aici problema mea:

Am si eu o problema care ma scoate din minti! Antigelul!!! Toata vara am pierdut antigel fara sa stiu pe unde, pana intr-un final cand un mecanic mi-a descoperit pierderea: pe la "stutul" (un fel de surub) de golire al antigelului din radiator (in partea dreapta jos a radiatorului).

Problema e ca daca desfac busonul radiatorului cand e motorul cald, e o presiune pe acolo, sare antigelul pe mine. Cand e motorul rece, radiatorul e gol (cat vad cu ochiul si lanterna), dar daca e masina cu botul in jos incepe sa curga din vasul de expansiune si ii pun capacul cand e aproape plin. In 500 km iar se repeta istoria, iar cu motorul rece am radiatorul gol. Deci pierderi nu mai am, doar se muta o parte din antigel in vasul de expansiune.

La voi cum e?

Mie mi se pare o idiotenie sistemul asta, radiatorul si busonul lui!. Deci furtunul care vine de la vasul de expansiune intra in gulerul radiatorului. Insa, orificiul acela e obturat chiar de catre buson, care are o garnitura de cauciuc si un arc. Eu mi-am imaginat ca in mers, cand e instalatia plina, se dilata lichidul si reuseste cumva sa impinga arcul in sus, si uite asa se duce antigelul in vasul de expansiune. Problema e ca nu are cum sa se mai intoarca, pentru ca garnitura busonului astupa orificiul acela!! Ori mie imi scapa ceva, ori e ceva in neregula cu radiatorul meu.

@Navarro: eu am cumparat solutie de contrast, de pe la Oradea daca nu ma insel. A venit o sticluta fooooarte mica, iti recomand sa iti iei cel putin 2 asemenea striclute. E vreo 20 lei una, iar lanterna costa vreo 30 lei (daca vrei ti-o pot imprumuta pe a mea cat tim ai nevoie).

O sa revin cu poze de la radiator.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare