gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Avem urmatoarea situatie:In august am comandat un automobil de la un dealer Mercedes ML in valoare de 72 de mii de euro.Am platit avans 10 mii de euro urmand ca diferenta sa o achitam la sosirea masinii.Intre timp acum cateva zile am obtinut o viza SUA si dorim sa ne mutam definitiv din tara.in consecinta nu mai dorim aceasta masina pt ca nu ar mai fi rentabil sa o ducem in SUA ,acolo masinile sunt mult mai ieftine.Dar ce sa vezi: surprize ,surprize.Cei de la reprezentanta ne au spus sa facem o cerere la dom director si ca slabe sanse sa imi dea banii inapoi pt ca au acolo o clauza ca daca renunti la masina ei iau tot avansul.Noi mergem cu copilul in SUA sa se opereze si sa se reabiliteze acolo fiind ranit grav in acest an intr o explozie fiind ars pe fata brate picioare.Nu o facem cu rea credinta ,o facem ca situatia o impune sa ne reabilitam fiul.E adevarat ce spun ei ca n o sa ne mai vedem banii?Acum asteptam sa vedem ce o sa ne raspunda dom director dar ne au spus deja pe ocolite cum ca n o sa mai vedem nici un leu.Help Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! pai, ce sa-ti spun? eu in loc sa caut sfaturi pe net sau pe forum, as incepe prin a citi ce anume scrie in contratul pe care l-ai semnat cand ai dat avansul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Am citit contractul tocmai am expus situatia.Credeai ca am postat din palarie?Vroiam sa stiu daca ai mai patit cineva asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Soare Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Daca scrie in contract ca avansul se pierde daca renunti la comanda masinii si tu ai semnat acel contract o sa fie aproape imposibil sa vezi banii inapoi. Contractul implica anumite obligatii de ambele parti pe care fiecare trebuie sa si le asume atunci cand semneaza. Ma gandesc ca de aceea se si cere avans, ca sa nu existe situatii de genul acesta cand clientul comanda un produs si dupa aceea renunta sa il cumpere. Inteleg ca la tine este vorba de un caz special si poate ca si cei de la reprezentanta Mercedes o sa il inteleaga si sa primasti avansul inapoi, insa din punct de vedere legal, daca ai semnat contractul, cu clauza respectiva, adio banuti, poti sa ii dai si in judecata, nu ai ce sa le faci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Avem urmatoarea situatie:In august am comandat un automobil de la un dealer Mercedes ML in valoare de 72 de mii de euro.Am platit avans 10 mii de euro urmand ca diferenta sa o achitam la sosirea masinii.Intre timp acum cateva zile am obtinut o viza SUA si dorim sa ne mutam definitiv din tara.in consecinta nu mai dorim aceasta masina pt ca nu ar mai fi rentabil sa o ducem in SUA ,acolo masinile sunt mult mai ieftine.Dar ce sa vezi: surprize ,surprize.Cei de la reprezentanta ne au spus sa facem o cerere la dom director si ca slabe sanse sa imi dea banii inapoi pt ca au acolo o clauza ca daca renunti la masina ei iau tot avansul.Noi mergem cu copilul in SUA sa se opereze si sa se reabiliteze acolo fiind ranit grav in acest an intr o explozie fiind ars pe fata brate picioare.Nu o facem cu rea credinta ,o facem ca situatia o impune sa ne reabilitam fiul.E adevarat ce spun ei ca n o sa ne mai vedem banii?Acum asteptam sa vedem ce o sa ne raspunda dom director dar ne au spus deja pe ocolite cum ca n o sa mai vedem nici un leu.Help mergi la un avocat ai sanse dar depinde de actul semnat ce putem sa facem noi, de ce ne ceri ajutorul nostru? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 (editat) Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! (...) Cei de la reprezentanta ne au spus sa facem o cerere la dom director si ca slabe sanse sa imi dea banii inapoi pt ca au acolo o clauza ca daca renunti la masina ei iau tot avansul. (...) Daca tu din exprimarea asta crezi ca eu trebuia sa inteleg ca ai citit contractul, te inseli. Eu am inteles ca ti s-a spus ca exista acea clauza, nu ca ai citit-o. Ok, nu are importanta. Ideea este asa: conform dreptului comercial roman, contractul este lege intre parti. Acesta poate fi lovit de nulitate partiala sau absoluta in anumite situatii, dar nu cred sa fie cazul tau. Depinzi de bunavointa reprezentantei. Incearca sa obtii o intalnire cu seful in cauza, de modul in care el intocmeste referatul privind cauza ta depinde totul. Noroc! Editat Octombrie 18, 2013 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 (editat) Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! o data ce ai semnat e "pa"poti doar sa ai ataci cand vine masina daca nu are optiunile pe care le ai cerut gen culoare,piele incalzirea,am dat niste exemple doar ,sau sa nu ajunga in data cand ti s a spus ca ajunge masina ,gandeste te ca si dealerul ala e un SRL Editat Octombrie 18, 2013 de marx5 Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! gasesti un client la masina care sa foloseasca avansul tau , eventual faci o mica reducere(o mie). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! o data ce ai semnat e "pa"poti doar sa ai ataci cand vine masina daca nu are optiunile pe care le ai cerut gen culoare,piele incalzirea,am dat niste exemple doar ,sau sa nu ajunga in data cand ti s a spus ca ajunge masina ,gandeste te ca si dealerul ala e un SRL Da, as avea o sansa sa vad daca am primit ce am cerut.Sa le bag vina.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! gasesti un client la masina care sa foloseasca avansul tau , eventual faci o mica reducere(o mie). Daca era un Duster gaseam ,dar la pretul ala.....:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 (editat) Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Daca era un Duster gaseam ,dar la pretul ala.....:) da-mi voie sa imi spun si eu parerea.. 1. imi place ce nick-name ti-ai ales , trombonesti pe cineva pe aici? 2. daca ti-ai facut cont pe un forum cu specific 4x4 DOAR ca sa pui o astfel de problema este o actiune interesanta .. aici se vorbeste despre trolii , gume , iesiri ...trebuia sa incerci pe un forum cu specific juridic 3. ce vrei sa vinzi si iti trebuie cele 25 de posturi ? :wink: Editat Octombrie 18, 2013 de radu ovidiu 1 nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigitrombon Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! da-mi voie sa imi spun si eu parerea.. 1. imi place ce nick-name ti-ai ales , trombonesti pe cineva pe aici? 2. daca ti-ai facut cont pe un forum cu specific 4x4 DOAR ca sa pui o astfel de problema este o actiune interesanta .. aici se vorbeste despre trolii , gume , iesiri ...trebuia sa incerci pe un forum cu specific juridic 3. ce vrei sa vinzi si iti trebuie cele 25 de posturi ? :wink:lol asa e mai raducu cumpar masini de 70 de mii si apoi vin sa ma chilotaresc pe aici ,bv ma ! you deserve a medal. puteti sterge acest topic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! lol asa e mai raducu cumpar masini de 70 de mii si apoi vin sa ma chilotaresc pe aici si, de fapt, ce faci ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! si, de fapt, ce faci ? ne-a tromboane uite bre ..eu am rabdare... avans-ul inseamna o garantie pentru reprezentanta ca ca nu vor ramane cu un stoc de 70.000 euro....adica nu blocheaza 60-65.000 euro in masina aia...da...adica tu dai 10.000 te gandesti ca ii pierzi si nu te razgandesti.....e logic, e comercial.....la orice firma de bun simt.....ai semnat...sa fii sanatos DAR speranta moare ultima... Cere o audienta la d-l director si incearca sa vorbesti cu el si poate faci un deal ceva sa recuperezi doar o parte din bani....nu uita ...dreptatea e la el...si poate gasesti intelegere..... Sau poate are cineva nevoie de o asemenea masina in tarile invecinate...alte reprezentante dar cineva trebuie sa caute...costa transportul.....bla bla dar poate cheltui doar 2-3 mii sa il scapi de masina..... Idei sunt ...incearca sa gasesti bunavointa... o alta idee....lu dl dir general nu ii intra nimic in buzunar ...deci poti incerca asa: - 1000 cash la dir general - 500 la baiatu din reprezentanta care tine legatura cu fabrica...si alte reprezentante ... - 2000 poate transportul pana in CZ sau PL sau BG unde naiba o vrea cineva o masina dasta.... De regula se asteapta pana iei o masina dasta ca nu e pe stoc.....acum e una si poate avea o reducere de 5000 euro......si iei 5000 inapoi..... Asa ca nu dispera cheia este la reprezentanta......ori un agent bun...ori direct DIR General Succes PS nu te descurci.....fugi din tara .. ps 2 sanatate multa copilului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Eu zic sa nu uitam lucrul cel mai important din toata relatarea noului nostru coleg de forum : copilul sau a suferit un accident grav ! Colegul nostru se afla intr-o situatie pe care nimeni nu si-ar dori-o pentru propriul copil si tot ca oricare dintre noi ar face tot ce este omeneste posibil sa poata indrepta toate resursele spre copil ! Va rog sa nu-l mai intepati si daca il putem ajuta cu un sfat practic, util, real, haideti s-o facem ! Parerea mea este ca atata timp este prevazuta clar in contract clauza privind conditiile avansului, atunci nu mai ai ce face si nici un tertip nu te va ajuta sa-ti recuperezi avansul...... Cel mult sa incerci sa gasesti un cumparator si caruia sa-i "vinzi" avansul dat contra unei sume mai mici si in acest fel sa nu pierzi chiar toata suma...... Eventual, poti apela chiar la bunavointa si intelegerea vanzatorului de la reprezentanta sa incerce el sa pandeasca un potential doritor, cumparator si in loc sa-i vanda alta masina, sa o recomande pe a ta...... Alta varianta de a-ti recupera banii sau ceva din ei, eu nu vad..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Ma mananca limba sa-ti dau si eu un sfat, dar ma abtin... Ma tem ca nu te sfatuiesc bine si atunci mai mult te incurc. Precis vei primi pana la urma o indrumare pe acest forum, ca aici sunt baieti isteti... Bafta! 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Desi eu o cam vad cusuta cu ata alba, nesimtit de groasa ...Adica povestea ta e cam fara cap si fara cur ....de unde o privesti i se vad doar sfarcurile unor tzatze nesimtit siliconate... :grin: ... ce sa zic? Ipotetic gandind ca povestea pusa de tine pe forum ...s-ar putea sa fie adevarata ... Secretul sta in actele pe care ai dat cu batul ... S-apoi gandesc ca n-ai dat tocmai ultimii 10 miare ...ptr un cotet de masina ...si e la mintea cocosului care macane ca ptr ceva maruntis ..."de paine" un avocat te poate sfatui mult mai bine ...decat o facem noi, ceata de calici palmasi ...de acilisea de pe forum. Povestea ta e fascinanta, chiar sublima ... doar ca din 3 in 3 printre detaliile care le-ai dat ...ceva in mintea mea obosita si batrana nu se leaga ...mai citeste odata primul post din topic ...si o sa-ti dai seama ...si singur ... ca e ceva putred in Alaska ... Stii, eu nu joc niciodata la pariuri ...prefer ...sa am noroc in dragoste ... :grin: Hint: N-am inteles de ce vrei sa pleci definitiv ...in conditiile in care in Romanica nu o duceai atat de rau ... Colegii de forum au fost blanzi cu tine ...eu sunt o javra batrana si rea, asta e! Asteptam cu interes continuarea povestii si a "rezolvarii"...si la final scopul posturilor facute intr-un timp atat de scurt ... :grin: 2 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! sa oprit povestea brusc?sau recuperat banii?sau te a speriat @yonutz? Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Nu cred ca l-am speriat eu ... :grin: Si-o fi dat seama omu ...ca noi nu putem sa-i dam cele zece miare ...si s-o fi dus sa faca o cerere la FMI...cine stie ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Ma bag si eu in discutie cu niste precizari/sfaturi. Contractul de vanzare cumparare trebuie sa fie insotit (obligatoriu) de conditiile generale de vanzare/cumparare semnate si stampilate.Contractele de vanzare trebuie si ele sa respecte anumite cerinte.........=avocat. In cel mai rau caz poti sa o vinzi altui dealer sau la un pret mai mic dupa achitarea integrala...din ce stiu eu cota de Ml pentru Romania este destul de mica si cumparatori se cam gasesc,problema este daca masina este pe persoana fizica -TVA. Intreaba sau verifica daca ai si conditiile de vanzare/livrare si daca nu le ai poti recupera destul de usor toti banii.Daca le ai acolo scrie tot ce trebuie sa stii .Daca este firma mergi la avocat daca este pe PF mergi la OPC ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Fratilor, voi va stoarceti creierii pe aici sa-i dati o mana de ajutor... si omu n-a mai intrat din 18 octombrie, la un minut dupa ce a scris ca puteti sterge topicul:uameni It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! Poate va avea nevoie cineva de aceste informatii :br ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! "Colegul nostru se afla intr-o situatie pe care nimeni nu si-ar dori-o pentru propriul copil si tot ca oricare dintre noi ar face tot ce este omeneste posibil sa poata indrepta toate resursele spre copil !" ma bag si eu ca musca-n c..u calului las-o naiba de treaba , pai ai probleme cu copilul si tu-ti comanzi masina de 70,000 ???? pai ce facu cu ea ???/ naveta la Viena ? ce , Dacia face galci si restul banilor la doctori ?? ai semnat , la revedere ! in general contractele facute de dealeri sunt facute beton , deci slabe sanse legale ca sa nu mai spun ca avem plasticieni f buni in Ro , cu scoala in Australia ( nr 1 mondial in asta ) - cauta Lascar , Dragos zamfirescu , etc... gata tac , ca ma inervez si ii cer lui Yonutz sa bem o lada de vodca :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Re: Nu vor sa restituie avansul pt Auto 10 k !!!! "Colegul nostru se afla intr-o situatie pe care nimeni nu si-ar dori-o pentru propriul copil si tot ca oricare dintre noi ar face tot ce este omeneste posibil sa poata indrepta toate resursele spre copil !" ma bag si eu ca musca-n c..u calului las-o naiba de treaba , pai ai probleme cu copilul si tu-ti comanzi masina de 70,000 ???? pai ce facu cu ea ???/ naveta la Viena ? ce , Dacia face galci si restul banilor la doctori ?? ai semnat , la revedere ! in general contractele facute de dealeri sunt facute beton , deci slabe sanse legale ca sa nu mai spun ca avem plasticieni f buni in Ro , cu scoala in Australia ( nr 1 mondial in asta ) - cauta Lascar , Dragos zamfirescu , etc... gata tac , ca ma inervez si ii cer lui Yonutz sa bem o lada de vodca :) Aparent ai dreptate, dar atata timp cat nu stim toate detaliile , de ce naiba trebuie intai sa dam cu piatra ?!? Eu am citit in prima postare ca masina a fost comandat in august..... Poate ca accidentul copilului a survenit dupa aceasta data, la asta te-ai gandit ?!?? Nu vreau sa pun pumnul in gura nimanui, dar atata timp cat initiatorul topicului nu mai apare sa-si spuna parerea, consider ca acest topic nu foloseste nimanui, iar speculatiile sunt cu atat mai inutile........ Va multumesc pentru intelegere !! [ATTACH=CONFIG]193776[/ATTACH] REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate