Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Emisii CO2/km / cat poate fi taxa de timbru pe un y61 din 2003

Irod

Postări Recomandate

Buna seara, de ceva timp ma uit si eu dupa un y61. Inca nu m-am decis cand il iau sau ce buget am pentru el sau ce motorizare. Oscilez intre 2,8 si 3 l dar inca nu m-am decis.

Am incercat sa verific taxa de mediu pentru un 3 l ( euro 3) dar cu calculatoarele ce le-am gasit pana acum pe net nu reusesc sa calculez , ca nu stiu valoare la CO2/km. Valoarea asta cred ca e variabila in functie de uzura motorului sau nu?

Macar aproximativ poate sa imi spuna cineva ce valori sa introduc acolo in calculator?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si as putea folosi valoarea asta pentru calculatoare?

Valoarea aceasta este trecuta in cartea de identitate sau de unde se cunoaste ea?

Pot folosi aceasta valoare pentru calculul taxei la toate y61 care au euro 3?

Sigur e ok valoarea asta? Imi da o taxa de 10.000 euro. Imi pare prohibitiv! Cine ma poate ajuta sa imi fac o parere despre valoarea taxei?

Editat de Astral

Natura si aventura

Link spre comentariu

Re: Emisii CO2/km / cat poate fi taxa de timbru pe un y61 din 2003

Si as putea folosi valoarea asta pentru calculatoare?

Valoarea aceasta este trecuta in cartea de identitate sau de unde se cunoaste ea?

Pot folosi aceasta valoare pentru calculul taxei la toate y61 care au euro 3?

Sigur e ok valoarea asta? Imi da o taxa de 10.000 euro. Imi pare prohibitiv! Cine ma poate ajuta sa imi fac o parere despre valoarea taxei?

Din cate stiu eu, la suma rezultata se aplica si o cota de reducere, aflata in stransa legatura cu vechimea acaretului, (in cazul tau de 73%). Deci suma de plata ar fi undeva la vreo 3500 euro...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Bun dar calculatorul nu iti da suma finala de plata? Eu am crezut ca el calculeaza si reducerea. Sau reducerea trebuie sa o calculez eu? Se poate pune eventual un link cu un calculator ok pentru taxa de mediu?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Bun dar calculatorul nu iti da suma finala de plata? Eu am crezut ca el calculeaza si reducerea. Sau reducerea trebuie sa o calculez eu? Se poate pune eventual un link cu un calculator ok pentru taxa de mediu?

Suma finala de plata ti-o indica doar ANAF-ul in hartia pe care ti-o elibereaza.

Calculatoarele on-line sunt doar orientative. Chiar si calculatorul on-line al ANAF iti indica cota de reducere, in procente:

anaf.JPG.ae51b9e2ef8273994e3df6b4e54d2ec5.JPG

Link spre comentariu

Buuuun , si atunci dupa ce introduc informatiile legate de an , cm3 , CO2 imi da o suma de plata in euro. La acea suma voi calcula eu reducerea care e trecuta mai jos pe pagina?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Buuuun , si atunci dupa ce introduc informatiile legate de an , cm3 , CO2 imi da o suma de plata in euro. La acea suma voi calcula eu reducerea care e trecuta mai jos pe pagina?

Teoretic, da! Practic, "incurcate sunt caile ANAF-ului", de asta au si specificat "orientativ" la calculatorul on-line (ca si la celelalte calculatoare on-line privind taxe si impozite).

Link spre comentariu

Calculatorul ANAF-ului tine cont si de depreciere.

Aceea este suma pe care trebuie sa o platesti , daca ai incadrat corect masina la , omologare , varsta , capacitate si noxe.

Este prohibitiva. Sa vezi impozite pe cladiri din 2014 ....o sa ti se pare "giugiuc" timbrul de mediu.

Link spre comentariu

Din pacate datorita costurilor mari ale taxei de timbru sunt conditionat si de aceasta pe langa costul masini :(.

Am facut un calcul pentru un Y61 din 1999-2000 cu motorul de 2,8. Aci costul taxei variaza intre 2300 si 2500 euro. Pe partea de jos a paginii cu calculatorul mai apare si o cota de reducere de 89%. Daca aplic acest procent la 2500 euro de exemplu, imi iese o taxa de 300 euro ( adica mai mica decat pentru autoutilitara). Sigur nu fac eu ceva bine.

Sigur cota de reducere se aplica dupa ce calculul e finalizat sau este aplicata automat in calculatie si este data acolo jos pe pagina numai cu titlu informativ ? (asa sa stie si romanul ce reducere i s-a facut?).

Natura si aventura

Link spre comentariu

taxa care o calculezi pe site-ul anaf este gata redusa,procentul ala din josul paginii iti arata ce cota de reducere s-a aplicat .

pt y61 singura varianta decenta ramane autoutilitara.

Link spre comentariu

Incet incet imi dau singur seama ce masina o sa imi cumpar :ha:. La inceputul forari dupa informatii deapre Patrol pe forum aveam in cap tot felul de avioane. Dar se pare ca statul roman te trezeste iute din visare....... . Inca o intrebare pentru cei care poate stiu si s-au mai batut de asta. La masinile non euro, euro 1 sau euro 2 trebuie completat ceva lu rubrica emisii CO2/km?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Daca va fi sa fie atunci o sa fie Y61 cel facut pana in 2000 cu motor de 2,8 si euro 2 ca la asta ne putem atinge cu asa taxe :(. Inca o intrebare Y61 cu motor de 3l fabricat in 2000 este deja euro 3?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Daca va fi sa fie atunci o sa fie Y61 cel facut pana in 2000 cu motor de 2,8 si euro 2 ca la asta ne putem atinge cu asa taxe :(. Inca o intrebare Y61 cu motor de 3l fabricat in 2000 este deja euro 3?

Eu am Y61 3.0 din 2000. Este Euro 2. Taxa este extrem de trista.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Sa-ti faci o idee PKW '99 2,4 TD, EURO 2 (Pajero) este cca 2000 euro.

Patrol am vazut din '96 2,8 td, cu euro 2 pana in 2000.

Incepand cu ZD3 incepe Euro 3?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

ZD30 s-a produs din mai 2000. Este Euro 2 (pana in 2002 sau 2004, nu stiu sigur).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Ok , mi-am cam facut o parere :(. Din pacate eu am nevoie de masina sa fie autoturism in acte. Euro II dupa cum spunea si colegul Yonutz s-a produs doar pana in 2002 . Dar din pacate pe calculele ce le-am facut o masina din 2001 sau 2002 are o taxa de 3861 euro :(. Eu nu pot aloca pentru taxa de timbru mai mult de 3000 euro. Asta inseamna ca am la dispozitie plaja de varsta 1998-2000 pentru 2,8 L. Si doar 2000 pentru motorul de 3 L.

Daca poate cineva sa puna un vs intre cele doua motoare. Asa sa stiu dupa care sa ma uit mai cu drag. Acum sunt constient ca legat de 2,8 am sanse mai bune sa gasesc avand 3 ani de productie vs 3 l doar din 2000.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare