teo pes Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Daca exista diferente intre puntile utilajelor , care sunt? ,ma bate gandul sa scap de grija curatarii si vopsirii fiarelor de pe dos ,sa le sablez si ...zincare ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Puntile de y61 difera de y60 Puntile de y61 pentru toate modelele sunt lafel difera doar raplartele in diferential. NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Bag seama ca si tu vrei sa te alegi cu puntile torsionate si cu cotele de centrare si filetele incarcate cu aliaj de acoperire ... Hai , ia o bere si uita ideea , ca daca le faci asa cum gandesti , fara intretinere , te plictisesti de masina si o vinzi .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 (editat) Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? ce treaba are cu torsionarea? sau cu cotele? pai nu zinkez intr un sopron de turnat ceauane !, exista materiale neutre de protectie pt cote filete si alte interioare , si am la dispozitie 3 tipuri de zincare ,termica electrolitica si electrostatica ,la alegere colegule ...ca doara nu m oi infige cu burlanul puntilor direct la 700 grade !ca e la mintea cocosului ca se face fuior! .cert e ca eu nu mai manjesc cu tot felul de maclavaisuri fiarele pentru 38 de euroi pe100 kg piesa , la zincare , hai ca oi mai da si 2-3 bulioane pe toate fiarele la sablat! si fie vorba intre noi ... acu nici nu ma gandesc sa mi dea mana sa ma plictisesc de tractor ,il bag si n vie la arat pana la final!:tr Editat Noiembrie 22, 2013 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Am si eu la indemana cam aceleasi posibilitati , dar am vazut practic ca singura care merita luata in considerare e zincarea termica . Alte procedee sunt prea limitate tehnic , as prefera o vopsire cu o vopsea hotarata , mult mai serioasa ca performante decat zincarea electrolitica .Discutia poate evolua foarte mult , inclusiv spre rezistenta discutabila a stratului depus (altfel decat termic ) fata de alcalinitatea uleiului GL-5 ( protectia interioara a puntii pentru zincare e cel putin o provocare serioasa ...) . Dupa ce m-am tot frecat cu fiarele de pamantul patriei si am vazut ce julituri poarta pe ele , am hotarat ca zincarea e o cauza pierduta in varianta simpla si directa , iar daca voi instala scuturi la ambele punti deja zincarea e o complicatie in plus , pentru ce avantaje ofera . Parerea mea ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? da ai dreptate , fiecare cu parerea lui , totusi prin natura meseriei stiu si al SIM ului dovedit stiintific , o combinatie moleculara intre 2 matale este mai rezistenta in fata unei lipiri intre un metal si o substanta organica,asa am invatat eu , dar cred ca alegerea este total libera si depinde si de interesul fiecarui propetar de utilaj in functie de folosinta si buget. VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 (editat) Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? No , bine ... teoria e seducatoare ... Editat Noiembrie 22, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? da !ramane sa ma lase sanatatea sa ma apuc , vremea si sa ma scutur bine n pusculitza!:banana dar bratele caster sunt aceleasi? la ce modele sunt lafel? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Zic ei unii ... ca sunt interschimbabile ( la orice tip de Patrol pe elicoidale , Y60/61 ) ... Inca n-am verificat , practic sunt mici diferente constructive , dupa anul de fabricare , insa nu cred ca si la cotele critice . Mai stai sa dea prima zapada ( atunci ma apuc si io de masina mea - mecanica adevarata se face atunci ccand cheia nu se mai dezlipeste de mana ... ) , si ne lamurim , practic ... am tendoane , de toate varstele ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 (editat) Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Zic ei unii ... ca sunt interschimbabile ( la orice tip de Patrol pe elicoidale , Y60/61 ) ... Inca n-am verificat , practic sunt mici diferente constructive , dupa anul de fabricare , insa nu cred ca si la cotele critice . Mai stai sa dea prima zapada ( atunci ma apuc si io de masina mea - mecanica adevarata se face atunci ccand cheia nu se mai dezlipeste de mana ... ) , si ne lamurim , practic ... am tendoane , de toate varstele ... asa ziceam si eu acum cativa ani ... tare frate ... dar acum daca stau o zi in frig intepenesc pt 2-3 luni ...ma umplu astia de balamale la oase de o sa fiu mai greu ca tractoru!!!:ha: o sa am titan in mine cat statia MIR !:banana Editat Noiembrie 24, 2013 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? ... ma refeream la tendoanele de Patrol ( brate caster = tendoanele fata ) . .. Cat despre tendoanele tale , iti doresc numai d-alea zburdalnice ! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinV8 Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? Difera rapoartele din grupuri si anume: 2,8-4,625 3,0-4,375 ,reproduc din memorie si sper sa nu fi gresit. TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? concluzie;puntile in sine nu difera ci doar rapoartele asa cum spunea si colegul sorin Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiua-car Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? ...si flansele difera la puntea spate....Cardanul de 2,8 este mai mic....iar flansele nu se potrivesc de la unul la altul....doar cu mici modificari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? maine am sa va pun poze si detalii exacte ce difera intre ele Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L? concluzie;difera latimea lor din cauza abs-ului (3+3 cm)deci si planetarele sunt mai lungi la y61,difera rapoartele,difera flansele de la cardan in schimb se poate pune grupul diferential cu totul de pe una pe cealalta. 1 Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate