Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Difera puntile ? de la 2,8L - 3L?

teo pes

Postări Recomandate

Re: Difera puntile ? de la 2,8L - 3L?

Bag seama ca si tu vrei sa te alegi cu puntile torsionate si cu cotele de centrare si filetele incarcate cu aliaj de acoperire ... Hai , ia o bere si uita ideea , ca daca le faci asa cum gandesti , fara intretinere , te plictisesti de masina si o vinzi ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce treaba are cu torsionarea? sau cu cotele? pai nu zinkez intr un sopron de turnat ceauane !, exista materiale neutre de protectie pt cote filete si alte interioare , si am la dispozitie 3 tipuri de zincare ,termica electrolitica si electrostatica ,la alegere colegule ...ca doara nu m oi infige cu burlanul puntilor direct la 700 grade !ca e la mintea cocosului ca se face fuior! .cert e ca eu nu mai manjesc cu tot felul de maclavaisuri fiarele pentru 38 de euroi pe100 kg piesa , la zincare , hai ca oi mai da si 2-3 bulioane pe toate fiarele la sablat!

si fie vorba intre noi ... acu nici nu ma gandesc sa mi dea mana sa ma plictisesc de tractor ,il bag si n vie la arat pana la final!:tr

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Am si eu la indemana cam aceleasi posibilitati , dar am vazut practic ca singura care merita luata in considerare e zincarea termica . Alte procedee sunt prea limitate tehnic , as prefera o vopsire cu o vopsea hotarata , mult mai serioasa ca performante decat zincarea electrolitica .Discutia poate evolua foarte mult , inclusiv spre rezistenta discutabila a stratului depus (altfel decat termic ) fata de alcalinitatea uleiului GL-5 ( protectia interioara a puntii pentru zincare e cel putin o provocare serioasa ...) .

Dupa ce m-am tot frecat cu fiarele de pamantul patriei si am vazut ce julituri poarta pe ele , am hotarat ca zincarea e o cauza pierduta in varianta simpla si directa , iar daca voi instala scuturi la ambele punti deja zincarea e o complicatie in plus , pentru ce avantaje ofera .

Parerea mea ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

da ai dreptate , fiecare cu parerea lui , totusi prin natura meseriei stiu si al SIM ului dovedit stiintific , o combinatie moleculara intre 2 matale este mai rezistenta in fata unei lipiri intre un metal si o substanta organica,asa am invatat eu , dar cred ca alegerea este total libera si depinde si de interesul fiecarui propetar de utilaj in functie de folosinta si buget.

Link spre comentariu

No , bine ... teoria e seducatoare ...

Editat de cos

Link spre comentariu

da !ramane sa ma lase sanatatea sa ma apuc , vremea si sa ma scutur bine n pusculitza!:banana

dar bratele caster sunt aceleasi? la ce modele sunt lafel?

Link spre comentariu

Zic ei unii ... ca sunt interschimbabile ( la orice tip de Patrol pe elicoidale , Y60/61 ) ... Inca n-am verificat , practic sunt mici diferente constructive , dupa anul de fabricare , insa nu cred ca si la cotele critice . Mai stai sa dea prima zapada ( atunci ma apuc si io de masina mea - mecanica adevarata se face atunci ccand cheia nu se mai dezlipeste de mana ... ) , si ne lamurim , practic ... am tendoane , de toate varstele ...

Link spre comentariu

Zic ei unii ... ca sunt interschimbabile ( la orice tip de Patrol pe elicoidale , Y60/61 ) ... Inca n-am verificat , practic sunt mici diferente constructive , dupa anul de fabricare , insa nu cred ca si la cotele critice . Mai stai sa dea prima zapada ( atunci ma apuc si io de masina mea - mecanica adevarata se face atunci ccand cheia nu se mai dezlipeste de mana ... ) , si ne lamurim , practic ... am tendoane , de toate varstele ...

asa ziceam si eu acum cativa ani ... tare frate ... dar acum daca stau o zi in frig intepenesc pt 2-3 luni ...ma umplu astia de balamale la oase de o sa fiu mai greu ca tractoru!!!:ha: o sa am titan in mine cat statia MIR !:banana

Editat de teo pes
Link spre comentariu

... ma refeream la tendoanele de Patrol ( brate caster = tendoanele fata ) . ..

Cat despre tendoanele tale , iti doresc numai d-alea zburdalnice !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

concluzie;difera latimea lor din cauza abs-ului (3+3 cm)deci si planetarele sunt mai lungi la y61,difera rapoartele,difera flansele de la cardan in schimb se poate pune grupul diferential cu totul de pe una pe cealalta.

20140207_094706.thumb.jpg.504b751e7227e806386c1294bf47b6c9.jpg20140207_094731.thumb.jpg.bec199e019b6b111f6840b3c028bcec7.jpg20140207_094810.thumb.jpg.906c6728d42d2d71c9d4e26ea83b8668.jpg20140207_100000.thumb.jpg.d7393544634ff27f15e88bc45305716f.jpg20140207_100025.jpg.a093149cd703bffc41e170e22fac5465.jpg

• Like 1

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare