emanoeladrian Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 (editat) Cu incepere de la 1 Septembrie s-a instituit o noua taxa,de fapt acciza se spune, pentru cei ce cumpara autoturisme noi sau S/H din spatiul comunitar,autoturisme cu capacitati de 3000 sau mai mari.Acciza este de 1Euro/cm cub si se achita la finante inainte de inmatriculare. Articolul mai jos : http://directproprietar.ro/Documentul-fr-de-care-nu-mai-poi-nmatricula-n-Romnia-autoturismele-cu-motoare-mari--cumprate-din-UE Editat Noiembrie 1, 2013 de emanoeladrian RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Incompetentul asta de guvern nu mai stie ce sa mai inventeze ca sa suga bani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Fomistii astia de la putere o sa mareasca toate taxele posibile ca sa-si acopere incompetenta. Asta e nimica toata fata de impozitele pentru motoarele peste 3000 cmc. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Fomistii astia de la putere o sa mareasca toate taxele posibile ca sa-si acopere incompetenta. Asta e nimica toata fata de impozitele pentru motoarele peste 3000 cmc. Nu e chiar nimica toata ca se aplica pe toti centimetrii cubi ai motorului nu doar pentru cei peste 3000 deci la o masina de 5000 cmc acciza e 5000 de euro plus timbrul de mediu si numai dupa vin impozitele anuale :)) Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta :grin: "welcome to romania, tara vampirilor. guvernul suge!" va mai aduceti aminte? The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianmario Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Aceasta acciza a fost introdusa si votata in aceeasi sedinta in care s-a votat si abrogarea articolului care permitea inmatricularea fara timbrul de mediu pe baza partajului, dar a intrat in vigoare azi, 01.11.2013. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Tot de azi, politia din republica pesedista Vrancea(nu stiu cum a fost in alte zone din tara) a innebunit...echipaje care facturau la majoritatea intersectiilor,3-4 masini la coada, baieti la vanatoare pe toate bulevardele. Tatal meu a luat un radar, am fost sa-l platesc inainte de inchidere si doamna de la primarie mi-a spus ca azi au venit la plata o avalansa de procese verbale, cum nu a mai vazut de cand e. Am inteles ca a revenit planul la amenzi. Sa ne traiasca "ginerica" si cei ce l-au votat! Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Aceasta acciza a fost introdusa si votata in aceeasi sedinta in care s-a votat si abrogarea articolului care permitea inmatricularea fara timbrul de mediu pe baza partajului, dar a intrat in vigoare azi, 01.11.2013. Eu stau si ma intreb (ca iepurasul ala care-si curata pusca): oare cat de constitutionala este aceasta masura de accizare a unor produse second hand, avand in vedere ca au fost odata accizate (la noi sau aiurea, unde au fost vandute prima data)? Nu cumva se incalca principiul "dublei impozitari" si poate fi atacata in directia asta? Chiar nu stiu, nu ma pricep la cehstiile astea, poate ma lamureste si pe mine cineva.:tk It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta De cate ori citesc pe aici cate o lege d-asta gandita cu curu' (Tv-ul meu nu mai "stie" de ceva vreme posturi romanesti) am un ranjet pe fata de la o ureche la alta. Astia sunt acum ca niste animale incoltite, actioneaza instinctiv, fara sa mai gandeasca (s-a golit sacul? hai sa mai bagam un impozit/taxa/acciza. pe ce? ce mai conteza, gasim noi. probabil o sa urmeze taxa pe cm de organ sau pe nr de erectii/24h). Norocul nostru ca avem vecini intelegatori mai la sud sau ca legile astea negandite pot fi usor atacate in instanta. Deci...ce atata stres? Aaa... am luat de curand un Fiskars...si taie bine...si e ascutit...si am de gand sa-l tin asa...cine stie...poate s-o trezi romanu' desi e putin probabil. Pana una-alta...noi sa fim sanatosi. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Nu vreau sa fiu rau sau in altfel dar cei care au votat cu incompetentii astia sper ca se gandesc mai vine data viitoare. Eu am televizoarele pe post detablouri din National Geografic. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Nu vreau sa fiu rau sau in altfel dar cei care au votat cu incompetentii astia sper ca se gandesc mai vine data viitoare. Eu am televizoarele pe post detablouri din National Geografic. ,,... o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragand de maner! (Winston Churchill)" Postat original de Pitonul la rubrica Maxime... Altfel spus ar fi simplu daca odata cazuti in apa (rahat :sr), ne-am putea salva tragandu-ne de propriul par!:no1 Si uite-asa ne intrebam... vorba lu' nenea Caragiale... eu cu cine votez?:cn Ca tot mereu dorim schimbare, dar nu prea o gasim pe aia in bine... Iar luminita de la capatul tunelului... e de la trenul care vine... Editat Noiembrie 2, 2013 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Pinti, nu exista guvern mai competent sau mai putin competent. Cred ca in DEX, langa cuvantul guvern exista prin definitie ideea de adunatura de incompetenti care se fac ca decid soarta tarii. Daca zici ca astia sunt niste inecati de prostie rara, sunt de acord cu tie. Daca imi zici ca Boc si ai lui au fost mai buni/cinstiti/competenti/dedicati, imi rezerv dreptul sa rad sarcastic. Poate gresesc, poate sunt subiectiv, dar eu am simtit ca singurul guvern de dupa 90 care a lasat cat de cat tara sa mearga inainte, fara sa il ridic in slavi, a fost ala al lu' Tariceanu. Da, stiu, a fost principalul promotor al TPI inventat de Nastase, dar pentru firmele mici si microintreprinderi a fost singura perioada in care s-a putut rasufla un pic. Boc a avut nevoie de 6 luni sa faca totul zob, si dupa un an se lauda cu o lucire de bucurie in ochi ca a desfiintat 300 de mii de firme "toate evazioniste sau fantoma". Presupunand ca ar fi urmat un guvern pe treaba lui, nu netrebnicii astia, si tot aveam nevoie de alti 20 de ani de-ai lu' Brucan sa ne revenim dupa piticul atomic. Apropo de mareata decizie a astora: sunt simplisti. La mintea lor defecta toate masinile peste 3000 sunt "de lux", asa ca le-au accizat suplimentar. Pana aici ar fi acoperita ideea de "taxa pe lux" care e la baza accizei. Dar sa bagi un asemenea nivel de accizare, care incepe cu 3000 de euro in tara in care salariul minim e de 100 si cel mediu de sub 300 e un cretinism sinistru! Vitele astea stau in turnul lor de fildes, se platesc din banii nostri cu sume colosale care oricum sunt bani de tigari pe langa cat fura si nu au idee ce se intampla in tara. Apoi un intelept descopera ca exista o gaura in buget care trebuie astupata. De parca nu ar fi avut si o gaura in cur... P'aia de ce nu o astupa? Editat Noiembrie 2, 2013 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Poate gresesc, poate sunt subiectiv, dar eu am simtit ca singurul guvern de dupa 90 care a lasat cat de cat tara sa mearga inainte, fara sa il ridic in slavi, a fost ala al lu' Tariceanu. Da, stiu, a fost principalul promotor al TPI inventat de Nastase, dar pentru firmele mici si microintreprinderi a fost singura perioada in care s-a putut rasufla un pic. Boc a avut nevoie de 6 luni sa faca totul zob, si dupa un an se lauda cu o lucire de bucurie in ochi ca a desfiintat 300 de mii de firme "toate evazioniste sau fantoma". Presupunand ca ar fi urmat un guvern pe treaba lui, nu netrebnicii astia, si tot aveam nevoie de alti 20 de ani de-ai lu' Brucan sa ne revenim dupa piticul atomic. In perioada lui Tari toata lumea avea bani, dar nu cred ca datorita unui guvern mai intelept ci datorita capitalurilor speculative, credite ieftine, aderare UE etc. Rezultat: consum si taxe la buget. Daca te uiti pe wiki sa vezi cine a facut parte din acel guver, vei avea surpriza sa vezi mare parte din cei care au fost si cu Boc si cu 'Ginerica'. Ei sunt 'SISTEMUL'. Editat Noiembrie 3, 2013 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Un scurt calcul care demonstreaza ce minte ingusta au si "Ginerica" si Voinea, si sa intelegeti ce viitor ne rezerva baietii astia: Jaguar XJ8 din 2002, motor 3250 cmc, 240 cai, valoare de piata cca 8.000 Euro (asta o am eu, dar am inmatriculat-o fara acciza). Acciza 3250 Euro, impozit anual 4930 RON. Jaguar F type Supercharged, din 2013, motor 2995 cmc, 380 cai, pret 90.800 Euro, masina de VIP si politician (putem trece aici si ML-uri si X-uri, cu preturi de 50-80.000 Euro). Acciza 0 Euro, impozit anual 2160 RON. Cel mai competent guvern... Editat Noiembrie 3, 2013 de Astral Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Georgei23, abureala aia macroeconomica cu capitalurile speculative si creditele ieftine o suna bine acolo, la Bucuresti. Mai la tara se vedea altceva. Eu am vorbit de perioada guvernarii minoritar liberale, cea din care Boc lipsit nitel si in care badita Traian nu a dictat ce trebuie facut. Perioada in care micul privatizat tip microintreprindere platea 3% impozit pe venit (daca dorea sa faca asta), asta impulsionand firmele de servicii sau productie. Spre deosebire de mareata idee a forfetarului, cea cu "castigi-nu castigi, noua ne marchezi banu' ca e foamea mare", acolo plateai 3% din fiecarea factura emisa. Probabil de acolo veneau si bani. Spre deosebire de astia, Boc a bagat forfetar si a terminat sute de mii de firme (mai exact trei), masura asa de buna ca au si retras-o dupa o vreme desi raul era deja facut. Lui Victoras i-a suras ideea, baga si el forfetar pe cateva domenii, asa ca o sa termine si service-urile auto cu preturi decente si o sa mute agroturismul in zona neagra. Crasmele probabil vor supravietui, in primul rand ca exista consumatori stabili, in al doilea pentru ca astia au traditie de ceva decenii in ocolirea regulilor. Ca sa ma reintorc la subiectul topicului: daca guvernul e asa de disperat sa mulga pana la ultima picatura incat a ajuns sa mulga si taurii, ar putea avea surprize. Pleaca naibii si vacile, si taurii, si raman doar boii din palat. 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta Georgei23, abureala aia macroeconomica cu capitalurile speculative si creditele ieftine o suna bine acolo, la Bucuresti. Mai la tara se vedea altceva. Hai sa-ti zic cum se vede de pe "wall street": Bani multi si "fierbinti" + grad de indatorare mic------>Credit usor accesibil (cu buletinul, ipotecar)----> consum------>incasari mari din TVA------>sunt bani la buget------>poti face pe liberalul cu impozit de microintreprinderi 3%, cota unica 16% dar si pe social democratul in acelasi timp: poti mari pensiile si salariile de la stat nerealist, concediu de maternitate 2 ani cu plata a 85% din salariu, "pensii nesimtite" necorelate cu contributiile etc Cand banii "fierbinti" s-au terminat, cursul euro in loc de 3.3 s-a facut 4.5 si oamenii au ramas cu ratele la banca, consumul s-a prabusit si asa s-a terminat si liberalismul de carton din Romania (si in general din cam toate societatile occidentale) care nu a facut nimic sa creasca competitivitatea si atractivitatea economica a mediului de afaceri (regule mai putine si mai simple, cit mai putine bariere administrative in calea afacerilor, infrastructura, flexibilizarea pietei muncii, educatie, sistem sanitar performant) Restul e can can! Daca la tine la tara aritmetica are alte reguli...enjoy life! Editat Noiembrie 4, 2013 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta solutia este sa votam independenti in parlament si la presedentie. dar atita timp cit voturile stau in faina si ulei, slabe sanse. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 (editat) Re: ACCIZA 1 Euro/ cm cub. Noul bir a guvernului Ponta George, sa pricepi ca in capul meu nu am eu dreptate si tu gresesti. Putem avea amandoi dreptate, depinde de punctul de vedere. Pe mine, micul prestator de servicii din prafuitul judet Hunedoara ma doare in banana de Wall Street si alte magarii. Pana sa ajunga efectele aluia la mine, oricum ma jupoaie o mare de slujbasi de stat. Fie boom sau crach in Wall Street, ANAF-ul nostru tot ma lasa in paula goala. "Indubitabil !" Liberalismul, de carton sau nu, inseamna sa lasi omul sa munceasca, sa prospere, ca alaturi de el prosperi si tu. Asta a facut Moliceanu cu taxa pe venit si cu diverse alte MICI inlesniri pe care le-a facut, d-aia el colecta bani la buget iar astia nu. Dupa decenii de antrenament, in care romanul s-a obisnuit ca oricum nu poate fi legal deci e preferabil sa violeze legea cu perversiuni ca sa stranga bani de spaga, e greu sa-l reobisnuiesti sa plateasca taxe. Asta pentru ca ar trebui sa incepi prin dezvatarea functionarului de spagi. Statul roman trebuie sa se decida daca vrea incasari la buget sau bunastare pentru clientela politica. Iar functionarul bugetar trebuie sa se decida daca vrea leafa sau vrea spaga. O vreme au mers amandoua, dar cred ca e vremea sa priceapa aia cu coaie crete de la diversele palate ca nu mai merge si cu taxe si cu spaga. Sa aleaga in bula galului si sa ne anunte si pe noi! --------------------------------------------------------------------- P.S. Ia nu te mai plnge de creditul ieftin, belitii de la banci s-au obisnuit ca credit se da doar la populatie, firmele sa mearga cu roaga la UE. Acum populatia nu le ia credite, la firme nu stiu ei sa dea, si stau cu banii bagati la Banca Nationala pe dobanda de referinta, decat sa munceasca. In plus, ia zi tu, cand naiba a fost creditul ieftin in Romania? Ca in perioada boomului se mergea cu peste 20% dobanda la lei, fara comisoanele scrise cu litere mici! Editat Noiembrie 4, 2013 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate